Datum vandaag Tijd 11:16:36 Snackbar De Paddestoel Amersfoortseweg 3864NH Nijkerkerveen 94304 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

zondag 15 december 2019

WOENSDAG 13|11

Gevaarlijke stoffen ontdekt na crash bestelbus in weiland

Traumahelikopter niet ter plaatse gekomen.

NIJKERK – Oprit 9 naar de A28 richting Harderwijk en Zwolle is woensdag enige uren afgesloten geweest voor het verkeer. Rond het middaguur is een bestelbus achterop een bestelauto gereden waarna de bestelbus via de berm en een sloot in het naastgelegen weiland tot stilstand kwam.

Gezien de ernst van het ongeval kwamen behalve politie en ambulance ook de brandweer ter plaatse. De bestuurders van de bestelauto konden uiteindelijk op eigen kracht de bestelbus uit en waren niet zwaar gewond.

Het lijkt er op dat bij het oprijden van de toerit gevaarlijke stoffen zijn verloren  door het voertuig.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer werd opgeroepen om dit nader te onderzoeken. Besloten werd de toerit te sluiten voor het verkeer. Vooral het verkeer uit de richting Zeewolde en Nijkerk die richting Hardewijk wilde liepen aanzienlijke vertraging op.

Na enkele uren is de toerit weer open gesteld. Wat er geborgen is, is niet bekend.

Video's
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.