Datum gisteren Tijd 22:09:08 (dia) Holkerweg 3861PA Nijkerk 26532 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

maandag 01 maart 2021

WOENSDAG 10|02

Drie verdachten aangehouden voor naar binnen gooien vuurwerkbom in woning Nijkerk

Het gaat om een minderjarige jongen uit Nijkerk, en een minderjarige jongen en meisje beiden woonachtig in Leiden

NIJKERK - Op dinsdag 9 februari zijn drie minderjarige verdachten aangehouden. Ze worden ervan verdacht op 1 januari kort na middernacht een vuurwerkbom door een brievenbus naar binnen te hebben gegooid. De daaropvolgende explosie zorgde voor grote schade en schrik bij de bewoners aan de Molenweg. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Direct na de melding is door de politie buurtonderzoek verricht. Ook is er sporenonderzoek gedaan en zijn beelden bekeken. Daarnaast bleek dat er ook vuurwerk bij een winkel in Nijkerk door de brievenbus was gegooid. Hier zorgde de explosie voor minder schade. Uiteindelijk kwamen drie verdachten het beeld. Een minderjarige jongen uit Nijkerk, en een minderjarige jongen en meisje beiden woonachtig in Leiden.

De drie verdachten zijn op donderdag 9 februari door de politie aangehouden. Ze zitten nog vast en zijn verhoord. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.