Redactie 112 0 reactie(s) za 28 februari 2015, 7:40

Bouwkeet brandt uit

NIJKERK – In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 februari is een bouwkeet tot de grond toe afgebrand.

Om 03.45 uur is de brandweer geïnformeerd over deze brand maar het lijkt er op dat de brand toen al langere tijd aan de gang was. Rond de klok van 01.00 uur hebben getuigen al iets verdachts gezien maar nog geen reden gezien om 112 te bellen daarover. In de keet stond een gasfles en deze is zo heet geworden dat de beveiliging daarvan deels is gesmolten. Het gas is er toen uitgespoten en het vuur heeft zich toen heel snel verspreid door de keet. Naast het brandende bouwvakkersverblijf stonden auto’s geparkeerd die door de brandweer nat zijn gehouden om erger te voorkomen. De keet stond op een parkeerplaats aan de Valkenhof waar de bestrating op dit moment wordt aangepakt. De politie heeft enkele getuigenverklaringen afgenomen en neemt de brand verder in onderzoek.