Datum vandaag Tijd 08:58:11 Bgm-01 Wateroverlast Bedrijfspand Nijverheidsstraat Nijkerk 071151 Prio Middel Eenheid | Brandweer Nijkerk ( Blusploeg 2 )
donderdag 20 juni 2019

WOENSDAG 29|05

Zonnepanelen in brand op dak van woning aan de Holkerbeek in Nijkerk

De brand breidde zich bij aankomst van de hulpdiensten ook uit naar de buren

NIJKERK - Op woensdagavond 29 mei omstreeks 19:15 uur is de brandweer met spoed opgeroepen voor een uitslaande woningbrand aan de Holkerbeek in Nijkerk. De brand werd al snel opgeschaald naar middelbrand waarop de brandweer met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker uitrukte.

Volgens de brandweer stonden er op het dak van een hoekwoning zonnepanelen in brand. Ook het dak vatte al snel vlam. De brand breidde zich bij aankomst van de hulpdiensten ook uit naar de buren. Desondanks had de brandweer snel vat op het vuur waardoor verdere uitbreiding werd voorkomen. Momenteel is men de dakpannen van de woning aan het halen om de brand helemaal te kunnen doven.

De hoekwoning heeft forse schade opgelopen. Voor zover bekend raakte niemand bij de brand gewond.

Update

De brandweer heeft een aantal panelen verwijderd, brand is geblust. Er is aanzienlijke schade aan het dak en in de woning, stichting Salvage gaat hiermee aan de slag. De burgemeester is ter plaatse geweest om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Video's
Piet zegt: spacer
Beste mensen, wat is nou eigenlijk de oorzaak van deze brand? Te weinig koeling, of kortsluiting, of Chinese kwaliteit. Ben erg beniewd zodat je zelf kunt checken of er fouten zijn gemaakt.
Groet Piet Weerheim
31-05-19 20:06
Score: 1
team brandonderzoek Joost Ebus zegt: spacer
Hallo,

Brandweer Gelderland-MIdden doet onderzoek naar de brand in Nijkerk. Tevens gaan we deze brand samen met de blusploeg evalueren. Zouden wij daarvoor de originele video mogen van deze brand?

Alvast bedankt

groeten,