Datum vandaag Tijd 11:23:19 (dia) Drie Morgenland 3863ZH Nijkerk 131424 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

zondag 25 oktober 2020

DONDERDAG 08|10

Illegaal vuurwerk in een handomdraai verkrijgbaar via chatdienst Telegram

Binnen enkele klikken is het mogelijk om in contact te komen met een handelaar

REGIO - De handel in illegaal vuurwerk is weer in volle gang. Via chatdienst Telegram wordt er online gehandeld in vuurwerk. Ook in deze regio zijn bezorgers van illegaal vuurwerk actief.

Het bestellen van illegaal vuurwerk gaat in een handomdraai. Veel minderjarige jongeren zijn lid van de handelsgroepen. Binnen enkele klikken is het mogelijk om in contact te komen met een handelaar. Bij veel verkopers is mogelijk om contant te betalen. Jongeren wijzen elkaar onderling op het bestaan van de handelsgroepen.

Reactie van Ruben Koet heeft een slechte score. Toon reactie
Score: -8
Herman van Braak zegt: spacer
@Ruben Koet
Wees ff wijzer joh. Handelaren in illegaal vuurwerk zijn crimineel.
En triest zijn degenen die ieder jaar het risico nemen zware ongelukken te veroorzaken met illegaal vuurwerk. Vooral die criminele idioten die ermee gooien naar hulpverleners. En dan nog niet te vergeten de gekken die het hele jaar door met zwaar vuurwerk de nachtrust van anderen verstoren.
08-10-20 23:41
Score: 17
Kees zegt: spacer
Dit artikel lijkt bijna een tip.. Lijkt me ook niet zo verstandig om het op deze manier te verwoorden.

Het is inderdaad belangrijk dat vuurwerk grondig aangepakt wordt. Slecht voor mens en dier.
09-10-20 16:00
Score: 1
henkie zegt: spacer
sinds kort is zelfs een rotje illegaal vuurwerk, daar wordt een dove kikker nog niet bang van.
09-10-20 20:21
Score: 0
DBuijs zegt: spacer
@Herman van Braak
Crimineel voor het verkopen van rotjes? Er zijn duizenden dealers die coke/heroïne en andere Tropez doordrukken en mensen hier verslaafd aan houden, dat is echte criminaliteit. Het is maar een heel klein deel van de kopers die hhulpverleners gooit, een groot deel steekt het gewoon af en geniet ervan. En gekken die het hele jaar door mensen wakker houden? Ik woon in een van de mindere wijken van Utrecht en zelfs nu in oktober nog niks gehoord snachts, ik lig eerder wakker van het vliegverkeer, of racende drugsdealers. Dat illegale vuurwerk gaat blijven of je het wil of niet, en ik vind het prachtig. De media maakt het alleen maar zwart.
15-10-20 00:37
Score: 2
Allerbeste zegt: spacer
Tja.

Wat willen jullie voor land.
Geen piet meer
Geen kerst meer want mag straks geen kerstfeest meer heten ivm.......
Geen vuurwerk meer

Lekker werken en braaf binnen zitten.
iemand die te hard rijd, Met zijn fiets over de weg, moet je nou is kijken ooo wat erg.
Zeik volk klagen regels enz.
mening DBruijs heeft helemaal gelijk.
Wees nou eerlijk steek gewoon vuurwerk af maak het legaal is het 1 jaar knallen en dan raakt vanzelf de intresse en het geld op en is het juist nog leuk op die ene dag.

Iedereen heeft wat te janken en jammeren hoeveel ergernis heb je hier nou echt van ?
22-10-20 19:26
Score: 1