Datum gisteren Tijd 23:33:03 O2826 S Heerenloo De Bogen Gaffel 3863VZ Nijkerk 94745 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

donderdag 06 augustus 2020

DONDERDAG 09|07

Boeren verzamelen zich in Nijkerk voor nieuwe actie

De boeren protesteren tegen het landbouwbeleid van minister Schouten

NIJKERK - Tientallen boeren hebben zich donderdagavond 9 juli met hun tractoren verzameld bij de McDonald's aan de Zelderseweg in terschuur. Ze zijn hierna in colonne naar Nijkerk gereden. De groep zal hierna de polder inrijden richting Lelystad Airport.

De boeren protesteren tegen het landbouwbeleid van minister Schouten en vooral tegen de maatregelen die zij wil nemen om de stikstofuitstoot te verminderen. De woede is recent opgelaaid omdat de minister het eiwitgehalte in veevoer wil verminderen om zo de uitstoot van stikstof terug te dringen. Volgens de boeren is dat dierenmishandeling. Ook zijn ze boos over de lage prijzen die supermarkten betalen voor hun producten.

Maandag werd al aangifte gedaan in Veenendaal bij het politiebureau en dinsdag was het een grote groep agrariĆ«rs uit de omgeving van Wekerom die aangifte deed in Arnhem.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.