Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 08:50:22 Oude Barneveldseweg 3862PS Nijkerk 70236 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zondag 22 september 2019

DINSDAG 19|03

Nieuwe exploitant voor het dorpshuis in Voorthuizen bekend

De 38-jarige Barnevelder Sebastiaan Blom is een actief maatschappelijk betrokken ondernemer die al een aantal jaar beheerder is van een wijkcentrum in Veenendaal

VOORTHUIZEN - De gemeente zal binnenkort met Sebastiaan Blom van Sebto Beheer een overeenkomst aangaan voor de exploitatie voor het dorpshuis in Voorthuizen. Sebastiaan Blom zal 1 mei 2019 starten. Hij gaat dan samen met de gebruikers en de gemeente de exploitatie van het nieuwe dorpshuis verder voorbereiden. Ook zal hij tijdelijk de exploitatie van het huidige dorpshuis 't Trefpunt vanaf 1 mei overnemen.


Nieuwe exploitant
Vorig jaar deed de gemeente een oproep voor een enthousiaste, ondernemende, creatieve en lokaal betrokken exploitant. Gezocht werd naar een nieuwe exploitant die samen met het verenigingsleven van het nieuwe dorpshuis een centrale en levendige ontmoetingsplek in Voorthuizen maakt. Sebto Beheer met eigenaar Sebastiaan Blom is door het selectiecomité (bestaande uit gemeente, Plaatselijk Belang Voorthuizen en een vertegenwoordiging van gebruikers) unaniem gekozen als de nieuwe exploitant. De definitieve overeenkomst met Sebto Beheer wordt eind maart gesloten. Vanaf 1 mei neemt Sebto Beheer tijdelijk de exploitatie waar van het huidige dorpshuis 't Trefpunt, omdat de huidige beheerder Frits de Booij per die datum afscheid neemt. Als het nieuwe dorpshuis klaar is (verwacht rond de zomer 2020), start Sebto daar als exploitant.


Breed actief aanbod van activiteiten
De 38-jarige Barnevelder Sebastiaan Blom is een actief maatschappelijk betrokken ondernemer die al een aantal jaar beheerder is van een wijkcentrum in Veenendaal. Hij organiseert daar samen met de buurt een breed aanbod van activiteiten voor jeugd en volwassenen. Datzelfde wil hij ook gaan doen in het nieuwe dorpshuis in Voorthuizen: een breed programma van activiteiten organiseren samen met de inwoners, verenigingen en lokale organisaties. Sebastiaan is blij dat hij de kans nu krijgt om dit in Voorthuizen op te zetten, samen met een aantrekkelijk horeca-aanbod in het dorpshuis. Hij wil graag mensen met elkaar in verbinding brengen, zodat er mooie nieuwe initiatieven gaan ontstaan. De komende tijd zal Sebastiaan gaan kennismaken met de verenigingen in het dorpshuis en zich voorbereiden om het tijdelijke beheer van 't Trefpunt over te nemen.


Wethouder Didi Dorrestijn-Taal is blij dat zo'n geschikte kandidaat voor het nieuwe dorpshuis in Voorthuizen is gevonden: "We zijn blij dat alle huidige gebruikers van het dorpshuis naar het nieuwe dorpshuis verhuizen. Ook Bibliotheek Barneveld krijgt een centrale plaats in het dorpshuis. We zien daarom volop kansen voor het nieuwe dorpshuis dat naar verwachting in 2020 haar deuren opent. Een mooi, modern en multifunctioneel gebouw neerzetten is één stap, maar het laten uitgroeien tot een levendig dorpscentrum waar jong en oud samen komen en elkaar ontmoeten is stap twee. We denken dat Sebastiaan Blom de juiste persoon is om samen met bewoners en andere aanbieders, zoals bijvoorbeeld Welzijn Barneveld, Bibliotheek Barneveld, Be Active en sportverenigingen, een aantrekkelijk aanbod van activiteiten te organiseren. Hij heeft in Veenendaal bewezen dat hij een echte verbinder is, die graag nieuwe initiatieven laat ontstaan".


Het nieuwe dorpshuis heeft veel te bieden
Met onder andere een bibliotheek, de muziekschool en verschillende muziek-, cultuur-, welzijn- en sportactiviteiten, heeft het nieuwe dorpshuis de inwoners van Voorthuizen en haar bezoekers straks veel te bieden: een levendige inloop- en ontmoetingsplek waar van alles te doen is. Vanuit de naastgelegen sporthal dat met het dorpshuis is verbonden, kunnen sporters en supporters ook gebruik maken van de faciliteiten van het dorpshuis. Voor de zakelijke markt zijn er verschillende moderne zalen en vergaderruimten met aantrekkelijke arrangementen. Voor een hapje en drankje kan de bezoeker ook terecht. Al deze voorzieningen samen maken van het toekomstige dorpshuis een centrale ontmoetingsplek van Voorthuizen.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines