Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:49:54 Bgm-01 Br Nacontrole Lorentzhof Nijkerk 071131 Prio Middel Eenheid | Bevelvoerders spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk...
donderdag 02 april 2020

Archief

Slachtoffer moet lang op ambulance wachten bij ongeval in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 07 september 2019 17:55

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 7 september is een bestuurder op een bromfiets aangereden door een auto op de Kuyperstraat in Bunschoten. Het slachtoffer had veel pijn. Het duurde lang tot de ambulance aanwezig was. De ambulance is zonder spoed aangekomen.

 

Omstanders hadden eerste hulp verleend. Een medewerker van het Rode Kruis kwam toevallig voorbij en heeft ook nog geholpen. Deze medewerker was eigenlijk onderweg naar de Visserijdag. Het slachtoffer heeft letsel aan zijn been. Het slachtoffer lag op zijn buik op straat. Deze houding maakte het extra zwaar voor het slachtoffers. Omdat niet bekend was welk letsel die had hebben omstanders gewacht met omdraaien tot de ambulance er was. Het slachtoffer kon omgedraaid worden nadat die pijnstilling heeft gekregen.

 

Het gaat waarschijnlijk om een voorrang fout. Vermoedelijk is het een flinke klap geweest omdat het stuur van de bromfiets helemaal gebogen is. Door het ongeval konden overige automobilisten tijdelijk er niet langs. Fiets en voetgangers hadden geen last van het ongeval. Het slachtoffer is meegenomen naar het ziekenhuis.

Bestelwagen slaat over de kop op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 17:56

NIJKERK - Op maandag 9 september zijn de hulpdiensten rond 17:29 uur uitgerukt naar de A28 ter hoogte van Nijkerk. Door een onbekende oorzaak is een bestelwagen over de kop gevlogen en op zijn dak tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder is nagekeken in de ambulance. Het verkeer had enige hinder door het ongeval.

Brandweer redt persoon uit het water bij strandje in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 12 september 2019 10:12

BUNSCHOTEN - Op donderdagmorgen 12 september om 5 uur kreeg de brandweer een melding van een waterongeval op de Westdijk. Het brandweerkorps van Bunschoten was snel ter plaatse bij het incident.

 

Bij aankomst bleek er iemand bij de pier bij het strandje in het water te liggen. Het duikteam van de brandweer heeft de persoon levend uit het water kunnen halen. Zijn medische toestand is verder niet bekend. Hij is meegenomen naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe de persoon te water is geraakt. Mogelijk was de persoon aan het vissen, dit omdat er ook hengels lagen op de plek van het incident. De aanwezige hulpdiensten kunnen niks vertellen over de oorzaak van het incident. Ze verwachten dat de woordvoerder van de politie later met meer informatie gaat komen. Mogelijk waren er meer personen betrokken bij het incident.

Flinke aanrijding in Nijkerk op de Van Middachtenstraat

Gemaakt: Donderdag, 12 september 2019 18:13

NIJKERK - Op de kruising Van Middachtenstraat met de Nobellaan in Nijkerk zijn donderdagmorgen rond 08:00 uur twee auto’s op elkaar gebotst. Niemand raakte bij de aanrijding gewond maar de schade aan de auto’s is aanzienlijk.

 

Een bergingsbedrijf heeft beide auto’s afgesleept. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Frontale aanrijding op de Gezellenstraat in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 18 september 2019 15:37

NIJKERK – Woensdagmiddag omstreeks 14.40 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Gezellenstraat op het industrieterrein van Nijkerk.

 

Tijdens het parkeren is een auto weer op de rijbaan terechtgekomen waar op dat moment een Volvo kwam aangereden. De Volvo kon niet meer op tijd tot stilstand komen met als gevolg een frontale aanrijding. Politie, ambulance en brandweer zijn met spoed ter plaatse gekomen. Enkele inzittenden moesten door de brandweer uit hun voertuig worden gehaald. Ondanks de harde klap en de grote schade zijn er geen ernstig gewonden gevallen. Wel is er iemand naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrachtwagens blijven zich klemrijden op de Oude Schans in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 18 september 2019 19:25

BUNSCHOTEN - Op woensdag 18 september had een vrachtwagen zich klemgereden op de Oude Schans in Bunschoten. Volgens buurtbewoners gebeurt dit met regelmaat. Vrachtwagens kunnen daar nauwelijks de bocht maken. Ze hebben vooral last van een verkeersbord en aan de andere kant paaltjes. Omstanders moeten aan de paal trekken om ruimte te maken voor de vrachtwagen.

 

Verkeersborden die aan de paal zitten hebben dan ook al de nodige schade opgelopen. Een geluk bij een ongeluk was dat er ook veel mensen van de gemeente aanwezig waren op de Oude Schans. Hun hebben het probleem nu ook kunnen zien. Ze waren aan het kijken bij een test van de flexibele waterkering. Ondanks de hulp van omstanders heeft de vrachtwagen toch nog een kras opgelopen. Het is niet bekend of de gemeente maatregelen gaat nemen.

Brandweer bevrijdt inzittenden uit auto bij kettingbotsing op de A28

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 14:55

AMERSFOORT - Op de A28 ongeveer zeshonderd meter voor de afrit Nijkerk zijn een kleine vrachtwagen en zo’n 7 personenauto’s op elkaar geklapt. Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag even voor twee uur thv hmp 31,2.

 

Naast politie, brandweer en ambulance is ook een traumateam gealarmeerd. Tenminste twee personen moesten door de brandweer uit hun voertuig worden bevrijd.

 

Behalve een file in de richting van Amersfoort is er ook een lange kijkersfile ontstaan tussen Vathorst en strand Nulde. De traumahelikopter is uiteindelijk niet naar het incident gekomen.

Scholier aangereden op rotonde in Hoevelaken

Gemaakt: Woensdag, 25 september 2019 17:07

HOEVELAKEN - Woensdagmiddag zijn de hulpdiensten onstreeks 15.30 uur opgeroepen naar de stoutenburgerweg in Hoevelaken. Een fietser reed over de rotonde en werd daar aangereden door een auto. De fietser raakte bij de aanrijding gewond.


Het slachtoffer is ter plaatse nagegekeken door ambulance medewerkers en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandweer haald automobilist van autodak

Gemaakt: Maandag, 30 september 2019 12:00

Nijkerk - omstreeks 9.45 uur is een auto een brede sloot ingereden langs de verbindingsweg. De bestuurder had net daarvoor de A28 verlaten bij de afslag 8A. Net na de rotonde is de auto via de berm in een sloot gereden. De bestuurder wist zichzelf uit de auto te bevrijden en is op het dak van zijn wagen gaan zitten. De brandweer heeft de man later van het dak op het droge gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de auto weer op het droge gezet en afgevoerd. 

Boeren onderweg naar huis na protest actie in Den Haag

Gemaakt: Dinsdag, 01 oktober 2019 20:59

REGIO – Het massale protest van de boeren is over het algemeen ordelijk verlopen. De duizenden boeren moesten natuurlijk ook weer naar huis en dat ging grotendeels via de snelwegen.

 

Op de vele bruggen die de tractoren passeerden stonden vele honderden mensen. De geluiden die je daar hoorde waren over het algemeen positief.

Fietser gewond bij aanrijding op Westsingel/Bikkersweg in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 05 oktober 2019 17:10

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 5 oktober heeft er door een onbekende oorzaak een aanrijding plaats gevonden op de Westsingel/Bikkersweg. Een fietser is daarbij gewond geraakt.

 

Omstanders verleende eerst hulp. Een voorbijkomende ANWB-medewerker heeft met pionnen de weg afgezet. Ondanks dat het verkeer goed geregeld werd door een omstander en de ANWB ontstond er soms toch een file.

 

Het duurde lang tot de hulpdiensten aanwezig waren. Het slachtoffer is met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis. Op de rotonde Westersingel gebeuren met regelmaat ongelukken. Volgens een omstander heeft de handhaving afgelopen week bij de rotonde gecontroleerd op fietsers die de rotonde van de verkeerde kant pakken. Dit gebeurt namelijk met regelmaat. Het is niet bekend of dat nu ook het geval was.

Scooterrijder gewond bij aanrijding met auto in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 11 oktober 2019 19:22

BUNSCHOTEN - Vrijdagavond 11 oktober zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar het Kolkplein in Bunschoten. Omstreeks 19:00 uur kwamen daar een scooter en een personenauto met elkaar in botsing.

 

Bij de aanrijding is de scooterrijder gewond is geraakt met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Beide voertuigen liepen zware schade op.

Auto in de vangrail op de A28 bij knooppunt Hoevelaken

Gemaakt: Zaterdag, 12 oktober 2019 16:41

HOEVELAKEN - Zaterdagochtend rond 10:50 uur is er een ongeval gebeurd op de A28 bij knooppunt Hoevelaken, op de oprit richting Utrecht. Een personen auto is tegen de rechter vangrail geklapt waarna het aan de linkerzijde tot stilstand is gekomen. Een ambulance kwam ter plaatse maar er raakte voor zover bekend niemand gewond.


De auto raakte zwaar beschadigd net als de vangrail. De auto is afgesleept door een berger.

Automobilist in Nijkerk verliest macht over het stuur en belandt op zijn kant

Gemaakt: Maandag, 14 oktober 2019 01:00

NIJKERK - In de nacht van zondag op maandag 14 oktober omstreeks 00.15 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen naar de Amersfoortseweg in Nijkerk. Daar verloor een automobilist de macht over het stuur en belandde via de vangrail met de auto op zijn kant.


De bestuurder kon zelf uit de auto komen dus de opgeroepen brandweer hoefde niet in actie te komen. De auto zal worden afgesleept door een berger. Voor zover bekend is er geen drank in het spel.

Auto van binnen compleet uitgebrand op parkeerplaats in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 18 oktober 2019 02:43

BUNSCHOTEN - Op donderdagavond 17 oktober kreeg de brandweer rond 22:30 uur een melding van een autobrand aan de Prins Johan Frisostraat in Bunschoten. De auto stond op een parkeerterrein.

 

De brandweer kon niet voorkomen dat de auto compleet van binnen uitbrandde. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend. Volgens de politie is het niet bekend of er sprake is van brandstichting. De auto zal zo snel mogelijk weggesleept worden.

 

Bij de brand waren weinig vlammen, er was voornamelijk rook. Voor zover bekend heeft het naast gelegen kinderdagverblijf geen schade aan het pand opgelopen. Mogelijk zullen morgen wel nog last hebben van de rooklucht. Veel buurtbewoners kwamen een kijkje nemen.

Inbraak in auto aan de Talmastraat in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 18 oktober 2019 17:14

BUNSCHOTEN - Vrijdagmorgen is er omstreeks 6.15 uur ingebroken in een auto (Mercedes A klasse ) aan de Talmastraat in Bunschoten. Mogelijk heeft de inbraak te maken met een autobrand aan de Prins Johan Frisostraat die eerder op de nacht plaatsvond.


Ziet u verdachte figuren of hoort u verdachte geluiden en vertouwt u het niet bel dan altijd 112 en geef uw bevindingen door aan de meldkamer.

Installatiemonteur in Bunschoten voor tweede maal slachtoffer van voertuigbrand

Gemaakt: Zaterdag, 19 oktober 2019 04:26

BUNSCHOTEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 oktober is er aan de Sweelinckstraat in Bunschoten een bestelbusje in brand gevlogen. Het gaat vermoedelijk om brandstichting. Vrijdag 18 oktober was er ook al een voertuigbrand in Bunschoten. De brandweer heeft het gereedschap in het voertuig kunnen redden. De bus heeft veel schade opgelopen door de brand.

 

De eigenaar van de bus is al voor de tweede keer slachtoffer van een voertuigbrand. In mei is zijn bestelbus ook al in brand gevlogen. Deze stond toen op de Chopinstraat. Het slachtoffer is installatiemonteur. Hij heeft zijn bus en gereedschap dus hard nodig om zijn werk te blijven doen. De politie gaat zorgen dat het voertuig weg gesleept gaat worden. Al het gereedschap is uit zijn bus gehaald, zodat die eventueel met een andere bus wel weer aan het werk kan.

 

Mensen die iets verdacht gezien hebben kunnen contact opnemen met de politie. Mensen uit de buurt kwamen kijken bij de brand. Afgelopen maanden zijn er veel voertuigenbranden geweest in Bunschoten. Dit zorgt voor veel onrust bij inwoners. Ze vermoeden dan ook dat er een pyromaan actief is in het dorp.

 

Zie ook:

Gezocht: Man slaat ruit in en grijpt kassalade in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 23 oktober 2019 17:37

NIJKERK - In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 augustus 2019 komt een man aangefietst door de Singel in Nijkerk. Hij fietst eerst wat heen en weer en zet dan zijn fiets, een damesfiets met een bagagerek aan de voorkant, voor een kledingreparatiewinkel c.q. stomerij. Hij gaat dan snel te werk: hij slaat de glazen deur van de winkel in met een voorwerp. Binnen enkele seconden weet hij de kassalade te pakken en vlucht op de fiets weg.

 

Vragen
Wie kent de man op de fiets of kan iets vertellen over diegene die betrokken is bij deze inbraak? Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Auto te water op afrit A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 04 november 2019 11:51

NIJKERK - Op de afrit 8A vanaf de A28 in de richting van Nijkerk is maandagochtend vroeg een automobilist via de berm een diepe sloot ingereden. Het ongeval gebeurde rond de klok van 08.30 uur.

 

Behalve een ambulance is ook de brandweer van Amersfoort opgeroepen en ter plaatse gekomen. De bestuurder van de auto zat op het dak van de wagen toen de hulpdiensten arriveerden. De verwondingen leken mee te vallen. De auto is later door een berger uit het water gehaald.

Vrachtwagen rijdt dwars over rotonde en ramt auto in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 06 november 2019 15:16

BUNSCHOTEN - Op woensdag 6 november heeft er rond 8:30 uur een ongeval plaats gevonden op de Oostelijke Randweg/Nijkerkerweg in Bunschoten. Een vrachtwagen is dwars over de rotonde gereden en raakte hierbij een auto.

 

Vermoedelijk is de chauffeur van de vrachtwagen onwel geworden. De bestuurder is meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek. Er is hinder voor het verkeer.

Mannen uit Bunschoten opgepakt na ontploffing door zwaar vuurwerk bij huis aan de Sweelinckstraat

Gemaakt: Donderdag, 07 november 2019 16:12

BUNSCHOTEN - De politie heeft twee mannen uit Bunschoten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ontploffing door zwaar vuurwerk bij een huis aan de Sweelinckstraat. Door de explosie, die op woensdagavond 6 november plaatsvond, ontstond schade aan de voorzijde van het huis en werd het glas van de ramen tot in een nabijgelegen speeltuin teruggevonden. Er is niemand gewond geraakt.

 

Rond 19.30 uur vond de ontploffing plaats. Uit forensische (sporen)onderzoek blijkt dat deze is veroorzaakt door zwaar vuurwerk. De recherche vermoedt op basis van onderzoek dat het om een gerichte actie gaat om het vuurwerk bij het huis te laten ontploffen. Dit onderzoek leidde ook naar twee verdachten, een 20-jarige en een 21-jarige man. Beiden zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie,. Zij zitten vast voor onderzoek en verhoor.

 

Getuigen gezocht

Ondanks de vorderingen in het onderzoek, heeft de politie nog behoefte aan tips. Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Boom valt op auto in Hoevelaken, politie zoekt getuigen

Gemaakt: Maandag, 11 november 2019 16:16

HOEVELAKEN - Op zaterdag 2 november 2019, omstreeks 20:15 uur, is er op de Koninginneweg in Hoevelaken een boom op een personenauto gevallen. Hierbij is één persoon licht gewond geraakt.

 

De politie is op zoek naar personen die dit hebben zien gebeuren. U kunt daarvoor bellen naar: 0900-8844 onder vermelding van registratienummer 2019489259.

Gevaarlijke stoffen ontdekt na crash bestelbus in weiland

Gemaakt: Woensdag, 13 november 2019 11:09

NIJKERK – Oprit 9 naar de A28 richting Harderwijk en Zwolle is woensdag enige uren afgesloten geweest voor het verkeer. Rond het middaguur is een bestelbus achterop een bestelauto gereden waarna de bestelbus via de berm en een sloot in het naastgelegen weiland tot stilstand kwam.

 

Gezien de ernst van het ongeval kwamen behalve politie en ambulance ook de brandweer ter plaatse. De bestuurders van de bestelauto konden uiteindelijk op eigen kracht de bestelbus uit en waren niet zwaar gewond.

 

Het lijkt er op dat bij het oprijden van de toerit gevaarlijke stoffen zijn verloren  door het voertuig.


De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer werd opgeroepen om dit nader te onderzoeken. Besloten werd de toerit te sluiten voor het verkeer. Vooral het verkeer uit de richting Zeewolde en Nijkerk die richting Hardewijk wilde liepen aanzienlijke vertraging op.

 

Na enkele uren is de toerit weer open gesteld. Wat er geborgen is, is niet bekend.

 

 

Graafmachine trek gasleiding kapot in Hoevelaken

Gemaakt: Zaterdag, 23 november 2019 14:03

HOEVELAKEN - Zaterdagmiddag 23 november rond 12.00 uur aan de Veenwal in Hoevelaken werd een gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden.

 

Brandweer heeft onderzoek en metingen verricht. Liander is gekomen om het lek te dichten.

Omstanders ontfermen zich om gevallen fietser in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 26 november 2019 15:07

NIJKERK - Dinsdagmiddag 26 november rond 14.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Callenbachstraat in Nijkerk.

 

Een fietser is voor een tunnel ten val gekomen en gewond geraakt. Omstanders schoten het slachtoffer direct te hulp in afwachting van de ambulance. Het slachtoffer is door het personeel van de ambulance gecontroleerd en naar het ziekenhuis vervoerd. Wat de oorzaak van de val is geweest, is onduidelijk.

Kinderen mogen door megafoon van politieauto praten in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 27 november 2019 21:15

BUNSCHOTEN - Op woensdag 27 november stond het Mobiel Media Lab van de politie op het Spuiplein in Bunschoten. Iedereen was welkom om in gesprek te gaan met de politie. Ook veel kinderen kwamen een kijkje nemen.

 

Voor de kinderen was er in de bus een quiz. Als hoogtepunt mochten de kinderen ook in de politieauto zitten. Ze mochten ook door de megafoon praten van de politieauto. De kinderen vonden het geweldig om door de megafoon naar iemand te roepen. Helaas voor de kinderen mocht de sirene niet aan. Het zwaailicht mocht wel aan. In de ochtend hebben schoolklassen ook een bezoek gebracht. De lokale fietsenmakers heeft alle fietsverlichting nagekeken van de leerlingen.

Politie en marechaussee rukken uit naar woning in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 28 november 2019 15:01

BUNSCHOTEN - Donderdagmiddag zijn de politie en de marechaussee uitgerukt naar een woning aan de Plevier in Bunschoten.


In eerdere berichtgeving werd gemeld dat het om een inbraak zou gaan maar dat blijkt niet het geval te zijn volgens politie woordvoering. Wat er wel aan de hand is in de woning aan de Plevier kon de politie op dit moment nog niet zeggen.

Fietser klapt achter op auto in Hoevelaken

Gemaakt: Zaterdag, 30 november 2019 16:32

HOEVELAKEN - Zaterdagmiddag zijn omstreeks 15.00 uur de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de Wilhelminalaan in Hoevelaken. Daar is een fietser achterop een auto geklapt. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk.


De fietser en de automobilist zijn opgevangen in een woning. De fietser is nagekeken door ambulance medewerkers maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De fietser gaat zelf voor controle even langs de huisartsenpost.

Auto gestolen na proefrit in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 30 november 2019 18:09

NIJKERK - Deze Audi A5 is vanmiddag rond 15:30 uur ontvreemd van een garage aan de Beurtschipper in Nijkerk. Na een proefrit is deze auto niet meer teruggebracht.

 

Het kenteken van de auto is 53-SHF-1 en de auto is grijs van kleur. Heeft u tips of heeft u de auto gezien? Bel dan 112!

Agenten met hulp van politiehelikopter op zoek naar verdachte in Hoevelaken

Gemaakt: Zondag, 01 december 2019 01:08

HOEVELAKEN - Zaterdagavond rond 21:00 uur is de politie in Hoevelaken druk geweest met een melding aan de Veenslagenweg. De bewoner ontdekte bij thuiskomt een verdachte in zijn schuur die daarop op de vlucht sloeg. Met hulp van meerdere politie eenheden waaronder de politiehelikopter kon men de verdachte achterhalen en aanhouden.

 

De verdachte had een fiets bij zich die mogelijk gestolen is. De politie is op zoek naar de eigenaar zodat aangifte gedaan kan worden en zijn/haar gestolen fiets weer terug krijgt.

 

Ben je de eigenaar van deze fiets? Graag melden via 0900-8844.