Datum vandaag Tijd 00:59:46 Sparrenlaan 3862HE Nijkerk 76521 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

dinsdag 22 oktober 2019

DINSDAG 05|02

Jeugdbrandweer Nijkerk zoekt jou!!

NIJKERK - Wie heeft daar nooit eens aan gedacht, of zelfs over gedroomd? Toch is de kans om echt bij de brandweer te komen groter dan je denkt! De jeugdbrandweer Nijkerk geeft jongens en meisjes van 12 tot en met 18 jaar namelijk de kans.

Spanning en avontuur

De brandweer heeft altijd tot de verbeelding gesproken: blussen van grote branden, helpen bij gevaarlijke situaties, redder in de nood; veel spanning en avontuur. Van brandweermannen en brandweervrouwen wordt veel gevraagd. Om hun werk goed te kunnen doen hebben ze een heleboel kwaliteiten en vaardigheden nodig. Om een goed lid van de brandweer te kunnen worden, moet veel worden geoefend. Het beste is daar vroeg mee te beginnen. Daarom krijgen bij de jeugdbrandweer van Nijkerk jongens en meisjes de kans om met de brandweer kennis te maken. Op een leuke en speelse manier.

Theorie en praktijk

De opleiding is zowel theoretisch als praktisch, waar bij de nadruk ligt op praktijk. Er wordt veel aandacht besteed aan het voorkomen en bestrijden van branden. Zoals iedereen weet is voorkomen beter dan genezen. Tijdens de opleiding is er veel afwisseling door op een speelse manier theorie in de praktijk te brengen.

Wekelijks oefenen

Er wordt wekelijks geoefend op donderdagavond (met uitzondering van de schoolvakanties) in en rond de brandweerkazerne van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Contributie Er word een contributie van 75 euro per jaar gevraagd

Als je lid wil worden van het jeugdbrandweer Nijkerk moet je:

• tussen 12 en 15 jaar oud zijn
  • in de gemeente Nijkerk wonen
  • geïnteresseerd zijn in alles wat met de brandweer te maken heeft
  • avontuurlijk aangelegd zijn
  • schriftelijke toestemming hebben van je ouders/verzorgers
  • van onbesproken gedrag zijn, aantoonbaar door middel van een verklaring van goed gedrag.
  •

Als je voldoet aan al deze eisen kom je in aanmerking voor een toelatingsgesprek met de jeugdleiding.

Zie je dit allemaal zitten? Download dan het inschrijfformulier en het gezondheidsformulier op brandweernijkerk.nl Print hem uit en doe hem op de post naar:

Brandweer Nijkerk T.a.v. Jeugdbrandweer Havenstraat 5 3861 VS Nijkerk

Mocht je meer informatie willen hebben, dan kun je ons altijd mailen via:jeugdbrandweernijkerk@hotmail.nl

Let op! Er is maar plaats voor 10 jongens/meisjes dus reageer snel!

Jilles Motshagen zegt: spacer
    Hallo, ik ben Jilles Motshagen en aankomende maart word ik 12 jaar. Ik ben heel erg geïntresseerd in de brandweer en wil me graag vast aanmelden bij de jeugdbrandweer.

Ik hoor jullie reactie graag terug.

Vriendelijke groet,
    Jilles Motshagen
    08-05-19 18:38
    Score: 1
    Jilles Motshagen zegt: spacer

Ik hoor jullie reactie graag terug.

Vriendelijke groet,
    Jilles Motshagen