Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:31:33 Verkeersstremming A28 Li,6 Nijkerk Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
zaterdag 24 augustus 2019

DINSDAG 15|01

Bouw nieuwe scholen met gymzaal in Veller kan beginnen

Verwachte opening voorjaar 2020

BARNEVELD - In Veller kan de bouw van het nieuwe schoolgebouw van start gaan. In het gebouw komen dependances van De Branding en de Prinses Amaliaschool. De twee schoolstichtingen PCO Gelderse Vallei en De Drieslag hebben hiervoor met de gemeente een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Vanaf eind januari starten bouwbedrijf Huurdeman en ITH de eerste bouwwerkzaamheden voor het nieuwe schoolgebouw met de gymzaal op de hoek Vellerselaan/Bankivalaan. In het voorjaar van 2020 willen de twee scholen hun deuren openen.

 

De twee schoolstichtingen PCO Gelderse Vallei en De Drieslag hebben met de gemeente een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de bouw van de nieuwe school in Veller. Vanaf eind januari starten bouwbedrijf Huurdeman en ITH de eerste bouwwerkzaamheden.

 

Het nieuwe schoolgebouw

In het nieuwe schoolgebouw voor 350 leerlingen is plek voor twee scholen: een dependance van De Branding (PCO) en de Prinses Amaliaschool (De Drieslag). Het gebouw krijgt 14 lokalen, 8 lokalen voor De Branding en 6 lokalen voor de Amaliaschool. De lokalen zijn verdeeld over 2 verdiepingen. Er komt ook een kleuterspeellokaal en een gymzaal voor beide scholen. De gymzaal kan ook voor kleine sportactiviteiten of andere buurtactiviteiten ingezet worden. Daarnaast krijgen de scholen 1 gemeenschappelijk schoolplein die ze samen ontwerpen.

 

Extra aandacht voor duurzaamheid

Er is veel aandacht voor duurzaamheid. De scholen worden Bijna Energie Neutraal (BENG), zijn gasloos en krijgen een warmtepomp om het schoolgebouw in de winter te verwarmen en in de zomer te koelen. Daarnaast komen er op het dak van het schoolgebouw een flink aantal zonnepanelen die de scholen van stroom voorzien. Beide schoolbesturen investeren mee om een duurzaam schoolgebouw te kunnen realiseren.

 

Kindcentrum De Branding, locatie Veller

Rianne van de Wal, locatieleider van Kindcentrum De Branding, is verheugd dat de bouw van het kindcentrum op Veller gaat starten: "We bereiden de bouw al geruime tijd voor en kijken als team, ouders en kinderen uit naar de definitieve locatie in de wijk Veller. Dat er ook een gymzaal naast de school wordt gebouwd, is echt heel fijn. We gaan daar veel gebruik van maken. We kunnen niet wachten totdat de deuren van ons nieuwe kindcentrum in januari 2020 open gaan. Op de nieuwe locatie bieden we niet alleen onderwijs, maar ook voorschoolse/buitenschoolse opvang en 2 groepen kinderopvang voor 0-4-jarigen. Samenwerken en ontdekken is een belangrijk thema in ons kindcentrum. Dat is ondermeer zichtbaar in de leer- en ontdekpleinen en de fysieke verbinding tussen kinderopvang en onderbouw zodat de jonge kinderen ook samen kunnen ontdekken en spelen."

 

Basisschool Ariane, locatie Veller

Herma Hooijer is de locatieleider van basisschool Ariane, de naam van de nieuwe locatie van De Drieslag in Veller. Ook zij is enthousiast dat de bouw van de nieuwe basisschool gaat beginnen: "De Prinses Amaliaschool heeft samen met de Branding, de gemeente en de architect een intensief proces achter de rug waarin we een mooie school hebben ontworpen. We zijn heel blij dat de aannemer binnenkort start met de bouw. De ruimte van het nieuwe gebouw hebben we hard nodig. We kijken daarom uit naar de opening van BS Ariane begin volgend jaar. De komende tijd gaan we met veel energie en enthousiasme aan de slag om samen een mooi gebouw met goed onderwijs te realiseren."

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines