Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:49:01 Cornelis Van Ramshorstlaan 3863AZ Nijkerk 69029 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

dinsdag 17 september 2019

Archief

Krat bier gestolen uit woning aan de Holkerstraat in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 17:32

NIJKERK - Op maandag 4 maart tussen 16:30 en 17:15 uur werd er een krat bier weggenomen uit een woning aan de Holkerstraat in Nijkerk. De bewoner die thuis was hoorde de voordeur maar was zelf op dat moment boven in de woning. Van de bierdief is helaas geen signalement bekend. Als er getuigen zijn dan hoort de politie het graag.


In de zomer van 2017 waren een aantal soortgelijke diefstallen waarbij er bierflesjes vanuit schuurtjes in Nijkerk weggenomen werden. Bij dergelijke diefstallen kan je ook via www.politie.nl aangifte doen. Mogelijk dat er door jouw aangifte een verband gelegd kan worden. Bij verdachte situaties altijd 112 bellen!

Hennepplantage ontdekt in woning aan de Schrassertstraat in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 16:49

NIJKERK - Naar aanleiding van een anonieme tip werd er donderdag 7 maart een hennepplantage ontdekt in een woning aan de Schrassertstraat in Nijkerk. De bewoner werd aangehouden en op het politiebureau verhoord. 

Naast de hennep werd er ook stroom gestolen. Wanneer mensen zelf gaan knutselen met electriciteit kan dat gevaarlijke situaties opleveren. 

Heb je vermoedens van een hennepkwekerij en wil je anoniem blijven, dan kan je een melding maken via www.meldmisdaadanoniem.nl of bellen met 0800-7000.

Veel rook bij brand in woning aan de Kombuis in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 15:54

NIJKERK - In een woning aan de Kombuis in Nijkerk heeft woensdagmorgen 13 maart rond 08:20 uur brand gewoed.

 

Men ging er vanuit dat de bewoner nog binnen was maar dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Brandweer heeft voordeur opengebroken om binnen te komen. De brand woedde in de woonkamer. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Veel schade bij aanrijding in het buitengebied van Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 19 maart 2019 15:20

NIJKERK - Op de kruising Wolfsesteeg met de Schoolstraat in het buitengebied van Nijkerk is dinsdagmorgen een ongeval gebeurd. Rond 07:45 uur knalde twee auto's op elkaar. De schade is groot.

 

Het ongeval is ontstaan door een voorrangsfout. Een auto kwam in de sloot tot stilstand. Niemand raakte uiteindelijk gewond bij het ongeval. De kruising was tijdens de afhandeling van het ongeval afgesloten.

Jongen (16) opgepakt voor overval op winkel in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 19 maart 2019 15:55

NIJKERK - De politie heeft vanmorgen een tweede verdachte aangehouden in een onderzoek naar de overval op een winkel aan de Brink in Nijkerk op 13 november 2018. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Amersfoort. Op 11 februari hield de politie ook al een verdachte aan; een 18-jarige man uit Nijkerk.


Twee gewapende daders drongen op 13 november 2018 eind van de middag de winkel binnen. Onder bedreiging van geweld wisten ze een geldbedrag buit te maken waarna ze er vandoor gingen.

Politie massaal aanwezig rondom LIDL supermarkt in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 20 maart 2019 14:42

BUNSCHOTEN - De politie is woensdag 20 maart met veel eenheden ter plaatse bij de LIDL supermarkt aan de Broerswetering in Bunschoten. Ook de politieheli is ter plaatse en kijkt mee vanuit de lucht.

 

Het is nog onduidelijk wat er aan de hand is. De politie is ook in de wijk opzoek. Getuigen vertellen dat een diefstal heeft plaatsgevonden dat kan de politie nog niet bevestigen.

Blikschade na kop-staart aanrijding op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 22 maart 2019 16:28

NIJKERK - Op vrijdag 22 maart omstreeks half 9 heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A28 bij Nijkerk. Twee personenauto's zijn met elkaar in botsing gekomen.

 

Brandweer, politie en ambulance werden opgeroepen. Rijkswaterstaat heeft 1 rijstrook afgesloten in de richting van Amersfoort. Voor zover bekend raakte er niemand gewond bij de aanrijding. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Vrachtwagen te water aan de Edisonstraat in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 23 maart 2019 11:59

NIJKERK - Zaterdagmorgen is een chauffeur onwel geraakt, hij reed met zijn vrachtwagencombinatie in een sloot. Een en ander is gebeurd op de Edisonstraat in Nijkerk. De chauffeur wilde gaan lossen bij een levensmiddelenbedrijf in Nijkerk, op een niet verklaarbare manier reed hij plotseling weg. Hij reed daarbij tussen twee bedrijfspanden door aan de overkant van de weg en vervolgens rechtdoor een diepe sloot in. 

 

De chauffeur raakte niet bekneld maar kon zijn voertuig niet zelfstandig verlaten, de brandweer van Nijkerk heeft daarbij assistentie verleend. Hij is daarna door het aanwezige ambulancepersoneel nagekeken en meegenomen naar een ziekenhuis. Een van de geraakte panden is behoorlijk beschadigd geraakt bij de actie. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om de combinatie te bergen.

Compleet dashboard uit auto gesloopt bij inbraak in Hoevelaken

Gemaakt: Zondag, 24 maart 2019 17:07

HOEVELAKEN - In de nacht van zaterdag op zondag 24 maart 2019 is er ingebroken in een geparkeerde Volkswagen bestelauto aan de Nassaulaan in Hoevelaken. Dit ter hoogte van het Stadhouderserf. Er werd veel schade aangericht en in de auto was het een ravage.

 

Gestolen werden de beide koplampunits aan de voorzijde, het stuur, twee airbags en het navigatiesysteem met radio/cd speler. Om in de auto te komen, werd de ruit van het linker voorportier vernield dan wel ingeslagen.


Getuigen van deze inbraak worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Chalet volledig uitgebrand op Overbos Recreatiepark in Hoevelaken

Gemaakt: Maandag, 25 maart 2019 08:03

HOEVELAKEN - Maandagmorgen 25 maart rond 4:30 uur is een chalet volledig uitgebrand aan de Scheidingsweg bij Overbos Recreatiepark in Hoevelaken.

 

De brandweer was met meerdere wagens aanwezig om de brand te blussen. De chalet was niet meer te redden. De brand is uiteindelijk niet overgeslagen.

 

Het park zal volgende week weer starten met het seizoen.

Brandweer blust schoorsteenbrand aan de Veenwal in Hoevelaken

Gemaakt: Donderdag, 28 maart 2019 14:15

HOEVELAKEN – In de schoorsteen van een vrijstaande woning aan de Veenwal in Hoevelaken is donderdagmiddag een schoorsteenbrand ontstaan. De bewoners van het pand hebben gelijk 112 gebeld en vervolgens zijn de manschappen van de brandweer Zwartebroek als eerste uitgerukt. De smeulende resten uit de schoorsteen zijn naar buiten gebracht en daar geblust.

 

De politie heeft de bewoners opgevangen en ondersteund tijdens de bluswerkzaamheden.

 

Even later arriveerde de hoogwerker uit Nijkerk. De brandweer uit Nijkerk heeft de schoorsteen geveegd. De Veenwal is korte tijd in beide richtingen afgesloten geweest.

Twee scooterrijders met elkaar in botsing tussen Bunschoten en Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 02 april 2019 02:39

AMERSFOORT / BUNSCHOTEN - Op maandagavond 1 april zijn rond 22:45 uur twee scooters met elkaar in botsing gekomen op de Amersfoortseweg tussen Bunschoten en Amersfoort. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

 

Er waren twee ambulances opgeroepen voor de slachtoffers. Op een van de scooters zat een jong meisje, mogelijk zat er ook nog iemand achterop. De politie wil niet bevestigen of er nog iemand achterop zat. Twee slachtoffers zijn vervoerd naar het ziekenhuis Tergooi, dit omdat er in het Meander geen plek meer was. Een persoon had een flinke hoofdwond. Door het ongeval lag er veel bloed op straat.

Ruit van bushalte vernield in Bunschoten; veel glas op fietspad

Gemaakt: Dinsdag, 02 april 2019 18:21

BUNSCHOTEN - De ruit van een bushalte op de Westsingel in Bunschoten is vernield. Het gaat om de bushalte ter hoogte van het tankstation. Er ligt daardoor ook veel glas op het fietspad.

 

Dagelijks maken veel scholiere gebruik van dit fietspad. Eerder was iets verderop op de Amersfoortseweg ook al een bushalte vernield. 'Het vervangen van een ruit van een bushalte kost ongeveer €310 per ruit', blijkt uit gegevens van de politie. De daders zijn niet bekend.

Dakbrand bij voedselbank in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 07 april 2019 20:53

NIJKERK - Zondagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand op de Brink in Nijkerk. Ter plaatse bleek er iets te branden tegen de gevel van het gebouw, als gevolg daarvan

ontstond er ook brand aan de dakbedekking. Voor de brandweer van Nijkerk reden om op te schalen naar middelbrand en met drie voertuigen ter plaatse te komen. 

Omdat er gedacht werd dat er asbest in de dakbedekking zat werd de omgeving ontruimd. Een brand op zondagmiddag en mooi weer leverde veel kijkers op. 

 

Verdachte autobrand op de Groeneweg in Bunschoten

Gemaakt: Maandag, 15 april 2019 03:27

BUNSCHOTEN - Op zondag 14 april is er rond 20 uur een voertuigbrand ontstaan op de Groeneweg in Bunschoten. De auto stond op een verlate plek. Van grote afstand was de rook te zien. Het duurde enige tijd tot de locatie bij de brandweer bekend was.

 

Volgens omwonenden stond de auto er al voor langere tijd. Een oorzaak is nog niet bekend maar de politie gaat uit van brandstichting.

Kleine woningbrand aan de Gerard Douhof in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 15 april 2019 23:29

NIJKERK - Maandagavond 15 april werd er gealarmeerd voor een woningbrand aan de Gerard Douhof in Nijkerk. Ter plaatse bleek er rook uit een leegstaande woning te komen.

 

De brandweermensen hebben de ruiten van de deur ingeslagen om zo in het pand te komen. De brand was daarna snel onder controle.

Auto belandt in de struiken bij verlaten A28

Gemaakt: Zondag, 21 april 2019 15:29

NIJKERK – Op de A28 ter hoogte van de afrit 9 is een kleine personenauto bij het verlaten van de snelweg helemaal van de weg geraakt. De auto is door de berm naar beneden gegaan en vast komen te zitten in de bosschage.

 

De brandweer heeft de auto weer terug op de weg gekregen en de inzittenden zijn gecontroleerd in de toegesnelde ambulance. De toe rit is enige tijd voor alle verkeer afgesloten geweest.

Brandweer krijgt verkeerd adres door bij brand in Bunschoten

Gemaakt: Maandag, 22 april 2019 15:20

BUNSCHOTEN - Op maandag 22 april kreeg de brandweer rond 13:08 uur een melding van een gebouwbrand op de Zuidwenk in Bunschoten. Bij aankomst op de Zuidwenk bleek de brand aan de andere kant van het dorp te zijn namelijk op de Veenestraat. Het is niet bekend waardoor er een verkeerd adres bij de brandweer bekend is geworden.

 

Door de brand is flinke schade bij een schuur ontstaan. Ook een bedrijfswagen is beschadigd door de brand. De oorzaak van de brand is niet bekend. Door de smalle straat was het voor de brandweer lastig om bij de brand te komen.

Sloopauto brandt uit in Nijkerkerveen

Gemaakt: Maandag, 22 april 2019 16:19

NIJKERKERVEEN - Op de Klaarwaterweg in Nijkerkerveen is maandagmiddag rond 16:00 uur een sloopauto volledig uitgebrand. De brand werd ontdekt door het verkenningsvliegtuigje welke de brandweer inzet in de zoektocht naar Natuurbranden.

 

De brandweer uit Zwartebroek had het vuur snel onder controle.

Lichaam aangetroffen in Nijkerk; man aangehouden

Gemaakt: Zondag, 28 april 2019 20:55

NIJKERK - De politie heeft zondag aan het eind van de middag het lichaam van een 51-jarige man uit Nijkerk in die plaats gevonden. Dat was op de Beatrixhof, een 40-jarige man uit Nijkerk is aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid.


Over de doodsoorzaak van de man kon de politie zondagavond nog niets zeggen. De politie kan ook nog niet zeggen of er sprake is van een misdrijf.

 

Update

Politieonderzoek wijst uit dat de overleden 51-jarige man een natuurlijke dood is gestorven. De aangehouden plaatsgenoot is weer in vrijheid gesteld.

Vernieling en diefstal van verkeersborden in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 29 april 2019 16:38

NIJKERK - Zondag 28 april 2019 omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat 4 jongens bezig zouden zijn met het vernielen van een verkeersbord. Dit zou gebeuren op de kruising Hoefslag met de Sparrenlaan te Nijkerk.

 

Dankzij twee oplettende getuigen konden agenten een gerichte zoekactie in de wijk houden naar de voortvluchtige knapen. Na een korte zoektocht troffen zij twee jongens die voldeden aan de opgegeven signalementen. Zij zijn allebei aangehouden en moeten nu de nacht in de politiecel doorbrengen.

 

Helaas is het straatnaambordje nog niet terecht. Ook de twee andere jongens spreekt de politie nog graag. Het water en brood staat voor hen klaar in een gepaste accommodatie.

 

Wie heeft bruikbare informatie? Bel dit gerust door naar 0900-8844 of meld het anoniem via 0800-7000.

 

Referentienummer 2019185555

Auto belandt op zijn kant bij ongeval in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 02 mei 2019 15:52

NIJKERK - Donderdag omstreeks 11.15 uur is een auto op zijn zijkant beland na een aanrijding op het Spaanse Leger in Nijkerk. De bestuurder van de auto, een mevrouw op leeftijd, is door de brandweer bevrijd uit haar benarde positie. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

 

Hoe het ongeval exact kon gebeuren is niet bekend. Het lijkt er op dat de vrouw in bosting is gekomen met een lantaarnpaal waarna de auto omsloeg.

Auto over de kop op de Zevenhuizenstraat in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 03 mei 2019 18:48

BUNSCHOTEN - Een automobilist is bekneld geraakt bij een zwaar ongeluk op de Zevenhuizerstraat in Bunschoten-Spakenburg. Bij het ongeluk is een auto over de kop geslagen.

 

Het ongeluk gebeurde rond 13.45 uur. Onduidelijk is of er nog andere voertuigen bij betrokken waren. Er is ook een traumahelikopter geland.

 

De beknelde bestuurder zou inmiddels uit de auto gehaald zijn. In totaal zijn twee personen gewond geraakt, zegt de politie. De precieze toedracht van het ongeluk wordt onderzocht.

 

Het ongeluk gebeurde in de straat die onlangs is heringericht voor het fietsverkeer. Gisteren werd bekend dat daarbij een fout is gemaakt met de middengeleider, die hoger is dan gepland. De straat gaat volgende week dicht om de fout te herstellen.

 

Na het ongeluk zijn medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse gezien die de middengeleider onderzoeken.

Porsche Cabrio in de sloot gereden in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 04 mei 2019 16:05

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 4 mei is een Porsche Cabrio in de sloot gereden op de Zuidwenk in Bunschoten. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.

 

Een boer heeft met een trekker de auto op het drogen kunnen trekken. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De auto heeft veel waterschade door het voorval.

Veel rook bij voertuigbrand op de Chopinstraat in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 07 mei 2019 02:33

BUNSCHOTEN - In de nacht van maandag op dinsdag 7 mei rond 01:25 uur kreeg de brandweer een melding van een voertuigbrand op de Chopinstraat in Bunschoten. Bij aankomst bleek het te gaan om een bestelbus.

 

De brand zorgde voor veel rookontwikkelingen. Het kostte enige tijd om de brand uit te krijgen. De politie heeft de eigenaar van de bestelbus wakker gemaakt. Het is niet bekend waardoor de brand is ontstaan. De brandweer heeft ook de binnenkant van de bus leeggemaakt. Zodat ook daar goed geblust kan worden. Er is weinig meer van de bestelbus over. De naastgelegen auto's hebben vermoedelijk ook schade.

Brandweer wedstrijden hoofdklasse in Nijkerk [video]

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 18:25

NIJKERK - Zaterdag 11 mei zijn de brandweer wedstrijden hoofdklasse in Nijkerk gespeeld. Iedereen was van harte welkom om te komen kijken naar de spelende ploegen.

 

Volgens het scenario kreeg de brandweer een melding van een brand bij De Heus aan de Nijverheidsstraat. Bij aankomst werd meteen assistentie opgeroepen omdat bleek dat een auto aan de zijkant van het gebouw door een markt gereden was. Eén persoon is daarbij meegesleurd en in het water beland. De bijrijdster van de auto moest door de brandweer worden bevrijd. De bestuurder van de auto is naar binnen gerend en heeft brand gesticht.

 

Uitslag

1 VR-GELDERLAND-ZUID post NEERIJNEN WEST - 2

2 VNOG post PUTTEN

3 VR-DRENTHE post BEILEN

4 VR-GELDERLAND-ZUID post KESTEREN - 2

5 VR-LIMBURG NOORD post BEESEL-REUVER - 2

Politie doet onderzoek na aantreffen van lichaam in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 11 mei 2019 19:38

NIJKERK - Op zaterdagmiddag 11 mei heeft de politie een melding gedaan van een gevonden lichaam bij een woning aan de Watergoorweg in Nijkerk. De politie kan nog niet bevestigen dat het om een misdrijf gaat.

 

Op dit moment is de politie bezig met onderzoek. Volgens een passant wonen er Polen in het pand.

Auto op zijn kant langs A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 12 mei 2019 13:52

NIJKERK – Op de A28 in de richting van Amersfoort t.h.v. HMP 31,7 Li is zondag omstreeks 12.30 uur een auto op zijn kant in de berm beland.

 

Omstanders wisten te melden dat het vermoedelijk een kop staart aanrijding was geweest waarbij de voorste auto van de weg is geraakt en op zijn kant is terecht gekomen. Ambulance en politie waren snel ter plaatse. Evenals de wegbeheerder die een weghelft dicht heeft laten zetten.

 

Het is nog onbekend of er iemand gewond is geraakt. Een korte file en een korte kijkersfile waren snel opgelost nadat alles weer van de weg was gehaald.

Brandweer Nijkerk neemt nieuwe hoogwerker en boot in gebruik

Gemaakt: Maandag, 13 mei 2019 20:52

NIJKERK - Maandagavond (13 mei) was er een feestelijke overdracht van de hoogwerker en de nieuwe boot. Een en ander vond plaats op het terrein van de fa van Rootselaar aan de Arkervaart. 

 

De nieuwe hoogwerker is na een inwerkperiode officieel overgedragen, de burgemeester van Nijkerk, dhr. Renkema was blij dat deze vernieuwde hoogwerker in Nijkerk aanwezig is nu. Alleen miste hij de

naam Nijkerk aan de zijkant. Daarom plakte hij, samen met een van de brandweermensen, als ludieke actie, alsnog de naam "Nijkerk" op het zijkant van de hoogwerker.

 

Een van Nijkerks wethouders, Mevr. Broekman, doopte officieel de nieuwe boot en wenste de boot en de bemanning een goede en veilige vaart toe.

 

Tot slot werd ook het nieuwe uitrukteneu gepresenteerd.

Inwoner Nijkerk krijgt voor 70.000,- euro aan drugs per post toegestuurd

Gemaakt: Donderdag, 16 mei 2019 16:32

NIJKERK - Afgelopen week kreeg een inwoner van Nijkerk wel een heel bijzondere "retour" zending. In een x aantal postpakketjes bleek voor bijna 70.000,- euro aan drugs te zitten bedoeld voor het buitenland.

 

De laatste tijd ziet de politie dit vaker en men misbruikt dan het afzendadres van een willekeurig persoon. Je kind zou zo'n pakketje wat terug komt maar per ongeluk openen....

 

Bij aantreffen van verdachte pakketjes zo snel mogelijk 112 bellen aangezien er gevaarlijke stoffen in kunnen zitten. Hoe sneller de politie het weet hoe groter de kans is voor de opsporing van een verdachte.