Datum gisteren Tijd 19:20:38 (dia) Bachlaan 3862GL Nijkerk 51807 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

woensdag 21 april 2021

DINSDAG 23|02

De coronatestlocatie in Barneveld gaat verhuizen naar Voorthuizen

BARNEVELD / VOORTHUIZEN - De coronatestlocatie in Barneveld gaat verhuizen. Vanaf woensdag 3 maart kunnen inwoners van de gemeente terecht in 't Trefpunt aan de Roelenengweg 25 in Voorthuizen. Het jongerencentrum Villa 29 in Barneveld wordt vanaf 3 maart niet meer gebruikt als testlocatie.

Nieuwe testlocatie
De directeur GGD Gelderland-Midden, Henk Bril: "'t Trefpunt in Voorthuizen is een groot buurthuis dat op dit moment leeg staat. Ik ben blij dat de gemeente het voor ons mogelijk maakt deze locatie te gebruiken, zodat het mogelijk blijft om in de gemeente Barneveld inwoners te testen."

De locatie in Voorthuizen ligt ongeveer 5 kilometer van de huidige testlocatie in Barneveld. Het is goed bereikbaar voor inwoners van de gemeente Barneveld en de gemeente Nijkerk. Het gaat bij de verhuizing om twee lijnen PCR-testen. Er kunnen nu maximaal 260 tests per dag worden uitgevoerd. Als het nodig is kan de GGD in 't Trefpunt de capaciteit snel uitbreiden. Dat was op de locatie in het jongerencentrum niet mogelijk.

Jongerencentrum
Wethouder Hans van Daalen van de gemeente Barneveld: "Met de verhuizing van de teststraat snijdt het mes aan twee kanten. De GGD heeft meer uitbreidingsmogelijkheden, waardoor de testcapacititeit voor onze inwoners optimaal benut wordt. Daarnaast kunnen we nu, zodra de coronamaatregelen het toelaten, de jongerenactiviteiten in Villa 29 weer opstarten. Dat vinden wij ontzettend belangrijk. Met de verhuizing van de testlocatie blijven zowel een testlocatie als het jongerencentrum beschikbaar voor onze inwoners. Een win-win situatie dus."

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.