Datum vandaag Tijd 00:36:46 Beerninkstraat Nijkerk 3861VJ 13507 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

zaterdag 16 februari 2019

DONDERDAG 19|07

Vliegtuigbom gevonden in het Hoevelakense Bos

HOEVELAKEN - Maandag 16 juli hebben twee amateurhistorici een vliegtuigbom (500 ponder) uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in het Hoevelakense Bos. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek naar de beste wijze van ontmanteling. Wanneer daarover duidelijkheid komt is nog onbekend.

In overleg met de EOD heeft de gemeente Nijkerk uit voorzorg de nodige en gebruikelijke veiligheidsmaatregelen genomen. De bom is afgedekt en er is beveiliging aanwezig. Hier past ook bij dat een gebied rondom de bom verboden is voor publiek. Burgemeester Gerard Renkema heeft daarvoor een noodbevel afgegeven. Dit is ter plekke aangegeven.

Video's