Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 17:37:52 Parklaan 3871EE Hoevelaken 80855 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

dinsdag 12 november 2019

Archief

Inwoner Nijkerk krijgt voor 70.000,- euro aan drugs per post toegestuurd

Gemaakt: Donderdag, 16 mei 2019 16:32

NIJKERK - Afgelopen week kreeg een inwoner van Nijkerk wel een heel bijzondere "retour" zending. In een x aantal postpakketjes bleek voor bijna 70.000,- euro aan drugs te zitten bedoeld voor het buitenland.

 

De laatste tijd ziet de politie dit vaker en men misbruikt dan het afzendadres van een willekeurig persoon. Je kind zou zo'n pakketje wat terug komt maar per ongeluk openen....

 

Bij aantreffen van verdachte pakketjes zo snel mogelijk 112 bellen aangezien er gevaarlijke stoffen in kunnen zitten. Hoe sneller de politie het weet hoe groter de kans is voor de opsporing van een verdachte.

Brandweer rukt uit voor woningbrand aan de Merel in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 21 mei 2019 17:22

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 21 mei is de brandweer met spoed uitgerukt naar een woningbrand op de Merel in Bunschoten. Baan aankomst van de brandweer stond de woning vol met rook.

 

De oorzaak van de brand/rook is niet bekend. Omdat een bewoner rook had ingeademd werd ook een ambulance opgeroepen. Brandweer Amersfoort was aanwezig met een hoogwerker.

Tuinhuisje in brand aan de Pinksterbloem in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 24 mei 2019 21:59

NIJKERK - Vrijdagavond (24 mei) werd er een brand gemeld in een tuinhuisje aan de Pinksterbloem in Nijkerk. Van verre waren de zwarte rookwolken al te zien. Ter plaatse bleek er een tuinhuisje in brand te staan, volgens zeggen lagen er autobanden in het huisje.

 

Bij de brand heeft er een persoon brandwonden opgelopen, voor hem is een ambulance gealarmeerd. De brand trok heel veel kijkers.

Fietster (73) gewond na klap tegen autospiegel

Gemaakt: Maandag, 27 mei 2019 15:50

NIJKERK - Op de Nieuwe Voorthuizerweg in Nijkerk is maandagmorgen een 73- jarige vrouw uit Amersfoort gewond geraakt. Ze werd rond 07:50 uur geraakt door een spiegel van een bestelwagen en kwam ten val.

 

De bestuurder, een man van 62 uit Nijkerk raakte niet gewond. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Gewonde bij frontale aanrijding op de Ambachtsstraat in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 29 mei 2019 18:12

NIJKERK - Op de N301 - Ambachtsstraat in Nijkerk heeft woensdag 29 mei een frontale aanrijding plaatsgevonden. Bij de aanrijding is een oudere man gewond geraakt, hij is waarschijnlijk onwel geworden en op de andere rijstrook terecht gekomen.

 

Daar is hij frontaal op een tegenligger gereden, bij de aanrijding waren meerdere voertuigen betrokken. 

 

 

Naast politie en ambulance werd ook de brandweer opgeroepen. De man wordt op dit moment in de ambulance behandeld. De weg is ter plaatse afgesloten wat voor een verkeersopstopping zorgt.

Zonnepanelen in brand op dak van woning aan de Holkerbeek in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 29 mei 2019 19:50

NIJKERK - Op woensdagavond 29 mei omstreeks 19:15 uur is de brandweer met spoed opgeroepen voor een uitslaande woningbrand aan de Holkerbeek in Nijkerk. De brand werd al snel opgeschaald naar middelbrand waarop de brandweer met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker uitrukte.

 

Volgens de brandweer stonden er op het dak van een hoekwoning zonnepanelen in brand. Ook het dak vatte al snel vlam. De brand breidde zich bij aankomst van de hulpdiensten ook uit naar de buren. Desondanks had de brandweer snel vat op het vuur waardoor verdere uitbreiding werd voorkomen. Momenteel is men de dakpannen van de woning aan het halen om de brand helemaal te kunnen doven.

 

De hoekwoning heeft forse schade opgelopen. Voor zover bekend raakte niemand bij de brand gewond.

 

Update

De brandweer heeft een aantal panelen verwijderd, brand is geblust. Er is aanzienlijke schade aan het dak en in de woning, stichting Salvage gaat hiermee aan de slag. De burgemeester is ter plaatse geweest om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Vrachtwagen crasht op de A28 ter hoogte van Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 30 mei 2019 01:49

NIJKERK - Op de A28 ter hoogte van Nijkerk is in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.15 uur een vrachtwagen gecrasht.

 

Het ongeval vond plaatst op de A28 in de richting Harderwijk ter hoogte van HMP 32.4. De nagenoeg nieuwe vrachtwagen uit 2018 reed zonder aanhanger. De chauffeur heeft om onduidelijke reden de macht over het stuur verloren en is via de berm, hard geschampt langs een pijler voor matrixborden, tegen de geluidswal tot stilstand gekomen.

 

Brandweer, ambulance en politie waren snel ter plaatse om hulp te verlenen. Een opgeroepen traumahelikopter is boven de locatie afgemeld. De zijkant van de wagen was opengereten door het contact met de pijler. De chauffeur was daardoor redelijk snel te bevrijden uit zijn benarde positie.

 

Nadat er een eerste behandeling plaatst heeft gevonden in de ambulance is de man met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser mishandeld door bestuurder van de crossmotor na verkeersconflict

Gemaakt: Vrijdag, 31 mei 2019 19:04

NIJKERK - Gisteravond, donderdag 30 mei 2019, heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Aardbeivlinder in Nijkerk. Dit naar aanleiding van een verkeersconflict. Door deze mishandeling is er een fietser gewond geraakt en heeft aangifte gedaan.


De tegenpartij reed op een zogenoemde crossmotor en is er na de mishandeling vandaag gegaan. Zijn signalement en type bromfiets is bekend bij de politie en het onderzoek is in volle gang.

 

Mocht jij getuige zijn geweest van dit conflict of ben/ken jij de bestuurder van de crossmotor? Neem dan contact op met de politie in Nijkerk via 0900-8844.

Auto brandt uit nabij de McDonalds in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 02 juni 2019 19:04

NIJKERK - De brandweer van Nijkerk is zondag 2 juni uitgerukt voor een autobrand nabij de McDonalds aan de Berencamperweg in Nijkerk.

 

Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al volledig in brand. De brandweer heeft niet weten te voorkomen dat de auto verloren ging. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Bermbrand langs A28 Nijkerk richting Amersfoort

Gemaakt: Maandag, 03 juni 2019 18:23

NIJKERK - Maandag omstreeks 15:22 uur werd de brandweer van Nijkerk gealarmeerd voor een bermbrand langs de A28 bij hectometerpaaltje 35.0 Links.

 

Door de brand was er veel rookontwikkeling. In de richting van Amersfoort werd de rechterrijstrook afgesloten. In de richting van Zwolle ontstond een kijkersfile. De witte rook trok over de snelweg richting Nijkerk. Door het snelle optreden van de brandweer is de brand beperkt gebleven tot enkele meters. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.

Grote politie inzet op camping aan de Prinsenweg in Nijkerk na melding van schietpartij

Gemaakt: Dinsdag, 04 juni 2019 20:43

NIJKERK - Op dinsdag 4 juni heeft er een schietpartij plaats gevonden op camping Vakantieland De Houtsnip aan de Prinsenweg in Nijkerk. De politie is met meerdere wagens uitgerukt.

 

Het is op dit moment onduidelijk of er ook slachtoffers zijn gevallen. Volgens een getuige is er een knal gehoord en was er veel geschreeuw. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. Agenten lopen in kogelwerende vesten over de camping.

 

Update

De politie heeft laten weten dat het toch niet om een schietpartij gaat. Er is bij een ruzie met spullen gegooid, wat mogelijk voor het geluid van een schietpartij heeft gezorgd.

Vrachtwagen kantelt tijdens lossen in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 06 juni 2019 16:48

BUNSCHOTEN - Op donderdag 6 juni zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de Prinses Irenenstraat in Bunschoten. Daar is een vrachtwagen gekanteld.

 

De brandweer heeft de bestuurder van de vrachtwagen door het raam naar buiten gehaald. Een bergingsbedrijf uit Utrecht zal de vrachtwagen bergen. Op de bouwplaats waar de vrachtwagen gekanteld is komt een nieuw schoolgebouw.

McDonald's Nijkerk ontruimd na brandmelding

Gemaakt: Vrijdag, 07 juni 2019 19:38

NIJKERK - De McDonald's aan de Smitspol in Nijkerk is vrijdagavond ontruimd na een brandmelding. De eerste melding kwam omstreeks 19:00 uur binnen bij de brandweer.

 

Het blijkt te gaan om brand in een frituurpan in de keuken. De McDonald's blijft voorlopig gesloten.

Woningen en winkels in Hoevelaken ontruimd wegens gaslek

Gemaakt: Dinsdag, 11 juni 2019 13:56

HOEVELAKEN - Dinsdag omstreeks 12.30 uur ontstond er tijdens werkzaamheden op de Westerdorpstraat in Hoevelaken een gaslek.

 

De brandweer heeft meteen alle winkels en woningen ontruimd en een waternevel gemaakt om verspreiding van het gas te voorkomen. De brandweer uit Hoevelaken, Zwartebroek en Barneveld zijn ter plaatse.

Auto belandt in de sloot naast de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 14 juni 2019 04:18

NIJKERK - Op donderdagavond 13 juni werd de brandweer omstreeks 23:15 opgeroepen voor een ongeval op de A28 bij Nijkerk. Ter plaatse bleek het om een auto te gaan die in de sloot is beland. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is voor alsnog onbekend.

 

Ook werd de trauma helikopter opgeroepen. Er is één slachtoffer met spoed meegenomen naar het ziekenhuis.

Voorkant van auto uitgebrand op de Weikamp in Bunschoten

Gemaakt: Maandag, 17 juni 2019 07:30

BUNSCHOTEN - Op maandag 17 juni kreeg de brandweer rond 4:30 uur een melding van een voertuigbrand op de Weikamp. De brandweer heeft de auto geblust.

 

Volgens een getuige stond eerst alleen de linker autoband in brand. Het is niet bekend of de brand is aangestoken. De voorkant van de auto is volledig uitgebrand. De brandweer heeft de naastgelegen voertuig schoon gespoten zodat er geen as meer op lag. De aanwezige politie heeft zich bezig gehouden met het vinden van de eigenaar van het voertuig. Die hebben daarvoor iemand wakker gemaakt.

Wielrenner aangereden op de Voorthuizerweg in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 17 juni 2019 07:47

NIJKERK - Aan de Voorthuizerweg in Nijkerk is maandagmorgen 17 juni een ongeval gebeurd. Rond half 7 werd een fietser aangereden door een automobilist.

 

De man fietste op het fietspad toen een vrouw met de auto uit een uitrit gereden kwam van een camping. De man hield er na de val een gebroken pols aan over. Ook had hij letsel aan zijn been. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Passerende automobilist helpt agent om man in de boeien te slaan

Gemaakt: Maandag, 17 juni 2019 17:49

NIJKERK - Afgelopen zaterdag werd op de Spoorstraat in Nijkerk een man uit Nijkerk aangehouden voor het bezit van een handelshoeveelheid harddrugs en het rijden zonder rijbewijs. De man reed op een scooter waarvoor hij geen rijbewijs had en een aantal weken geleden ook al voor was bekeurd.

 

De man viel op omdat hij ineens ging lopen bij het zien van een motoragent. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig waardoor een passerende automobilist de agent heeft geholpen om de man in de boeien te kunnen slaan. Onderzoek door de recherche volgt.

Auto gaat in vlammen op aan de Berencamperweg in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 18 juni 2019 18:54

NIJKERK - Dinsdagavond omstreeks half zeven heeft op de Berencamperweg in Nijkerk een auto vlam gevat. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging.

 

Het verkeer heeft aan beide kanten enige hinder ondervonden van de brand.

Politie zoekt getuigen van inbraak in woning Hoevelaken

Gemaakt: Donderdag, 20 juni 2019 15:51

HOEVELAKEN - Tussen woensdag 19 juni 19.00 uur en donderdag 20 juni 9.15 uur, is er ingebroken in een woning aan de Oosterdorpsstraat. Heeft u tussen vermelde tijdstippen iets verdachts gezien in de omgeving, dan hoort de politie dat graag. U kunt dit melden via 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Auto belandt in de sloot aan de Bontepoort in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 20 juni 2019 16:34

NIJKERK - Op woensdag 19 juni omstreeks 08.30 uur kwam een personenauto in de sloot terecht in de polder bij Nijkerk aan de Bontepoort.

 

De bestuurder was vanaf Bunschoten binnendoor gereden richting Nijkerk en van de weg geraakt. De bestuurder kon zonder enig letsel uit de auto komen en liep enkel een natte broek/schoenen op. De auto liep forse waterschade op en moest uit de poldersloot getakeld worden.

Melding steekpartij station Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 21 juni 2019 22:49

NIJKERK - Op station Nijkerk is vrijdagavond een incident geweest waarbij iemand lichtgewond is geraakt na een vechtpartij. Het slachtoffer zou bedreigd zijn waarna hij/zij gewond is geraakt aldus woordvoerster van de politie.

 

De politie ter plaatse meldde eerst dat het ging om een valse/loze melding van een steekpartij maar dit is zojuist terug gedraaid. De politie laat weten dat er wel iets is gebeurd maar dat het nog onduidelijk is hoe en wat. De politie kon alleen mededelen dat er bij het incident, iemand zou zijn bedreigd en lichtgewond is geraakt. Uiteindelijk heeft niemand aangifte gedaan en tot op heden doet de politie ook verder onderzoek.

Brandweer haalt verbrande speklappen van barbecue in Bunschoten

Gemaakt: Zondag, 23 juni 2019 18:26

BUNSCHOTEN - Op zondag 23 juni is de brandweer om 17:45 uur met spoed gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Plecht in Bunschoten-Spakenburg. In de achtertuin van een woning liep het barbecueën door nog onbekende oorzaak uit de hand. Het toestel op gas vloog in brand, maar door een snelle bluspoging is erger voorkomen. Een parasol in de tuin vatte net geen vlam.

 

Bij aankomst van de brandweer was het brandje al geblust. Men heeft een nacontrole gedaan en het inmiddels geroosterde vlees van de barbecue gehaald.

Scooterrijder in Hoevelaken klapt tegen afslaande auto

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 17:31

HOEVELAKEN - Donderdagmiddag zijn de hulpdiensten omstreeks 16.30 uur opgeroepen naar de Stoutenburgerlaan in Hoevelaken. Daar is een scooterrijder in de zijkant van een afslaande auto geklapt.

 

De scooterrijder is door ambulance personeel nagekeken en zal voor controle naar het ziekenhuis worden gebracht.

Personenauto slaat meerdere malen over de kop op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 30 juni 2019 17:01

NIJKERK - Op zondag 30 juni 2019, rond 7.40 uur, werden de hulpdiensten gestuurd naar de A28, vlak voor afrit Nijkerk, richting Zwolle voor een eenzijdig ongeval. Een personenauto is meerdere malen over de kop geslagen door vermoedelijk een stuurfout.

 

De bestuurder had een engeltje op de schouder! Het had veel erger af kunnen lopen. Wel moest de bestuurder mee met de ambulance om zeker te zijn dat alles in orde was, want bij dit soort ongevallen komt doorgaans hoog energetisch letsel kijken. Hopelijk zal de bestuurder er helemaal goed vanaf komen.

Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:08

NIJKERK - Woensdag 3 juli omstreeks 11:50 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen naar de A28 bij Nijkerk vanwege een aanrijding tussen meerdere voertuigen. Het is onduidelijk of er bij het ongeval ook gewonden zijn gevallen.

 

Vermoedelijk is er ook een vrachtwagen betrokken bij het ongeval. De snelweg werd in zuidelijke richting afgesloten, met een lange file vanaf Strand Horst tot gevolg, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

Traumahelikopter landt bij gemeentehuis Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 22:31

NIJKERK - Woensdagavond 3 juli werden de hulpdiensten opgeroepen voor een noodsituatie in een woning aan de Van Delenstraat in Nijkerk.

 

Naast een ambulance kwam er ook een traumahelikopter vanaf Volkel naar Nijkerk gevlogen om assistentie te verlenen, de heli landde op de parkeerplaats

van het gemeentehuis in Nijkerk. 

 

Wat er precies aan de hand is is verder niet bekend.

Politie zoekt getuigen van straatroof aan de Zijdevlinder in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 16:58

NIJKERK - Op zondagavond 7 juli 2019 heeft er tussen 20:45 uur en 21:00 uur een straatroof plaatsgevonden op het bruggetje aan de Zijdevlinder in Nijkerk (ter hoogte van de Arkemheenweg en de gemeentewerf).


Het slachtoffer zou door 2 jongens, die met een scooter op het bruggetje stonden, tot stoppen zijn gedwongen en heeft zijn zakken leeg moeten maken. Uiteindelijk mocht het slachtoffer doorfietsen en is hij weggefietst in de richting van Nijkerkerveen.


Van de jongens is het volgende signalement bekend:


Dader 1:
- lichtgetinte huidskleur;
- 16 a 17 jaar oud;
- dun postuur;
- 175 a 180 cm lang;
- stoppels (baard en snor);
- opvallende geelkleurige jas van het merk Tommy Hilfiger. De jas was voorzien van een capuchon die de jongen ook over zijn hoofd droeg;
- zwarte spijkerbroek.


Dader 2:
- lichtgetinte huidskleur;
- 15 a 16 jaar oud;
- normaal postuur (iets breder dan dader 1);
- ongeveer 175 cm lang;
- zwarte jas voorzien van een capuchon die de jongen ook over zijn hoofd droeg;
- zwart mondkapje/sjaaltje over mond en neus. Deze was voorzien van een witte opdruk van de onderzijde van een skelettenkop;
- zwarte broek.


De twee hadden een scooter bij zich die voldoet aan de volgende beschrijving:
- mat zwart;
- kenteken onbekend, ook of het een blauwe of gele kentekenplaat betrof;
- voorzien van een windscherm;
- mogelijk een Piaggio Zip of een daarop gelijkend model;
- scooter maakte behoorlijk veel lawaai wanneer er gas gegeven werd.


De politie is op zoek naar getuigen van dit incident of mensen die mogelijk vóór of na dit tijdstip de dader(s) hebben zien rijden of staan.


Heeft u mogelijk informatie die de politie verder kan helpen? Neemt u dan contact op via 0900-8844. Vermeld hierbij het volgende registratienummer: 2019300916

Meerdere kratten bier gestolen bij bedrijf aan het Plein in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 18:01

NIJKERK - Afgelopen nacht tussen 03:00 en 03:30 uur werd bij een bedrijf aan het Plein in Nijkerk meerdere kratten bier gestolen. Gezien de hoeveelheid kratten zou dit wel opvallen. De vraag is dus wie heeft afgelopen nacht iets gezien of weet hier meer van?

 

Daarnaast wil de politie omliggende bedrijven vragen om naar hun camerabeelden te kijken en contact met de politie op te nemen waarneer er iets op staat wat hiermee verband kan houden.

A1 bij Hoevelaken dicht na ongeluk

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 19:21

HOEVELAKEN - De A1 richting Amsterdam is bij knooppunt Hoevelaken dicht na een ongeval.


Hoe het ongeluk kon gebeuren en of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend. Verkeer richting Utrecht / Amsterdam wordt omgeleid via de A30 en A12.