Datum 28|09 Tijd 22:56:36 Bgm-01 Br Buiten Douwencamp Nijkerk 071131 Prio Hoog Eenheid | Bevelvoerders spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk...
woensdag 30 september 2020

DINSDAG 05|05

Dodenherdenking in alle rust verlopen

NIJKERK - De dodenherdenking in Nijkerk is in alle rust verlopen. In het van Reenenpark staan normaal op 4 mei enkele honderden mensen stil bij de herdenking van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Door de coronamaatregelen waren er nu enkel verslaggevers in het park.

De plechtigheden werden gedaan door voorzitter van het comité 4 mei Nijkerk Wijnand Dirksen waarna burgemeester Gerard Renkema kort het woord nam. Rob van der Meer sloot af met het voorlezen van een brief van de familie Nienhuis. De familie Nienhuis verloor in de laatste dagen van de oorlog twee zoons waarvan in de brief indringend verslag werd gedaan.

Suzanne Hermans, wijkagent centrum Nijkerk, was ook aanwezig en kon concluderen dat het publiek massaal gehoor gaf aan het thuisblijven tijdens deze herdenking. Even voor 20.00 uur kwamen de bewoners van het van Reenenpark naar buiten om voor hun huis deel te nemen aan de twee minuten stilte.

Video's
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.