Datum vandaag Tijd 19:37:54 P Bgm-02 Br Wegvervoer (auto) Handelsstraat Nijkerk 071131 Prio Eenheid | ATBR team 1 Politie Regionaal GelderlandMidden
zaterdag 15 juni 2019

WOENSDAG 13|02

Brandalarm in mooiste toren van Nederland

Een omstander zei dat hij liever zou hebben dat zijn eigen huis af zou branden dan de kerktoren.

NIJKERK - Woensdagmiddag rond het middaguur is de brandweer opgeroepen voor een brand in de kerktoren van Nijkerk.

De toren, die in 2012 tot mooiste van het land is bekroond, is de trots van de Nijkerkers. Bij aankomst van de brandweer was het brandalarm duidelijk hoorbaar. Na onderzoek bleek dat er stof in een melder was gekomen en dat er dus geen daadwerkelijke brand was. Op het moment zijn er restauratiewerkzaamheden gaande aan het dak van de kerk. Waarschijnlijk is dit de oorzaak geweest van de melding. Een omstander zei nog dat hij liever zou hebben dat zijn eigen huis af zou branden dan de kerktoren.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.