Datum vandaag Tijd 06:49:01 Cornelis Van Ramshorstlaan 3863AZ Nijkerk 69029 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

dinsdag 17 september 2019

ZONDAG 13|01

Schoorsteenbrand in Nijkerk

NIJKERK - Zondagmorgen rond half twaalf werd de brandweer van Nijkerk gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Slichtenhorsterweg in Nijkerk.

Een tankautospuit, hoogwerker en een materieelwagen gingen ter plaatse. Hier bleek de schoorsteen erg warm te zijn en kwam er veel rook uit, in eerste instantie werd een gedeelte van de pijp op de benedenverdieping gedemonteerd en naar buiten gebracht. Omdat de hoogwerker van Nijkerk een storing vertoonde en niet te gebruiken was, werd er op de "ouderwetse manier" gewerkt. Er werd een veiligheidslijn over het dak aangebracht en een ladder tegen het dak gezet. Op het moment dat alles gereed was bleek de hoogwerker het weer te doen.

Video's