Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 23:51:14 P Bgm-01 Reanimatie (inzet Aed) Holkerweg Nijkerk 071180 Prio Eenheid | CPA GelderlandMidden (GHOR Co?rdinator First...
donderdag 09 juli 2020

Archief

Schutting in brand aan de Colijnstraat in Bunschoten

Gemaakt: Zondag, 19 januari 2020 04:30

BUNSCHOTEN - Op zaterdagavond 18 januari is de brandweer rond 23:00 uur uitgerukt naar de Colijnstraat in Bunschoten. Ze hadden daar een melding van een gebouwbrand. Bij aankomst bleek het niet om een gebouwbrand te gaan maar een schutting die in brand stond.

 

De brandweer had de brand snel onder controle en kon erger voorkomen. De schutting heeft flinke schade opgelopen door de brand. 

 

Het gaat waarschijnlijk om brandstichting. Een jongen rende weg bij de brand. 'Ik vind het maar een eng idee dat dit gebeurd', aldus een buurtbewoner. Ook de politie is nog ter plaatse gekomen. De wegerende jongen is niet meer aangetroffen.

Gasleiding geraakt bij werkzaamheden in woning Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 20 januari 2020 17:45

NIJKERK - Maandagmiddag 20 januari rond 14.20 uur is bij werkzaamheden een gasleiding geraakt in een woning aan de Ligusterlaan in Nijkerk.

 

Netbeheerder Liander was voor de lekkage al aanwezig en heeft door de brandweer een controle laten uitvoeren. Liander zal de leiding gaan repareren.

Fietsster aangereden door auto op de Tinbergenlaan in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 27 januari 2020 17:28

NIJKERK - Op de Tinbergenlaan in Nijkerk heeft maandagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietsster en een auto. Hierbij raakte de fietsster gewond.

 

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. De fietsster wilde ter hoogte van 't Hoffstraat oversteken maar werd over het hoofd gezien door een automobilist met een botsing tot gevolg. Omstanders schoten direct te hulp in afwachting van de hulpdiensten. Zij namen de zorg van hen over. Het slachtoffer liep bij de botsing een forse hoofdwond op. Zij moest na behandeling in de ambulance toch naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

 

De politie nam van de bestuurder een verklaring op. Zowel de auto als fiets liepen forse schade op. De Tinbergenlaan was enige tijd afgesloten.

Brandweer snel ter plaatse bij brandje onder motorkap in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 28 januari 2020 16:00

NIJKERK - Dinsdagmorgen 28 januari rond 8.30 uur is brand ontstaan in een busje aan het Vleenenck in Nijkerk.

 

De brandweerkazerne zit op nog geen 200 meter afstand waardoor de brandweerlieden snel ter plekke waren. Het busje stond aan de zijkant van een drukke weg waardoor er flinke hinder ontstond voor het doorgaande verkeer. De politie heeft tijdens het incident het verkeer geregeld. De brandweer had het brandje onder de motorkap snel onder controle.

Brand in schuur achter woning in Hoevelaken

Gemaakt: Zaterdag, 01 februari 2020 16:58

HOEVELAKEN - Zaterdagmorgen 1 februari rond 11.40 uur is brand ontstaan in een schuur achter een woning aan de Tabaksland in Hoevelaken.

 

Door nog onbekende oorzaak is brand ontstaan op het dak van een schuur. Een persoon is door het ambulancepersoneel nagekeken op rookinhalatie, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Politie Bunschoten zoekt fietsendief op te kleine fiets

Gemaakt: Zaterdag, 01 februari 2020 17:45

BUNSCHOTEN - Op 1 februari rond 15:30 uur is er op de Westdijk in Bunschoten een fiets gestolen. De politie rukte meteen met meerdere wagens uit. Burgernet is ingezet om de fietsendief te vinden.

 

De laatste tijd worden er veel fietsen gestolen in Bunschoten. De diefstallen zorgen voor veel ergernis bij inwoners. Vooral bij kerken en de voetbalclubs wordt er veel gestolen.

 

De politie heeft vele rondjes gereden door het dorp om de verdachte te vinden. Voor zover bekend hebben ze de dader niet meer gevonden. Het ging om een man met witte trui op een zwarte te kleine transportfiets.

Man vast op toilet in centrum van Bunschoten, brandweer schiet te hulp

Gemaakt: Zaterdag, 01 februari 2020 19:23

BUNSCHOTEN - Op zaterdagavond 1 februari zijn de hulpdiensten omstreeks 18:45 uur gealarmeerd voor een man die vast zat op een openbaar toilet in het centrum van Bunschoten.

 

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en maakte een plan van aanpak. Met behulp van wat schroevendraaiers is de deur van het openbaar toilet opengemaakt. Zo kon de opgesloten man worden bevrijd.

Het is niet bekend hoelang de man vast heeft gezeten op het toilet aan het Spuiplein. De man maakt het verder goed en is door de politie opgevangen.

Brandend matras zorgt voor veel stank in de buurt van Roodborstje in Bunschoten

Gemaakt: Zondag, 02 februari 2020 18:47

BUNSCHOTEN - Op zondag 2 februari is de brandweer uitgerukt voor een buitenbrand op het Roodborstje in Bunschoten. De brandweer mocht zonder spoed uitrukken. Er kwam rook uit een matras die bij een vuilniscontainer lag. Er waren nog geen vlammen.

 

De brandweer heeft de matras geblust. Het matras was eerder vandaag gedumpt in de wijk.

Fietser gewond bij botsing met scooterrijder in Hoevelaken

Gemaakt: Zaterdag, 08 februari 2020 16:38

HOEVELAKEN - Zaterdagmiddag 8 februari rond 13.35 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een scooterrijder aan de Westerdorpsstraat in Hoevelaken.

 

De fietser raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de exacte oorzaak van de aanrijding is niets bekend.

Storm Ciara slaat Nijkerk niet over

Gemaakt: Zondag, 09 februari 2020 18:35

NIJKERK – De eerste storm van 2020 was zondag 9 februari een feit. Rond 16.00 uur begonnen de eerste meldingen binnen te komen bij de brandweer. Er is onder andere een boom omgegaan op het Havenlijntje waardoor de fiets en wandelroute geblokkeerd werd.

 

In de nieuwbouwwijk doornsteeg aan de Bosbes was een dakrand losgekomen. De brandweer is met de hoogwerker ter plaatse gekomen om het loshangende deel te verwijderen.

 

Begin van de avond is er een boom omgegaan op de Berencamperweg die een deel van de rijbaan versperde. Op een oud pand aan de Holkerstraat zijn bitumen losgelaten. De hoogwerker is enige tijd bezig geweest om deze te verwijderen. 

 

Verder diverse meldingen van bomen en takken die de storm niet hebben overleefd. 

Auto's in Hoevelaken doelwit van inbraak

Gemaakt: Maandag, 10 februari 2020 17:31

HOEVELAKEN - In de nacht van zondag 9 februari op maandag 10 februari is in een auto die geparkeerd stond aan de Stoutenburgerlaan in Hoevelaken ingebroken. Ook aan de Huisstede is in een auto ingebroken en zijn diverse goederen weggenomen. Mogelijk dat er nog meer mensen gedupeerd zijn en dit (nog) niet hebben gemeld bij de politie. De politie verzoekt dit alsnog te doen via telefoonnummer 0900-8844.


Mocht u iets gezien hebben wat betrekking heeft op deze inbraak of vernieling, dan kunt u dit ook melden via 0900-8844.

Vuurwapen en drugs aangetroffen in woning Prinsenweg na anonieme melding

Gemaakt: Donderdag, 13 februari 2020 17:33

NIJKERK - Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem over de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen in een woning aan de Prinsenweg heeft de politie dinsdag 11 februari een onderzoek ingesteld.

 

Tijdens dit onderzoek werden naast een vuurwapen en munitie ook een geldbedrag en drugs, waaronder 2100 XTC pillen en aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen.

Bij het onderzoek werd onder meer gebruik gemaakt van een speurhond.

 

Twee personen werden aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. Zij worden verdacht van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet.

 

Het melden van verdachte situaties loont

Burgers kunnen anoniem informatie verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Ook online melden is mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie. De anonimiteit en veiligheid van de melders is voor M. van hoofdbelang. De anonimiteit van de melder is voor M. zelfs belangrijker dan het oplossen van een zaak. Bellers hoeven hun naam dus niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. Als de anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding direct door naar de partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten.

Klein brandje op dak van woning in Hoevelaken snel geblust

Gemaakt: Vrijdag, 14 februari 2020 17:21

HOEVELAKEN - Vrijdagmiddag 14 februari rond 17.00 uur is brand ontstaan op het dak van een woning aan de Van Dedemlaan in Hoevelaken.

 

Door snel handelen van de brandweer is erger voorkomen en kon het vuur snel worden gedoofd. Over de oorzaak is nog niks bekend.

Politie rukt met spoed uit voor winkeldief bij de Jumbo in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 14 februari 2020 22:21

BUNSCHOTEN - Op vrijdagavond 14 februari rond 20:15 uur is met politie met spoed uitgerukt naar het centrum van Bunschoten. Op de Pinksterbloem heeft de politie hun auto geparkeerd. In de Jumbo hebben ze iemand aangehouden.

 

Volgens een ooggetuige die uit de winkel kwam ging het om een winkeldiefstal. Het is niet bekend wat de verdachte heeft meegenomen in de winkel. De verdachte is meegenomen door de politie.

Hulpdiensten rukken groots uit voor mogelijke brand op vaartuig in het Nijkerkernauw

Gemaakt: Zaterdag, 15 februari 2020 16:50

NIJKERK - Zaterdagmiddag 15 februari zou brand hebben gewoed op een vaartuig. Rond 12.45 uur kwam er een melding dat er een vuurbal gezien zou zijn in de haven van Nijkerk en dat er brand zou zijn op een schip in het Nijkerkernauw.

 

Meerdere eenheden van de brandweer werden ingezet, waaronder boten en een duikteam. Na een grote zoektocht op het water werd niets aangetroffen.

 

De oorzaak van het vuur bleek uiteindelijk een vuurkorf te zijn bij een boerderij in het buurschap Nekkeveld.

Automobilist onder invloed van lachgas rijdt rond op kapotte velg

Gemaakt: Zondag, 16 februari 2020 17:58

BUNSCHOTEN - In de nacht van zaterdag op zondag 16 februari troffen agenten in Bunschoten een automobilist aan die lachgas in zijn voertuig aan het gebruiken was.

 

De bestuurder reed al een tijdje op één kapot gereden band/velg.

Dakleer van pand in Nijkerk laat los door storm

Gemaakt: Zondag, 16 februari 2020 18:18

NIJKERK - Zondagmiddag 16 februari rond 17.40 uur is een strook dakbedekking losgeraakt door de harde wind aan de Holkerstraat in Nijkerk.

 

De brandweer heeft het dakleer verwijderd met hulp van een hoogwerker. De straat was daardoor afgesloten. Bij de vorige storm is de brandweer bij het zelfde pand druk geweest.

Trajectcontrole tussen Baarn en Bunschoten gaat vanaf maandag 24 in werking

Gemaakt: Maandag, 17 februari 2020 23:42

BUNSCHOTEN - De trajectcontrole op de provinciale tussen Baarn en Bunschoten gaat vanaf maandag 24 februari 2020 in werking.

 

De Bisschopsweg is landelijk de 1e provinciale weg waar de controle op 80 kilometer max snelheid wordt ingevoerd. Wie vanaf maandag te hard rijdt, krijgt een 'prent'.

Brandweer met ladder over het hek om brand te blussen bij visboer

Gemaakt: Donderdag, 20 februari 2020 16:22

BUNSCHOTEN - Op donderdag 20 februari is de brandweer rond het middaguur met spoed uitgerukt naar de Neerduist in Bunschoten. Door een onbekende oorzaak stond er een container in brand bij een visboer.

 

De brandweer heeft met behulp van een trap over het hek kunnen klimmen om bij de brand te kunnen komen. De eigenaar van het pand was namelijk niet aanwezig. Hierna kon de brand snel geblust worden door de brandweer. Door het snelle optreden van de brandweer is er weinig schade. Doordat de container boven een plastic overkapping stond was er veel kans op overslag.

Traumahelikopter landt bij manege in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 16:10

BUNSCHOTEN - In de buurt van de manege aan de Zevenhuizenstraat, tussen Amersfoort en Bunschoten, is zaterdag 22 februari een traumahelikopter geland. Even later werd een gewonde per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Wat er precies is gebeurd op het manegeterrein is niet duidelijk; mogelijk heeft iemand een ongeluk gehad met een paard.

 

Volgens Alarmeringen Bunschoten werden de hulpdiensten om 10.20 uur opgeroepen. Er kwamen meerdere ambulances op af.

 

Update

Stal Groenendaal heeft laten weten dat een persoon omver is gelopen door een paard. De persoon is hierbij hard op de grond terecht gekomen. 'Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij nog steeds in een ernstige toestand verblijft.', aldus Stal Groenendaal.

 

Update 2

Stal Groenendaal heeft laten weten dat het slachtoffer van het ongeval is overleden aan zijn verwondingen.

Aanrijding auto versus motor op rotonde in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 22 februari 2020 16:54

NIJKERK - Zaterdagmiddag rond de klok van half vijf vond er een aanrijding plaats op de rotonde Tabaksplanter Arkemheenweg in Nijkerk. Een motorrijder kwam in aanraking met een auto en kwam daarbij ten val. Hij raakte daarbij lichtgewond.

 

De poltie en een ambulance zijn ter plaatse gekomen, omstanders hadden zich intussen ontfermd over de onfortuinlijke motorrijder. Over de oorzaak van het ongeval is verder niets bekend. 

Kleine brand in productiehal van Struik Foods

Gemaakt: Zondag, 23 februari 2020 16:42

NIJKERK - Bij Struik Foods aan de Voorthuizerweg in Nijkerk is zondagmorgen een kleine brand uitgebroken in een productie hal. De brandweer rukte rond 10:30 uur met meerdere wagens uit.

 

De hele hal stond bij aankomst van de brandweer onder de rook. De brand was snel onder controle. De brandweer heeft de hal geventileerd. Niemand raakte gewond.

Dronken fietser bij knooppunt Hoevelaken van de snelweg gehaald

Gemaakt: Zondag, 01 maart 2020 16:20

HOEVELAKEN - Zondagmorgen, omstreeks 06.15 uur, hebben agenten van Politie Baarn ondersteund bij een melding in Amersfoort. De agenten kregen een melding dat er een fietser op de snelweg (A1) zou fietsen. Gezien de gevaarzetting zijn de agenten met spoed ter plaatse gegaan.

 

Op knooppunt Hoevelaken troffen zij een dronken jongen op een fiets aan. Hij was zo dronken dat vragen van de agenten beantwoorden ook moeilijk verliep.


Uiteindelijk wist hij te vertellen dat hij in het centrum van Amersfoort is geweest en onderweg naar huis was. Omdat deze jongen zodanig onder invloed van alcohol was hebben de agenten hem bij zijn ouders thuisgebracht.

 

Gezien de hele situatie heeft deze jongen een bekeuring gekregen voor: het niet voeren van fietsverlichting, fietsen op de vluchtstrook en openbare dronkenschap.

Fietser gewond bij aanrijding met auto in Bunschoten

Gemaakt: Woensdag, 04 maart 2020 17:35

BUNSCHOTEN - Op woensdag 4 maart heeft er omstreeks 16:45 uur een aanrijding tussen een auto en een fietser plaatsgevonden in Bunschoten-Spakenburg. Dit gebeurde op de kruising van de Plecht met de Vuronge.

 

Omstanders verleenden eerste hulp. De man op de fiets raakte bij het ongeluk gewond aan zijn hoofd en is door ambulancepersoneel in behandeling genomen. Vervolgens is het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht. De fiets en de auto hebben door de botsing niet tot nauwelijks schade opgelopen.

Drie auto's betrokken bij kop-staartbotsing op de Nijkerkerbrug

Gemaakt: Donderdag, 05 maart 2020 16:17

NIJKERK - Donderdagmorgen 5 maart rond 8.45 uur heeft een kop-staartbotsing plaatsgevonden aan de Nijkerkerbrug - N301 in Nijkerk.

 

Bij de kop-staartbotsing zijn drie auto's berokken geweest. Er zijn geen gewonden gevallen maar de schade is groot. Twee van de drie auto's zijn door een begingsbedrijf afgevoerd. De eerste auto uit de kop-staartbotsing kon zijn weg vervolgen.

 

Het ongeval zorgde voor de nodige verkeershinder het verkeer moest om en om langs het ongeval rijden.

Auto rijdt voorgevel stadhuis Nijkerk binnen [video]

Gemaakt: Vrijdag, 06 maart 2020 13:27

NIJKERK - Op vrijdag 6 maart rond 10:50 uur is een auto tegen het stadhuis van Nijkerk gereden. De bestuurder, een man uit Nijkerk, raakte daarbij gewond. Er raakte verder niemand gewond.


Diverse hulpdiensten kwamen vrijdagochtend snel ter plaatse. De bestuurder is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daarna is hij aangehouden. Het stadhuis werd ontruimd, maar de medewerkers konden al gauw weer terug het pand in. Het bleek namelijk al snel dat de situatie weer veilig was. Op dat moment konden recherche, de Verkeersongevallen Analyse (VOA) en Forensische Opsporing veilig aan hun onderzoek beginnen.

 

Beelden en geruchten
Vlak na het incident gingen er al snel beelden rond waarop te zien is hoe de auto het stadhuis inrijdt. De politie heeft deze beelden ook gezien en nemen het mee in het onderzoek. Daarnaast spreekt de politie met getuigen, verzamelen ze bewakingsbeelden en hebben agenten gesproken met de bestuurder van het voertuig.

 

Er zijn veel vragen over de toedracht en de politie ziet dat daarover gespeculeerd wordt. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de man al op zoek was naar psychische hulp. Hij verklaarde dat hij op dat moment in psychische nood verkeerde en dat zijn handelen niet gericht was op de gemeente of medewerkers van de gemeente.

 

Identiteit van de man
De politie geeft bewust de leeftijd van de man niet omdat de herleidbaarheid naar de identiteit van de man dan te groot is.

Auto ramt lantaarnpaal op de Voorste Kamp in Bunschoten

Gemaakt: Vrijdag, 06 maart 2020 15:43

BUNSCHOTEN - Een auto heeft op de Voorste Kamp in Bunschoten een lantaarnpaal geramd. De auto is hierbij over de stoep gereden. Er is flinke schade aan de auto.

 

'Wij hoorde gisterenavond een enorme knal. Een automobilist bleek tegen de lantaarnpaal te zijn gereden.', aldus een buurtbewoner. Bewoners vermoeden dat de bestuurder onder invloed was.

 

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Ondanks de schade heeft een autohandelaar een briefje op de auto gedaan. De handelaar heeft nog interesse in de auto.

Flinke blikschade maar geen gewonden bij aanrijding in Bunschoten

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 16:02

BUNSCHOTEN - Op zaterdag 7 maart heeft er rond 13:15 uur een aanrijding plaats gevonden op de Frans Jacobsweg in Bunschoten. Twee auto's zijn met elkaar in botsing gekomen. Beide auto's hebben flinke blikschade door de klap. Er zijn geen personen gewond geraakt bij het ongeval. Een berger gaat de auto's wegslepen.

 

Een buurtbewoner heeft de bestuurders van de auto's iets te drinken aangeboden. Na enige tijd kwam ook de politie om de helpen bij de verder afhandelingen. Volgens een buurtbewoner zat een ongeluk er wel aan te komen: 'Het is een gevaarlijke weg en het verbaast mij dat dit niet eerder heeft plaats gevonden'.

Speler van Sparta Nijkerk loopt rugletsel op tijdens voetbalwedstrijd tegen Albatross in Ugchelen

Gemaakt: Zaterdag, 07 maart 2020 19:17

UGCHELEN / NIJKERK - Een speler van voetbalvereniging Sparta Nijkerk is zaterdagmiddag gewond afgevoerd naar het ziekenhuis na een voetbalwedstrijd tegen Albatross in Ugchelen.

 

De speler kwam hard ten val na een schouderduw. De speler kwam zo hard ten val dat hij last kreeg van zijn rug, de trainers vertrouwde het niet en belde de ambulancedienst. medewerkers van twee ambulances ontfermde zich over het slachtoffer. Na controle werd het slachtoffer afgevoerd naar het ziekenhuis met rugletsel. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend.

 

Sparta Nijkerk verloor de wedstrijd uiteindelijk met 4-1 van Albatross.

Chalet en schuur uitgebrand in Nijkerkerveen [video]

Gemaakt: Zondag, 08 maart 2020 11:17

NIJKERKERVEEN - In Nijkerkerveen is zondagmorgen 8 maart een chalet en een schuur in vlammen opgegaan. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis.

 

In de chalet woonde tijdelijk een gezin omdat die hun woning aan het verbouwen zijn. De huisraad stond in de schuur die ook volledig is afgebrand. Volgens een familielid is een konijn om het leven gekomen. De brand werd rond 09:45 uur ontdekt.