Datum gisteren Tijd 22:09:08 (dia) Holkerweg 3861PA Nijkerk 26532 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

maandag 01 maart 2021

ZONDAG 14|02

Snowkiters stelen de show in Nijkerk

NIJKERK - Zondagmiddag 14 februari stalen er 2 mannen op de Zeedijk bij Nijkerk de show. Met hun kites raasde ze over het ondergesneeuwde weiland en deden daarbij verschillende sprongen van enkele meters hoog. Bijna alle passanten stopte hun voertuig om de mannen te bewonderen.

Snowkiten

Snowkiten lijkt heel erg op kitesurfen. Het wordt alleen in de sneeuw gedaan, met ski's of een snowboard. Meestal worden dezelfde kites als bij het kitesurfen gebruikt. Het wordt door relatief weinig mensen beoefend, omdat er maar weinig locaties zijn om te snowkiten. In Nederland gebeurt het maar zelden dat er genoeg sneeuw en wind is om te snowkiten. De sport kan zowel op bergen als op sneeuwvlaktes worden beoefend.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.