Logo 112Nijkerk

Redactie 112 0 reactie(s) di 13 januari 2015, 14:18

Hoevelaker met inbrekersgereedschap op pad in Soest

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 14:35 uur

SOEST – In het weekend van zaterdag 10 januari en zondag 11 januari zijn er in meerdere straten in Soest mannen gearresteerd die in het bezit waren van inbrekersgereedschap.

 

Op zaterdag controleerde een bijzondere opsporingsambtenaar drie mannen op de Paltzerweg die in het bezit waren van een tas met inbrekersgereedschap. Zij verklaarden hun aanwezigheid met het verhaal dat zij op zoek waren naar een hond. Hun motieven waren vermoedelijk van andere orde maar nog niet bewijsbaar. Zij kregen een bekeuring voor overtreding van de Plaatselijke Verordening. Een van de betrokkenen bleek ook nog gezocht worden door een andere politie-instantie en werd ingesloten. Het ging hier om verdachten in de leeftijd tussen 27 en 35 jaar oud. Eén van hen kwam uit Hoevelaken. De overige verdachten waren zonder vaste woon- of verblijfplaats.

 

Op de vlucht

Een dag later kreeg de politie rond 05.40 uur de melding dat iemand zich verdacht gedroeg op de Zuid-Promenade. Bij het waarnemen van de naderende agenten koos de man direct het hazenpad maar kon hij na een korte achtervolging worden gearresteerd in de tuin van een woning aan de Gallenkamp Pelsweg. Ook deze man was in het bezit van het nodige inbrekersgereedschap maar kon dankzij de alerte melding van een getuige zijn inbraak niet verrichten. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats zit nog vast en de politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij andere inbraken.

 

Aansteker zoek

Op dezelfde dag, rond 12.30 uur, zagen agenten dat een man zich verdacht gedroeg op de Dalweg. Bij controle bleek dat de 30-jarige Amersfoorter inbrekersgereedschap bij zich had en kwam hij met het zeer ongeloofwaardige verhaal op zoek te zijn naar een aansteker. Ook deze verdachte kreeg een bekeuring voor overtreding van de plaatselijke verordening.

 

Verdacht ? Bel 112!

Uit de arrestaties in het weekend blijkt dat inbrekers uit andere delen van het land de gemeente Soest goed weten te vinden. Dankzij de inzet van een bijzondere opsporingsambtenaar en een alerte burger heeft dat mede geleid tot deze aanhoudingen. Alertheid en samenwerking blijkt dus goed te werken. De politie verzoekt verdachte situaties ook te blijven melden via het alarmnummer 112.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

112 Soest

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een inbraak in Soest lees je in onze categorie 112 Nieuws Soest. Alle 112 alarmeringen uit Soest kan je live volgen via 112 meldingen Soest.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.