Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 14:48:18 (dia) Prinsenweg 3862PW Nijkerk 61578 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

dinsdag 11 mei 2021

Archief

Verkeerschaos na aanrijding op de Van Middachtenstraat in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 17:42

NIJKERK - Donderdagmiddag 3 december heeft er midden in de spits een aanrijding plaatsgevonden op de Van Middachtenstraat in Nijkerk. Minstens 1 persoon is gecontroleerd in de ambulance.

 

Door het ongeval werd 1 rijstrook van de rondweg afgesloten. Hierdoor ontstond er in beide richtingen een kilometers lange file.

Gewonden en veel schade na kop-staart aanrijding op de Nijkerkerstraat in Hoevelaken

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 18:15

HOEVELAKEN - Op de Nijkerkerstraat in Hoevelaken zijn donderdagmiddag vier voertuigen met elkaar in botsing gekomen. De schade is aanzienlijk.

 

De weg tussen Nijkerk en de A1 zit dicht. Meerdere mensen worden door ambulancepersoneel behandeld. Het ongeval gebeurde rond half 6.

Vader geslagen en geschopt door groep jongeren, politieonderzoek afgerond

Gemaakt: Donderdag, 03 december 2020 19:56

BUNSCHOTEN - Met het verhoren van zeven verdachten heeft de politie het onderzoek naar de openlijke geweldpleging in Bunschoten afgerond.


Op maandag 19 oktober, rond 20.30 uur, werden twee minderjarige meisjes in de omgeving van de Nieuweschans en de Garnalenweg lastig gevallen door een groep jongeren. De vader van de meisjes werd gewaarschuwd en hij meldde zich bij de groep. Dit leidde tot een ruzie en geweld waarbij de vader werd geslagen en geschopt. De man raakte gewond en had schade aan zijn bril.

 

Er werd aangifte gedaan en de politie startte met een onderzoek naar de verdachten van deze belaging en mishandeling. De oproep aan getuigen om zich te melden en de media-aandacht leidde tot bruikbare informatie bij het onderzoek naar de verdachten. In daaropvolgende weken werden zeven jongeren, in de leeftijd van 13 tot 15 jaar en allen afkomstig uit Bunschoten, aan het politiebureau ontboden. Zij werden verhoord over hun mogelijke aandeel in de openlijke geweldpleging en na verhoor overgedragen aan de ouders.

 

Het onderzoek is nu afgerond en het dossier zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Vertraging op de A28 na kettingbotsing bij Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 04 december 2020 16:49

NIJKERK - Vrijdagmiddag 4 december rond 16.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de A28 in Nijkerk. Drie voertuigen waaronder een bestelbus zouden met elkaar in aanrijding zijn gekomen.

 

Mogelijk is het ongeval gebeurd tijdens het invoegen en uitvoegen tussen verschillende rijbanen. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.

 

Rijkswaterstaat heeft tijdelijk een rijbaan afgesloten. Door de afsluiting ontstond vertraging. Twee voertuigen zijn afgesleept door het bergingsbedrijf.

Fietser belandt op voorruit van auto bij aanrijding in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 05 december 2020 16:26

NIJKERK - Zaterdagmiddag 5 december heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Watergoorweg in Nijkerk. Een fietser en een auto kwamen met elkaar in botsing. De fietser belandde bij de aanrijding op de voorruit van de auto en raakte licht gewond.

 

Een ambulance is opgeroepen om het slachtoffer te controleren. De oorzaak van het ongeval is onduidelijk.

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand in De Haarstraat Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 06 december 2020 14:07

NIJKERK - Zondagmiddag om 13.20 uur is de brandweer gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan De Haarstraat in Nijkerk. De brandweer rukte uit met de hoogwerker en had de brand snel onder controle.

 

Volgens omstanders kwamen in eerste instantie de vlammen uit de schoorsteenpijp. Lange tijd kwam er nog zwarte rook uit de schoorsteen terwijl de brandweer het rookkanaal aan het vegen was.

Man probeert zichzelf in brand te steken bij het stadhuis van Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 15:01

NIJKERK – Bij het stadhuis van Nijkerk heeft maandagmiddag iemand een poging gedaan zichzelf in brand te steken. Volgens getuigen overgoot de man zichzelf met benzine, waarna hij zichzelf wilde aansteken. Medewerkers van de gemeente wisten dit te voorkomen.

 

De man werd op een brancard het gemeentehuis uitgedragen. De ingang van het stadhuis is afgezet. De politie wil in verband met de privacy niets zeggen over de identiteit van de man. De man is niet aangehouden, maar overgedragen aan zorgverleners.

 

In maart van dit jaar was er ook al een incident op het stadhuis aan de Kolkstraat. Toen reed een automobilist door de gevel. De 50-jarige bestuurder kreeg een celstraf opgelegd. Het is niet bekend of er een verband is tussen de twee incidenten.

Traumahelikopter landt in Bunschoten voor incident bij bedrijf aan De Kooihoek

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 16:37

BUNSCHOTEN - Op maandag 7 december rond 10:20 uur zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen naar Ter Maten aan De Kooihoek in Bunschoten. Ook een traumahelikopter was opgeroepen.

 

Het betrof een incident in het bedrijf. Een persoon is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis. De trauma-arts is meegegaan met de ambulance.

Traumahelikopter landt bij woning in Nijkerk voor zwaargewonde klusser

Gemaakt: Maandag, 07 december 2020 17:10

NIJKERK - Op de Koperweg in Nijkerk is maandagmiddag rond 13:50 uur een persoon zwaargewond geraakt door een ongeval bij een woning. Een opgeroepen traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team landde in een weiland voor assistentie aan het ambulancepersoneel.

 

Een man zou tijdens het klussen in de tuin zwaargewond geraakt zijn. Hij is met een ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, aldus een medewerker van de afdeling communicatie Politie.

Weg bezaaid met glas na aanrijding op de Amersfoortseweg in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 09 december 2020 19:11

BUNSCHOTEN - Op woensdag 9 december rond 17:30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Amersfoortseweg in Bunschoten. Bij het ongeval waren in elk geval twee auto's betrokken.

 

Eén van de auto's stond midden op de weg en zorgde voor enige verkeershinder. Beide voertuigen hebben flinke blikschade. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

 

Het ongeval heeft voor een flinke ravage gezorgd. Op de weg lag veel glas. Agenten hebben het glas naar de kant geveegd. Een berger heeft twee voertuigen meegenomen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is op dit moment niet bekend.

Forse schade na kop-staartbotsing op de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen

Gemaakt: Woensdag, 09 december 2020 21:57

NIJKERKERVEEN - Woensdagavond 9 december heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing met een forse schade tot gevolg. Opmerkelijk is dat de voorste auto ook op een lantarenpaal is gebotst.

 

De inzittenden zijn door het personeel van de ambulance gecontroleerd maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Een berger is ter plaatsen om beide voertuigen mee te nemen. De oorzaak van het ongeval is onduidelijk.

Flinke rookontwikkeling bij containerbrand in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 11 december 2020 16:40

BUNSCHOTEN - Op vrijdag 11 december rond 15:30 uur is brand ontstaan bij een container aan de Zuidwenk in Bunschoten.

 

Medewerker van het bedrijf zijn enige tijd zelf bezig geweest met een bluspoging. De brandweer heeft het blussen eigenlijk overgenomen.

Brandweer opgeroepen voor zolderbrand aan 't Ruum in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 15 december 2020 15:43

BUNSCHOTEN - Op dinsdagmorgen rond 10:10 uur is de brandweer opgeroepen voor een zolderbrand aan 't Ruum in Bunschoten. Brandweerlieden zijn even binnen in de woning geweest. Uiteindelijk was de inzet van de brandweer niet nodig. Ook de opgeroepen ladderwagen kon alweer snel retour.


Het is onduidelijk wat er precies aan de hand was. Twee betrokken waren flink geschrokken van de consternatie. Ze zijn gerust gesteld door de brandweer en een buurtbewoner.

Grote uitruk voor zinkende boot in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 16 december 2020 15:09

NIJKERK - Woensdagmiddag rond 13.45 uur mocht de brandweer uitrukken voor een boot die dreigde te gaan zinken. De melding betrof een boot aan de Westkadijk vlakbij de brandweerkazerne. De boot bleek echter zo’n 4 kilometer verderop te liggen in de monding van de jachthaven.

 

De schipper, van de boot op leeftijd, was niet erg bekend met het schip en dacht dat het water maakte, aldus een omstander. De uitgerukte brandweer die ondertussen ook met een boot in het water lag kon daardoor snel weer huiswaarts keren.

Flinke aanrijding op beruchte kruising in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 18 december 2020 16:28

NIJKERK - Op de beruchte kruising Ambachtstraat met de Holkerweg in Nijkerk is vrijdagmiddag een forse aanrijding gebeurd. Het ongeval gebeurde omstreeks 15:30 uur.

 

Hoe de aanrijding precies heeft plaatsgevonden is nog onduidelijk. Zeker twee voertuigen zijn bij het ongeval betrokken. Door het ongeval ontstaat er veel vertraging over het drukke kruispunt.

Fietser aangetroffen in berm langs de Barneveldseweg in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 18 december 2020 22:16

NIJKERK - Vrijdagavond 18 december is er in de berm langs de Barneveldseweg in Nijkerk een fietser aangetroffen. Voorbijgangers hebben hem gevonden waarna ze de hulpdiensten hebben gebeld.

 

Twee politieauto's en een ambulance kwamen ter plaatse. De persoon is door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. Drank lijkt de oorzaak.

Verdachte steekt snelweg over om aan de politie te ontkomen [video]

Gemaakt: Zaterdag, 19 december 2020 17:24

HOEVELAKEN - Op de A1 bij Hoevelaken heeft een man na een staandehouding geprobeerd de snelweg over de steken in een poging aan de agenten te ontkomen.

 

Het incident gebeurde omstreeks 16:30 uur. Agenten wilde een Mercedes Welke op de A1 vanuit Barneveld richting Amersfoort reed controleren en gaven daarom en volg teken. De auto kwam tot stilstand op de parkeerplaats van het tankstation de Middelaar.

 

Vervolgens heeft een van de inzittenden geprobeerd de snelweg over te steken. De verdachte wist een van de rijrichtingen over te steken. Op de rijrichting richting Barneveld kon een aanrijding met een personenauto ternauwernood worden voorkomen.

 

Agenten hebben de man weten aan te houden en teruggebracht naar de parkeerplaats.

 

Wat de reden is dat de man probeerde te vluchten is op dit moment nog onduidelijk.

Auto botst tegen boom op de Barneveldseweg in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 20 december 2020 10:05

NIJKERK - Ter hoogte van de Appelse molen op de Barneveldseweg in Nijkerk is zondagochtend een auto in botsing gekomen met een boom. De huldiensten waaronder politie, ambulance en brandweer werden gealarmeerd. Het ongeval gebeurde rond 8.45 uur. Het was al gelijk duidelijk dat de bestuurder van de auto niet zwaar gewond was geraakt. Zijn auto was wel total loss.

 

Nadat de bestuurder, een 65-jarige Nijkerker, was nagekeken in de ambulance is deze aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

 

De auto kwam uit de richting van Nijkerk en is na de botsing met de boom rondgedraaid om vervolgens op de andere weghelft tot stilstand te komen.

Scooterrijder maakt flinke smak bij botsing met auto in Bunschoten

Gemaakt: Maandag, 21 december 2020 19:54

BUNSCHOTEN - Op maandag 21 december rond 17:50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Schouw in Bunschoten. Een scooterrijder is aangereden door een automobilist.

 

Vermoedelijk wilde de automobilist de oprit op. Door het slechte weer was het zicht mogelijk minder goed. De scooterrijder heeft een flinke smak gemaakt. Beide voertuigen hebben flinke schade. Voor de scooterrijder was een ambulance opgeroepen. Agenten hebben de weg weer schoongemaakt. Op de weg lagen veel zakken van de snackbar, omdat de scooterrijder daarvandaan kwam. De aanwezige politie moest een stukje lopen naar het ongeval omdat ze waren gekomen via het Roer en daar staan paaltjes.

Verdacht pakketje in parkeergarage in Nijkerk blijkt loos alarm

Gemaakt: Woensdag, 23 december 2020 16:21

NIJKERK - Woensdagmiddag 23 december is onderzoek gedaan naar een verdacht pakketje in de parkeergarage van supermarkt Jumbo aan de Molenweg in Nijkerk. De toegang naar de parkeergarage werd afgesloten.

 

Het Team Explosievenverkenning (TEV) van de politie deed onderzoek naar het voorwerp. Na onderzoek bleek het verdachte pakketje loos alarm te zijn. De afzetting is opgeheven.

Bewoners Veenestaat in Bunschoten bellen brandweer vanwege rook uit de grond

Gemaakt: Donderdag, 24 december 2020 16:12

BUNSCHOTEN - Op donderdag 24 december rond 9.40 uur werd de brandweer opgeroepen naar de Veenestaat in Bunschoten. Uit de straat kwam rook. De bewoners hadden de brandweer gebeld.

 

Brandweerlieden hebben stenen uit de grond gehaald zijn gaan graven. Om goed te kunnen graven moesten wortels van een boom weggehakt worden met een bijl. Het grondwater kookte. De oorzaak is waarschijnlijk een stroomkabel. Stedin heeft het stroom afgesloten en gaat het incident verder afhandelen. De bewoners hebben de brandweerlieden voorzien van koffie. Brandweer is lange tijd bezig geweest.

Jaaroverzicht 112 incidenten 2020 Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 26 december 2020 14:30

NIJKERK - Aan het einde van het jaar worden de meeste lijstjes gepubliceerd over het afgelopen jaar. Met enkele foto’s en een video geven wij een overzicht over de incidenten van 2020 in Nijkerk en directe omgeving.

 

Deze lijst is verre van compleet maar geeft toch een indruk over de diverse calamiteiten en daar bijbehorende inzetten.

Veel schade na aanrijding op de Talmastraat in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 26 december 2020 17:06

NUMSCHOTEN - Op zaterdag 26 december rond 12:15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Talmastraat in Bunschoten.

 

Twee auto's zijn met elkaar in botsing gekomen. Beide voertuigen hebben flinke schade. Op de weg liggen onderdelen van de auto's. Bij een van de auto's staat het voorwiel helemaal schuin. Hierdoor is niet meer mogelijk om verder te rijden.

 

Voor zover bekend zijn er geen hulpdiensten gekomen en is niemand gewond geraakt. Verkeershinder bleek redelijk beperkt omdat auto's er nog net langs konden.

Nachtelijke uitruk voor woningbrand aan de Oosterdorpsstraat in Hoevelaken

Gemaakt: Maandag, 28 december 2020 04:40

HOEVELAKEN - De brandweer van Hoevelaken is in de nacht van zondag op maandag 28 december gewekt voor een woningbrand op de Oosterdorpstraat. De melding kwam even voor 3:00 uur binnen.

 

De brandweer heeft in de woning onderzoek gedaan. Ook rondom de woning is een verkenning geweest. Of er daadwerkelijk brand was, is onduidelijk.

Buurtbewoner blust beginnende brand in Bunschoten met poederblusser

Gemaakt: Donderdag, 31 december 2020 16:51

BUNSCHOTEN - Op donderdag 31 december rond 15:15 uur is brand ontstaan aan de Prins Clausstraat in Bunschoten. Kinderen uit de buurt zagen de brand en hebben meteen een volwassen geroepen. De buurtbewoner pakte meteen zijn poederblusser en heeft de brand geblust.

 

In een gat in de muur was vuurwerk gestopt. Brandweerlieden zijn langs gekomen en hebben het gat bekeken met een warmtebeeldcamera. Het betrof een gebouw van KPN. Ze zijn op de hoogte gesteld. Wegens veiligheidsreden kon de brandweer het gebouw niet van binnen controleren. Door het snelle optreden van de buurtbewoner is brand in de spouwmuur voorkomen.

Veel schade na jaarwisseling in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 01 januari 2021 17:24

NIJKERK - De nasleep van de jaarwisseling in Nijkerk is bij daglicht goed te zien. Onder andere bushokjes, een prullenbak een een luiercontainer zijn door vandalisme vernield. Op de skatebaan ter hoogte van de Stuurboord in Nijkerk is met vuurwerk een prullenbak vernield.

 

Op de Frieswijkstraat ter hoogte van de begraafplaats zijn beide bushokjes vernield. Wandelaars die langslopen reageren verbaasd en maken zich boos over het vandalisme. Passerende fietsers draaien om en nemen een omweg om het glas te ontwijken.

 

Op de Grieglaan is de Luiercontainer van de Maranathaschool opgeblazen. Een deel van de deksel van de container kwam door de klap 20 meter verderop terecht. Ook een bushokje op de Amersfoortseweg moest er aan gelden. Deze is vernield waardoor het bakje onder het glas bedolven lag.

Lantaarnpaal blokkeert oprit A28 in Nijkerk na botsing

Gemaakt: Zaterdag, 02 januari 2021 16:30

NIJKERK - Zaterdagmiddag 2 januari is er een automobilist met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal gebotst op de oprit naar de A28 bij Nijkerk. Door de klap viel de lantaarnpaal om waarop deze de weg blokkeerde.

 

De afrit werd deels afgesloten door Rijkswaterstaat en verkeer ondervond enige hinder. De auto is door een berger meegenomen. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

Minishovel in vlammen op landgoed De Salentein in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 06 januari 2021 10:10

NIJKERK – Woensdag rond de klok van 8.30 uur is de Nijkerkse brandweer gealarmeerd voor een brand op landgoed De Salentein. Bij de tweede melding werd er al opgeschaald naar een middelbrand en mocht ook de hoogwerker uitrukken.

 

Aangekomen kwam er veel rook uit een historische schuur van meer dan 200 jaar oud. In de schuur stond o.a. een minishovel die volledig in brand bleek te staan. Een werknemer van landgoed De Salentein heeft gelijk actie ondernomen en met een trekker de minishovel uit de schuur weten te rijden.

 

De brandweer heeft in korte tijd de shovel geblust en is toen de schuur gaan ventileren.

Jongen op e-bike aangereden op de Westsingel in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 09 januari 2021 16:17

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 9 januari rond 13:45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Westsingel in Bunschoten. Een jongen op een e-bike is aangereden door een automobilist.

 

Een agent was snel aanwezig en heeft het verkeer geregeld. Vermoedelijk betrof het niet een agent in functie omdat hij met zijn privéauto was gekomen en geen politiekleding droeg. Een andere agent heeft hem uiteindelijk vervangen.

 

De fietser had last van zijn heup. Een ambulance is daarom opgeroepen. Het slachtoffer is meegenomen met de ambulance. Een familielid kwam toevallig voorbij en heeft de familie op de hoogte gebracht. De fiets is flink beschadigd. Het ongeval zorgde voor enige verkeershinder.

Auto belandt achter de vangrail bij ongeval op knooppunt Hoevelaken

Gemaakt: Zondag, 10 januari 2021 05:20

HOEVELAKEN - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.15 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de afrit van de A28 naar de A1 bij Amersfoort.

 

Een auto met 3 inzittenden kwam vanaf Zwolle en wilde richting Amsterdam. In de lus van klaverblad Hoevelaken kwam de auto door nog onbekende oorzaak in de berm op de vangrail terecht, ramde daar een lantaarnpaal en een aantal struiken en kwam na zo'n honderd meter tot stilstand tegen een boom.

 

Één persoon is naar het ziekenhuis vervoerd. Alle inzittenden hebben verklaard dat zij niet hebben gereden, maar dat er een vierde persoon welke gevlucht zou zijn de auto had bestuurd. Waardoor zij dit verklaren is onduidelijk. Door het ongeval is de afrit voor lange tijd afgesloten.