Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 02:47:50 Eerste Kruishaarseweg 3862RT Nijkerk 102705 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

woensdag 28 juli 2021

Archief

Dames in Bunschoten proberen brand te blussen met sneeuw

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 17:06

BUNSCHOTEN - Op zondag 14 februari rond 16:00 uur is brand ontstaan aan de Willem Dreesstraat in Bunschoten. De brandweer was met spoed opgeroepen.

 

Twee containers stonden in de brand in een achtertuin naast een houten gebouw. Twee dames hadden met een sneeuwschuiver een grote hoeveelheid sneeuw op de containers gegooid. De brand ging alleen niet uit daardoor. Mogelijk hebben ze wel erger voorkomen. Brandweerlieden hebben het blussen overgenomen. Een gedeelte van de afval is uit de container gehaald om goed te kunnen blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend.

 

De brandweer heeft strooizout neergegooid op de plek waar de brandweerwagen stond. Dit om gladheid van het bluswater te voorkomen.

Uitslaande brand in woonboerderij aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 21:43

NIJKERKERVEEN - Zondagavond 14 februari rond 20.45 is brand ontstaan in een woonboerderij aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand. Er is opgeschaald vanwege de omvang van de brand.

 

Het pand stond leeg en is volledig afgebrand. De brandweer had moeite met het bereiken van het pand. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Brandweerduikers in Bunschoten oefenen op het laatste stukje ijs

Gemaakt: Maandag, 15 februari 2021 20:04

BUNSCHOTEN - Op maandag 15 februari hebben brandweerduikers geoefend op het terrein van Jachthaven Nieuwboer in Bunschoten. Het laatste beetje ijs werd gebruikt om te oefenen onder het ijs. Ook werd er een oppervlakteredding getraind.

 

De afgelopen dagen is het duikteam van de brandweer meerdere keren opgeroepen voor een persoon te water. Het betrof inzetten in Almere, Hilversum en Amersfoort. Brandweerkorps Bunschoten beschikt over een waterongevallen voertuig. Dit voertuig wordt niet alleen in Bunschoten ingezet maar ook in omliggende plaatsen. Het ijs van afgelopen dagen heeft voor extra inzetten gezorgd.

Persoon bekneld onder ingestort plafond in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 16:07

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 16 februari is in Bunschoten een plafond ingestort van de oude melkfabriek aan de Veenestraat in Bunschoten. Hierbij is een persoon bekneld geraakt.

 

Brandweerlieden hebben het slachtoffer bevrijd. Het slachtoffer was aanspreekbaar voor de hulpverleners. De persoon die bekneld heeft gezeten is naar het ziekenhuis vervoerd. Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team was aanwezig voor de medische ondersteuning. De Inspectie SZW is in kennis gesteld zal onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

Dode cavia's aangetroffen in emmer bij speeltuin in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 16:52

NIJKERK - Vandaag kreeg de wijkagent van Nieuw Corlaer in Nijkerk een berichtje van de dierenambulance, dat er 3 dode cavia's waren aangetroffen, aan de Asserhof. De cavia's zaten in een emmer, en stonden op de hoek van de speeltuin.


De politie is bezig met een onderzoek om de doodsoorzaak te achterhalen en hopelijk ook de eigenaar van de cavia's. De emmer is er hoogstwaarschijn afgelopen zondag neergezet. Is er iemand die iets gehoord of gezien heeft, wilt u dan 0900-8844 bellen.

Woning vol gas in Hooglanderveen, brandweer breekt deur open

Gemaakt: Woensdag, 17 februari 2021 19:25

HOOGLANDERVEEN - Woensdagavond 17 februari rond 18.50 uur kreeg de brandweer een melding van een koolmonoxidemelder aan de Brink in Hooglanderveen.

 

Bij aankomst van de brandweer bleek dat in de woning nog een persoon binnen zat. De persoon in de woning was niet in staat om de deur zelf te openen. De brandweer heeft de deur geforceerd door middel van een bonk.

 

Na onderzoek van de brandweer bleek dat de woning vol gas stond. Het gas kwam vanuit een gaspit uit de keuken. De brandweer heeft de woning geventileerd. De politie heeft een persoon aangehouden. Waarom hij is aangehouden, is niet bekend. Een persoon werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel, hij werd geboeid overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks van buurtbewoners.

Automobilist ramt lantaarnpaal op de Oostelijke Randweg in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 20 februari 2021 04:42

BUNSCHOTEN - Op vrijdag 19 februari rond 23:00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Oostelijke Randweg in Bunschoten. Een automobilist is met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal gereden. De auto en de lantaarnpaal hebben forse schade opgelopen. Agenten hebben de weg enige tijd afgesloten voor het verkeer. Een vrachtwagen stond daardoor lange tijd stil.

 

De omgereden lantaarnpaal en enkele omliggende lantaarnpalen gaven geen licht meer. Het was daardoor erg donker. Of de lantaarnpalen voor het ongeval al uitstonden is niet bekend. Ook de toestand van het slachtoffer is niet bekend. De auto is meegenomen door een bergingsbedrijf.

Traumahelikopter naar de Torenstraat in Nijkerk voor ernstig ongeval

Gemaakt: Maandag, 22 februari 2021 16:16

NIJKERK - Maandagmiddag 22 februari rond 14.00 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Torenstraat / Brink in Nijkerk.

 

Een persoon op een Tomos-scooter is hard onderuit gegaan en daarbij ernstig gewond geraakt. De hulpdiensten werden groots ingezet, waaronder het traumateam werd per helikopter ingevlogen om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Mogelijk was een bestelbus betrokken bij het ongeval.

 

Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Politie heeft het gebied afgezet en doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

GGD is geschokt door vandalisme van teststraat in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 23 februari 2021 15:44

BUNSCHOTEN - Afgelopen nacht hebben onbekenden bij de GGD testlocatie bij de Immanuelkerk in Bunschoten bewegwijzeringsborden en de GGD tent buiten de kerk beklad met leuzen. Op dit moment weet de GGD niet wie hiervoor verantwoordelijk is. De GGD is gesprek met de politie voor aangifte.

 

De bekladding heeft geen gevolgen gehad voor de ingeplande tests, deze hebben gewoon doorgang kunnen vinden zonder dat er wachttijden ontstonden. De schade omvat, voor zover bekend, een aantal bewegwijzeringsborden en een aantal tentdoeken. De doeken zijn vanmorgen vervangen door nieuwe doeken. Ook de bewegwijzeringsborden zullen moeten worden vervangen. Aan de Immanuelkerk zijn geen vernielingen aangebracht.

 

'De GGD is geschokt door dit vandalisme. Dit soort acties hebben hun weerslag op onze medewerkers. We werken hard om de pandemie te bestrijden en het project grootschalig testen in samenwerking met de gemeente Bunschoten is een belangrijk middel dat we inzetten in de strijd tegen het virus.', aldus de GGD.

Grafstenen in Bunschoten beklad met hakenkruis

Gemaakt: Dinsdag, 23 februari 2021 16:27

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 23 februari bleken meerdere graven beklad te zijn met tekens op de begraafplaats Memento Mori in Bunschoten. Er is onder andere een hakenkruis geplaatst. De gemeente gaat de nabestaanden informeren.

 

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Veel rook bij brand in bakkerij in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 23 februari 2021 21:15

BUNSCHOTEN - Op dinsdagavond 23 februari is er omstreeks 20:30 uur brand ontstaan in een bakkerij aan de Coupernicusweg in Bunschoten-Spakenburg.

 

Bij aankomst van de hulpdiensten stond het bedrijfspand vol met rook. De brandweer schaalde op naar het sein 'middelbrand' en rukte met meerdere voertuigen uit. De brand was vervolgens snel onder controle. Hierna is de bakkerij uitgebreid geventileerd.

 

Een speciale koek ketel heeft vlam gevat. Een medewerker heeft eerste blussing ingezet en daarmee erger voorkomen, aldus de brandweer.

Motorrijder gewond bij aanrijding met bestelbus in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 26 februari 2021 16:41

NIJKERK - Op de kruising Touwslager met de Tabaksplanter in Nijkerk zijn vrijdagmiddag 26 februari een bestelwagen en een motor op elkaar geknald. De schade is aanzienlijk. Volgens 112 Alarmeringen Nijkerk kwam de melding om 16:09 uur binnen bij de meldkamer.

 

Bij de aanrijding raakte de motorrijder gewond aan onder andere zijn schouder. Het slachtoffer is ter plaatse door ambulance verpleegkundige behandeld aan zijn verwondingen.

Schoorsteenbrand bij woning aan de Oude Barneveldseweg in Nijkerk snel onder controle

Gemaakt: Vrijdag, 26 februari 2021 19:00

NIJKERK - Vrijdagmiddag 26 februari rond 17.45 uur is brand ontstaan in een schoorsteen van een woning aan de Oude Barneveldseweg in Nijkerk.

 

De brandweer heeft de hoogwerker ingezet om de brand te blussen en het schoorsteenkanaal te vegen. Veel buurtbewoners kwamen kijken bij de werkzaamheden van de brandweer.

Vrouw op mountainbike gewond bij aanrijding met auto in Hoevelaken

Gemaakt: Zondag, 28 februari 2021 16:46

HOEVELAKEN - Zondagmiddag 28 februari is er op de Klaarwater in Hoevelaken een aanrijding gebeurd tussen een fietsster en een auto.

 

Omstanders hebben zich direct over het slachtoffer ontfermd in afwachting van de ambulance. Ze werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval exact heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Het verkeer ondervond enige hinder door de aanrijding.

Beschonken bestuurder in Nijkerk belandt op zijn kop met auto

Gemaakt: Zondag, 28 februari 2021 22:50
NIJKERK - Zondagavond rond 22.05 uur is op de Holkerweg in Nijkerk een auto op zijn dak beland na een ongeval. Eén persoon zat in het voertuig.
 
De man is in de ambulance gecontroleerd. Een alcoholtest wijst uit dat er drank in het spel is. De man is hierop aangehouden.

Gaslekkage door graafwerkzaamheden aan de Watergoorweg in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 05 maart 2021 15:35

NIJKERK - Vrijdagmorgen is rond 10.45 een gaslekkage ontstaan aan de Watergoorweg in Nijkerk. Dit gebeurde ter hoogte van de Kwik Fit.

 

Vermoedelijk is de gasleiding geraakt tijdens graafwerkzaamheden. De brandweer kwam ter plaatse om metingen uit te voeren. De netbeheerder zal de lekkage dichten.

Traumahelikopter landt in Nijkerk voor rendez vous met ambulance uit Harderwijk

Gemaakt: Vrijdag, 05 maart 2021 16:15

NIJKERK - Vrijdagmiddag 5 maart is de afrit Nijkerk van de A28 afgesloten vanwege de landing van een traumahelikopter.

 

De traumahelikopter is opgeroepen vanwege een ernstig ongeval in Harderwijk. De traumahelikopter heeft een rendez vous gemaakt met de ambulance. Het slachtoffer is door het traumateam behandeld in de ambulance waarna het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd.

 

Er is veel verkeershinder vanwege de avondspits.

Man gebruikt geraffineerde wisseltruc bij winkels in Nijkerk, Scherpenzeel en Wierden

Gemaakt: Vrijdag, 05 maart 2021 17:07

NIJKERK / SCHERPENZEEL / WIERDEN - Met een geraffineerde wisseltruc licht deze onbekende man winkels op. Op 25 november 2020 dupeerde hij een winkel in Nijkerk, twee dagen later deed hij hetzelfde in Scherpenzeel en op 21 januari 2021 sloeg hij toe in een supermarkt in Wierden.

 

De verdachte rekent voor een klein bedrag af en vraag vervolgens om biljetten te wisselen. Hij laat het geld vanuit zijn handen tellen en stopt daarbij ongezien een stapel geld in zijn jaszak terug.

 

Vragen
Wie kent deze man? neem contact op met de politie via 0900-8844.

Wietplantage aangetroffen in woning aan de Schulpkamp in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 05 maart 2021 17:30

NIJKERK - Vrijdagmiddag 5 maart heeft de politie een wietplantage opgerold in een woning aan de Schulpkamp in Nijkerk.

 

Het is onbekend of er personen zijn aangehouden. De plantage wordt geruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Het gaat om ongeveer 100 planten.

Fietser zwaargewond bij valpartij op de Blauwe Reiger in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 06 maart 2021 21:32

Bunschoten - Op zaterdag 6 maart rond 21:10 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Blauwe Reiger in Bunschoten. Een fietser is hier ten val gekomen nadat het stuur van de fiets in het stuur van een andere fiets bleef haken. De fietser is zwaargewond geraakt.

 

Het slachtoffer is door omstanders geholpen in afwachting van de ambulance. Een opgeroepen traumahelikopter werd afgemeld. Het slachtoffer werd na behandeling vervoerd naar het ziekenhuis.

Kleine brand in verzorgingshuis aan de Jozef Huserstraat in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 07 maart 2021 21:13

NIJKERK - Zondagavond is de brandweer van Nijkerk opgeroepen voor een nacontrole in een verzorgingstehuis aan de Jozef Husrstraat in Nijkerk. Er was een kleine brand geweest die tijdig was geblust.

 

De brandweer is ingezet om te controleren of de brand goed gedoofd was.

Automobilist krijgt klapband en ramt bushalte

Gemaakt: Dinsdag, 09 maart 2021 15:57

BUNSCHOTEN - Dinsdagmiddag 9 maart heeft een auto een klapband gekregen op de Amersfoortseweg in Bunschoten. De automobilist verloor hierdoor de controle over het stuur en kwam tot stilstand tegen een bushalte.

 

De bushalte heeft forse schade opgelopen door de klap. Een gedeelte van de bushalte ligt in de sloot. Een medeweker van de provincie is aanwezig om de schade op te nemen en de afhandeling te regelen. Op de weg ligt veel glas.

Brandweer druk met schade door lentestorm, boom valt op schuur in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 11 maart 2021 15:29

NIJKERK - Het weer in Nederland verloopt vandaag erg onstuimig. Een kortdurende zuidwesterstorm trekt langs de westkust richting het Waddengebied. Vanaf een uur of vier vanmiddag is het dan allemaal weer voorbij. In het binnenland worden windvlagen met snelheden tussen 80 en 100 kilometer per uur verwacht. Tijdens dergelijke windstoten kan schade aan gebouwen ontstaan en kunnen bomen omwaaien of zware takken afbreken.

 

Op de Professor Eijkmanstraat in Nijkerk is rond 11.00 uur een boom omgewaaid en op een garage en enkele schuren terechtgekomen. Niemand raakte gewond. De opgeroepen brandweer heeft de situatie veiliggesteld, een gespecialiseerd bedrijf zal de boom komen opruimen. De boom staat op gemeentegrond en zou deze week gekapt worden.

 

 

Automobilist uit Bunschoten bekneld bij ongeval op de Watergoorweg in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 12 maart 2021 16:50

NIJKERK - Op de Watergoorweg heeft vrijdagochtend rond 8.00 uur een ongeluk plaatsgevonden. Een auto kwam op zijn kant terecht en de 21-jarige bestuurder uit Bunschoten van het voertuig raakte bekneld.

 

De automobilist is door onbekende oorzaak van de weg geraakt en heeft een verkeersbord uit de grond gereden. Daarna is hij met de auto op zijn kop tot stilstand gekomen. Het slachtoffer is door de hulpdiensten bevrijd. De opgeroepen traumahelikopter is afgemeld.

 

De bestuurder had een positieve blaastest, in het ziekenhuis is bloed afgenomen.

Gewonden bij frontale aanrijding op de Watergoorweg in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 12 maart 2021 19:10

NIJKERK - Vrijdagavond 12 maart heeft een ongeval plaatsgevonden op de Watergoorweg in Nijkerk. Twee personenauto's zijn frontaal op elkaar gebotst. Volgens 112 Meldingen Nijkerk werden de hulpdiensten om 18:24 uur opgeroepen.

 

De brandweer heeft de inzittenden uit het voertuig gehaald en overgedragen aan het ambulancepersoneel. Vier kinderen werden opgevangen in een naastgelegen gebouw. De weg is vanwege het ongeval volledig afgesloten. Over de oorzaak is nog niks bekend.

Brandweer Bunschoten redt vogel uit schoorsteenpijp

Gemaakt: Donderdag, 18 maart 2021 14:58

BUNSCHOTEN - Op donderdag 18 maart rond 8 uur werd de brandweer gestuurd naar de Stadsgracht in Bunschoten. Bij een woning bleek een vogel vast te zitten in een schoorsteenpijp.

 

Brandweerlieden zijn meteen begonnen met reddingspogingen. Dit bleek niet te lukken. Daarom werd ook een ladderwagen opgeroepen. Uiteindelijk is het rond 9:25 uur gelukt om de vogel uit de schoorsteenpijp te krijgen. De brandweer heeft de vogel mee te naar buiten genomen. Bij het vrijlaten ging de vogel er snel vandoor.

Elektrische fiets gestolen in Nijkerk, wie heeft informatie? [video]

Gemaakt: Woensdag, 24 maart 2021 18:25

NIJKERK - Twee mannen hebben op dinsdag 12 januari een elektrische herenfiets gestolen. Die dag stond de fiets rond het middaguur gestald nabij een supermarkt aan het Wheemplein in Nijkerk.

 

De fiets is van het merk Portafone en is legergroen van kleur. Het heeft bij de voorvork een opvallende oranje sticker.

 

Vragen
Wie kent deze mannen? Wie weet waar de fiets gebleven is? Neem contact op met de politie via 0900-8844.

Automobilist raakt fietsster op de Veenwal in Hoevelaken

Gemaakt: Woensdag, 24 maart 2021 19:23

HOEVELAKEN - Op de Veenwal in Hoevelaken is woensdagavond een automobilist in botsing gekomen met een fietsster. De fietsster werd door de spiegel van de tegemoet komende auto geraakt en kwam hard ten val.

 

De vrouw is nagekeken in een te plaatse gekomen ambulance, ze hoefde niet naar het ziekenhuis toe.

Auto volledig in vlammen op de Arkemheenweg in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 27 maart 2021 20:27

NIJKERK - Zaterdagavond rond 19.50 uur is brand uitgebroken in een auto op de Arkemheenweg in Nijkerk. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond het voertuig al volledig in brand.

 

De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand is ontstaan in het motorcompartiment. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Persoon zwaargewond aangetroffen in woning aan de Holkerstraat in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 28 maart 2021 04:41

NIJKERK - Zaterdagavond 27 maart heeft er een incident plaatsgevonden op de Holkerstraat in Nijkerk. In een woning is één persoon zwaargewond aangetroffen.

 

Volgens 112 Meldingen Nijkerk is om 22:25 uur de traumahelikopter is opgeroepen om assistentie te verlenen. Eén man is aangehouden en de politie heeft een plaats delict gemaakt. Het voormalige zusterhuis aan de Holkerstraat is momenteel in gebruik als woning voor statushouders.