Datum vandaag Tijd 00:21:14 Beatrixstraat 3862DB Nijkerk 150507 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

zaterdag 05 december 2020

DONDERDAG 16|07

Inbrekers in Ede gaan ervandoor met auto bewoner en worden klemgereden in Nijkerk

De achtervolging begon in Ede waar de verdachten tijdens een inbraak betrapt werden door de bewoner

NIJKERK - Donderdagmorgen 16 juli rond 7.00 uur is een politie achtervolging geƫindigd nadat de auto van de verdachten werd geramd op afrit van de A28 in Nijkerk. De inzittenden zijn aangehouden en vervoerd naar het politiebureau.

De achtervolging begon in Ede waar de verdachten tijdens een inbraak betrapt werden door de bewoner. De inbrekers gingen er vandoor met de auto van de bewoner. Bij tankstation de Middelaar leek het voertuig te stoppen, waarna geprobeerd is de inzittenden aan te houden. Hierop is de bestuurder toch weer gaan rijden, met schade aan de pomp en auto tot gevolg.

Uiteindelijk zagen agenten dat het voertuig op de A28 bij Nijkerk de snelweg verliet en probeerde deze in de tegengestelde richting weer op te rijden. Om dit te voorkomen is besloten om de verdachten tot stoppen te dwingen door de auto te rammen.

Door het incident was de afrit afgesloten voor onderzoek. Tijdens het onderzoek dachten weggebruikers toch de afrit te kunnen nemen, deze zijn bekeurd. Een bergingsbedrijf heeft zowel de politieauto als de personenwagen geborgen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem, waar het onderzoek nog volop bezig is.

Burger..... zegt: spacer
Wat een respectloze .... ben je toch als je willens en wetens door een wegafzetting heen rijdt.
16-07-20 17:44
Score: 2