Redactie 112 0 reactie(s) zo 30 november 2014, 1:47

Explosieven gevonden op speelplaats

NIJKERK -De politie stelt een onderzoek in naar een zeer gevaarlijk vuurwerkincident waarbij zelfs een robot van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest worden ingezet. Een en ander gebeurde op zaterdag 29 november in een speeltuintje aan de Kombuis. De politie roept mensen die meer weten om zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.De politie kreeg omstreeks 21.30 uur een melding dat er in het speeltuintje zwaar vuurwerk tot ontploffing is gebracht. Agenten troffen meerdere lanceerbuizen en restanten van vuurwerk aan.

Een buis bleek nog gevuld met explosieven en gezien de gevaarzetting werd de EOD opgeroepen om dit verder te onderzoeken en te ontmantelen.

Zeer gevaarlijk materiaal

De omgeving werd afgezet en met een mobiele robot werd het explosief geborgen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen, dat het om zeer gevaarlijk explosief materiaal ging. De EOD heeft het materiaal later in de nacht in het buitengebied tot ontploffing gebracht.

Buurtonderzoek

De politie is zondagochtend een buurtonderzoek begonnen en uit een eerste onderzoek blijkt, dat even na 21.00 uur de eerste explosie al is gehoord. Zij vraagt tips over dit zeer gevaarlijke incident en wijst de betrokkenen op het risico dat zij hebben genomen.

Tips gevraagd

De politie vraagt informatie over de handel, het transport en/of opslag van gevaarlijk vuurwerk altijd te melden.