Datum vandaag Tijd 13:03:36 Bgm-03 Oms Brandmelding O8214 Hotel Het Wheemplein Venestraat Nijkerk 071131 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep 2 spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk...
woensdag 12 augustus 2020

VRIJDAG 03|07

Politieagenten in Nijkerk bedreigd door Coronaspuger

De politie is op zoek naar getuigen

NIJKERK - Gisteravond, op donderdag 2 juli 2020 omstreeks 22.30 uur, heeft er zich een incident afgespeeld in de omgeving van het Molenplein in Nijkerk waarbij politieagenten zijn beledigd en bedreigd. De verdachte heeft hierbij onder andere de agenten bespuugd en geroepen dat hij Corona heeft. De verdachte is hierop aangehouden.

In verband met het lopende onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die iets hebben gezien en/of gehoord van het voorval. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Coronaspugers worden zwaar gestraft door de rechter

Sinds het uitbreken van de pandemie zijn er 126 zittingen geweest waarbij verdachten voor de neus van anderen zouden hebben gerocheld en gekucht, terwijl zij beweerden besmet te zijn met Covid-19. De rechter tilt zwaar aan het dreigen met corona, blijkt uit de cijfers.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.