Datum gisteren Tijd 23:49:24 (dia) Buntwal 3864MX Nijkerkerveen 147132 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

zaterdag 28 november 2020

WOENSDAG 11|11

Politie in Nijkerkerveen neemt 330 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag

NIJKERKERVEEN - Dinsdag 10 november heeft de politie 330 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen dat was opgeslagen in containers aan de Van Dijkhuizenstraat in Nijkerkerveen. Het illegaal vuurwerk bestond o.a. uit grote flowerbeds en nitraten. Een 50-jarige man uit de gemeente Nijkerk is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie kwam het illegale vuurwerk op het spoor na een anonieme tip.

Illegaal vuurwerk is strafbaar en daarom treed de politie hier hard tegen op. Regelmatig wordt het in woonwijken opgeslagen, waardoor er een groot risico voor de buurt ontstaat. Daarom vraagt de politie ook om verdachte signalen uit je omgeving te melden. Het afsteken zorgt voor overlast en ook voor gevaar. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk kan ook grote persoonlijke gevolgen hebben. Je krijgt een aantekening op de justitiële documentatie en hebt daarmee een strafblad.

Melden helpt!
Meld verdachte signalen van vuurwerk en de handel op social media bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Met dit soort meldingen kan de politie de handel aanpakken en daarmee werken aan de veiligheid in jouw wijk of buurt.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.