Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:34:16 Optie Nijkerk Oosterstraat Nijkerk 3862BH 54640 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

dinsdag 16 juli 2019

Archief

Veel schade bij inbraakpoging woning Barneveldseweg Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 23 januari 2019 17:12

NIJKERK - Bij een woning aan de Barneveldseweg (tussen de Nieuwe Voorthuizerweg en de Bulderweg) in Nijkerk heeft men dinsdagochtend gepoogd om in te breken. Zowel de deur aan de zijkant als de deur aan de achterzijde van de woning heeft men met een breekvoorwerp gepoogd open te breken. Gevolg een hoop schade maar gelukkig geen buit.

 

Wie heeft iets gezien? Graag melden via 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Vrachtwagen met kip producten gekanteld in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 25 januari 2019 01:34

NIJKERK / BARNEVELD – Donderdagavond omstreeks 23:45 uur is een vrachtwagen met kip producten gekanteld op de Zelderseweg in Nijkerk.

 

Politie, brandweer en ambulance werden met spoed naar de Zelderseweg gedirigeerd. De vrachtwagen is vermoedelijk met een wiel in de berm terecht gekomen en vervolgens gekanteld en op het naastgelegen fietspad beland. De chauffeur is ongedeerd gebleven. De weg is open gebleven voor het verkeer. De vrachtwagen zal met zwaar materieel geborgen moeten worden.

 

De vrachtwagen van G. Willigenburg Transport B.V. uit Hoevelaken en houdt zich voornamelijk bezig met koel- /vriesvervoer.

Bestuurder zwarte Volkswagen Golf rijdt door na aanrijden fietsers in Hoevelaken

Gemaakt: Vrijdag, 25 januari 2019 17:01

HOEVELAKEN - Op donderdag 24 januari omstreeks 21.30 uur zijn op de Oosterdorpsstraat twee fietsers door een auto aangereden. De bestuurder van de personenauto is na de aanrijding doorgereden.

 

Gelukkig vallen de verwondingen van de fietsers mee. Maar ze zijn wel ontzettend geschrokken.


De politie is op zoek naar de bestuurder van de zwarte Volkswagen Golf die bij deze aanrijding is betrokken. Weet u wie deze bestuurder is of bent u dit zelf? Wilt u dit dan melden via 0900-8844.

Automobilist rijdt met hoge snelheid door rood en veroorzaakt ongeluk in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 26 januari 2019 22:21

NIJKERK - Zaterdagavond 26 januari rond de klok van 21.00 uur kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing. Een en ander vond plaats op de Berencamperweg in Nijkerk ter hoogte van de A28. Er kwamen drie ambulances ter plaatse om gewonden te verzorgen en af te voeren. 

 

Op camera beelden van de provincie is te zien dat de bestuurder van de Caddy met een flinke snelheid vanaf de A28 komt rijden uit de richting van Amersfoort en door rood rijdt.

 

De Berencamperweg was volledig afgesloten voor het verkeer, meerdere voertuigen moesten via de middenberm keren en terug richting Nijkerk.

Tweede aanhouding in onderzoek naar gewelddadige overvallen

Gemaakt: Maandag, 28 januari 2019 15:52

NIJKERK - In het onderzoek naar twee gewelddadige overvallen uit 2016 en 2017 is een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een 21-jarige man uit Utrecht. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij overvallen. Op 21 januari werd ook al een 21-jarige man, eveneens uit Utrecht, aangehouden. 

 

De woningovervallen werden gepleegd in 2016 en 2107. In 2016 werd een man in zijn woning in Nijkerk overvallen. Een half jaar later vond een overval op een ouder stel plaats in hun woning. In beide gevallen werd veel geweld gebruikt. Uitgebreid rechercheonderzoek heeft tot de aanhouding geleid. Het onderzoek gaat nu verder.

Vrouw (62) gewond bij geweldsincident in woning Bunschoten

Gemaakt: Maandag, 28 januari 2019 17:20

BUNSCHOTEN - Bij een geweldsincident in een woning aan de Medemblikker Span in Bunschoten is maandag 28 januari een 62 jarige vrouw gewond geraakt. De politie heeft vanwege het incident een man uit Amersfoort aangehouden.

 

De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek bij de woning.

Politie zoekt getuigen van geweldsincident in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 29 januari 2019 17:17

BUNSCHOTEN - In een woning aan de Medemblikker Span in Bunschoten Spakenburg vond op 28 januari 2019 een gewelddadig incident plaats in de relatiesfeer. De politie doet onderzoek en is op zoek naar mogelijke getuigen.


Op maandag 28 januari 2019 rond 15.50 uur kreeg de politie melding van een ruzie in of rond een woning aan de Medemblikker Span. De politie is direct naar het huis toegegaan:

De politie trof een 62-jarige gewonde vrouw. De traumahelikopter is ter plaatse geweest. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.


Een 36-jarige man uit Amersfoort is aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het incident.


Help mee met het politieonderzoek
De politie doet onderzoek naar het geweldsincident. Heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk bij kan dragen aan ons onderzoek? En heeft u nog niet eerder met de politie hierover gesproken? Dan komen wij graag met u in contact. Bel 0900 8844. Anoniem melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

 

Zie ook:

Brand in Hoevelaken bij aankomst brandweer al gedoofd

Gemaakt: Vrijdag, 01 februari 2019 03:00

HOEVELAKEN - De brandweer van Zwartebroek en Hoevelaken werden donderdagavond gestuurd naar de Laakweg in Hoevelaken. Er zou brand zijn in een caravan en de brandweer moest enige tijd zoeken naar de juiste locatie. Toen de betreffende caravan gevonden was, achter een aantal woningen, bleek het vuur al gedoofd te zijn.

 

Volgens een omstander was er brand geweest bij een gaskachel. Of er schade is en wat het precies was is niet duidelijk. De brandweer kon na een kwartier al weer terug naar de kazerne en heeft alleen een nacontrole gedaan.

Brandweer rukt uit voor autobrand op de Henri Nouwenstraat in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 03 februari 2019 17:18

NIJKERK - Op de Henri Nouwenstraat in Nijkerk is zondagmiddag rond 16:15 uur een autobrand gemeld. De brandweer en politie rukte met spoed uit.

 

Eenmaal ter plaatse bleek de brand al geblust te zijn. Het gebeurde bij de Maranathakerk. De eigenaar had net afgelopen week een nieuwe startmotor in de auto gekregen.

Twee aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel vanuit woning in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 05 februari 2019 17:39

NIJKERK - De politie heeft maandag 4 februari twee personen aangehouden voor handel in drugs. Agenten konden een onderzoek starten nadat zij een anonieme tip kregen via Meld Misdaad Anoniem (MMA).

 

Dankzij die tip wisten agenten dat er vermoedelijk pillen verhandeld werden vanuit een woning in Nijkerk. Na uitgebreid onderzoek bleek de tip te kloppen. Een 49-jarige man en 32-jarige vrouw konden aangehouden worden. In de woning werden ongeveer 200 pillen aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak verder.

 

Heb jij een onderbuikgevoel bij een woning? Of heb je informatie over criminaliteit en misdaad en wil je anoniem blijven? Dan is Meld Misdaad Anoniem de plek waar jij deze informatie kwijt kunt. Je kunt bellen met 0800-7000 of geef online je melding door via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Politie zoekt getuigen van aanrijding tussen twee voertuigen op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 06 februari 2019 16:30

NIJKERK - De hulpdiensten zijn woensdag 6 februari uitgerukt voor een ongeval op de A28 bij Nijkerk. Een bestelvrachten kwam vanaf de parkeerplaats Oldenaller en wilde invoegen richting de A28. Een vrachtwagen met oplegger wilde op dat moment gaan uitvoegen en heeft daarbij op de rem getrapt waardoor de bestelvrachtwagen er achterop botste.

 

De politie zoekt getuigen van het ongeval. Voor zover bekend raakte bij het ongeval niemand gewond. Het verkeer ondervindt hinder van het ongeval.

Drie personen aangehouden na politieachtervolging door Bunschoten

Gemaakt: Zondag, 10 februari 2019 00:36

BUNSCHOTEN - Op zaterdagavond 9 februari heeft de politie rond 23:15 uur drie personen aangehouden voor openlijke geweldpleging in Bunschoten.

 

Volgens politiewoordvoerster Jacqueline van Houten kregen agenten de melding van een ruzie tussen een paar personen en dat er zijn banden van een auto lek waren gestoken. Bij aankomst van de politie gingen een aantal personen er vandoor in een personenauto. Agenten hebben deze auto na een korte achtervolging aan de kant gezet op de Veenestraat en de drie inzittenden aangehouden. De bestuurder bleek onder invloed van drugs te hebben gereden.

 

Wat precies hun rol en betrokkenheid is bij de openlijke geweldpleging is de recherche op dit moment aan het onderzoeken.

Man (18) uit Nijkerk opgepakt voor overval op Rivon Shop

Gemaakt: Maandag, 11 februari 2019 16:30

NIJKERK - In het onderzoek naar de overval op een winkel aan de Brink in Nijkerk is vanmorgen een verdachte aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Nijkerk.

 

Twee gewapende daders drongen op 13 november 2018 eind van de middag de winkel binnen. Onder bedreiging van geweld wisten ze een geldbedrag buit te maken waarna ze er vandoor gingen. De politie kwam de verdachte op het spoor door uitgebreid rechercheonderzoek. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.

 

Zie ook:

Brandalarm in mooiste toren van Nederland

Gemaakt: Woensdag, 13 februari 2019 12:51

NIJKERK - Woensdagmiddag rond het middaguur is de brandweer opgeroepen voor een brand in de kerktoren van Nijkerk.

 

De toren, die in 2012 tot mooiste van het land is bekroond, is de trots van de Nijkerkers. Bij aankomst van de brandweer was het brandalarm duidelijk hoorbaar. Na onderzoek bleek dat er stof in een melder was gekomen en dat er dus geen daadwerkelijke brand was. Op het moment zijn er restauratiewerkzaamheden gaande aan het dak van de kerk. Waarschijnlijk is dit de oorzaak geweest van de melding. Een omstander zei nog dat hij liever zou hebben dat zijn eigen huis af zou branden dan de kerktoren.

Mishandelde vrouw in Bunschoten overleden aan verwondingen

Gemaakt: Woensdag, 13 februari 2019 16:29

BUNSCHOTEN - De 63-jarige vrouw die op 28 januari werd mishandeld in een woning aan de Medemblikker Span in Bunschoten-Spakenburg is bezweken aan haar verwondingen. Dat zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. De destijds 62-jarige vrouw raakte zwaar gewond en werd sinsdien in coma gehouden. Een 36-jarige zoon uit Amersfoort wordt verdacht van doodslag.

 

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over de dodelijke mishandeling.

 

Zie ook:

Politie in Nijkerk gebruikt fiets en scooter van omstanders voor achtervolging inbrekers

Gemaakt: Donderdag, 14 februari 2019 16:29

NIJKERK - Woensdagavond rond 19.15 uur kreeg de politie een melding dat er in een woning aan de van Furstenburchstraat in Nijkerk werd ingebroken. De politie ging direct ter plaatse en na een korte achtervolging zijn er twee mannen van 18 en 22 uit Amersfoort aangehouden.


De bewoner van het huis hoorde dat er werd ingebroken in de woning en heeft snel 112 gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam is er direct een achtervolging ingezet. Hierbij is dankbaar gebruik gemaakt van een fiets en een scooter van omstanders.


De eerste verdachte kon redelijk snel worden aangehouden. De tweede verdachte werd later door de politiehond in de sloot aangetroffen en kon ook worden aangehouden. Het onderzoek is momenteel in volle gang.


In alle tumult zijn de agenten vergeten de gegevens te noteren van de behulpzame scooter eigenaar. Graag komt de politie nog met deze persoon in contact via 0900-8844 onder vermelding van registratie 2019067154.

Brandweer rukt uit voor rokende viskar in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 15 februari 2019 20:46

BUNSCHOTEN - Op vrijdag 15 februari is de brandweer rond 18:20 uur uitgerukt voor een voertuigbrand op de Het Steenland. Bij aankomst bleek een viskar vol met rook te staan. Uiteindelijk bleek alles mee te vallen.

 

De brandweer heeft alles gecontroleerd. Over de oorzaak en de schade is niets bekend.

Brandweer rukt uit naar autobedrijf op de Middachtenstraat in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 16 februari 2019 17:14

NIJKERK - Op zaterdag 16 februari is de brandweer rond 16 uur uitgerukt voor een voertuigbrand op de Middachtenstraat in Nijkerk. Bij aankomst bleek de auto niet in brand te staan.

 

De brandweer heeft de auto gecontroleerd. Het is onduidelijk of er echt iets in brand heeft gestaan. Er is weinig schade aan de auto te zien. De brandweer kon al weer snel terug retour.

Elektrische gereedschappen gestolen uit tuincomplex Hoevelaken

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 17:49

HOEVELAKEN - Afgelopen nachten zijn er vanaf het tuinencomplex aan de Veenwal in Hoevelaken diverse elektrische gereedschappen weggenomen.

 

Mocht iemand iets weten over deze diefstallen, dan kan er contact opgenomen worden met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Landing traumahelikopter in Bunschoten trekt veel bekijks

Gemaakt: Maandag, 18 februari 2019 18:25

BUNSCHOTEN - Op maandag 18 februari is er rond 17:30 uur een traumahelikopter geland op de Zuidwenk in Bunschoten. De politie was niet op tijd aanwezig om de arts van de traumahelikopter op te vangen. Een omstander bood meteen aan om de arts op zijn fiets naar de locatie te brengen. Dit ondanks dat zijn fietsband dit bijna niet aan kon. 'Ik zal straks vast een lekke band hebben', vertelt de fietser.

 

Veel omstanders kwamen kijken naar de traumahelikopter. Kinderen hadden veel vragen voor de politie. Het betrof een medisch incident in een woning.

Scooterrijdster botst tegen tractor op de Bunschoterstraat in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 19 februari 2019 15:44

NIJKERK - Op dinsdagmorgen 19 februari omstreeks 08.40 uur zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de Bunschoterstraat in Nijkerk. Een scooter rijdster was daar tegen een tractor met grondbak gebotst die op dat moment uit een oprit kwam rijden.

 

Door de aanrijding raakte de scooter rijdster dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De verkeersanalysten van de politie (VOA) komen ter plaatse om het ongeval te onderzoeken.

Inbrekersduo opgepakt in onderzoek naar woninginbraken

Gemaakt: Woensdag, 20 februari 2019 16:29

NIJKERK - In een onderzoek naar een reeks inbraken in Oost-Brabant en Oost-Nederland pakte de recherche vanmorgen in alle vroegte twee broers (61 en 54 jaar oud) uit 's-Hertogenbosch en Eindhoven op. Slachtoffers van de twee werden kort daarna op de hoogte gebracht van het goede nieuws en reageerden verheugd.

 

De politie denkt dat ze in ieder geval verantwoordelijk zijn voor zes woninginbraken in Schijndel, Den Bosch, Budel, Cuijk, Sleeuwijk en Nijkerk. De afgelopen maanden waren er in de regio Oost-Brabant ook op andere plekken tientallen woninginbraken. De betrokkenheid van het opgepakte tweetal bij die inbraken wordt onderzocht. De inbraken vonden vaak overdag plaats en in meerdere gevallen waren geld en sieraden de buit.

 

Arrestaties
In de loop van het onderzoek kwamen de broers in het vizier van de politie. Beiden zijn bekenden van de politie, onder meer op het gebied van woninginbraken. Ze werden vanmorgen rond 6.00 uur in hun woningen in 's-Hertogenbosch en Eindhoven van hun bed gelicht.

 

Doorzoekingen
Na de arrestaties werden de huizen uitgebreid doorzocht. Er werden onder meer spullen gevonden die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan. De broers zitten in de cel en worden verhoord.

 

Slachtoffers geïnformeerd
Vanmorgen zijn meerdere slachtoffers geïnformeerd over de arrestaties: "Onze auto werd bij een inbraak weggehaald. Gelukkig is dat allemaal via de verzekering opgelost, maar de gedachte dat er mensen in je woning zijn geweest is iets dat behoorlijk indruk maakt. Het is voor ons heel goed nieuws om te horen dat de daders waarschijnlijk gepakt zijn", zo vertelde een gedupeerde.

Traumahelikopter gealarmeerd voor aanrijding auto met fietser in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 21 februari 2019 19:41

BUNSCHOTEN - Op donderdagavond 21 februari heeft er omstreeks 19:00 uur een ongeval plaatsgevonden op de Molenstraat in Bunschoten-Spakenburg. Een fietser werd daar aangereden door een auto.

 

Omstanders hebben eerste hulp verleend in afwachting van de hulpdiensten. Naast politie en ambulance is er ook een traumahelikopter gealarmeerd voor medische assistentie. De Molenstraat is vanwege het ongeval afgesloten. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De traumahelikopter is uiteindelijk niet geland.

Hennepkwekerij met 600 planten aangetroffen in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 26 februari 2019 16:44

BUNSCHOTEN - In een bedrijfspand aan De Kronkels in Bunschoten is dinsdag 26 februari een hennepkwekerij aangetroffen met 600 planten.

 

De kwekerij was verdeeld over twee gedeelten. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip.

Verwarde vrouw rijdt politiewagen aan tijdens achtervolging in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 27 februari 2019 16:30

NIJKERK - Een beschadigde politieauto en een aanhouding van een 59-jarige vrouw uit Nijkerk. Dat was woensdagochtend het resultaat van een achtervolging in Nijkerk.


De politie wilde een alcoholcontrole uitvoeren, maar tijdens de controle ging de vrouw ervandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij een agent nog net opzij kon springen om niet geraakt te worden. Een politieauto raakte flink beschadigd.

 

Uiteindelijk kon de politie de vrouw tot stoppen brengen en aanhouden. Ze bleek in verwarde toestand. Daarom is ze overgedragen aan de crisisdienst.

 

Medewerkers van de dierenambulance hebben een hond uit de auto gehaald en meegenomen.

Brahmslaan in Nijkerk afgesloten vanwege gaslucht in woning

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 08:18

NIJKERK – In een woonhuis aan de Brahmslaan hebben bewoners woensdagmorgen 6 maart de brandweer gebeld voor een mogelijk gaslek.

 

De politie en brandweer waren snel ter plaatsen en hebben gelijk de straat afgesloten. Directe buren zijn gewaarschuwd. Nadat de voorbereidingen waren getroffen heeft de brandweer polshoogte genomen in het huis door de kruipruimte te openen. De brandweer heeft uiteindelijk niets gemeten. Liander gaat onderzoek doen.

Wie steekt autobanden lek aan het Roetgensgoed in Nijkerk? [video]

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 16:34

NIJKERK - Wie herkent deze onbekende persoon? Hij of zij stak op 23 december 2018 rond 03.35 uur alle vier de banden van een bestelauto lek aan het Roetgensgoed in Nijkerk.

 

De onbekende man of vrouw droeg een donkere jas met capuchon en een lichte broek. Weet jij wie dit is of heb je andere info over deze zaak? Bel de gratis tiplijn 0800-6070. Wil je anoniem informatie delen? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Krat bier gestolen uit woning aan de Holkerstraat in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 06 maart 2019 17:32

NIJKERK - Op maandag 4 maart tussen 16:30 en 17:15 uur werd er een krat bier weggenomen uit een woning aan de Holkerstraat in Nijkerk. De bewoner die thuis was hoorde de voordeur maar was zelf op dat moment boven in de woning. Van de bierdief is helaas geen signalement bekend. Als er getuigen zijn dan hoort de politie het graag.


In de zomer van 2017 waren een aantal soortgelijke diefstallen waarbij er bierflesjes vanuit schuurtjes in Nijkerk weggenomen werden. Bij dergelijke diefstallen kan je ook via www.politie.nl aangifte doen. Mogelijk dat er door jouw aangifte een verband gelegd kan worden. Bij verdachte situaties altijd 112 bellen!

Hennepplantage ontdekt in woning aan de Schrassertstraat in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 09 maart 2019 16:49

NIJKERK - Naar aanleiding van een anonieme tip werd er donderdag 7 maart een hennepplantage ontdekt in een woning aan de Schrassertstraat in Nijkerk. De bewoner werd aangehouden en op het politiebureau verhoord. 

Naast de hennep werd er ook stroom gestolen. Wanneer mensen zelf gaan knutselen met electriciteit kan dat gevaarlijke situaties opleveren. 

Heb je vermoedens van een hennepkwekerij en wil je anoniem blijven, dan kan je een melding maken via www.meldmisdaadanoniem.nl of bellen met 0800-7000.

Veel rook bij brand in woning aan de Kombuis in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 13 maart 2019 15:54

NIJKERK - In een woning aan de Kombuis in Nijkerk heeft woensdagmorgen 13 maart rond 08:20 uur brand gewoed.

 

Men ging er vanuit dat de bewoner nog binnen was maar dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Brandweer heeft voordeur opengebroken om binnen te komen. De brand woedde in de woonkamer. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.