Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:56:36 Bgm-01 Br Buiten Douwencamp Nijkerk 071131 Prio Hoog Eenheid | Bevelvoerders spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk...
dinsdag 29 september 2020

Archief

Compressor vat vlam in bedrijfshal op de Arkervaart Oost in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 25 april 2020 16:08

NIJKERK - Zaterdagmorgen 25 april rond 9.55 uur is brand ontstaan in een bedrijfspand op bedrijventerrein Arkervaart Oost aan de Gildenstraat in Nijkerk.

 

In de bedrijfshal is een compressor in brand gevlogen, waarna de hal snel vol met rook kwam te staan. De brandweer schaalde snel op naar middelbrand, waarna meerdere voertuigen konden worden ingezet.

Brandweer blust containerbrand aan de Bachlaan in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 25 april 2020 16:37

NIJKERK - Zaterdagmiddag 25 april rond 12:15 uur is brand ontstaan in een container aan de Bachlaan in Nijkerk.

 

Door onbekende oorzaak is in de container brand ontstaan. De opgeroepen brandweer wist de container snel onder een afdakje weg te halen en te blussen.

Wielrenner gewond na harde val in Zeewolde

Gemaakt: Zondag, 26 april 2020 13:28

ZEEWOLDE – Op de Erkemederweg in Zeewolde is zondag 26 april omstreeks 12.30 uur een wielrenner hard ten val gekomen.

 

Behalve ambulance en politie werd ook een traumateam opgeroepen om met de helikopter ter plaatse te komen. De fietser is uiteindelijk met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen. De traumahelikopter is afgemeld.

 

Op deze zonnige zondag was het erg druk met motoren en wielrenners.

Motorrijder in Putten raakt van de weg en belandt in greppel

Gemaakt: Maandag, 27 april 2020 16:52

PUTTEN - Een motorrijder is maandag 27 april op de Nijkerkerstraat in Putten met zijn motor onderuit gegaan. De man reed vanuit Putten in de richting van Nijkerk waar hij in een bocht onderuit is gegaan.

 

Het slachtoffer wordt door het ambulancepersoneel behandeld.

Politieagent gewond aan gezicht na steen door ruit politievoertuig

Gemaakt: Woensdag, 29 april 2020 15:59

NIJKERK - In de nacht van 29 december 2019 raakte een politieagent gewond aan zijn gezicht door een steen die hard door de ruit van het dienstvoertuig werd gegooid. De politie nam het incident hoog op en startte meteen een onderzoek. Op het moment dat het gebeurde stond de politieauto stil ter hoogte van het Plein in het centrum van Nijkerk. In het dienstvoertuig werd een steen aangetroffen. Onderzoek aan de steen leverde DNA sporen op.

 

Het onderzoek is in volle gang en de politie roept getuigen van het incident op zich te melden. Was u op in de nacht van 29 december tussen 02:45 uur en 03:15 uur aanwezig op het Plein? Heeft u iets gehoord of gezien dat mogelijk met het incident te maken heeft? De politie spreekt u graag! Neem contact op via 0900-8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Bel M op 0800-7000. Daarbij graag het registratienummer 2019578856 vermelden.

Bestelwagen botst achterop vrachtwagen bij afrit Vathorst in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 16:20

NIJKERK - Donderdagmiddag 30 april rond 12.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A28 in Nijkerk. Bij afrit Amersfoort-Vathorst is een bestelwagen achterop een vrachtwagen gebotst. Hoe dat precies heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.

 

De bestelwagen heeft daarbij de nodige schade opgelopen en moest door een berger worden afgesleept. Niemand raakte gewond.

Advies overheid: verwijder NL-Alert-app vanwege data-lek!

Gemaakt: Donderdag, 30 april 2020 21:13

NEDERLAND - Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft vandaag melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens van een data-lek in de aanvullende informatie-app van NL-Alert. Deze app is vrij nieuw en is aanvullend op het algemene NL-Alert alarmmiddel van de overheid in het geval van een noodsituatie. De app kan sinds begin maart worden gedownload door gebruikers van een Android- of iOS-toestel voor aanvullende informatiediensten. Intussen hebben circa 58.000 gebruikers deze extra informatie-app gedownload. Zij krijgen het advies om deze aanvullende NL-Alert-app te verwijderen van hun telefoon. Het verwijderen van de aanvullende app heeft geen gevolgen voor het ontvangen van alarmberichten van NL-Alert zelf, want het is een heel ander systeem.

 

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat nader onderzoek wordt gedaan naar de omvang van het data-lek in de aanvullende app en hoe het heeft kunnen ontstaan. Om naast alarmberichten van NL-Alert aanvullende informatiediensten via de app te kunnen leveren, bijvoorbeeld met pushberichten, moeten op dat moment locatiegegevens worden verzameld van de gebruikers die zich dan in een getroffen gebied begeven. Er zijn echter ook locatiegegevens en mogelijk andere persoonsgegevens, zoals informatie over het besturingssysteem en andere geïnstalleerde apps, bij een externe notificatiedienst terecht gekomen zonder dat de gebruikers daarvoor toestemming hebben gegeven. Deze externe dienst is verzocht het verzamelen van data via de app per direct te staken en de al verzamelde data te vernietigen.

 

Dichten data-lek
Er worden nu maatregelen genomen om de aanvullende app op een andere, veiliger manier in te richten. Zolang dit proces niet is voltooid, is het advies de app te verwijderen. Er zal binnen enkele dagen een update van de app worden verspreid, waarin de betreffende externe dienst is verwijderd. Daarmee wordt het lek zo snel mogelijk gedicht.

 

De NL-Alert app is een waardevolle aanvulling op de crisiscommunicatiemiddelen van de overheid. Tegelijkertijd moeten burgers erop kunnen vertrouwen dat er op zorgvuldige wijze met hun persoonsgegevens wordt omgegaan. Minister Grapperhaus heeft de Auditdienst Rijk (ADR) gevraagd onderzoek te doen naar de gang van zaken. De ADR heeft hiermee ingestemd.

 

Zodra er meer bekend is over het data-lek zal die informatie worden verspreid via de website van NL-Alert en wordt ook weer de Tweede Kamer geïnformeerd.

Oplegger in brand aan de Watergoorweg in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 01 mei 2020 09:20

NIJKERK – Een oplegger van de BONI is vrijdagochtend in brand gevlogen. De oplegger stond in het Laad- en losdock toen de brand werd ontdekt. De pendelwagen, die aan de oplegger was gekoppeld, is door de chauffeur weggereden van het dok om erger te voorkomen.

 

De brandweer had de nodige moeite om de brand snel te blussen. Een kapotte brandstofleiding zorgde voor een constante aanvoer van brandbare vloeistof.

Politiewagen knalt in de vangrail op de A28 bij Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 04:38

AMERSFOORT - Vrijdagavond 1 mei rond 23:00 uur is een politiewagen in de vangrail beland ter hoogte van oprit nr. 7 'Leusden', rijrichting Hoevelaken.

 

De politie was met spoed onderweg naar een melding. In de auto zaten twee agenten. Eén agent is achter de vangrail nagekeken door het ambulancepersoneel en is in de ambulance meegenomen.

Auto vliegt uit de bocht en botst tegen boom in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 15:56

NIJKERK - Zaterdagmiddag 2 mei rond 12.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Arkemheenweg in Nijkerk.

 

Een automobilist verloor in een bocht de macht over het stuur en reed tegen een boom. Wonder boven wonder zijn er bij het ongeval geen gewonden gevallen. Een bergingsbedrijf zal de auto op gaan halen en afvoeren.

Grote groep 'sportieve' rijders aangehouden bij Harderwijk

Gemaakt: Zaterdag, 02 mei 2020 23:12

HARDERWIJK - De politie heeft zaterdagavond een groep hardrijders aangehouden bij Harderwijk. Vier bestuurders gingen flink over de schreef en reden 100 kilometer per uur te hard. Zij konden hun rijbewijs inleveren.


Een grote groep sportieve auto's reed 'sportief' vanuit Amersfoort richting Harderwijk, schrijft de politie. De bestuurders reden 180 kilometer per uur waar 80 de maximumsnelheid was. In Harderwijk brachten agenten enkele auto's tot stoppen.

 

De politie nam niet alleen rijbewijzen in. In een van de hard rijdende voertuigen zaten een kind van 1 jaar en een kind van 6 jaar. Daarvan is een 'zorgmelding' gedaan, aldus de politie.

“Mensen doen vaker een beroep op 112 dan vroeger”

Gemaakt: Maandag, 04 mei 2020 01:12

Een ongeval in het verkeer, een slachtoffer reanimeren. Het maakt deel uit van de werkdag van een ambulanceverpleegkundige. Reggie Diets (59) was 25 jaar lang zo’n verpleegkundige die klaarstond als 112 werd gebeld. Inmiddels is hij manager onderwijs ambulancezorg en schreef naar aanleiding van zijn ervaringen een boek: ‘Ambulancezorg altijd in beweging’. 

 

“Dit boek kwam tot stand naar aanleiding van de blogs die ik regelmatig schreef over het dagelijkse werk van een ambulancezorgprofessional. Deze blogs zijn in verhalende vorm in het boek terecht gekomen en bieden onder meer een eerlijke kijk op het werk op de ambulance toen en nu, in de huidige zorg.” 

 

Diets startte in de jaren negentig als verpleegkundige in een ziekenhuis. “Ik wilde enorm graag verpleegkundige worden, ook al had ik zo’n zorgberoep niet van huis uit meegekregen. Sterker nog, mijn vader vond het een beroep voor vrouwen. Die zag me liever een ander vak leren en timmerman worden bijvoorbeeld.” 

 

In die tijd moest een ambulanceverpleegkundige man zijn, en sterk

 

Diets zette door en er vormde zich meer en meer een passie voor het vak van ambulanceverpleegkundige. “In die tijd bestond de eis voor ambulanceverpleegkundige vooral uit het feit dat je man moest zijn en sterk. Er waren immers nog geen trolleys voor onder de brancards zoals tegenwoordig. Ik was 27 jaar en na een eerste afwijzing kreeg ik toch de kans om te bewijzen dat ik met een medeverpleegkundige een persoon van tachtig kilo op een brancard vele trappen naar beneden kon dragen. Ik werd aangenomen.” 

 

Diets werkte drie jaar lang in Amsterdam op de ambulance en stapte vervolgens over naar Utrecht, waar hij tien jaar werkzaam was. Hij volgde ondertussen een interne opleiding, trouwde op zijn 35ste zijn vijftien jaar jongere vrouw die ook in de ambulamcezorg werkzaam was en is, en ging naast zijn dagelijkse werk in deeltijd studeren. “Ik wilde het onderwijs wel in en haalde mijn akte. Uiteindelijk werkte ik voor veertig procent op de ambulance en werkte de andere zestig procent in het onderwijs. Toen er een baan vrijkwam als opleidingscoördinator voor ambulancepersoneel heb ik dat met beide handen aangepakt.”

 

Mensen doen veel eerder een beroep op 112 dan vroeger

 

Zes jaar geleden stapte hij voor honderd procent op het onderwijs over en werd manager onderwijs bij een middelgrote ambulancedienst in het midden van het land. Dat doet hij nog steeds. “Het grote verschil met jaren geleden is dat de zorg enorm aan het digitaliseren is. Bovendien doen mensen veel eerder een beroep op 112 dan vroeger. Het is laagdrempeliger geworden. De zorg is een product dat mensen makkelijker consumeren. Daar komt nog bij dat de vraag in de zorg enorm toeneemt, en er is een tekort aan goede verpleegkundigen en artsen. Bovendien wordt de zorg ook nog eens intensiever. Zeker voor ambulancepersoneel.”

 

Voordat een patiënt in het ziekenhuis terecht komt, heeft het ambulancepersoneel al een reeks aan onderzoeken uitgevoerd. “Dat betekent dat deze ambulancezorgprofessionals zich regelmatig moeten bijscholen omdat de wet bepaalt wat er in en rond de ambulance al aan zorg moet plaatsvinden voordat de ziekenhuisverpleegkundigen het overnemen. Dat is een zware taak.” 

 

Of het nog zo is dat louter mannen op de ambulance werkzaam zijn, ontkent Diets direct. “Nee hoor. Was in mijn tijd misschien vijftien procent van het personeel vrouw. Tegenwoordig is het fifty fifty. Vrouwen tillen net zo makkelijk patiënten op een brancard als mannen en gaan even zorgvuldig en deskundig met bijvoorbeeld agressie van omstanders om. Zij doen niet onder voor mannen.” 

 

Sensatiezoekers kunnen hun hart ophalen aan dit boek

 

Het boek dat hij schreef, in samenwerking met een van zijn studenten die de blogs omzette in boekvorm, is vooral heel verhelderend voor jonge mensen die graag op de ambulance zouden willen werken. Ze krijgen een reëel beeld van het dagelijkse leven van een ambulancezorgprofessional. “Ook mensen die ooit betrokken waren bij een ongeval of iets in die trant zullen in het boek herkenning vinden. Daarnaast kunnen sensatiezoekers er ook hun hart aan ophalen. Er staan natuurlijk beschrijvingen in van grote incidenten. Ongevallen en reanimaties van jonge kinderen bijvoorbeeld. Maar vooral ook hoe mijn werkdag er in die begintijd uitzag en hoe het er nu aan toegaat. Er staan ook veel persoonlijke passages in.”

 

“Ik heb 25 jaar patiëntenzorg geboden. Als ik nu met jonge mensen het werk als coördinator evalueer, mis ik het. Het is de dynamiek, en de contacten met politie, brandweer en huisartsen die ik mis. Ik werk nu dagelijks op kantoor om beleid te maken. Dat is wel heel iets anders.”

 

Dat hij nog regelmatig aan het werk herinnerd wordt, onderschrijft Diets met een praktijkvoorbeeld van een jaar terug. “Ik werd ingezet om kinderen te vaccineren en trof een moeder met een jongen van een jaar of zeventien. Kerel van 1.80 meter. ‘Ik ken u’, zei de vrouw. ‘U kwam als ambulanceverpleegkundige regelmatig een frietje eten in de patatzaak waar ik toentertijd werkte.’ Dat bleek echter niet alles. Toen in die tijd deze vrouw zwangerschapsproblemen had, werd er een ambulance gebeld. Haar zoon, die ik zou vaccineren, werd in die ambulance geboren. Ik was degene die haar bijstond als verpleegkundige. Zo kan het gaan.” 

 

Het boek ‘Ambulancezorg in beweging’ is voor 22,50 euro te bestellen via deze link: https://www.boekenbestellen.nl/boek/ambulancezorg-altijd-in-beweging/36419

 

Eind dit jaar volgt een tweede druk met daarin extra verhalen door Diets geschreven over de gevolgen voor het werk van het ambulancepersoneel in tijden van de coronacrisis. 

Bootje met kinderen in nood aan de Oostdijk in Bunschoten

Gemaakt: Maandag, 04 mei 2020 18:26

BUNSCHOTEN - Op maandagmiddag 4 mei kregen de hulpdiensten een melding van een bootje in nood. Door een onbekende oorzaak was de motor uitgevallen op een rubberboot. De kinderen die op de boot zaten hebben hun moeder gebeld. Door de slechte verbinding verstond de moeder dat er iemand van boort was gevallen.

 

De schrik zat er dan ook goed in bij de moeder. Mensen die langs de Oostdijk liepen hebben de kinderen geholpen met wat ze moesten doen. De hulpdiensten zijn toen gebeld. Twee reddingsboten zijn naar het bootje gekomen om te helpen. De waterhulpdienst Huizen was als eerst aanwezig. De boot van de KNRM kon al snel weer retour.

 

De Waterhulpdienst Huizen heeft de meiden aan boord genomen. Ze hebben de rubberboot vast gemaakt aan de reddingsboot. Ze hebben de boot gebracht naar de haven in Spakenburg. De moeder van de kinderen zat daar al te wachten. Iedereen is uiteindelijk veilig aan wal gekomen. Alle kinderen droegen veiligheidsvesten. De leden van de waterhulpdienst hebben nog naar de motor gekeken. Ook zij kregen de motor niet meer aan de praat. Voor de moeder was het een hele opluchting dat er niemand overboord gevallen bleek te zijn.

Dodenherdenking in alle rust verlopen

Gemaakt: Dinsdag, 05 mei 2020 08:01

NIJKERK - De dodenherdenking in Nijkerk is in alle rust verlopen. In het van Reenenpark staan normaal op 4 mei enkele honderden mensen stil bij de herdenking van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Door de coronamaatregelen waren er nu enkel verslaggevers in het park.

 

De plechtigheden werden gedaan door voorzitter van het comité 4 mei Nijkerk Wijnand Dirksen waarna burgemeester Gerard Renkema kort het woord nam. Rob van der Meer sloot af met het voorlezen van een brief van de familie Nienhuis. De familie Nienhuis verloor in de laatste dagen van de oorlog twee zoons waarvan in de brief indringend verslag werd gedaan.

 

Suzanne Hermans, wijkagent centrum Nijkerk, was ook aanwezig en kon concluderen dat het publiek massaal gehoor gaf aan het thuisblijven tijdens deze herdenking. Even voor 20.00 uur kwamen de bewoners van het van Reenenpark naar buiten om voor hun huis deel te nemen aan de twee minuten stilte.

Bestuurder bekneld in auto na ernstig ongeval in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 14:55

NIJKERK - Woensdagmiddag rond 13.45 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden na de afrit 9 van de A28. Een bestelbus die van de afrit kwam en de Berencamperweg op wilde is geraakt door een personenauto uit de richting Nijkerk naar Zeewolde. De weg lag bezaaid met brokstukken.

 

Beide inzittenden van de personenauto zaten bekneld in hun voertuig. De brandweer van Nijkerk heeft beiden bevrijd waarna deze in een ambulance zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. In totaal waren er twee gewonden na het ongeval. De afrit en de weg richting Zeewolde is tijdelijk afgesloten geweest.

 

De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Huiselijk geweld melden via codewoord ‘masker 19’

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 17:14

Met het codewoord 'masker 19' kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vanaf 1 mei bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en apothekersorganisatie KNMP hebben afgesproken om met deze nieuwe mogelijkheid het melden van huiselijk geweld laagdrempeliger te maken. Als een slachtoffer de woorden 'masker 19' uitspreekt, weet de apotheker dat de klant een melding wil doen van huiselijk geweld. Daarop wordt Veilig Thuis gewaarschuwd. Het codewoord biedt zo uitkomst voor slachtoffers die in deze tijd niet naar een veilige plek kunnen om huiselijk geweld telefonisch te melden.

 

Huiselijk geweld melden kan in eerste instantie door telefonisch contact op te nemen met Veilig Thuis of – bij een levensbedreigende situatie – met de politie. In sommige gevallen is het voor slachtoffers lastig om te bellen zonder dat de dader dit merkt, zeker nu iedereen tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk thuis is.

 

Minister De Jonge: "Als het thuis niet veilig is, is deze tijd extra zwaar. Juist nu mag vrouwen niets in de weg staan om huiselijk geweld te melden. Iedere drempel om te melden moeten we wegnemen. Het codewoord bij de apotheek is een extra mogelijkheid voor slachtoffers om hulp te vragen."

 

Alle apotheken in Nederland ondernemen actie als iemand het codewoord noemt. Als een slachtoffer het codewoord 'masker 19' gebruikt bij de apotheek, en alleen is, nodigt de apotheker diegene uit om in een aparte ruimte samen Veilig Thuis te bellen. Als het slachtoffer samen met een ander de apotheek bezoekt, neemt de apotheker zelf contact op met Veilig Thuis. Het melden van huiselijk geweld via een codewoord bij de apotheek is al eerder in een aantal andere landen ingevoerd.

 

Ben je slachtoffer van huiselijk geweld of heb je vermoedens van huiselijk geweld in je omgeving? Je kunt iets doen door erover te praten of door advies te vragen. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Ben je in direct gevaar? Bel dan 112.

Inzittenden auto slaan op de vlucht na ongeval op de A1 bij Terschuur

Gemaakt: Woensdag, 06 mei 2020 21:27

TERSCHUUR - Burgers hebben woensdag 6 mei de politie goed geholpen bij de aanhouding van twee mannen na een crash. De politie zat al achter de mannen aan, maar stopte de achtervolging omdat het te gevaarlijk werd. Toen de auto even later crashte, renden de mannen het weiland in. Twee burgers hielden ze tegen en door anderen werd gezien dat de mannen in het weiland iets weggooiden. Een waardevolle tip die leidde tot de vondst van duizenden euro's.


De twee mannen vielen gisteravond rond 20.45 uur op doordat ze met snelheden van ver boven tweehonderd kilometer over de snelweg reden. Agenten gingen er direct achteraan, maar de mannen negeerden het stopteken en gaven extra gas. Vanwege de hoge snelheden en het gevaar dat dat met zich mee bracht, stopten de agenten de achtervolging. Ondertussen werden via de Meldkamer andere agenten naar de A1 gestuurd om de collega's te ondersteunen en de vluchtende auto verderop te kunnen stoppen.

 

Dat de hoge snelheden inderdaad gevaar met zich meebrachten, bleek wat later toen de bestuurder de macht over het stuur verloor. De auto crashte tegen de vangrail van de snelweg. De twee inzittenden, een 22-jarige man uit Rotterdam en een man van 27 uit Den Haag, vluchtten het naastgelegen weiland in. Via de sloot probeerden ze er aan de andere kant vandoor te gaan, maar daar stuitten ze op twee doortastende burgers. Die hielden de mannen staande en droegen hen over aan agenten, die de mannen aanhielden.

 

Ondertussen werd er ook een agent met een speurhond bijgevraagd. Een oplettende automobilist had namelijk gezien dat de mannen iets weg hadden gegooid in het weiland. Deze melding bleek van grote waarde: in het weiland werd ruim 13.500 euro gevonden.

 

Onderzoek waar het geld vandaan komt
De twee mannen zijn gisteravond door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Ze zitten nog vast. De politie onderzoekt waar het geld vandaan komt en of het legaal of crimineel verdiend geld is en wat de rol van de twee mannen daarbij is. De gecrashte auto is afgesleept en wordt ook onderzocht.

Gratis toegang tot tijdschriften, boeken en luisterboeken voor zorgbehoevende mensen

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 15:54

Het coronavirus raakt ons allemaal. Voor de zorg betekent dit dat mensen hun dierbaren niet meer kunnen zien, zich vervelen en misschien zelfs eenzaam voelen. Tegelijkertijd is de druk op zorgverleners hoog.

 

Samen met de Meander Ziekenhuizen en uitgeverijen is de app Wait geactiveerd. Met Wait krijgen de zorgbehoevende mensen, op locatie, gratis toegang tot tijdschriften, boeken en luisterboeken.

 

Wait is zowel voor de gebruiker als de zorgorganisatie gratis.

Persoon gewond na val met scooter in Nijkerkerveen

Gemaakt: Vrijdag, 08 mei 2020 16:10

NIJKERKERVEEN - Vrijdagmiddag 8 mei rond 13.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Dokter van de Kolkstraat in Nijkerkerveen.

 

Een scooterrijder is onderuit gegaan en gewond geraakt. Het ambulancepersoneel heeft de scooterrijder gecontroleerd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Uitslaande brand in leegstaande stal Putten

Gemaakt: Zaterdag, 09 mei 2020 18:46

PUTTEN - In een leegstaande stal aan de Nijkerkerstraat - N798 in Putten is zaterdagmiddag 9 mei brand ontstaan. Volgens Alarmeringen Putten kwam de eerste melding omstreeks 17:20 uur binnen.

 

De brandweer heeft al snel opgeschaald naar grote brand, waarna meerdere wagens ingezet konden worden om de brand onder controle te krijgen. Een tweede schuur met rieten kap op een belendend perceel heeft ook vlam gevat. Deze werd natgehouden om overslag te voorkomen.

 

Onderzoek door de Adviseur Gevaarlijke Stoffen zal moeten uitwijzen of asbest mogelijk in de stal aanwezig is.

Trein ramt personenauto op spoorwegovergang in Putten

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 00:46

PUTTEN - Op de spoorwegovergang aan de Tintelersteeg in Putten heeft in de nacht van maandag op dinsdag 12 mei een aanrijding tussen een trein en een personenauto plaatsgevonden. Op het spoor is een bumper van een personenauto aangetroffen. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

 

Volgens buurtbewoners was er iets voor middernacht een harde klap te horen. Of er gewonden zijn gevallen is nog onbekend.

 

Tussen Amersfoort Centraal en Putten rijden er bussen in plaats van treinen door herstelwerkzaamheden. Dit duurt tot ongeveer 08:00 uur.

Vrachtwagen van de A28 de bosjes in bij Harderwijk

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 14:06

HARDERWIJK – Op de A28 ter hoogte van Harderwijk is dinsdagochtend 12 mei een vrachtwagen van de weg geraakt. Hoe het eenzijdige ongeval kon gebeuren is niet bekend. Wel staat er een meterslang remspoor op de weg.

 

Een berger heeft de combinatie weer op de weg gekregen. Op het hoogtepunt stond er 25 minuten file tussen Harderwijk en Amersfoort.

Man die springt over heggen in Voorthuizen blijkt voortvluchtige veroordeelde

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 15:16

NIJKERK / VOORTHUIZEN - De politie heeft maandag 11 mei omstreeks het middaguur in Nijkerk een 55-jarige Nederlander aangehouden die na een veroordeling nog een gevangenisstraf van 254 dagen moest ondergaan.


Omstreeks 10.00 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op een carpoolplaats in Nijkerk een ontmoeting tussen twee personen die daar beiden afzonderlijk waren aangekomen. De ene man stapte bij de andere in en de auto reed vervolgens met hoge snelheid weg. Dit wekte de nieuwsgierigheid bij de agenten en ze reden er in een onopvallende auto achteraan met de intentie de auto een stopteken te geven en te controleren. Echter zover kwam het niet. In de doodlopende straat De Kelis in Voorthuizen stopte de auto en vluchtte de bestuurder. Toen de agenten bij de auto stopten kwam er een vrouw uit één van de huizen die vertelde dat net een man bij haar de tuin in kwam rennen en over de heggen was gesprongen. Hij leek wel op de vlucht, zei ze. De bijrijder had volgens eigen verklaring een zakelijke ontmoeting met de bestuurder en hij wist ook niet waarom die ineens op de vlucht ging.

 

Paspoort
Bij het onderzoek in de auto vonden de agenten in een tasje een rijbewijs en een paspoort. Volgens de politiesystemen werd de eigenaar van het paspoort nog gezocht om een straf van 254 dagen uit te zitten. De agenten hebben in de omgeving gezocht maar hebben de man niet meer aangetroffen.

 

Smerige broek
Omstreeks 12.00 uur kregen ze de melding van de regionale Eenheid 0ost-Nederland, dat een agent van die eenheid op de Appelsestraat in Nijkerk een man heeft aangesproken die aan het signalement voldoet. Bovendien heeft hij nu een smerige broek met gaten erin. De agenten van de Landelijke Eenheid zijn er onmiddellijk heengereden en hebben de bestuurder overgenomen en aangehouden. De 55-jarige man, Nederlandse nationaliteit, maar nu woonachtig in Duitsland is ingesloten en zal zijn straf nu uitzitten.

Politie Bunschoten zet nep-hand in om toch handen te kunnen geven

Gemaakt: Dinsdag, 12 mei 2020 15:46

BUNSCHOTEN - Op dinsdag 12 mei is de politie aanwezig in het centrum van Bunschoten. Ze willen weten wat er speelt in het dorp. Om toch handen te kunnen geven hebben ze een nep-hand meegenomen. Deze wordt elk keer schoon gemaakt.

 

Door de nep-hand raken mensen al snel in gesprek met de agenten. Ook vanmiddag zijn ze nog aanwezig in het centrum, ook de wijkagent zal dan aanwezig zijn. De agenten willen kijken welke problemen er zijn in de wijk. De gesprekken worden op gepaste afstand houden.

Auto op de kop na aanrijding op de Schoolstraat in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 19 mei 2020 07:25

NIJKERK - Dinsdagmorgen 19 mei rond 6.55 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Schoolstraat in Nijkerk.

 

Een personenauto is door onbekende oorzaak in botsing gekomen met een bestelbus. Door de klap is de personenauto op zijn kop in de berm beland. De bestuurster en een kindje konden het voertuig zelf verlaten en werden in een ambulance gecontroleerd. Na behandeling in de ambulance heeft het kindje een traumabeertje gekregen.

 

De flink beschadigde auto's zijn door een berger geborgen.

Koe komt niet op eigen kracht uit sloot aan de Nekkeveld in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 21 mei 2020 16:28

NIJKERK - Donderdagmiddag 21 mei rond 14.15 uur is een koe in een sloot beland aan de Nekkeveld in Nijkerk. De koe kon op eigen kracht niet uit de sloot komen.

 

De opgeroepen brandweer is met speciale pakken het water in gegaan en heeft de koe de kant op geholpen. De reddingsactie trok veel toeschouwers.

Vrachtwagen belandt in weiland na uitwijkmanoeuvre in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 22 mei 2020 17:26

NIJKERK - Vrijdagmiddag 22 mei is een vrachtwagenchauffeur met zijn combinatie in een weiland aan de Woudweg in Nijkerk beland.

 

De chauffeur van een transportbedrijf uit Boxmeer was onderweg met 15 ton vlees naar Struik aan de Voorthuizerweg in Nijkerk. Het ging mis toen de chauffeur moest uitwijken voor een andere vrachtwagen en stond stil, waarna hij in de naastgelegen sloot en weiland belandde. Gelukkig raakte niemand gewond.

 

De schade aan de vrachtwagen is flink en het voertuig werd door twee grote bergingswagens weer op zijn wielen gezet. Door het ongeval en de berging van de vrachtwagen was de Woudweg enige tijd afgesloten geweest.

Auto belandt in de sloot op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 24 mei 2020 12:49

NIJKERK - Een personenauto die de afslag 9A nam vanuit Nijkerk in de richting Amersfoort is met zijn voertuig in de sloot beland. De lange afrit richting de snelweg was vermoedelijk wat glad door de regenval.

 

Aangezien het de laatste tijd erg droog is kan vuil en olie gladheid veroorzaken bij het kleinste beetje nattigheid uit de lucht. De inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De oprit richting de A28 is enige tijd afgesloten geweest door het ongeval.

Vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het OV verplicht

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 17:30

REGIO - Vanaf 1 juni start Connexxion de dienstverlening, in overleg met de Rijksoverheid en andere vervoerders, maximaal op. Vanwege de overheidsmaatregelen ziet deze dienstverlening er anders uit dan normaal.

 

Reis alleen met het OV als het noodzakelijk is!
Let op: vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het OV verplicht. Je dient het mondkapje op te zetten voor je instapt en mag deze pas weer afzetten nadat je bent uitgestapt.

 

Het gebruik van mondkapjes wordt per 1 juni in de ov-voertuigen voor reizigers verplicht. De ov-bedrijven roepen reizigers op om ook nu al mondkapjes te dragen. Shawls en andere mondbedekkingen zijn niet afdoende. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om mondkapjes aan te schaffen. Verder op deze pagina lees je de veelgestelde vragen over reizen met een mondkapje.

 

Achterin instappen
Het verzoek aan reizigers in de bus is om via de achterdeur in te stappen én achterin in te checken. Hierdoor verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.

Vermiste vrouw (84) gevonden dankzij drone met warmtebeeldcamera

Gemaakt: Maandag, 25 mei 2020 22:26

NIJKERK - Maandagavond 25 mei rond 19.30 uur zijn diverse burgers, speurhonden en de politie een grote zoekactie gestart naar een 84-jarige vrouw aan de Slichtenhorsterweg in Nijkerk. De vrouw was rond 14.00 uur voor het laatst gezien in de omgeving van de Slichtenhorsterweg.

 

Meerdere hulpdiensten waaronder de brandweer en het rode kruis waren aanwezig om te helpen bij de zoekactie. Ook vloog er een politiehelikopter boven de zoeklocatie's om vanuit de lucht te helpen met zoeken en waren er diverse buurtpreventie teams aanwezig.

 

De vrouw werd gevonden door een drone van de WhatsApp groep Kootwijkerbroek welke is uitgerust met een warmtebeeldcamera. Hannie (84) werd gevonden op 300 meter van haar woning. Mevrouw was onderkoeld en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij de zoekactie werd gebruik gemaakt van zo'n 200 vrijwilligers. Deze kwamen onder andere van de whattsappgroepen Kootwijkerbroek, rode kruis, veteranen search team, brandweer, en andere vrijwilligers.

 

Er zijn 2 helikopters ingezet, auto's met zoeklampen, honden en diverse drones.