Redactie — algemeen0 reactie(s) — vr 09 juli 2021, 17:02

Wijzigingen Nederlandse identiteitskaart in 2021

NIJKERK – Dit jaar vernieuwt de Nederlandse identiteitskaart. Afgelopen januari is een inlogfunctie voor DigiD toegevoegd. Vanaf 2 augustus wordt een nieuw model geïntroduceerd met een aantal nieuwe uiterlijke kenmerken, vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en het BSN in een QR-code op de achterzijde van de kaart.

Geen (spoed)aanvragen voor of afhalen van paspoorten en identiteitskaarten 29 en 30 juli
Door de introductie van het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd is het vanaf donderdag 29 juli 12.00 uur en vrijdag 30 juli 2021 niet mogelijk een aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of Nederlandse identiteitskaart aan de balie te doen.

Ook is het dan niet mogelijk een (reis)document af te halen op het stadhuis. Houd hier rekening mee en plan op tijd een afspraak in voor een andere datum.