Datum vandaag Tijd 10:14:38 Nijkerk 42990 Prio Middel Eenheid | Ambulance 09-128

woensdag 21 april 2021

MAANDAG 01|03

Vanaf vandaag start baggeren in stedelijk gebied van Nijkerk

NIJKERK - Baggeren vindt één keer in de vijf á tien jaar plaats en is bedoeld om slib en plantenresten uit de watergangen te verwijderen. Dit is noodzakelijk voor een goede afvoer van regenwater, voor schoner (sloot)water en voor een gezond planten- en dierenleven in vijvers en sloten. Om de juiste balans te houden wat betreft het afvoeren en vasthouden van water, biedt een vastgesteld doorstroomprofiel uitkomst.

De firma Davelaar uit Hoevelaken voert het werk uit. Dat gebeurt met graafmachines, schuifboten en transportmiddelen voor afvoer. Een schuifboot is een boot die op plekken waar de graafmachine niet kan komen, de bagger voor zich uit schuift. De bagger wordt naar een locatie geschoven, waar een graafmachine staat die de bagger uit de watergang schept en op een transportmiddel laadt. De vrijkomende bagger is niet verontreinigd en wordt vervoerd naar een locatie buiten Nijkerk waar deze volgens de geldende wet- en regelgeving verwerkt mag worden.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.