Datum vandaag Tijd 06:49:01 Cornelis Van Ramshorstlaan 3863AZ Nijkerk 69029 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

dinsdag 17 september 2019

DONDERDAG 22|08

Duizenden kippen omgekomen bij grote brand in Nijkerk

Bij last van de rook is advies om ramen en deuren te sluiten

NIJKERK - In de nacht van woensdag op donderdag 22 augustus werd rond de klok van drie de brandweer van Nijkerk gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Bunschoterweg in Nijkerk. Bij aankomst bleek een grote kippenschuur in brand te staan, er werd direct opgeschaald naar grote brand waarna de korpsen uit Hoevelaken Bunschoten en Barneveld kwamen assisteren.

Diverse waterwagens werden opgeroepen, dit omdat de watervoorziening ter plaatse niet voldoende was. Bij de brand zijn zo'n 16.000 kippen omgekomen.

De rook gaat over het buitengebied Nijkerk/Bunschoten en is goed te ruiken. Hiervan kunt u mogelijk rook-/roetdeeltjes aantreffen. Afspoelen met water is voldoende. Er is geen asbest vrijgekomen. Bij last van de rook is het advies om ramen en deuren te sluiten.

Rond 5.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog bezig met nablussen.

Sjaak Nijkerk zegt: spacer
Jullie vergeten de heren van korps Bunschoten te vermelden!
Waren zeer snel ter plaatse, mooie inter regionale samenwerking!
22-08-19 10:27
Score: 11
Sjaak Nijkerk zegt: spacer
Jullie vergeten de heren van korps Bunschoten te vermelden!
Waren zeer snel ter plaatse, mooie inter regionale samenwerking!
22-08-19 10:29
Score: 8
willem zegt: spacer
klopt is mooi die interregionale samenwerking, alleen jammer dat de VRU er vrijwel niet aan mee doet die proberen alles zelf te doen ook al zitten er korpsen pal naast de regio grens!!!!!
22-08-19 12:04
Score: 11