Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:46:04 Bgm-01 Stank/hind. Lucht (gaslucht) Van Speykstraat Nijkerk 071131 Prio Middel Eenheid | Blusgroep 2 spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk...
woensdag 22 januari 2020

Archief

Gaslekkage bij tankstation aan de Doornsteeg in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 24 juli 2019 16:36

NIJKERK – Woensdagmiddag 16.00 uur is er een brandstoflekkage gemeld bij tankstation de Nuul aan de Doornsteeg in Nijkerk.

 

De politie was als eerste ter plaatse en heeft een deel van het naastgelegen kruispunt afgesloten. Na aankomst van de brandweer kon er een meting begonnen worden. Een van de brandstofpompen is afgesloten door de brandweer en met lint is kenbaar gemaakt dat deze buiten gebruik was gesteld.

Stallen met eenden in Nijkerk te warm; brandweer koelt met water

Gemaakt: Donderdag, 25 juli 2019 19:57

NIJKERK - Donderdagmiddag 25 juli rond 17.40 uur zijn twee stallen te heet geworden aan de Prinsenweg in Nijkerk.

 

De stallen waarin eenden zitten zijn door de warmte te heet geworden. De brandweer is met meerdere voertuigen van de korpsen Kootwijkerbroek, Putten, Nijkerk en Voorthuizen aanwezig om de stallen te koelen.


Om voldoende water te krijgen zijn twee slangen uitgerold waardoor een deel van de Drosteweg en de 2e Prinsenweg zijn afgesloten voor verkeer.

Pakketdienst rijdt scooter aan in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 27 juli 2019 13:17

NIJKERK – Op het kruispunt Hoefslag, Grutolaan, Goudenregenlaan heeft zaterdagmiddag een ongeval plaatsgevonden.

 

Een auto van bezorgdienst DHL kwam vanuit de Goudenregenlaan gereden en zag daarbij kennelijk de scooterrijdster die op de Hoefslag reed over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de dame op de scooter hard op het asfalt terecht kwam. Politie en ambulance waren snel ter plaatse. De dame is ter plaatse nagekeken en de politie hoorde enkele getuigen van het ongeval.

Brand op dak van sporthal de Slag in Hoevelaken

Gemaakt: Zaterdag, 27 juli 2019 13:37

HOEVELAKEN – Zaterdagochtend kwam sporthal de Slag in Hoevelaken in de rook te staan. De rook kwam van een brand die was ontstaan tussen de dakdelen van de sporthal.

 

De brandweer rukte met groot materieel uit om erger te voorkomen. De brand bevond zich bij een ventilatiedeel op het dak. De brandweer is enige tijd bezig geweest om uit te sluiten dat de brandhaard tussen het dak verder zou gaan. Uiteindelijk is de schade meegevallen. 

Politie in Nijkerk rijdt gezocht schaap aan

Gemaakt: Dinsdag, 30 juli 2019 17:11

NIJKERK - Gisternacht, maandag 29 juli in de vroege uren, kreeg de politie de melding dat er op de Arkemheenweg in Nijkerk in het duister een schaap los zou lopen. Ondanks lang zoeken hebben agenten het schaap niet gevonden. Vlak hierna kreeg de politie elders in het gebied een melding van een mogelijke heterdaad inbraak. Zij gingen hier met spoed heen, alleen liep dit niet helemaal volgens plan.


Het schaap wat agenten eerder zochten bedacht zich opeens en wilde toch wel wat aandacht. Het schaap liep de weg op, vlak voor de politieauto. Door de spoed die de agenten op dat moment hadden, konden ze het schaap helaas niet meer ontwijken. De auto raakte het schaap.


Gelukkig bleek het schaap ongedeerd. Het schaap liep zelf weer van de weg af. Zodoende konden de agenten alsnog de spoedrit voortzetten. De politieauto had echter wel wat schade opgelopen.

Operatie stilgelegd door stroomuitval in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 01 augustus 2019 14:31

NIJKERK – Aan de Hoefslag in Nijkerk is een stroomkabel tijdens werkzaamheden kapotgetrokken. Behalve veel overlast voor de buurt had het ook nog gevolgen voor een operatie die gaande was op dat moment.

 

Een dierenarts kwam zonder stroom te zitten en moest een operatie tijdelijk staken. De brandweer van Nijkerk is opgeroepen om voor nood stroom te leveren aan de dierenarts.

Vier incidenten tegelijk op het Eemmeer tussen Bunschoten en Zeewolde

Gemaakt: Donderdag, 01 augustus 2019 20:34

BUNSCHOTEN / ZEEWOLDE - Op donderdag 1 augustus was het een drukke dag voor de hulpdiensten. Brandweer en waterreddingsdiensten rukte uit naar het Eemmeer. Volgens de woordvoerder van het KNRM waren er vier incidenten tegelijk. Namelijk een bootbrand, onbemand bootje, boot in problemen en incident met een boot. Het is onduidelijk of sommige incidenten met elkaar te maken hebben. Volgens een jonge man was het onbemande bootje van hem. Volgens hem stond de boot op slot en is die dus gestolen. De politie is in gesprek gegaan met een groep jongeren. Een persoon is met de politieauto meegegaan. De politie heeft niet bevestigd of dit om een aanhouding ging.

 

Een omstander zorgde goed voor de reddingsdiensten. Samen met zijn zoontje gaf die een stuk pizza aan de medewerkers van de KNRM. Jachthaven Nieuwboer in Bunschoten was het verzamelpunt van alle hulpdiensten. De medewerkers van de jachthaven deden er zelf ook alles aan om de hulpdiensten bij te staan. Slagbomen werden open gedaan en ze verrichten hand en spandiensten zodat de hulpdiensten zicht met andere zaken konden bezig houden.

 

Ook een ambulance was opgeroepen. Volgens een getuige had er iemand rook ingeademd. Het is niet bekend hoe het met deze persoon gaat.

Aanhanger van tractor vol geladen met zand kantelt op rotonde in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 02 augustus 2019 15:54

NIJKERK - Vrijdagmorgen 2 augustus is een aanhanger van een tractor vol geladen met zand gekanteld op de rotonde van de Arkemheenweg in Nijkerk. Hoe dit kon gebeuren is onbekend.

Een deel van de rotonde werd afgezet en een verkeers regelaar regelde het verkeer. De opruim werkzaamheden namen enige uren in beslag.

Ambulance kan moeilijk bij slachtoffer komen vanwege paaltjes op fietspad tussen Bunschoten en Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 03 augustus 2019 17:08

BUNSCHOTEN / NIJKERK - Op zaterdag 3 augustus is rond 13:40 uur een sololance uitgerukt naar de dijk tussen Bunschoten en Nijkerk. De ambulance was eerst naar Bunschoten gegaan ter hoogte van het scoutinggebouw. Hier bleken paaltje te zitten bij de fietspad.

 

Met spoed ging de sololance opzoek naar een andere plek om op het pad te komen. Dit bleek alleen niet zo makkelijk te zijn. Uiteindelijk kwam die aan bij Nekkeveld. Ook hier bleken weer paaltjes te staan. Een omstander wist gelukkig iemand die de sleutel had. Ondertussen werd er overlegd of het mogelijk was om het slachtoffer naar een andere plek te laten lopen. Omstanders die eerste hulp hadden geboden zagen dat niet zitten omdat het slachtoffer naast veel pijn aan het pols ook duizelig begon te worden. De sololance stond ook meters verder.

 

Uiteindelijk kon de paal weggehaald worden waarna de ambulancebroeder naar het slachtoffer kon gaan. Om 14:21 uur was de sololance bij het slachtoffer. Het ging waarschijnlijk om een eenzijdig ongeval met een fiets.

Beschonken automobilist belandt in de sloot aan de Deuverdenseweg in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 03 augustus 2019 21:29

NIJKERK - Op de Deuverdenseweg in Nijkerk is zaterdagavond een ongeval gebeurd. Op de kruising met de Eerste Kruishaarseweg ging het rond 20:15 uur mis. Een auto belandde op de kop in de sloot.

 

Niemand raakte gewond bij het eenzijdige ongeval. De bestuurder bleek onder invloed en blies 525 ug/l op de ademanalyse, hij is aangehouden door de politie. Het gaat om een 18-jarige inwoner van Putten. Hij is beginnen bestuurder, het rijbewijs is ingevorderd.

Auto in brand aan de Botter in Bunschoten

Gemaakt: Maandag, 05 augustus 2019 05:48

BUNSCHOTEN - In de nacht van zondag op maandag 5 augustus is de brandweer rond 4 uur uitgerukt voor een autobrand aan de Botter in Bunschoten.

 

Bij aankomst stond de voorkant van de auto volledig in brand. De brandweer had de brand snel onder controle. Opmerkelijke is dat deze brand de 3e brand in korte tijd is op het zelfde tijdstip. Vorige keer ging er op maandag 22 juli rond 4:33 uur ook een auto in vlammen op. Daarvoor ging een caravan in vlammen op.

 

Het is nog niet bekend of het deze keer om brandstichting ging. De politie kon dat nog niet zeggen. De eigenaar van de auto is wakker gemaakt door de politie.

Politie rukt met meerdere wagens uit voor vechtpartij in centrum van Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 14 augustus 2019 22:47

BUNSCHOTEN - Woensdagavond 14 augustus is de politie met meerdere wagens met spoed uitgerukt naar de Hoekstraat ter hoogte van Café de Slok in Bunschoten. Volgens omstanders heeft er in de steeg bij de bakker een vechtpartij plaats gevonden.

 

Getuigen bevestigen dat ruzie niet in café zelf was. Het is niet bekend of er iemand is aangehouden. Het is ook onduidelijk of het om bezoekers van het café gaat. Omstanders melden dat het gaan om mensen van buitenaf die niet in het dorp wonen.

 

De politie is op dit moment al lange tijd aanwezig in het centrum. Vanwege de Spakenburgse Dagen is het erg druk in centrum. De horeca doet er alles aan om op deze dagen extra mensen te trekken. Ondanks de mogelijke vechtpartij is het erg gezellig in het centrum. Andere bezoekers hebben weinig last van de situatie. De politie heeft nog niet bevestig of er daadwerkelijk een vechtpartij heeft plaats gevonden.

Gigantische toename van fietsendiefstallen in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 20 augustus 2019 15:55

NIJKERK - De politie constateert sinds begin augustus een gigantische toename van diefstal van fietsen. De voorkeur gaat schijnbaar uit naar elektrische fietsen van amper een paar jaar oud. Fietsen worden in een ogenblik van enkele minuten weggenomen.


De politie roept iedereen op om de fiets met extra hangslot te beveiligen, zodat de daders minder makkelijk hun slag kunnen slaan. U kunt 112 bellen wanneer u ziet dat een fiets gestolen word.


Doet u ook altijd aangifte van diefstal indien u toch slachtoffer bent geworden. Op basis van aangiftes kan de politie doelgerichter werken. Bovendien zijn er alweer 3 fietsen gevonden die, dankzij de aangiftes, direct terug konden naar de rechtmatige eigenaren.


De diefstallen vinden gewoon overdag plaats, zelfs midden in het gezellig drukke centrum van Nijkerk. Zet uw fiets dus met een extra hangslot vast, ook als u maar 5 minuten weg bent.

Reddingsbrigade en brandweer Amersfoort oefenen in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 20 augustus 2019 21:16

BUNSCHOTEN - Op dinsdagavond 20 augustus hebben de Reddingsbrigade en brandweer Amersfoort in Bunschoten een oefening gehouden. Bij Jachthaven Nieuwboer stonden daardoor meerdere reddingsboten en een brandweerauto.

 

Het scenario van de oefening is niet bekend. Ze hebben geoefend op het Eemmeer.

Duizenden kippen omgekomen bij grote brand in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 22 augustus 2019 04:52

NIJKERK - In de nacht van woensdag op donderdag 22 augustus werd rond de klok van drie de brandweer van Nijkerk gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Bunschoterweg in Nijkerk. Bij aankomst bleek een grote kippenschuur in brand te staan, er werd direct opgeschaald naar grote brand waarna de korpsen uit Hoevelaken Bunschoten en Barneveld kwamen assisteren.

 

Diverse waterwagens werden opgeroepen, dit omdat de watervoorziening ter plaatse niet voldoende was. Bij de brand zijn zo'n 16.000 kippen omgekomen.

 

De rook gaat over het buitengebied Nijkerk/Bunschoten en is goed te ruiken. Hiervan kunt u mogelijk rook-/roetdeeltjes aantreffen. Afspoelen met water is voldoende. Er is geen asbest vrijgekomen. Bij last van de rook is het advies om ramen en deuren te sluiten.

 

Rond 5.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog bezig met nablussen.

Automobilist rijdt lantaarnpaal uit de grond op de Kronkels in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 22 augustus 2019 16:05

BUNSCHOTEN - Op donderdag 22 augustus heeft op de Kronkels in Bunschoten een ongeval plaats gevonden. De politie gaat uit van eenzijdig ongeval.

 

Een lantaarnpaal is uit de grond gereden en overal ligt glas op de weg. De brandweer gaat de weg schoonmaken. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. Een persoon is meegenomen door de politie, mogelijk gaat het om een aanhouding.

 

Volgens omstanders is er alcohol in het spel en heeft er ook een kind in de auto gezeten. Een berger gaat de auto zo meenemen.

Fietser gewond bij aanrijding op de Westsingel in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 23 augustus 2019 18:46

BUNSCHOTEN - Op de kruising van de Westsingel en de Wilde Zwaan in Bunschoten heeft vrijdag 23 augustus een aanrijding tussen een fietser en een personenauto plaatsgevonden. Daarbij is de fietser gewond geraakt.

 

Het slachtoffer is in de ambulance nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. De bestuurder en een kind in de personenauto raakte niet gewond. Wel raakte het kind overstuur na de aanrijding. Het kind heeft van de ambulancechauffeur een beertje gekregen.

Gewonde bij ongeval op rotonde in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 24 augustus 2019 13:22

NIJKERK – Op de rotonde ter hoogte van de Jumbo supermarkt heeft zaterdagochtend een ongeval plaatsgevonden.

 

Vermoedelijk is een auto uit de richting van de Vrijheidslaan de rotonde opgedraaid en aangereden door een voertuig uit de richting van de Vetkamp. Beide voertuigen liepen schade op. Politie en een ambulance waren snel ter plaatse. Er is een inzittende van een van de voertuigen nagekeken door het ambulancepersoneel. Het verkeer ondervond enig hinder van de ravage.

Twee werknemers van bouwbedrijf uit Nijkerk zwaargewond bij ongeval in Friesland

Gemaakt: Donderdag, 29 augustus 2019 16:42

BEESTERZWAAG - Donderdagochtend zijn twee medewerkers van bouwbedrijf Dijkham uit Nijkerk zwaargewond geraakt bij een ongeval op de A7 tussen Heerenveen en Drachten. Ze kwamen in botsing met een vrachtwagen bij het Friese Beetsterzwaag.

 

Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. De helikopter landde op de snelweg en daarvoor werd de A7 richting Groningen afgesloten. Door het ongeluk ontstond er een file van meer dan zeven kilometer tussen Heerenveen en Drachten.

 

Het is nog niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren. De politie doet onderzoek.

Auto in Bunschoten flink beschadigd door brand

Gemaakt: Donderdag, 29 augustus 2019 16:55

BUNSCHOTEN - Op donderdag 29 augustus kreeg de brandweer rond rond 16:00 uur een melding van een voertuigbrand aan de Handelsweg. Bij aankomst was de brand al geblust.

 

De brandweer heeft alles gecontroleerd. De oorzaak van de brand is niet bekend. De auto heeft veel schade aan de binnenkant.

Automobilist in Nijkerk botst frontaal tegen geparkeerde vrachtwagen

Gemaakt: Vrijdag, 30 augustus 2019 16:10

NIJKERK - Op de Sluiswachter in Nijkerk is vrijdag een auto frontaal op een geparkeerde vrachtwagen gebotst. Een man raakte gewond. De schade is groot aan zowel de auto als de vrachtwagen. De Sluiswachter is momenteel afgesloten.

 

Het ongeval gebeurde rond 13:15 uur vermoedelijk tijdens een proefrit door monteurs van een garagebedrijf. De inzittenden van de auto waren een 18-jarige man uit Nijkerkerveen en een 25-jarige man uit Putten. Ze zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur was net bij een bedrijf binnen en raakte dus niet gewond.

Brandmelding binnenstad Nijkerk blijkt vals

Gemaakt: Woensdag, 04 september 2019 07:45

NIJKERK – Even na half vijf in de vroege ochtend van dinsdag op woensdag is er een melding binnengekomen van een brand in een appartementencomplex aan de Catharinastraat in Nijkerk.

 

Omdat het pand midden in het oude centrum van Nijkerk ligt zijn er gelijk twee voertuigen van de brandweer uitgerukt waaronder de hoogwerker. Aangekomen zijn enkele brandweermannen gelijk het pand binnengegaan. Na een korte inspectie bleek het gelukkig om een valse melding te gaan.

 

De appartementen zijn gelegen boven het pand van de oude HEMA aan de Catharinastraat. Er wonen enkele tientallen mensen. Wie de melding heeft gedaan is vooralsnog niet bekend. 

Bromfietsster gewond bij aanrijding op de Barneveldseweg N301 in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 04 september 2019 16:10

NIJKERK / DRIEDORP - Op de Barneveldseweg N301 in Nijkerk is woensdagmorgen rond 08:45 uur een ongeval gebeurd. Het ongeval gebeurde in het buurtschap Driedorp ter hoogte van de tankstation Bast.

 

Een automobiliste wilde parkeren en kwam hierbij in botsing met een bromfietsster. Het de bromfietsser raakte bij de aanrijding gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld en naar het ziekenhuis gebracht.

Slachtoffer moet lang op ambulance wachten bij ongeval in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 07 september 2019 17:55

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 7 september is een bestuurder op een bromfiets aangereden door een auto op de Kuyperstraat in Bunschoten. Het slachtoffer had veel pijn. Het duurde lang tot de ambulance aanwezig was. De ambulance is zonder spoed aangekomen.

 

Omstanders hadden eerste hulp verleend. Een medewerker van het Rode Kruis kwam toevallig voorbij en heeft ook nog geholpen. Deze medewerker was eigenlijk onderweg naar de Visserijdag. Het slachtoffer heeft letsel aan zijn been. Het slachtoffer lag op zijn buik op straat. Deze houding maakte het extra zwaar voor het slachtoffers. Omdat niet bekend was welk letsel die had hebben omstanders gewacht met omdraaien tot de ambulance er was. Het slachtoffer kon omgedraaid worden nadat die pijnstilling heeft gekregen.

 

Het gaat waarschijnlijk om een voorrang fout. Vermoedelijk is het een flinke klap geweest omdat het stuur van de bromfiets helemaal gebogen is. Door het ongeval konden overige automobilisten tijdelijk er niet langs. Fiets en voetgangers hadden geen last van het ongeval. Het slachtoffer is meegenomen naar het ziekenhuis.

Bestelwagen slaat over de kop op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 09 september 2019 17:56

NIJKERK - Op maandag 9 september zijn de hulpdiensten rond 17:29 uur uitgerukt naar de A28 ter hoogte van Nijkerk. Door een onbekende oorzaak is een bestelwagen over de kop gevlogen en op zijn dak tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder is nagekeken in de ambulance. Het verkeer had enige hinder door het ongeval.

Brandweer redt persoon uit het water bij strandje in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 12 september 2019 10:12

BUNSCHOTEN - Op donderdagmorgen 12 september om 5 uur kreeg de brandweer een melding van een waterongeval op de Westdijk. Het brandweerkorps van Bunschoten was snel ter plaatse bij het incident.

 

Bij aankomst bleek er iemand bij de pier bij het strandje in het water te liggen. Het duikteam van de brandweer heeft de persoon levend uit het water kunnen halen. Zijn medische toestand is verder niet bekend. Hij is meegenomen naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe de persoon te water is geraakt. Mogelijk was de persoon aan het vissen, dit omdat er ook hengels lagen op de plek van het incident. De aanwezige hulpdiensten kunnen niks vertellen over de oorzaak van het incident. Ze verwachten dat de woordvoerder van de politie later met meer informatie gaat komen. Mogelijk waren er meer personen betrokken bij het incident.

Flinke aanrijding in Nijkerk op de Van Middachtenstraat

Gemaakt: Donderdag, 12 september 2019 18:13

NIJKERK - Op de kruising Van Middachtenstraat met de Nobellaan in Nijkerk zijn donderdagmorgen rond 08:00 uur twee auto’s op elkaar gebotst. Niemand raakte bij de aanrijding gewond maar de schade aan de auto’s is aanzienlijk.

 

Een bergingsbedrijf heeft beide auto’s afgesleept. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Frontale aanrijding op de Gezellenstraat in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 18 september 2019 15:37

NIJKERK – Woensdagmiddag omstreeks 14.40 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Gezellenstraat op het industrieterrein van Nijkerk.

 

Tijdens het parkeren is een auto weer op de rijbaan terechtgekomen waar op dat moment een Volvo kwam aangereden. De Volvo kon niet meer op tijd tot stilstand komen met als gevolg een frontale aanrijding. Politie, ambulance en brandweer zijn met spoed ter plaatse gekomen. Enkele inzittenden moesten door de brandweer uit hun voertuig worden gehaald. Ondanks de harde klap en de grote schade zijn er geen ernstig gewonden gevallen. Wel is er iemand naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrachtwagens blijven zich klemrijden op de Oude Schans in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 18 september 2019 19:25

BUNSCHOTEN - Op woensdag 18 september had een vrachtwagen zich klemgereden op de Oude Schans in Bunschoten. Volgens buurtbewoners gebeurt dit met regelmaat. Vrachtwagens kunnen daar nauwelijks de bocht maken. Ze hebben vooral last van een verkeersbord en aan de andere kant paaltjes. Omstanders moeten aan de paal trekken om ruimte te maken voor de vrachtwagen.

 

Verkeersborden die aan de paal zitten hebben dan ook al de nodige schade opgelopen. Een geluk bij een ongeluk was dat er ook veel mensen van de gemeente aanwezig waren op de Oude Schans. Hun hebben het probleem nu ook kunnen zien. Ze waren aan het kijken bij een test van de flexibele waterkering. Ondanks de hulp van omstanders heeft de vrachtwagen toch nog een kras opgelopen. Het is niet bekend of de gemeente maatregelen gaat nemen.

Brandweer bevrijdt inzittenden uit auto bij kettingbotsing op de A28

Gemaakt: Vrijdag, 20 september 2019 14:55

AMERSFOORT - Op de A28 ongeveer zeshonderd meter voor de afrit Nijkerk zijn een kleine vrachtwagen en zo’n 7 personenauto’s op elkaar geklapt. Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag even voor twee uur thv hmp 31,2.

 

Naast politie, brandweer en ambulance is ook een traumateam gealarmeerd. Tenminste twee personen moesten door de brandweer uit hun voertuig worden bevrijd.

 

Behalve een file in de richting van Amersfoort is er ook een lange kijkersfile ontstaan tussen Vathorst en strand Nulde. De traumahelikopter is uiteindelijk niet naar het incident gekomen.