Datum vandaag Tijd 02:47:50 Eerste Kruishaarseweg 3862RT Nijkerk 102705 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

woensdag 28 juli 2021

Dankzij onze (lokale) adverteerders is dit artikel gratis te lezen. Koop lokaal en steun deze ondernemers!

DONDERDAG 24|06

Parkeerdek van parkeergarage De Bonte Koe drie weken buiten gebruik

De parkeerplaatsen op de begane grond blijven beschikbaar

NIJKERK - Het parkeerdek van parkeergarage De Bonte Koe (Vrijheidslaan 29) is vanaf maandag 5 juli drie weken buiten gebruik. De aannemer brengt een nieuwe toplaag aan. De planning is dat de werkzaamheden 3 weken in beslag gaan nemen. Het parkeerdek is tijdens de werkzaamheden afgesloten. De parkeerplaatsen op de begane grond blijven beschikbaar.

Alternatief om te parkeren als de parkeergarage vol is
U kunt gratis parkeren naast het stadhuis, Kolkstraat. Betaald parkeren kan bij parkeerterrein Gele Weiland (Synagogepad) of in de parkeergarage Oosterpoort (Vetkamp).

Uitbreiding parkeergarage De Bonte Koe met 52 parkeerplaatsen
Verbetering van zowel de bereikbaarheid als de aantrekkelijkheid van het centrum van Nijkerk was het doel van de visie Aantrekkelijk Nijkerk. Om dit te realiseren is gekozen voor een autoluwe binnenstad. Dit wordt gecombineerd met parkeren in zogenaamde bronpunten (ofwel parkeerlocaties) aan de rand van de binnenstad. Uitbreiding van parkeergarage De Bonte Koe, die nu al de hoogste bezettingsgraad heeft, is een mooie en gewenste invulling van dit beleid. Binnen het vastgestelde bestemmingsplan Binnenstad is het mogelijk om de parkeergarage De Bonte Koe uit te breiden met 52 parkeerplaatsen. De bereikbaarheid én de aantrekkelijkheid van de binnenstad van Nijkerk krijgt met deze uitbreiding een impuls.

Rustiger verkeersbeeld
In overleg met omwonenden is een keuze gemaakt om de aanrijroute voor deze parkeergarage te verbeteren. Het gaat hierbij om de verbinding tussen de Vrijheidslaan en De Bonte Koe. Daar wordt nu voorgesteld om aan één kant een laad- en losplaats te realiseren en aan de kant van de Action meer fietsvoorzieningen te maken met een goed trottoir. Dit geeft een rustiger verkeersbeeld op de aanrijroute naar De Bonte Koe en wordt daarmee veiliger én biedt meer kwaliteit in de openbare ruimte op deze locatie.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.