Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:56:36 Bgm-01 Br Buiten Douwencamp Nijkerk 071131 Prio Hoog Eenheid | Bevelvoerders spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk...
dinsdag 29 september 2020

Archief

Verdachte (32) aangehouden in onderzoek naar overleden persoon in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 15 april 2020 16:20

BUNSCHOTEN - De recherche is een onderzoek gestart naar aanleiding van een sterfgeval vannacht in Bunschoten-Spakenburg. In een woning aan de Hoekstraat troffen agenten na een melding omstreeks 02.15 uur een overledene aan. De toedracht van de dood van de persoon wordt onderzocht.


De overleden man bewoonde het huis aan de Hoekstraat. Omdat onduidelijk is onder welke omstandigheden de man precies is gestorven, doet de politie onderzoek. Vannacht is daarom al een team van rechercheurs naar de woning gekomen om sporenonderzoek uit te voeren. Ook vandaag gaat het onderzoek verder. Rechercheurs zullen onder meer een buurtonderzoek uitvoeren.

 

Getuigen
De recherche is op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over wat er vannacht is gebeurd. Heeft u iets gezien wat mogelijk te maken kan hebben met deze zaak? Neem dan contact op met het opsporingsteam via 0900-8844. Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem, bel 0800-7000.

 

Update

De politie heeft zojuist een 32-jarige man aangehouden in het onderzoek naar het overlijden van een persoon vannacht in Bunschoten-Spakenburg. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Wie herkent dief van elektrische fiets in Nijkerk?

Gemaakt: Woensdag, 15 april 2020 17:18

NIJKERK - Een vrouw stalt op dinsdag 10 maart tussen 13.00 en 13.30 uur haar elektrische fiets op het Wheemplein in Nijkerk en gaat boodschappen doen. Als ze terug komt is haar fiets verdwenen.

 

Op beeld zijn meerdere personen zichtbaar. Eén van deze personen loopt op de fiets af en probeert deze van het slot te halen. Dit lukt en hij gaat er met de fiets vandoor. Er is ook een donkerkleurige stationwagon te zien. Mogelijk maken de verdachten gebruik van dit voertuig.

 

Wie herkent de man op beeld? Laat het de politie weten via telefoonummer 0900-8844.

Autobrand in Nijkerk met emmer water geblust

Gemaakt: Donderdag, 16 april 2020 18:06

NIJKERK - Donderdagmiddag 16 april rond 17.35 uur is brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Oranjelaan in Nijkerk.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. Met een emmer water heeft de bestuurder van de auto de auto geblust. De brandweer heeft nog wel gecontroleerd of de brand daadwerkelijk uit was. Een monteur is gekomen, om naar de auto te kijken.

Wie is deze jongeman die zwaailamp van politiewagen stal in Nijkerk?

Gemaakt: Vrijdag, 17 april 2020 16:35

NIJKERK - Deze jongeman stal op 8 maart een lamp van een politieauto. We laten de verdachte nu nog onherkenbaar zien, om hem de kans te geven zich te melden. Ken je hem, of herken je jezelf? Meld het bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

Deze dienstauto was hierdoor een periode niet inzetbaar voor spoedmeldingen. Dus onbruikbaar voor meldingen van reanimatie, ernstige verkeersongevallen of andere spoedeisende hulpverlening.

Beginnende heidebrand in Nijkerk snel onder controle

Gemaakt: Zondag, 19 april 2020 21:06

NIJKERK - Op de Akkerweg in Nijkerk is zondagavond 19 april omstreeks 20:45 uur brand uitgebroken op een heideveld. De brand bleef beperkt tot een gebied van 2x2 meter.

 

De brandweer uit Zwartebroek had het vuur snel onder controle. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Loshangende takken in Hoevelaken dreigen op auto's te vallen

Gemaakt: Maandag, 20 april 2020 20:03

HOEVELAKEN - De brandweer moest maandagavond 20 april in actie komen voor stormschade aan de Oosterinslag in Hoevelaken. Meerdere grote takken waren losgewaaid en hingen gevaarlijk boven geparkeerde auto's.

 

De brandweer heeft met behulp van een hoogwerker de takken afgezaagd en verwijderd.

Bouwkeet in brand op bedrijfsterrein in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 21 april 2020 01:43

NIJKERK - Op een bedrijfsterrein in Nijkerk heeft in de nacht van maandag op dinsdag brand gewoed in een bouwkeet. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.

 

Volgens Alarmeringen Nijkerk kwam de eerste melding van de brand rond 1 uur binnen op de meldkamer. Diverse brandweervoertuigen gingen terplekke. Vanaf de snelweg A28 waren reeds hoge vlammen zichtbaar. Toen de brandweer ter plekke kwam hadden zij grote moeite de brand te bereiken omdat een groot hek niet open ging voor de brandweer. De speciale afstandsbediening welke in een sleutelkluis ligt voor noodgevallen bleek niet te werken waardoor de brandweer zeker een kwartier nodig had om bij de brand te kunnen komen. De brandweer wist het hek met behulp van hydraulisch gereedschap open te maken.

 

Eenmaal bij de brand aangekomen hadden de spuitgasten het vuur snel onder controle.

Fietsster gewond na valpartij in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 21 april 2020 17:46

NIJKERK - Dinsdagmiddag 21 april rond 17.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Eintvenhof in Nijkerk.

 

Een fietsster is ten val gekomen. Het slachtoffer is in de ambulance behandeld voor haar verwondingen. Hoe de fietsster ten val heeft kunnen komen is niet bekend.

Compressor vat vlam in bedrijfshal op de Arkervaart Oost in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 25 april 2020 16:08

NIJKERK - Zaterdagmorgen 25 april rond 9.55 uur is brand ontstaan in een bedrijfspand op bedrijventerrein Arkervaart Oost aan de Gildenstraat in Nijkerk.

 

In de bedrijfshal is een compressor in brand gevlogen, waarna de hal snel vol met rook kwam te staan. De brandweer schaalde snel op naar middelbrand, waarna meerdere voertuigen konden worden ingezet.

Brandweer blust containerbrand aan de Bachlaan in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 25 april 2020 16:37

NIJKERK - Zaterdagmiddag 25 april rond 12:15 uur is brand ontstaan in een container aan de Bachlaan in Nijkerk.

 

Door onbekende oorzaak is in de container brand ontstaan. De opgeroepen brandweer wist de container snel onder een afdakje weg te halen en te blussen.

Politieagent gewond aan gezicht na steen door ruit politievoertuig

Gemaakt: Woensdag, 29 april 2020 15:59

NIJKERK - In de nacht van 29 december 2019 raakte een politieagent gewond aan zijn gezicht door een steen die hard door de ruit van het dienstvoertuig werd gegooid. De politie nam het incident hoog op en startte meteen een onderzoek. Op het moment dat het gebeurde stond de politieauto stil ter hoogte van het Plein in het centrum van Nijkerk. In het dienstvoertuig werd een steen aangetroffen. Onderzoek aan de steen leverde DNA sporen op.

 

Het onderzoek is in volle gang en de politie roept getuigen van het incident op zich te melden. Was u op in de nacht van 29 december tussen 02:45 uur en 03:15 uur aanwezig op het Plein? Heeft u iets gehoord of gezien dat mogelijk met het incident te maken heeft? De politie spreekt u graag! Neem contact op via 0900-8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Bel M op 0800-7000. Daarbij graag het registratienummer 2019578856 vermelden.

Bestelwagen botst achterop vrachtwagen bij afrit Vathorst in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 16:20

NIJKERK - Donderdagmiddag 30 april rond 12.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A28 in Nijkerk. Bij afrit Amersfoort-Vathorst is een bestelwagen achterop een vrachtwagen gebotst. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.

 

De bestelwagen heeft daarbij de nodige schade opgelopen en moest door een berger worden afgesleept. Niemand raakte gewond.

Hoestende jongeren in Bunschoten verhoord door politie

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 17:08

BUNSCHOTEN - Op maandag 6 april scholden twee jongens een 54-jarige vrouw uit Bunschoten uit, kennelijk omdat zij een mondkapje droeg. Ook hoestten de knapen in de richting van haar gezicht. Zij deed aangifte en een politieonderzoek volgde. Dit heeft geleid tot het bekend worden van de twee verdachten. Zij zijn inmiddels verhoord.


Op die bewuste dag, rond 17.15 uur fietste het slachtoffer met een mondkapje op door Bunschoten. Dit deed zij omdat zij voor haar zieke ouders en zieke man zorgde. Toen ze door de Tuinfluiter fietste, naderden er twee jongens en maakten haar met woorden belachelijk. En daar lieten ze het niet bij. Eenmaal in de buurt van de vrouw, hoestten de twee jongens in de richting van haar gezicht.

 

Verdachten verhoord
Er werd een oproep aan getuigen gedaan zich te melden en een politieonderzoek gestart. De media-aandacht en het onderzoek leidde naar het bekend worden van beide verdachten. Het gaat om jongeren uit Bunschoten van 15 jaar oud. Zij zijn op 22 en 28 april ontboden aan het politiebureau en verhoord.

 

Dossier
Het dossier zal worden overgedragen aan justitie die beslist over de verdere vervolging. De ouders van beide jongeren zijn in kennis gesteld.

Oplegger in brand aan de Watergoorweg in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 01 mei 2020 09:20

NIJKERK – Een oplegger van de BONI is vrijdagochtend in brand gevlogen. De oplegger stond in het Laad- en losdock toen de brand werd ontdekt. De pendelwagen, die aan de oplegger was gekoppeld, is door de chauffeur weggereden van het dok om erger te voorkomen.

 

De brandweer had de nodige moeite om de brand snel te blussen. Een kapotte brandstofleiding zorgde voor een constante aanvoer van brandbare vloeistof.

Auto vliegt uit de bocht en botst tegen boom in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 15:56

NIJKERK - Zaterdagmiddag 2 mei rond 12.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Arkemheenweg in Nijkerk.

 

Een automobilist verloor in een bocht de macht over het stuur en reed tegen een boom. Wonder boven wonder zijn er bij het ongeval geen gewonden gevallen. Een bergingsbedrijf zal de auto op gaan halen en afvoeren.

Man in Bunschoten valt zijn grootmoeder lastig

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 22:53

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 2 mei is de politie rond 21:00 uur uitgerukt naar de Medemblikkerspan in Bunschoten. Een oudere vrouw werd daar lastig gevallen door haar kleinzoon.

 

Buurtbewoners waren zeer te spreken over de boa's die zeer snel aanwezig waren om te helpen bij het incident. De kleinzoon is elders in de wijk aangehouden. De politie was met meerdere wagens aanwezig. Eerder op 14 april is die ook al aangehouden voor het lastig vallen van zijn oma. Buurtbewoners verbazen zich dat dit zo door kan gaan.

Dodenherdenking in alle rust verlopen

Gemaakt: Dinsdag, 05 mei 2020 08:01

NIJKERK - De dodenherdenking in Nijkerk is in alle rust verlopen. In het van Reenenpark staan normaal op 4 mei enkele honderden mensen stil bij de herdenking van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Door de coronamaatregelen waren er nu enkel verslaggevers in het park.

 

De plechtigheden werden gedaan door voorzitter van het comité 4 mei Nijkerk Wijnand Dirksen waarna burgemeester Gerard Renkema kort het woord nam. Rob van der Meer sloot af met het voorlezen van een brief van de familie Nienhuis. De familie Nienhuis verloor in de laatste dagen van de oorlog twee zoons waarvan in de brief indringend verslag werd gedaan.

 

Suzanne Hermans, wijkagent centrum Nijkerk, was ook aanwezig en kon concluderen dat het publiek massaal gehoor gaf aan het thuisblijven tijdens deze herdenking. Even voor 20.00 uur kwamen de bewoners van het van Reenenpark naar buiten om voor hun huis deel te nemen aan de twee minuten stilte.

Bestuurder bekneld in auto na ernstig ongeval in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 14:55

NIJKERK - Woensdagmiddag rond 13.45 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden na de afrit 9 van de A28. Een bestelbus die van de afrit kwam en de Berencamperweg op wilde is geraakt door een personenauto uit de richting Nijkerk naar Zeewolde. De weg lag bezaaid met brokstukken.

 

Beide inzittenden van de personenauto zaten bekneld in hun voertuig. De brandweer van Nijkerk heeft beiden bevrijd waarna deze in een ambulance zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. In totaal waren er twee gewonden na het ongeval. De afrit en de weg richting Zeewolde is tijdelijk afgesloten geweest.

 

De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Persoon gewond na val met scooter in Nijkerkerveen

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 16:10

NIJKERKERVEEN - Vrijdagmiddag 8 mei rond 13.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Dokter van de Kolkstraat in Nijkerkerveen.

 

Een scooterrijder is onderuit gegaan en gewond geraakt. Het ambulancepersoneel heeft de scooterrijder gecontroleerd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Automobilist op de A1 bij Bunschoten rijdt 58 km/u te hard

Gemaakt: Zaterdag, 09 mei 2020 15:51

BUNSCHOTEN - Op de Rijksweg A1 ter hoogte van Bunschoten een bestuurder staande gehouden die na correctie 58 km/u te hard reed. Toegestane snelheid ter plaatse was 100 km/u.

 

De bestuurder krijgt een bekeuring en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man die springt over heggen in Voorthuizen blijkt voortvluchtige veroordeelde

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 15:16

NIJKERK / VOORTHUIZEN - De politie heeft maandag 11 mei omstreeks het middaguur in Nijkerk een 55-jarige Nederlander aangehouden die na een veroordeling nog een gevangenisstraf van 254 dagen moest ondergaan.


Omstreeks 10.00 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op een carpoolplaats in Nijkerk een ontmoeting tussen twee personen die daar beiden afzonderlijk waren aangekomen. De ene man stapte bij de andere in en de auto reed vervolgens met hoge snelheid weg. Dit wekte de nieuwsgierigheid bij de agenten en ze reden er in een onopvallende auto achteraan met de intentie de auto een stopteken te geven en te controleren. Echter zover kwam het niet. In de doodlopende straat De Kelis in Voorthuizen stopte de auto en vluchtte de bestuurder. Toen de agenten bij de auto stopten kwam er een vrouw uit één van de huizen die vertelde dat net een man bij haar de tuin in kwam rennen en over de heggen was gesprongen. Hij leek wel op de vlucht, zei ze. De bijrijder had volgens eigen verklaring een zakelijke ontmoeting met de bestuurder en hij wist ook niet waarom die ineens op de vlucht ging.

 

Paspoort
Bij het onderzoek in de auto vonden de agenten in een tasje een rijbewijs en een paspoort. Volgens de politiesystemen werd de eigenaar van het paspoort nog gezocht om een straf van 254 dagen uit te zitten. De agenten hebben in de omgeving gezocht maar hebben de man niet meer aangetroffen.

 

Smerige broek
Omstreeks 12.00 uur kregen ze de melding van de regionale Eenheid 0ost-Nederland, dat een agent van die eenheid op de Appelsestraat in Nijkerk een man heeft aangesproken die aan het signalement voldoet. Bovendien heeft hij nu een smerige broek met gaten erin. De agenten van de Landelijke Eenheid zijn er onmiddellijk heengereden en hebben de bestuurder overgenomen en aangehouden. De 55-jarige man, Nederlandse nationaliteit, maar nu woonachtig in Duitsland is ingesloten en zal zijn straf nu uitzitten.

Politie Bunschoten zet nep-hand in om toch handen te kunnen geven

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 15:46

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 12 mei is de politie aanwezig in het centrum van Bunschoten. Ze willen weten wat er speelt in het dorp. Om toch handen te kunnen geven hebben ze een nep-hand meegenomen. Deze wordt elk keer schoon gemaakt.

 

Door de nep-hand raken mensen al snel in gesprek met de agenten. Ook vanmiddag zijn ze nog aanwezig in het centrum, ook de wijkagent zal dan aanwezig zijn. De agenten willen kijken welke problemen er zijn in de wijk. De gesprekken worden op gepaste afstand houden.

Scooterrijder aangereden door auto op de Kronkels in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 13 mei 2020 15:26

BUNSCHOTEN - Op woensdag 13 mei is er door een onbekende oorzaak een persoon op een scooter aangereden door een auto. Een medewerker van de brandweer die toevallig voorbij kwam heeft eerste hulp verleend.

 

Het duurde lang tot de hulpdiensten aanwezig waren. De weg was al snel vrij gemaakt voor het overige verkeer door de auto te verplaatsen. De scooter is beschadigd door de klap. Werknemers van bedrijven uit de buurt hebben de brok stukken van de weg gehaald. Het slachtoffer is nagekeken door het ambulancepersoneel en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Auto op de kop na aanrijding op de Schoolstraat in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 07:25

NIJKERK - Dinsdagmorgen 19 mei rond 6.55 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Schoolstraat in Nijkerk.

 

Een personenauto is door onbekende oorzaak in botsing gekomen met een bestelbus. Door de klap is de personenauto op zijn kop in de berm beland. De bestuurster en een kindje konden het voertuig zelf verlaten en werden in een ambulance gecontroleerd. Na behandeling in de ambulance heeft het kindje een traumabeertje gekregen.

 

De flink beschadigde auto's zijn door een berger geborgen.

Brand in container Bunschoten slaat over naar schutting

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 15:55

BUNSCHOTEN - De brandweer is dinsdag 19 mei uitgerukt voor een woningbrand aan de Bilderdijkstraat in Bunschoten. Ter plaatse bleek er geen brand te zijn in de woning maar achter een woning in de Dorpstraat was brand ontstaan bij een container. De brand in de container is daarna overgeslagen naar een schutting en een schuur.

 

Bij de brand kwam korte tijd veel rook vrij. De brandweer heeft de brand geblust. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Koe komt niet op eigen kracht uit sloot aan de Nekkeveld in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 21 mei 2020 16:28

NIJKERK - Donderdagmiddag 21 mei rond 14.15 uur is een koe in een sloot beland aan de Nekkeveld in Nijkerk. De koe kon op eigen kracht niet uit de sloot komen.

 

De opgeroepen brandweer is met speciale pakken het water in gegaan en heeft de koe de kant op geholpen. De reddingsactie trok veel toeschouwers.

Vrachtwagen belandt in weiland na uitwijkmanoeuvre in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 22 mei 2020 17:26

NIJKERK - Vrijdagmiddag 22 mei is een vrachtwagenchauffeur met zijn combinatie in een weiland aan de Woudweg in Nijkerk beland.

 

De chauffeur van een transportbedrijf uit Boxmeer was onderweg met 15 ton vlees naar Struik aan de Voorthuizerweg in Nijkerk. Het ging mis toen de chauffeur moest uitwijken voor een andere vrachtwagen en stond stil, waarna hij in de naastgelegen sloot en weiland belandde. Gelukkig raakte niemand gewond.

 

De schade aan de vrachtwagen is flink en het voertuig werd door twee grote bergingswagens weer op zijn wielen gezet. Door het ongeval en de berging van de vrachtwagen was de Woudweg enige tijd afgesloten geweest.

Auto belandt in de sloot op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 24 mei 2020 12:49

NIJKERK - Een personenauto die de afslag 9A nam vanuit Nijkerk in de richting Amersfoort is met zijn voertuig in de sloot beland. De lange afrit richting de snelweg was vermoedelijk wat glad door de regenval.

 

Aangezien het de laatste tijd erg droog is kan vuil en olie gladheid veroorzaken bij het kleinste beetje nattigheid uit de lucht. De inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De oprit richting de A28 is enige tijd afgesloten geweest door het ongeval.

Vandalen vernielen autoruiten in Bunschoten

Gemaakt: Zondag, 24 mei 2020 16:48

BUNSCHOTEN - In de nacht van zaterdag op zondag 24 mei hebben vandalen verschillende autoruiten ingetikt in Bunschoten. Op de Zuiderzeelaan was de autoruit ingetikt bij een oldtimer. De eigenaar spreekt van een 'laffe streek'. Van iemand uit de buurt heeft die moeten horen dat zijn auto beschadigd was. Er is niks uit de auto gestolen. Er zal aangifte gedaan gaan worden bij de politie.

 

Ook op de Westdijk is een raam ingetikt bij een auto. Daar is het gebeurd op zaterdagavond rond 23 uur. Bij beide auto's gaat het om een zijraam. Het is niet bekend of beide incidenten iets met elkaar te maken hebben.

Vermiste vrouw (84) gevonden dankzij drone met warmtebeeldcamera

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 22:26

NIJKERK - Maandagavond 25 mei rond 19.30 uur zijn diverse burgers, speurhonden en de politie een grote zoekactie gestart naar een 84-jarige vrouw aan de Slichtenhorsterweg in Nijkerk. De vrouw was rond 14.00 uur voor het laatst gezien in de omgeving van de Slichtenhorsterweg.

 

Meerdere hulpdiensten waaronder de brandweer en het rode kruis waren aanwezig om te helpen bij de zoekactie. Ook vloog er een politiehelikopter boven de zoeklocatie's om vanuit de lucht te helpen met zoeken en waren er diverse buurtpreventie teams aanwezig.

 

De vrouw werd gevonden door een drone van de WhatsApp groep Kootwijkerbroek welke is uitgerust met een warmtebeeldcamera. Hannie (84) werd gevonden op 300 meter van haar woning. Mevrouw was onderkoeld en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij de zoekactie werd gebruik gemaakt van zo'n 200 vrijwilligers. Deze kwamen onder andere van de whattsappgroepen Kootwijkerbroek, rode kruis, veteranen search team, brandweer, en andere vrijwilligers.

 

Er zijn 2 helikopters ingezet, auto's met zoeklampen, honden en diverse drones.