Datum vandaag Tijd 08:58:11 Bgm-01 Wateroverlast Bedrijfspand Nijverheidsstraat Nijkerk 071151 Prio Middel Eenheid | Brandweer Nijkerk ( Blusploeg 2 )
donderdag 20 juni 2019

ZATERDAG 06|04

Vlammen slaan uit schoorsteen van woning in Voorthuizen

Met hulp van de hoogwerker is het schoorsteenkanaal geveegd

VOORTHUIZEN - De brandweer is vrijdagavond rond 20:30 uur uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Van Den Berglaan in Voorthuizen. Bij de woning op de hoek met de Beatrixlaan hadden de bewoners de brandweer gebeld.

Vlammen kwamen uit de schoorsteenpijp maar konden door de toegesnelde brandweerlieden snel gedoofd worden. Met hulp van de hoogwerker is het schoorsteenkanaal geveegd.

Gert Stoffelsen zegt: spacer
Via kau, kou naar warmte

Voorthuizen, 06-04-2019,

Om warm van te worden! Afgelopen vrijdag de open haard maar even aangedaan. Buurjongen komt verhaal halen: "Hebben jullie ander hout?" Wat een rook! Wat een stank! 112 bellen en dan de actie! Super hoe de brandweermannen van Voorthuizen en even later ook die vanuit Barneveld een schoorsteenbrand snel wisten te smoren. Weggeroepen door het alarm uit de jaarvergadering. Onder het brandweerpak strak in't pak. Gaan, de plicht roept! Brand blussen en daarna terug naar de kazerne en verder met de agenda: De rondvraag: "Hebben we nog opmerkingen over onze handelingen?" De voorzitter checkt zijn telefoon... … Ja, de laatste: familie Stoffelsen is blij en onder de indruk van het professionele en deskundig handelen van het korps! Oorzaak van de schoorsteenbrand was een verliefd kau-paartje. Ondanks beschermkap op de schoorsteen en jaarlijks vegen was de plek aantrekkelijk om tak voor tak van bovenaf te storten. De kautjes zijn even de weg kwijt. Wij branden de kachel even niet. Op naar de lente, op naar de warmte.

Vrijwillige brandweer: Om warm van te worden
15-04-19 09:27
Score: 0