Redactie 112 0 reactie(s) wo 31 december 2014, 13:50

Incidenten oud en nieuw 2014/2015

Carbidschieten voor gevorderden

NIJKERKERVEEN – Oudejaarsdag 10.00 uur zijn de mannen van het ‘Carbidteam’ begonnen met schieten. Al weken daarvoor zijn de voorbereidingen begonnen want het is niet gewoon carbid schieten met een enkele melkbus. In de loop der jaren heeft het carbidteam en waar arsenaal aangelegd waarmee geschoten kan worden. Onder andere de zogenaamde Nineshooter een carbidmitrailleur twee supermelkbussen van elk 500 liter en een batterij van 16 melkbussen die om en om een knal afgeven. Nieuw dit jaar is ‘The Tower’ een gevaarte van meer dan 200 kilo met een ballastgewicht van 700 kilo om het gevaarte in bedwang te houden als er geknald wordt.

NIJKERK – 12.51 uur kwam de eerste melding binnen bij de brandweer Nijkerk. Een container bij de school ‘De open kring’ aan de Dennenlaan stond in brand. Nadat de brandweer het slot op de container had verwijderd is er met ruim water geblust zodat de inhoud vandaag niet meer opnieuw in brand kan vliegen.