Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:20:33 Blom, Huisarts Henri Nouwenstraat 3863HV Nijkerk 30034 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

maandag 08 maart 2021

Archief

Traumahelikopter landt voor medische noodsituatie op parkeerplaats in Hoevelaken

Gemaakt: Maandag, 21 september 2020 19:24

HOEVELAKEN - Maandagmiddag, even na 16:30 uur, zijn twee traumahelikopters opgeroepen in verband met een medische noodsituatie aan de Weidelaan in Hoevelaken. Uiteindelijk is de helikopter komend uit Amsterdam geland op een parkeerplaats aan de Weidelaan. De politie heeft het medisch personeel naar een woning aan de Weidelaan gereden. Eén persoon is op brancard met de ambulance meegenomen.

 

De helikopter is met tussenlandingen op vliegveld Hilversum en Amsterdam Umc locatie AMC uiteindelijk op Amsterdam UMC locatie VUmc geland. Mogelijk is er op vliegveld Hilversum getankt en een meegereden traumarts weer bij het AMC opgehaald.

Brandweer blust brand bij skatebaan in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 23 september 2020 04:12

BUNSCHOTEN - Op dinsdagavond 22 september rond 21:30 uur was brand ontstaan bij de skatebaan aan de Bikkersweg/Westsingel in Bunschoten. Een aantal jongeren hadden de brand ontdekt. Ze hebben besloten om de brandweer te bellen.

 

Een struik stond in de brand. De brandweer is zonder spoed uitgerukt. Brandweerlieden hebben de brand geblust.

 

Een buurtbewoner kwam ook langs en sprak een aantal jongeren toe dat er altijd iets aan de hand was op de skatebaan. Buurtbewoners hadden ook de handhaving gebeld. De handhaving is met verschillende partijen in gesprek gegaan. Brandweerlieden hebben met een warmtebeeldcamera bekeken of de brand goed uit was.

 

Mogelijk is de brand ontstaan door brandstichting. Een agent is opgeroepen om eventueel onderzoek te doen. Hij kon uiteindelijk weinig meer betekenen.

Derde verdachte aangehouden voor steekpartij op de De Brink in Hoevelaken

Gemaakt: Woensdag, 23 september 2020 16:54

HOEVELAKEN - Voor het steekincident in de nacht van 7 op 8 augustus heeft de politie op 22 september een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Amersfoort. Op 21 september hield de politie nog twee verdachten aan.

 

Het incident kreeg aandacht in het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht, dit leverde meerdere tips op. Vanavond vraagt het Utrechtse opsporingsprogramma Bureau Hengeveld aandacht voor deze zaak. Het onderzoek naar het geweldsincident waarbij een 18-jarige jongen gewond raakte loopt door. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de drie verdachten bij het incident. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Zie ook:

Politie opgeroepen voor winkeldiefstal bij de Albert Heijn in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 24 september 2020 20:27

BUNSCHOTEN - Op donderdag 24 september aan het einde van de middag is de politie moet spoed opgeroepen naar de Albert Heijn aan de Anthon van der Horstlaan in Bunschoten. In de winkel heeft een winkeldiefstal plaatsgevonden.

 

Meerdere voorbijgangers maakten opmerkingen over het feit dat de politie op de invalidenparkeerplaats stond. Voor de politie was het pas achteraf duidelijk dat het niet nodig was om met spoed te komen. Agenten hebben de diefstal afgehandeld. De verdachte heeft zijn goederen uiteindelijk betaald bij de servicebalie. Hij is niet aangehouden. Het is niet bekend of die een proces-verbaal heeft ontvangen.

Brand in motorcompartiment van bestelbus in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 30 september 2020 16:41

NIJKERK - Woensdagmiddag 30 september rond 12.05 uur was brand ontstaan in het motorcompartiment van een bestelbus aan de Berencamperweg - N301 in Nijkerk.

 

Toen de brandweerlieden arriveerden, was de brand al uit. Een controle werd uitgevoerd en blussen was niet meer nodig. Hoe de brand was ontstaan, is niet duidelijk.

Automobilist raakt van de oprit A28 in Nijkerk en belandt in droge sloot

Gemaakt: Maandag, 05 oktober 2020 11:20

NIJKERK - Een automobilist die maandagmorgen via de oprit 8A de A28 op wilde rijden in de richting van Amersfoort is halverwege van de weg geraakt. De auto is in de berm beland en na zo’n honderd meter in een vrijwel droge sloot beland.

 

Er werd groot alarm gegeven voor politie, ambulance, brandweer en traumahelikopter. Uiteindelijk is de bestuurder redelijk snel uit zijn auto gekomen en naar een gereedstaande ambulance gebracht. De helikopter is niet ter plaatsen gekomen en de afrit is maar tijdelijk afgesloten geweest.

 

Waarschijnlijk hebben de natte weersomstandigheden een rol gespeeld bij het ongeval.

Brandweer blust brand in schuur aan de Van Beeklaan Hooglanderveen

Gemaakt: Woensdag, 07 oktober 2020 20:11

AMERSFOORT - Op woensdag 7 oktober rond 18:15 uur heeft een brand plaatsgevonden in een schuur aan Van Beeklaan Hooglanderveen. De brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling.

 

Brandweerlieden hebben de brand geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Speeltoestel in speeltuin Koenraadsweteringpark binnen week na plaatsing gesloopt

Gemaakt: Donderdag, 08 oktober 2020 19:21

BUNSCHOTEN - Vandalisme is niet normaal, maar het gebeurt helaas toch. In de speeltuin Koenraadsweteringpark zijn binnen een week na plaatsing al speeltoestellen gesloopt. Ook is een nieuw hondenhek bij de Vinken vernield.

 

Meld vernielingen altijd bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bij de gemeente.

Brandweer Nijkerk laat dompelcontainer komen voor blussen brand in accupakket van auto

Gemaakt: Vrijdag, 09 oktober 2020 10:31

NIJKERK – Donderdagavond 8 oktober even na 18.30 uur is de Nijkerkse brandweer opgeroepen voor een autobrand aan de Kamille. Bij aankomst bleek het accupakket van de auto te branden. Accubranden zijn zeer moeilijk te blussen. Alleen een overvloed aan water kan er voor zorgen dat de brand dooft. Speciaal voor dit soort branden zijn er zogenaamde ‘dompelcontainers’. Hierin wordt het voertuig ondergedompeld en blijft de auto zeker 24 uur staan.

 

De Nijkerkse brandweer besloot een dergelijke container te laten uitrukken om de brand onder controle te krijgen. De dompelcontainer moest komen vanuit de regio Den Haag en was rond 21.00 uur op de plaatst van bestemming. Met warmtecamera’s werd geconstateerd dat er nog veel hitte van het accupakket afkwam maar dat dit niet direct zou leiden tot een grotere brand.

 

Het bergingsbedrijf heeft de auto na veel manoeuvreren in de container weten te krijgen. Onderdompelen was op dat moment niet meer noodzakelijk. Rond 23.00 uur keerde de rust weer op de Kamille. De auto wordt waarschijnlijk naar Duitsland gebracht voor onderzoek naar het ontbranden van de accu’s.

Auto raakt van de A28 tussen Nijkerk en Amersfoort Vathorst

Gemaakt: Zondag, 11 oktober 2020 02:44

NIJKERK - Zaterdagavond rond 21.45 uur is op de A28 tussen Nijkerk en Amersfoort Vathorst een auto van de weg geraakt en achter de vangrail beland in een greppel. Eén persoon is gecontroleerd in de ambulance.

 

De auto is aan de voor- en achter zijde beschadigd geraakt en wordt door een berger achter de vangrail vandaan gehaald. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u en de rechter rijbaan is afgesloten, waardoor er maar 1 rijbaan beschikbaar is.

Brandweer haalt met ladderwagen katje Mickey uit de boom in Bunschoten

Gemaakt: Zondag, 11 oktober 2020 19:27

BUNSCHOTEN - Op zondag 11 oktober is de brandweer rond 18:00 uur gealarmeerd voor een dier op hoogte aan het Enkhuizer Zand in Bunschoten-Spakenburg.

 

Katje Mickey, van zo'n 6 maanden oud, werd uitgelaten door het dochtertje van de eigenaresse. Mickey zat aan een lijntje omdat het katje nog niet zelfstandig naar buiten kan. Plotseling schrok Mickey ergens van en vluchtte een boom in. Het dochtertje kwam geschrokken thuis waarna haar ouders de brandweer belden.

 

De brandweer kwam met een ladderwagen ter plaatse en heeft Mickey, inclusief het tuigje, uit de boom gehaald. Het gezin kon opgelucht ademhalen en knuffelden hun huisdier na afloop voor de camera.

Omstanders grijpen verdachte na achtervolging scooter van Bunschoten naar Vathorst

Gemaakt: Donderdag, 15 oktober 2020 20:49

AMERSFOORT - Donderdagmiddag heeft er een achtervolging plaats gevonden. De achtervolging begon in Bunschoten en eindigde in Vathorst. De bestuurder van een scooter met passagier reed met zeer hoge snelheid over de weg en haalde halsbrekende toeren uit, om uit handen van de politie te blijven.

 

In de wijk Vathorst waren meerdere zeer oplettende burgers, die ons gewezen hebben op de locatie van hen. Ook waren er 2 oplettende burgers, die de 2e verdachte hebben vastgehouden, in afwachting van de politie.

Kop staart aanrijding op de Berencamperweg in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 14:29

NIJKERK - Vrijdagmiddag net voor 13.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Berencamperweg. Het ongeval gebeurde tussen de brug over de A28 en de brug richting Zeewolde. De schade aan de voertuigen was behoorlijk maar de verwondingen leken erg mee te vallen. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de inzittenden van de voertuigen na te kijken.

 

De bestuurster van de auto die haar voorganger raakte zat samen met haar hondje in de auto. Behalve de schrik had het diertje verder geen klachten. Het verkeer heeft korte tijd hinder ondervonden van het ongeval.

Man (18) uit Harskamp overleden na ernstig ongeval op de Barneveldseweg in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 24 oktober 2020 04:43

NIJKERK - Op de Barneveldseweg N301 tussen Nijkerk en Terschuur zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 18 jaar uit Harskamp ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Volgens 112 Meldingen Nijkerk kwam omstreeks 01:00 uur een cabrio met twee inzittenden op zijn kant tegen een boom tot stilstand. Beide inzittenden kwamen bekneld te zitten.

 

Om de slachtoffers snel te kunnen bevrijden heeft de brandweer de auto weer op vier wielen getrokken. Eén slachtoffer kon al snel bevrijd worden, het tweede slachtoffer zat dusdanig bekneld dat de brandweer ruim een half uur nodig had hem te bevrijden. Vanwege het ernstige letsel kwamen twee MMT teams ter plaatse uit Amsterdam en Volkel met een traumahelikopter. Beide slachtoffers zijn door ambulanceteams met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Eén slachtoffer naar Amsterdam en één naar Utrecht. Een 18-jarige man uit Harskamp is later op de nacht overleden aan zijn verwondingen.

 

De verkeersspecialisten van de VOA doen onderzoek hoe het eenzijdige ongeval kon gebeuren. Aan de sporen te zien zijn de mannen vanuit de richting van Nijkerk naar Barneveld gereden. De weg is voorlopig dicht.

Straat vol rook door containerbrand aan de Prins Bernhardstraat in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 04:10

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 27 oktober rond 2:30 uur was de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Prins Bernhardstraat in Bunschoten. De brand kwam binnen bij 112 Meldingen Bunschoten als een autobrand. Bij aankomst bleek het niet om een autobrand te gaan. Een container stond volledig in brand. Door de flinke rookontwikkeling stond een groot gedeelte van de straat vol met rook. 

 

Om de brand goed te kunnen blussen moest een gedeelte van de container leeggehaald worden. Dit is tijdelijk op straat gezet. Na enige tijd werd de rookontwikkeling minder en was het vuur uit. Ondertussen had de brandweer een van de bewoners wakker gemaakt en op de hoogte gesteld.

 

De brand is waarschijnlijk ontstaan in een dixi. Er hing een flinke urinelucht bij de brand. Van de dixi is weinig meer over. Brandweerlieden hebben de straat weer schoongemaakt. Ook een vies geworden auto kreeg een spoelbeurt. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. Door het snelle optreden van de brandweer kon verder uitbreiding voorkomen worden. Na ongeveer een half uur kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

Nachtelijke brand verwoest auto in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 28 oktober 2020 01:42

BUNSCHOTEN - In de nacht van dinsdag op woensdag 28 oktober, rond 0:20 uur is brand ontstaan in een auto aan de Spuistraat in Bunschoten. Een buurtbewoner heeft een poging gedaan om de brand te blussen. Dit is niet gelukt. De brandweer is verder gegaan met blussen. Ondertussen zagen de eigenaren van de auto, hun auto steeds verder uitbranden.

 

Om de brand goed te kunnen blussen moest de motorkap open. Na een poging met een koevoet werd hydraulisch gereedschap ingezet. Brandweerlieden hebben de brand toen snel kunnen blussen. Vooral de voorkant van de auto stond in de brand.

 

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend. Een agent heeft in de omgeving naar sporen gezocht. Er zijn geen sporen aangetroffen. Op een later moment zullen de camerabeelden in de omgeving worden opgevraagd. Door de brand heeft de auto forse schade opgelopen. Een bergerbedrijf heeft de auto meegenomen. Gisteren was ook al een nachtelijke brand. Toen stond een container in de brand.

Stuk hout vliegt dwars door voorruit van auto bij ongeval in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 30 oktober 2020 14:50

NIJKERK - Op vrijdag 30 oktober rond 7:45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Bunschoterweg in Nijkerk. Een 22-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg reed richting Nijkerk toen hij de controle over het stuur verloor en vervolgens de schutting van een woning ramde. Een houten balk van de schutting ging dwars door de voorruit.

 

Volgens een ooggetuige gebeurde het ongeval tijdens een inhaalmanoeuvre. De ooggetuige heeft meteen contact opgenomen met de hulpdiensten. De brandweer en ambulance kwamen voor controle, maar de automobilist bleek ongedeerd.

Vrouw gewond bij valpartij met fiets op de Spoorstraat in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 31 oktober 2020 14:47

NIJKERK - Zaterdagmorgen 31 oktober rond 9.45 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Spoorstraat in Nijkerk. Een oudere vrouw is met haar fiets onderuit gegaan en gewond geraakt.

 

Nadat ze was gestabiliseerd door het ambulancepersoneel is ze met onbekende verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe de vrouw met de fiets onderuit kon gaan is niet bekend.

Ernstig gewonde bij incident op manege in het buitengebied van Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 31 oktober 2020 16:54

NIJKERK - Bij manege Kraay aan de Blokhuizersteeg in Nijkerk is zaterdagmiddag rond 16:05 uur een persoon gewond geraakt. Het is niet bekend of het slachtoffer een trap heeft gehad van een paard of er vanaf is gevallen.

 

Een traumahelikopter met een mobiel medisch team (MMT) landde bij de manege om de ambulancemedewerkers te ondersteunen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Wederom een nachtelijke autobrand in Bunschoten

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 06:03

BUNSCHOTEN - In de nacht van zaterdag op zondag 1 november rond 3:45 uur is een autobrand ontstaan aan de Achterste Kamp in Bunschoten. Bij aankomst van de brandweer was de auto al niet meer te redden. Brandweerlieden hebben de brand geblust. Tijdens de brand was de eigenaar van de auto al wakker.

 

Agenten hebben gezocht naar aanwijzingen voor brandstichting. Voor zover bekend zijn ze niet aangetroffen. Mogelijk wordt de brand verder onderzocht. Ook een naastgelegen bus heeft forse schade opgelopen door de brand. Vooral de motorkap van de auto heeft in de brand gestaan.

 

Met hydraulisch gereedschap heeft de brandweer de achterbak open gemaakt, om te controleren of alles daar uit was. Afgelopen woensdag heeft ook al een autobrand plaatsgevonden. Veel buurtbewoners waren wakker geworden van de brand.

Woningen ontruimd vanwege scooter brand op de Plevier in Bunschoten

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 06:11

BUNSCHOTEN - In de nacht van zaterdag op zondag 1 november ,rond 4:30 uur, is brand ontstaan bij een scooter op de Plevier in Bunschoten. Bij aankomst van de brandweer was de brand overgeslagen naar meerdere woningen. Brandweerlieden hebben meerdere woningen tijdelijk ontruimd. Zowel beneden als boven zitten woning.

 

Een bewoner werd niet wakker. De brandweer heeft de deur opengebroken. Uiteindelijk is de bewoner naar buitengekomen. Ze was erg geschrokken van de brand. Brandweerlieden hebben uit twee woningen nog huisdieren gehaald. Meerdere woningen hebben flinke schade opgelopen door de brand. De politie was met meerdere wagens aanwezig. Ze hebben de woning afgezet voor onderzoek.

 

Op de Plevier is het al enige tijd onrustig in de straat. Enkele bewoners hebben een conflict met elkaar. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. Brandstichting wordt dan ook niet uitgesloten. Om 3:45 uur heeft ook al een autobrand plaatsgevonden in Bunschoten.

Brand gesticht in speeltuintje aan de Tromplaan in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 18:37

NIJKERK - Zondagmiddag 1 november rond 17.55 uur is brand ontstaan op een speelweide aan de Tromplaan in Nijkerk.

 

Het huisje van een speeltuin stond in brand bij aankomst van de hulpdiensten. Het vuur werd snel gedoofd door de brandweerlieden. Het gaat zeer waarschijnlijk om brandstichting. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Overleden persoon aangetroffen in woning Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 03 november 2020 16:16

NIJKERK - Dinsdagmiddag 3 november rond 15.00 uur is een overleden persoon aangetroffen in een woning aan de Brücknerlaantje in Nijkerk. De politie heeft een groot gebied afgezet met lint.

 

Het onderzoek vindt plaats in een woning. Ook het voetpad achter de woning is afgezet. Het is nog niet bekend of het om een misdrijf gaat of niet.

Onderzoek naar gevonden overleden persoon gaat nog hele dag duren

Gemaakt: Woensdag, 04 november 2020 13:58

NIJKERK – In een woning aan het Brucknerlaantje in Nijkerk is dinsdagmiddag een overleden persoon aangetroffen. Het onderzoek wat daarna volgde wijst er op dat dit geen natuurlijk dood is geweest. Dinsdagavond is er een plaats delict unit geplaatst nabij de woning en heeft er uitgebreid forensisch onderzoek plaatsgevonden dat de hele nacht is doorgegaan.

 

Ook op woensdag is er nog verder onderzoek gedaan naar de omstandigheden waarin de gevonden persoon is aangetroffen. Het onderzoeksgebied is verkleind tot de woning zelf. In eerste instantie werd op dinsdag een groot deel van de buurt afgezet voor onderzoek.

Verdachte aangehouden vanwege betrokkenheid bij dood van vrouw in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 04 november 2020 21:56

NIJKERK - De politie heeft een 46-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden vanwege de betrokkenheid bij een ernstig misdrijf tegen een 85-jarige vrouw die dinsdag dood werd aangetroffen. In de nacht van maandag op dinsdag 3 november zou bij haar zijn ingebroken via de achterdeur van haar woning aan het Brücknerlaantje in Nijkerk en hebben de dader(s) de vrouw om het leven gebracht. Of er uit de woning ook iets is buit gemaakt, is nog onduidelijk.

 

De politie is naar eigen zeggen nog altijd druk bezig om te onderzoeken wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. Momenteel is nog niet duidelijk hoe de vrouw om het leven is gekomen.

 

Getuigen gezocht

Als er mensen zijn die de bewuste avond iets opvallends hebben gezien of gehoord, hoort de politie dat graag. Zij heeft nog een aantal vragen openstaan waar ze hulp goed kunnen gebruiken: wie heeft er de afgelopen dagen iets opvallends gezien of gehoord rond het Brücknerlaantje? Zijn er mensen die in de omgeving camera's hebben die op de straat gericht zijn? Ook bij andere informatie over het mogelijke slachtoffer komen zij graag in contact met inwoners. Tips doorgeven kan via tel. 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via 0800-7000.

 

Zie ook:

Persoon ademt rook in bij brandmelding aan de Dorpsstraat in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 17:26

BUNSCHOTEN - Op donderdag 5 november werd de brandweer gestuurd naar de Dorpsstraat in Bunschoten. In een woning was enige rookontwikkeling. De brandweer heeft onderzoek gedaan in de woning. Voor zover bekend hebben ze niet geblust. Volgens 112 Meldingen Buschoten Spakenburg werden de hulpdiensten om 16:23 uur gealarmeerd.

 

Hoe de rookontwikkeling kon ontstaan is niet bekendgemaakt. Een persoon heeft rook ingeademd. Het gaat vermoedelijk om de bewoner. De bewoner zal onderzocht worden de door ambulancedienst. Na ongeveer een half uur kon de brandweer weer retour.

Brand in dak van woonwagen aan de Weidelaan Hoevelaken

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 18:40

HOEVELAKEN - Donderdagmiddag 5 november is brand uitgebroken in een woonwagen aan de Weidelaan Hoevelaken. De brandweer van Hoevelaken werd omstreeks 17:41 uur gealarmeerd volgens 112 Meldingen Hoevelaken.

 

De brandweer is hard aan het werk om de brandhaard te traceren. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Man haalt brandende gasfles uit woning Nijkerk en raakt gewond

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 19:26

NIJKERK - Donderdagavond 5 november is er een gasfles in brand gevlogen in een woning aan de Brahmslaan in Nijkerk. Meerdere personen moesten door het dakraam aan de voorzijde de woning verlaten.

 

Een persoon reageerde direct op het vuur en heeft de brandende gasfles naar buiten gedragen. Hij raakte hierbij gewond aan zijn hand maar heeft naar alle waarschijnlijkheid een forse brand voorkomen.

 

De brandweer had het voor in de achtertuin snel onder controle en heeft de gasfles gekoeld. De man is door de brandweer aan zijn hand verzorgd en is op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan.

Veel hulpdiensten aanwezig voor medische situatie in woning Hoevelaken

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 14:27

HOEVELAKEN - Zaterdagochtend 7 november rond 11:55 uur heeft er een medische situatie plaatsgevonden aan de Veenslagenweg in Hoevelaken. De brandweer kreeg de melding om assistentie te verlenen aan het ambulancepersoneel wat al ter plaatsen was. Na een korte tijd kwam er ook nog een tweede ambulance ter plaatse.

 

De brandweer ging met ademlucht de woning in. Later kwam er ook een ademluchtwagen van de brandweer om meer ademlucht te leveren. Dit was uiteindelijk niet meer nodig. Wat er precies in de woning heeft afgespeeld is niet duidelijk. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewonde aangetroffen in woning Nijkerk bij aanhouding verdachte

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 19:59

NIJKERK - De politie heeft vandaag een 46-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden in een woning in Nijkerk. Het gaat om de eerder aangehouden verdachte in het lopende onderzoek naar het overlijden van een vrouw in een woning aan het Brucknerlaantje, dinsdag 3 november. In dat onderzoek is gisteren nieuw bewijsmateriaal bekend geworden. Daarnaast is vandaag een 47-jarige man in zijn woonplaats Amsterdam aangehouden. Beiden worden verdacht van poging moord danwel poging doodslag.

 

De vrouwelijke verdachte was gisteren door de rechter-commissaris heengezonden. Kort daarna werd er bij de politie aanvullende informatie bekend tegen deze verdachte. Daarop is de vrouw vanmorgen aangehouden in een (andere) woning in Nijkerk.


Bij de aanhouding van deze verdachte, trof de politie een persoon in de woning aan met verwondingen. Deze persoon is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft naast het lopende onderzoek, vandaag direct onderzoek gedaan naar de oorzaak van de verwondingen. Omdat vermoedelijk sprake is van poging tot zware mishandeling, is vanmiddag een 47-jarige man in zijn woonplaats Amsterdam aangehouden. Mét de al aangehouden 46-jarige vrouw, worden beiden verdacht van poging moord dan wel poging doodslag ten opzichte van de vanmorgen aangetroffen persoon.