Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:31:33 Verkeersstremming A28 Li,6 Nijkerk Prio Eenheid | Politie Gelderland Midden (PersInfo Regionaal)
zaterdag 24 augustus 2019

DONDERDAG 06|12

Acht fietsers hebben de fietsverlichting niet in orde bij controle in Zeewolde

Bekeuring kost 55 euro en daar komt dan nog 9 euro administratiekosten bij op

ZEEWOLDE - Donderdagochten heeft de politie een verlichtingscontrole gehouden op de Zuiderzeeweg in Zeewolde. Acht fietsers hadden de fietsverlichting niet in orde. Bekeuring kost 55 euro en daar komt dan nog 9 euro administratiekosten bij op.

 

Zichtbaarheid van fietsers is van groot belang voor de veiligheid van fietsers. Fietsverlichting is daarbij cruciaal. Ook reflectoren spelen een belangrijke rol bij de zichtbaarheid.

 

De plaats waar een fietslicht zit moet voor automobilisten duidelijk zijn. Als een automobilist plots moet beslissen of het bijvoorbeeld veilig is om naar rechts uit te wijken, zal deze in een 'split-second' zoeken naar een licht op de hoogte waar hij het verwacht. En dat is niet hoog op de borst of rug van een fietser. De herkenbaarheid van fietsers in het donker, in kritieke situaties is het meest gebaat bij verlichting die op een logische plaats zit. Dat is aan de voorzijde tussen het stuur en het voorwiel en aan de achterzijde tussen bagagedrager en de onderzijde van het spatbord.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines