Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:49:24 (dia) Buntwal 3864MX Nijkerkerveen 147132 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zaterdag 28 november 2020

Archief

Politie doet onderzoek naar grote hoeveelheid aangetroffen fietsen in Bunschoten

Gemaakt: Maandag, 15 juni 2020 16:42

BUNSCHOTEN - Op maandagmorgen 15 juni heeft de politie een grote hoeveelheid fietsen aangetroffen op de Prinses Irenestraat in Bunschoten. De fietsen staan in de achtertuin van een woning. Er is door de politie een onderzoek gestart. De eerste fietsen zijn de door de politie meegenomen. Ze zullen waarschijnlijk nog meerdere keren moeten rijden.

 

Een man die langs kwam herkende de gestolen fiets van zijn dochter. Hij mocht de fiets niet meteen meenemen. Dit moest namelijk in overleg met de Officier van justitie. Het is niet bekend of de politie een aanhouding heeft gedaan. Buurtbewoners reageren geschrok en verwachten dat de man per ongeluk aan gestolen fietsen is gekomen.

 

'De bewoner haalt wel eens fietsen uit de sloot die zijn gedumpt, die fietsen gebruikt die dan voor zijn hobby', althans een voorbijganger.

Veel schade bij flinke aanrijding op kruising in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 15 juni 2020 17:00

NIJKERK - Maandagmiddag 15 juni rond 12.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Melkrijder met de Watergoorweg in Nijkerk.

 

Tijdens het keren van de oranje personenauto ging het mis. Een passerende personenauto zag de kerende auto te laat en botste hard op de auto. Beide voertuigen liepen flinke schade op en zullen door een bergingsbedrijf worden geborgen.

 

De twee bestuurders zijn licht gewond geraakt en zijn in een ambulance gecontroleerd. Door het ongeval was de Watergoorweg gedeeltelijk versperd.

Man (76) met scootmobiel vermist in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 15 juni 2020 19:00

NIJKERK - Een man van 76 jaar oud is vermist in Nijkerk. De man heeft grijs haar en rijdt in een donkere scootmobiel.

 

De man is vertrokken vanaf de omgeving van de Vetkamp in Nijkerk maar kan gezien de verstreken tijd nu overal in Nijkerk zijn. Bij aantreffen graag bellen met de politie via 0900-8844.

Politie zoekt met drone naar vermiste man in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 15 juni 2020 21:43

NIJKERK - Maandagavond 15 juni is er een zoekactie gestart naar een 76-jarige vermiste man aan de Watergoorweg in Nijkerk. Het droneteam en een helikopter van de politie zijn aanwezig om te helpen met zoeken. Ook burgers helpen met zoeken om hun steentje bij te dragen.

 

De man is vermist sinds 16.50 uur en zit in een donkere scootmobiel en is voor het laatst gezien bij visplas de Watergoor. Verder heeft de man grijs haar.

 

Zie ook:

Vermiste man (76) uit Nijkerk gevonden

Gemaakt: Maandag, 15 juni 2020 21:53

NIJKERK - Maandagavond omstreeks 21.45 uur is bekend geworden dat de vermiste man is gevonden en wordt behandeld door het ambulancepersoneel. De zoekactie is hiermee dan ook ten einde gekomen. De man is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving.

 

De man was vermist sinds 16.50 uur in een donkere scootmobiel en was voor het laatst gezien bij visplas de Watergoor. De politie heeft gezocht met een drone en helikopter.

Telefoon in beslag genomen van taxichauffeur na verkeersongeval in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 16 juni 2020 16:29

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 16 juni is rond 9:30 uur een fietser aangereden door een taxibus op de Fokjesweg in Bunschoten. Het slachtoffer heeft letsel aan de schouder. Omstanders hebben eerste hulp verleend. Het slachtoffer is meegenomen met de ambulance.

 

De politie heeft de telefoon in beslag genomen bij de bestuurder van de taxibus. Er zal onderzoek gedaan worden of die de telefoon gebruikt is tijdens het ongeval. De bestuurder was niet blij met de inbeslagname. Hij heeft de telefoon nodig om in contact te blijven met zijn klanten. Het kan enige tijd duren voordat die de telefoon weer terug krijg. Op de motorkap van de taxibus zat een flinke deuk door de klap.

 

De fiets van het slachtoffer is opgehaald door een bekende. Er lag veel bloed op de weg. De politie heeft dat weggehaald door een pion te vullen met slootwater.

Tienermeisje op scooter aangereden door auto in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 17 juni 2020 16:47

BUNSCHOTEN - Op de kruising van de Wilde Zwaan/Westsingel heeft woensdagmiddag 17 juni een aanrijding tussen een scooter en een personenauto plaatsgevonden. Op de scooter zat ook nog een bijrijder. De bestuurder van de auto was flink geschrokken.

 

Medewerkers uit de zorg die voorbijkwamen hebben eerste hulp verleend. De slachtoffer hadden weinig letsel. Ze zijn nagekeken in de ambulance. Omdat de bestuurder zo geschrokken was is ze ook nagekeken in de ambulance. Er is uiteindelijk niemand meegenomen. De auto heeft blikschade opgelopen door de klap.

Vreemde lucht in woning aan de Brink in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 17 juni 2020 16:55

NIJKERK - Woensdagmiddag 17 juni rond 15.45 uur is onderzoek gedaan naar een vreemde lucht in woning aan de Brink in Nijkerk.

 

De brandweer heeft in de woning metingen verricht. Ambulancemedewerkers hebben met de bewoners gesproken, er hoefde niemand gecontroleerd te worden. Waar de vreemde lucht vandaan kwam is niet duidelijk.

Boot volgelopen met water aan Zuiderzeekade in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 20 juni 2020 16:17

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 20 juni is de brandweer zonder spoed opgeroepen naar de Zuiderzeekade in Bunschoten. Een boot was daar volgelopen met water.

 

Met een pomp heeft de brandweer het water uit de boot gehaald. Mogelijk is er een lek ontstaan in de leiding van het toilet. Het leegpompen duurde enige tijd. De brandweer was met meerdere wagens aanwezig. Ze hebben even moeten zoeken voordat ze het incident gevonden hadden.

Bestelbus ramt lesauto voor verkeerslicht in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 22 juni 2020 16:36

NIJKERK - Maandagmorgen 22 juni rond 10.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Amersfoortseweg in Nijkerk. Een bestelbus is bij het verkeerslicht achterop een lesauto gebotst.

 

Vermoedelijk had de bestuurder van de bestelbus de stilstaande lesauto, welke af wilde slaan, over het hoofd gezien. Beide voertuigen zijn dusdanig beschadigd, dat ze door een berger moeten worden afgesleept.

 

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Brand in woning aan het Regentessepad in Hoevelaken

Gemaakt: Dinsdag, 23 juni 2020 05:19

HOEVELAKEN - In de nacht van maandag op dinsdag 23 juni, rond 3.35 uur is brand uitgebroken in een woning aan het Regentessepad in Hoevelaken. Vermoedelijk is de brand ontstaan in de keuken van de woning.

 

Het vuur was snel onder controle. Beide woningen naast het pand waar de brand woedde zijn geventileerd. Naast de brandweer werd ook een ambulance opgeroepen. Of er iemand gewond is geraakt, is onduidelijk.

Fietser aangereden door personenauto op de Nijkerkerweg in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 24 juni 2020 16:42

BUNSCHOTEN - Op woensdag 24 juni heeft rond 8:35 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Nijkerkerweg in Bunschoten tussen een fietser en een personenauto. De fietser is enkele meters verder terecht gekomen. De fietser had geen voorrang op de plek van het oversteken.

 

Een wandelaar heeft eerste hulp verleend. Een ambulancemotor was al eerst aanwezig. De toestand van het slachtoffer is niet bekend. Het slachtoffer is vermoedelijk tegen de voorraam van de auto gekomen. Aan de auto is te zien dat het een flinke klap is geweest. Op het dak van de auto zit een flinke deuk.

 

Mogelijk komt de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) nog langs voor onderzoek. Ook de bestuurder van de auto is nagekeken door de ambulancedienst, hij was niet gewond. De fietser is naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw in Nijkerk opgelicht door ‘bankmedewerkers’ [video]

Gemaakt: Woensdag, 24 juni 2020 17:56

NIJKERK - Twee personen komen op donderdag 9 april bij een vrouw aan de deur. Ze doen zich voor als medewerkers van de Rabobank waar de vrouw een rekening heeft. Het verhaal van de twee is zo overtuigend dat het slachtoffer haar bankpas en bankgegevens afstaat.

 

Diezelfde dag nog wordt er gepind in Almere en Naarden. Van de pintransacties in Almere zijn beelden.

 

Vragen
De politie is op zoek naar de identiteit van de man op beeld. Wie (her)kent hem?

Politie zoekt getuigen van drie soortgelijke berovingen in de regio

Gemaakt: Donderdag, 25 juni 2020 17:02

REGIO - De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van of meer weten over een reeks berovingen. In alle gevallen ging het om oudere vrouwen bij wie een gouden ketting van de nek werd getrokken door een jonge man van circa 20 tot 25 jaar oud. De politie gaat er gezien het genoemde signalement van uit dat het steeds om dezelfde dader zou kunnen gaan.


Het eerste incident vond dinsdag 23 juni plaats op de Dorser in Leusden. Op woensdag 24 juni vonden drie soortgelijke berovingen plaats op verschillende plaatsen: 's ochtends in Bunschoten, 's middags in Driebergen en eind van de middag in Hoevelaken.

 

Bunschoten
Op woensdag 24 juni omstreeks 10.00 uur liep een 80-jarige vrouw uit Bunschoten met haar rollator op de Kuyperstraat in haar woonplaats toen plotseling haar ketting van haar nek werd getrokken. Het slachtoffer kwam daarbij ten val en liep letsel op. De dader vluchtte weg op een scooter die achter de speelgoedwinkel stond.

 

Driebergen
Omstreeks 14.30 uur werd in Driebergen een 68-jarige vrouw uit die plaats beroofd van haar ketting terwijl zij op de Korte Dreef in haar woonplaats fietste. De dader passeerde haar op een bromfiets en trok de ketting van haar nek. Hierbij liep de vrouw nekletsel op. De verdachte vluchtte op zijn bromfiets richting de Groenhoek.

 

Hoevelaken
Omstreeks 17.10 uur werd een 68-jarige fietsster in Hoevelaken beroofd van haar ketting. Het slachtoffer fietste op de Eiberlaan in Hoevelaken komend vanuit het centrum. Ook in dit geval vond de beroving plaats door een passerende bromfietser.

 

Signalement
In alle gevallen spraken de slachtoffers over een slanke man van in de twintig met een lichte huidskleur. Zijn lengte wordt geschat tussen de 1.75 en 1.85 meter. Sommige slachtoffers zagen dat de man blond haar had, andere spraken over een petje. In drie gevallen is een scooter of bromfiets gezien, mogelijk met en blauwe kentekenplaat.

 

Uw tip!
Gezien de buit, de werkwijze van de verdachte en het signalement, gaat de politie ervanuit dat het goed kan zijn dat het in alle gevallen om dezelfde dader gaat. Heeft u iets gezien van een van de voorvallen? Herkent u de verdachte aan de hand van de omschrijving? Heeft u misschien camerabeelden? Of heeft u andere informatie? Wij komen graag met u in contact. Bel 0900 – 88 44 of meld misdaad anoniem.

File op de A1 na aanrijding bij Hoevelaken

Gemaakt: Vrijdag, 26 juni 2020 16:40

HOEVELAKEN - Vrijdag 26 juni rond 12:15 is er een ongeval gebeurd op de A1 richting Apeldoorn ter hoogte van Hoevelaken.

 

Verschillende rijstroken werden afgezet wat voor een file richting Barneveld zorgde. Tenminste één flink beschadigde auto is door de berger afgevoerd.

Oefening oppervlakte redding in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 28 juni 2020 09:42

NIJKERK - Zaterdag 27 juni is er een oefening oppervlakte redding geweest in de Arkervaart in Nijkerk.

 

Het betrof een tweedaagse instructeur bijscholing oppervlakte redding. De training werd verzorgt door rescue3 die gespecialiseerd zijn in trainingen voor oppervlakteredding maar ook hoogtereddingen. De trainingen waren voor diverse regionale brandweerposten waaronder die van Nijkerk.

Celstraf voor man die stadhuis Nijkerk ramde

Gemaakt: Dinsdag, 30 juni 2020 16:12

NIJKERK - Twaalf maanden cel waarvan 8 voorwaardelijk. Dat is wat de 50-jarige Nijkerker tegen zich hoorde eisen.

 

De man reed op vrijdag 6 maart met zijn pick-up truck het stadhuis van Nijkerk binnen met veel schade tot gevolg. De man betuigde veel spijt van zijn daad maar zag geen andere uitweg meer. De schade van rond de € 64.000.- wordt ook verhaald op de man.

Auto's met elkaar in botsing op de Ambachtsstraat in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 01 juli 2020 17:47

NIJKERK - Woensdagmiddag 1 juli rond 17.05 uur zijn twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen op de Ambachtsstraat - N301 in Nijkerk.

 

Eén persoon is door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Eén van de auto's zal geborgen worden door een bergingsbedrijf. Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend. Politie Nijkerk doet onderzoek.

Politieagenten in Nijkerk bedreigd door Coronaspuger

Gemaakt: Vrijdag, 03 juli 2020 15:06

NIJKERK - Gisteravond, op donderdag 2 juli 2020 omstreeks 22.30 uur, heeft er zich een incident afgespeeld in de omgeving van het Molenplein in Nijkerk waarbij politieagenten zijn beledigd en bedreigd. De verdachte heeft hierbij onder andere de agenten bespuugd en geroepen dat hij Corona heeft. De verdachte is hierop aangehouden.

 

In verband met het lopende onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die iets hebben gezien en/of gehoord van het voorval. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

 

Coronaspugers worden zwaar gestraft door de rechter

Sinds het uitbreken van de pandemie zijn er 126 zittingen geweest waarbij verdachten voor de neus van anderen zouden hebben gerocheld en gekucht, terwijl zij beweerden besmet te zijn met Covid-19. De rechter tilt zwaar aan het dreigen met corona, blijkt uit de cijfers.

Meerdere gewonden bij ernstig ongeval op de Berencamperweg in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 05 juli 2020 17:18

NIJKERK - Zondagmiddag 5 juli rond 17.00 uur heeft een frontale aanrijding plaatsgevonden op de Berencamperweg - N301 in Nijkerk.

 

Bij het ongeval is één auto op zijn kant terecht gekomen nadat deze door de berm was geschoten. Brandweer Nijkerk is ter plaatse omdat er mogelijk slachtoffers bekneld zitten. Op het moment dat één van de auto's door de berm heen schoot heeft deze een passerende wielrenner geschept die gewond in de berm ligt. Twee traumateams werden per helikopter ingevlogen voor assistentie van de hulpdiensten met de verzorging van de slachtoffers. De politie sprak eerder van een dode, maar dat blijkt niet zo te zijn.

 

De Nijkerkersluis N301 is voor al het verkeer richting,- en vanuit Flevoland volledig afgesloten. De Verkeers Ongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht.

 

Update

In totaal zijn er 4 gewonden. Bij het ongeval waren twee auto's en twee fietsers betrokken. De inzittenden van één van de auto's, een 22-jarige vrouw uit Baarn en een 17-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg, zijn zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Ook de fietsers, twee mannen van 64 en 38 jaar uit Harderwijk, hebben de nacht in het ziekenhuis doorgebracht. 

Gaslek ontstaan tijdens graafwerkzaamheden in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 07 juli 2020 17:16

NIJKERK - Dinsdagmorgen 7 juli rond 11.30 uur is een gaslek ontstaan tijdens graafwerkzaamheden aan de Watergoorweg in Nijkerk.

 

De brandweer heeft metingen uitgevoerd op een bouwterrein waar nieuwe bestrating wordt gelegd. De straat werd afgezet om een veilig afstand tot de gaslek te creëren. De netbeheerder zal de leiding weer herstellen.

Fietser aangereden door pakketbezorger op kruising in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 07 juli 2020 19:40

NIJKERK - Dinsdagmiddag 7 juli rond 17.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Cornelis van Ramshorstlaan met de Nautenase Steeg in Nijkerk.

 

Een DHL-pakketbezorger heeft bij de kruising met het fietspad een fietser aangereden. De fietser raakte gewond en werd behandeld door een ambulancemedewerker. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Uiteindelijk hoefde fietser niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

Brandweer redt twee koeien uit de sloot in Bunschoten

Gemaakt: Zondag, 12 juli 2020 16:28

BUNSCHOTEN - Op zondagmiddag 12 juli zijn door nog onbekende oorzaak twee koeien in een sloot beland naast een weiland aan de Gasthuisweg in Bunschoten. De brandweer werd gealarmeerd en heeft het tweetal met slangen uit de sloot getrokken.

 

Veel omstanders waren getuigen van de reddingsactie. De brandweer kreeg een applausje na afloop.

WC op station Nijkerk in brand

Gemaakt: Dinsdag, 14 juli 2020 20:20

Nijkerk – Dinsdagavond rond 19.45 uur werd er een brand ontdekt op het station in Nijkerk. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen. Op het station was er brand ontstaan in het openbare toilet. De brandweer forceerde de deur van de WC waarna zwarte rook tevoorschijn kwam. De brand was daarna snel geblust.

 

In het oude stationsgebouw is onder andere reclamebureau Perron 18 gevestigd. Of er schade is door rook of water is niet bekend. Het treinverkeer heeft geen hinder ondervonden van de brand. Passagiers die uitstapte op het station konden via één zijde het station verlaten.

Inbrekers in Ede gaan ervandoor met auto bewoner en worden klemgereden in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 15:46

NIJKERK - Donderdagmorgen 16 juli rond 7.00 uur is een politie achtervolging geëindigd nadat de auto van de verdachten werd geramd op afrit van de A28 in Nijkerk. De inzittenden zijn aangehouden en vervoerd naar het politiebureau.

 

De achtervolging begon in Ede waar de verdachten tijdens een inbraak betrapt werden door de bewoner. De inbrekers gingen er vandoor met de auto van de bewoner. Bij tankstation de Middelaar leek het voertuig te stoppen, waarna geprobeerd is de inzittenden aan te houden. Hierop is de bestuurder toch weer gaan rijden, met schade aan de pomp en auto tot gevolg.

 

Uiteindelijk zagen agenten dat het voertuig op de A28 bij Nijkerk de snelweg verliet en probeerde deze in de tegengestelde richting weer op te rijden. Om dit te voorkomen is besloten om de verdachten tot stoppen te dwingen door de auto te rammen.

 

Door het incident was de afrit afgesloten voor onderzoek. Tijdens het onderzoek dachten weggebruikers toch de afrit te kunnen nemen, deze zijn bekeurd. Een bergingsbedrijf heeft zowel de politieauto als de personenwagen geborgen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem, waar het onderzoek nog volop bezig is.

Twee auto's met elkaar in botsing voor rotonde in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 23 juli 2020 18:57

NIJKERK - Donderdagavond 23 juli rond 18.20 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Berencamperweg - N301 in Nijkerk. Twee auto's zijn net voor de rotonde op elkaar gebotst.

 

Een ambulance kwam ter plaatse voor controle van de inzittenden. Over de exacte oorzaak van de aanrijding is nog niets bekend.

Vrouw aan de Hoefslag in Nijkerk gaat hard onderuit en raakt gewond

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 16:50

NIJKERK - Vrijdagmorgen 24 juli rond 10.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Hoefslag in Nijkerk.

 

Een vrouw is hard gevallen en gewond geraakt. Ze is op een brancard gelegd, waarna ze met een ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Omstanders hebben de vrouw eerste hulp geboden.

Maaltijdbezorger op brommer aangereden door auto in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 26 juli 2020 18:08

NIJKERK - Zondagmiddag 26 juli heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Wittenburg in Nijkerk. Een ambulance werd volgens 112 Meldingen Nijkerk om 17:46 uur opgeroepen.

 

Een maaltijdbezorger op een brommer werd aangereden door een automobilist. De bestuurder van de brommer raakte hierbij gewond. De oorzaak van de aanrijding is onduidelijk.

Jongeman op fiets gewond bij verkeersongeval in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 16:28

NIJKERK - Maandagmiddag 27 juli rond 14.50 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Nijverheidsstraat in Nijkerk, ter hoogte van de Kringloopwinkel. Het slachtoffer kreeg eerste hulp van handhavers, waarna een ambulancemedewerker het overnam.

 

Een automobilist wilde afslaan naar de Kringloopwinkel, maar dit had de fietser niet tijdig in de gaten en knalde achterop de auto.

Verdachte situatie bij De Koningslinde aan de Larixlaan in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 28 juli 2020 04:35

NIJKERK - Maandagavond 27 juli rond 22.30 uur werden in de wijk Paasbos meerdere politie-eenheden met spoed opgeroepen voor een mogelijke verdachte situatie bij het schoolgebouw van De Koningslinde aan de Larixlaan in Nijkerk.

 

De politie heeft met zaklampen rondom de school gezocht, maar niets aangetroffen. Ook de uitvalswegen bij de school werden door agenten in de gaten gehouden. Meldingen over overlastgevende jeugd zou de aanleiding zijn geweest voor de zoekacties rondom de school.

 

Bewoners uit de wijk Paasbos zouden zich zorgen al langere tijd zorgen maken over hun wijk en hebben hun zorgen op social media geuit. Politie heeft hierop gereageerd en herkent de problemen en geven aan alles aan te doen en bij meldingen zo gauw mogelijk ter plaatse te gaan en indien nodig op te treden.