Datum vandaag Tijd 08:58:11 Bgm-01 Wateroverlast Bedrijfspand Nijverheidsstraat Nijkerk 071151 Prio Middel Eenheid | Brandweer Nijkerk ( Blusploeg 2 )
donderdag 20 juni 2019

WOENSDAG 17|04

Koninklijke fietstocht en een vorstelijk ontbijt

VOORTHUIZEN – Begin koningsdag goed! Fiets op zaterdagochtend 27 april mee met de gidsen van IVN Barneveld (ongeveer 35 km) en geniet van de rust en stilte in de vroege morgen van deze mooie dag, als bijna iedereen nog slaapt. Geen herrie, bijna geen verkeer, maar wel de vogels die altijd vroeg wakker zijn. Op deze dag is het een genot om ook een vroege vogel te zijn.

De eerste groep start om 7.15 uur vanaf Buitenlust, Hoofdstraat 89 in Voorthuizen en we zullen op pad gaan in kleine groepjes met een IVN gids. De gids vertelt onderweg allerlei dingen over de natuur.

Na een fietstocht van ongeveer 15 km komen we aan bij de plek, waar een vorstelijk ontbijt klaar staat. Die plek verklappen we nog niet. Wat jullie wel mogen weten is dat bijna iedereen dit gebouw vaak van buiten heeft gezien, maar bijna niemand is er ooit binnen geweest. Het gebouw zit namelijk bijna altijd op slot, maar voor deze ene speciale gelegenheid mogen wij hier binnen van ons ontbijt genieten. Deze kans mag je niet voorbij laten gaan! Na het vorstelijke ontbijt (en eventueel toiletbezoek) gaan we op pad voor de tweede etappe (circa 20 km). Ook dit keer in kleine groepjes met een gids.

Het wordt voor veel mensen uit deze omgeving vast een bijzondere ervaring, omdat de tocht over onbekende paden en wegen gaat en je dingen gaat zien waar anders niet op wordt gelet. We blijven op goed te fietsen paden en wegen, voor iedereen (voor kinderen en ouderen) goed te doen. In de loop van de morgen zijn we weer in Voorthuizen terug en kun je wellicht aan één van de vele andere activiteiten meedoen die op Koningsdag plaatsvinden.

De kosten voor de fietstocht, inclusief ontbijt en begeleiding, zijn € 5.- en kinderen tot en met 12 jaar betalen € 3,50. In verband met de inkopen voor het ontbijt: van te voren opgeven en van te voren betalen. Opgeven kan tot uiterlijk donderdag 25 april via de mail: jamulder@solcon.nl of telefonisch bij Aart Mulder: 06-28261883. Na de opgave krijg je bericht op welk rekeningnummer je kunt betalen en hoe laat je bij Buitenlust in Voorthuizen wordt verwacht. Voor meer informatie: neem contact op met Aart Mulder. Zie ook www.ivn.nl/afdeling/barneveld.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.