Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:04:28 Aanrijding Met Letsel (personenauto) (met Gewonden: ) A28 Li,9 Nijkerk Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
zondag 24 mei 2020

WOENSDAG 28|08

Zand beachvolleybalveld wordt verwijderd naast sporthal De Voorde

Geen risico’s voor gebruikers volgens bodemonderzoek

VOORTHUIZEN - In juli liet de gemeente Barneveld bodemonderzoek doen naar het grasveld en het beachvolleybalveld naast de sporthal De Voorde aan de Jan Jagerweg in Voorthuizen. Dit onderzoek geeft aan dat het zand op het beachvolleybalveld niet de juiste kwalificatie heeft. Hoewel er geen risico's zijn voor de volksgezondheid, heeft de beheerder van het veld, volleybalvereniging SDS, in overleg met de gemeente besloten het zand te laten verwijderen. Op vrijdag 30 augustus haalt Van Donkersgoed B.V. het zand weg.

 

Bodemonderzoek

Het bodemonderzoek is uitgevoerd in verband met de aanleg van twee nieuwe korfbalvelden voor korfbalvereniging Spirit in 2020. Mateboer Milieutechniek B.V. onderzocht twee locaties: het grasveld ter hoogte van de sporthal en het beachvolleybalveld. Uit de onderzoeksrapportage van 21 augustus blijkt dat het grond onder het grasveld valt onder de categorie 'wonen'. Het zand op het beachvolleybalveld bevat een lichte concentratie zink en minerale olie. Het valt onder de categorie 'industrie' en is officieel niet geschikt voor recreatieve doeleinden.

 

Geen risico voor de volksgezondheid

De analyse bij het bodemonderzoek geeft aan dat het zand voor de spelers en gebruikers van het beachvolleybalveld geen risico's voor de volksgezondheid oplevert. Dit is door de GGD bevestigd. Grond in de gebruiksklasse 'industrie' kan risico's opleveren voor het milieu of voor mensen. Dit is afhankelijk van het type stoffen en de concentraties waarin zij aanwezig zijn. Hiervan is bij beachvolleybalveld is geen sprake.

 

Verwijderen zand

De uitkomsten van het bodemonderzoek zijn besproken met het bestuur van de vereniging SDS. Hoewel er geen directe aanleiding is, heeft SDS besloten om het zand toch weg te laten halen. De vereniging voelt zich verantwoordelijk en wil zo zorgvuldig mogelijk omgaan met de omgeving en de eigen spelers omgaan. Op vrijdag 30 augustus haalt Van Donkersgoed B.V. uit Voorthuizen het zand weg. Het gaat om 20 tot 25 vrachtauto's die het zand via Harremaatweg en de Bosweg afvoeren.

 

Geschiedenis beachvolleybalveld

Het beachvolleybalveld is door initiatiefnemer SDS in 2012 aangelegd op initiatief van de vereniging SDS. Het veld is in de zomermaanden in gebruik voor beachvolleybal, de rest van het seizoen spelen de teams binnen. De gemeente gaf in 2012 toestemming voor de aanleg van het veld.

 

Communicatie omgeving

De omwonenden van de Jan Jagerweg zijn via een bewonersbrief geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek en het weghalen van het zand. SDS heeft de eigen spelers op de hoogte gesteld.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines