Datum vandaag Tijd 13:03:36 Bgm-03 Oms Brandmelding O8214 Hotel Het Wheemplein Venestraat Nijkerk 071131 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep 2 spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk...
woensdag 12 augustus 2020

MAANDAG 20|04

Brandweer blust natuurbrand aan de Barneveldsestraat in Scherpenzeel

Nederland heeft te kampen met droogte

SCHERPENZEEL - Maandagmiddag 20 april omstreeks 16:45 uur is brand ontstaan in een bosgebied aan de Barneveldsestraat - N802 in Scherpenzeel. De brandweer is bezig het vuur onder controle te krijgen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Brandgevaar in natuurgebieden groot door droogte

Nederland heeft te kampen met droogte. Sinds halverwege maart is geen regen van betekenis gevallen. Hierdoor loopt het verschil tussen neerslag en verdamping steeds verder op. Dit zorgt voor grote problemen in natuurgebieden.

Tips

Blijf aan de rand van het bos of natuurgebied, laat geen blinkend materiaal rondslingeren, gooi geen sigaretten zomaar weg en blijf de crisismaatregelen respecteren, zoals voldoende afstand houden en in beweging blijven.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.