Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:33:47 (dia) Gildenstraat 3861RG Nijkerk 85038 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

vrijdag 25 juni 2021

Archief

Code rood, alle test- en vaccinatielocaties in Gelderland-Midden zondag dicht

Gemaakt: Zaterdag, 06 februari 2021 16:40

NEDERLAND - Morgen, zondag 7 februari 2021 komt er hevige sneeuwval in combinatie met veel wind. Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het gehele land. Dit houdt in dat alle vaccinatie- en teststraten in het gehele land dicht zijn.


Alle afspraken die ingepland staan voor teststraten en vaccinatielocatie op zondag 7 februari 2021 komen te vervallen.


Het gaat om de vaccinatielocatie in Hotel Papendal (Arnhem) en om deze 9 testlocaties:
- Arnhem, supportershome GelreDome
- Barneveld, jongerencentrum Villa 29

- Ede, bioscoop Pathé
- Elst, voormalig Formido-gebouw
- Lent (Nijmegen), XL-locatie bij Pathé
- Nijkerk, Hart van Holland
- Velp, in ziekenhuis Velp
- Wageningen, zalencentrum GGD

 

Gelderland-Midden belt nu alle mensen die een afspraak hadden staan om gevaccineerd te worden of die een testafspraak hadden. Het is mogelijk dat de GGD mensen niet op tijd bereikt.

 

Mensen kunnen zelf bellen om de afspraak voor vaccinatie opnieuw in te plannen. Ze kunnen hiervoor bellen het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat.

 

Mensen met een afspraak voor een coronatest kunnen een nieuwe afspraak maken door te bellen met de landelijke afsprakenlijn: 0800-1202 of online via coronatest.nl.

 

Mocht het vanwege mogelijk lange wachttijden of andere omstandigheden dit weekend niet lukken het callcenter te bereiken, kunt u ook na het weekend de afspraak opnieuw inplannen.

 

Geen verspilling vaccins
De ongebruikte vaccins gaan in een speciaal daarvoor geschikte koelkast. We gebruiken de vaccins in de aankomende dagen. De aanlevering van vaccins passen we zo nodig aan, zodat we niet onnodig vaccins verspillen.


Afhankelijk van de weersverwachtingen bekijkt GGD Gelderland-Midden in de loop van zondag 7 februari wat dit betekent voor de opening en openingstijden van onze teststraten en vaccinatielocatie op maandag 8 februari en de rest van die week.

Boetes voor mensen die net iets te hard rijden gaan omlaag

Gemaakt: Zaterdag, 06 februari 2021 18:07

NEDERLAND - Ernstige en gevaarlijke verkeersovertredingen wil het kabinet zwaarder bestraffen en de relatief kleine overtredingen in het verkeer juist lager. Zo wordt bijvoorbeeld de boete voor het vasthouden en gebruik van de mobiele telefoon tijdens het autorijden verhoogd van 240 euro naar 340 euro. Tegelijkertijd worden de boetes voor te hard rijden op de snelweg voor de eerste 10 km/u boven de maximum snelheid verlaagd met 15%.

 

Door aanpassing van het boetestelsel wordt verwacht dat de verkeersveiligheid wordt versterkt door het strenger bestraffen van ernstige verkeersovertredingen. Tegelijkertijd zal de maatschappelijke acceptatie worden vergroot door lichtere overtredingen minder zwaar te beboeten. Voor de verkeersveiligheid is hierbij van belang dat ook de pakkans van verkeersovertreders wordt verhoogd. Door versterkte inzet van de politie is de afgelopen tijd te zien dat het aantal staandehoudingen gestaag stijgt.

 

Daarnaast wordt door de politie en het OM steeds meer gewerkt met innovatieve vormen van digitale handhaving; bijvoorbeeld door de inzet van camera's bij het controleren op telefoongebruik in het verkeer. Verder is het aantal trajectcontrolesystemen in Nederland uitgebreid en staan deze niet alleen meer op snelwegen, maar ook op provinciale N-wegen waar relatief veel ongelukken gebeuren doordat er te hard wordt gereden. De Tweede Kamer moet 'later dit jaar' nog akkoord geven voor het wijzigen van de boetebedragen.

 

Bron: Rijksoverheid

Nederland ontwaakt onder deken van sneeuw

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 05:15

NEDERLAND - Op veel plaatsen in Nederland is afgelopen nacht sneeuw gevallen. De snelwegen zijn moeilijk begaanbaar ondanks alle inspanningen van Rijkswaterstaat. Op de A28 ligt een laag ijs met sneeuw wat de weg levensgevaarlijk maakt. Op de A1 is een snelheidsbeperking van 50km/h van kracht omdat deze ook spiegelglad is. De combinatie met ijskoude wind, ijzel en sneeuwjacht kan nog wel eens voor problemen zorgen.

 

De sneeuw heeft inmiddels ook Groningen en Texel bereikt. Het sneeuwgebied trekt zeer langzaam richting het noorden. De rest van de dag zal de meeste sneeuw vallen in de Achterhoek en Twente, waar nog zo'n 10-15 centimeter extra kan vallen.

Door aanhoudend winterweer, vandaag geen NS-treinen meer

Gemaakt: Zondag, 07 februari 2021 17:05

NEDERLAND - Het aanhoudende winterweer zorgt voor zoveel hinder van het treinverkeer dat NS en ProRail hebben besloten vandaag geen NS-treinen meer te rijden. Op dit moment zijn er te veel storingen om een betrouwbare treindienst te kunnen bieden.

 

Later vandaag volgt meer informatie over het treinverkeer van morgen. De NS adviseert reizigers de reisplanner en de nieuwsberichten goed in de gaten te houden.

Auto raakt van de weg en knalt tegen Nijkerkernauw wegwijzer

Gemaakt: Maandag, 08 februari 2021 02:47

ZEEWOLDE - Zondagavond rond 22:30 uur is een automobilist de macht over het stuur verloren op de Nijkerkerweg, N301 in Zeewolde. De man raakte met zijn auto in de berm en botste tegen een groot bord. Het voertuig en de bewegwijzering raakte hierbij fors beschadigd.

 

De man kwam er met de schrik vanaf. Door het ongeval werd één rijstrook afgesloten voor verkeer. Een berger heeft het voertuig opgetakeld waarna de weg weer volledig open kon. Gladheid lijkt de oorzaak.

Vrachtwagen geschaard op A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 08 februari 2021 08:05

NIJKERK – Maandagochtend 8 februari is op de afrit 9 van de A28 een vrachtwagen geschaard. De combinatie stond dwars over de A28 heen en kon geen kan meer op.

 

Bergers hebben het voertuig weer recht kunnen trekken maar met de cabine tegen de rijrichting in. De oprit naar de A28 vanuit Zeewolde en Nijkerk is lange tijd dicht geweest. Gevolg was veel drukte van vrachtverkeer door Nijkerk heen en een lange file in de richting van Harderwijk.

Strenge vorst: NS rijdt alleen met Sprinters

Gemaakt: Dinsdag, 09 februari 2021 15:43

NEDERLAND - Vanwege de strenge vorst rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Komende nacht rijdt het Nachtnet ook niet.

 

Ook afgelopen nacht heeft het hard gevroren. Vrieskou en vocht kunnen zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen. Daarom rijdt de NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Deze stoppen ook op kleine stations zodat ze zoveel mogelijk reizigers naar hun plaats van bestemming kunnen brengen. Waar het kan, worden treinen verlengd.

 

De situatie op het spoor blijft echter onzeker, de NS adviseert u als dat mogelijk is uw reis uit te stellen. Moet u toch een noodzakelijke reis maken, dan is het verstandig om kort voor vertrek de reisplanner nogmaals te checken voor het meest actuele reisadvies.

 

NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten. Beide organisaties werken continu door om zoveel mogelijk storingen te verhelpen en te voorkomen. Ook vandaag staan monteurs en hulplocomotieven klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

 

Reist u naar het buitenland? Ga eerder op reis en plan extra tijd in voor een eventuele overstap. Raadpleeg de site van andere OV-bedrijven om te zien of er aanpassingen zijn in hun dienstregeling.

Fikse vertraging op Gelderse snelwegen door vorstschade en ongevallen

Gemaakt: Woensdag, 10 februari 2021 15:23

REGIO - Woensdag 10 februari is het op de A1 weer armoe troef met de doorstroming van het verkeer. Door een slecht wegdek en afgesloten rijstroken gebeuren er met regelmaat aanrijdingen.

 

Vanuit Hoevelaken richting Apeldoorn staat de weg drie rijstroken vol. Verkeer moet tot aan Stroe rekening houden met ruim een half uur vertraging en verderop bij Twello komt daar nog eens drie kwartier vertraging bij. Vanwege vorstschade zijn twee rijstroken afgesloten.

 

Van Barneveld richting Hoevelaken is één rijbaan volledig afgesloten.

Drie verdachten aangehouden voor naar binnen gooien vuurwerkbom in woning Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 10 februari 2021 17:26

NIJKERK - Op dinsdag 9 februari zijn drie minderjarige verdachten aangehouden. Ze worden ervan verdacht op 1 januari kort na middernacht een vuurwerkbom door een brievenbus naar binnen te hebben gegooid. De daaropvolgende explosie zorgde voor grote schade en schrik bij de bewoners aan de Molenweg. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

 

Direct na de melding is door de politie buurtonderzoek verricht. Ook is er sporenonderzoek gedaan en zijn beelden bekeken. Daarnaast bleek dat er ook vuurwerk bij een winkel in Nijkerk door de brievenbus was gegooid. Hier zorgde de explosie voor minder schade. Uiteindelijk kwamen drie verdachten het beeld. Een minderjarige jongen uit Nijkerk, en een minderjarige jongen en meisje beiden woonachtig in Leiden.

 

De drie verdachten zijn op donderdag 9 februari door de politie aangehouden. Ze zitten nog vast en zijn verhoord. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet.

Schaatsliefhebbers genieten van het natuurijs op de randmeren

Gemaakt: Donderdag, 11 februari 2021 15:42

NIJKERK - Steeds meer schaatsliefhebbers wagen zich op natuurijs, hoewel het op veel plekken nog niet veilig is. IJsclubs maken zich zorgen.

 

Donderdagmorgen is het al erg druk op het randmeer net voor de Nijkerkerbrug in Nijkerk. Tientallen liefhebbers komen schaatsen in de winterzon. Naar schatting zijn er rond de tweehonderd schaatsers op het ijs aan de Berencamperweg / Zeedijk.

 

Ga jij de komende dagen het ijs op? Dan genieten wij daar natuurlijk graag van mee! Voeg jouw mooiste foto toe via de knop 'Toevoegen' onder de foto's.

 

Update

Op dit moment worden de mensen van het ijs gehaald bij de Berencamperweg / Zeedijk. Het ijs is gevaarlijk en kan niet meer betreden worden!

Schaatsers moeten het ijs verlaten op last van de burgemeester

Gemaakt: Donderdag, 11 februari 2021 18:10

NIJKERK - Donderdagmiddag rond 17.00 uur heeft burgemeester Gerard Renkema het de schaatsbaan op het randmeer net voor de Nijkerkerbrug laten ontruimen door politie en handhaving.

 

Op het hoogtepunt vanmiddag waren er ruim zeshonderd mensen op het ijs, ten tijde van de ontruiming waren er nog zo'n vierhonderd personen op het ijs. Rond 16.15 uur is er zeker één persoon door het ijs gezakt, deze is door omstanders op het droge geholpen. De persoon raakte niet onderkoeld.

 

De ontruiming verliep rustig, na ongeveer een half uur was iedereen van de ijsvloer vertrokken. Of er morgen wel weer geschaatst mag en kan worden is nog niet bekend.

Aanhanger van tractor schiet los en ramt auto op kruising in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 12 februari 2021 15:32

NIJKERK- Vrijdagmiddag is op de Amersfoortseweg in Nijkerk een aanhanger tegen een personenauto gebotst nadat deze was losgeraakt van de tractor. De hulpdiensten waren snel ter plaatste en één gewonde werd in een ambulance behandeld.

 

Het ongeval gebeurde volgens 112 Meldingen Nijkerk omstreeks 14:15 uur ter hoogte van de Tinbergenlaan. De weg is deels geblokkeerd waardoor er een flinke file staat.

Snowkiters stelen de show in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 17:20

NIJKERK - Zondagmiddag 14 februari stalen er 2 mannen op de Zeedijk bij Nijkerk de show. Met hun kites raasde ze over het ondergesneeuwde weiland en deden daarbij verschillende sprongen van enkele meters hoog. Bijna alle passanten stopte hun voertuig om de mannen te bewonderen.

 

Snowkiten

Snowkiten lijkt heel erg op kitesurfen. Het wordt alleen in de sneeuw gedaan, met ski's of een snowboard. Meestal worden dezelfde kites als bij het kitesurfen gebruikt. Het wordt door relatief weinig mensen beoefend, omdat er maar weinig locaties zijn om te snowkiten. In Nederland gebeurt het maar zelden dat er genoeg sneeuw en wind is om te snowkiten. De sport kan zowel op bergen als op sneeuwvlaktes worden beoefend.

Code rood voor maandagochtend vanwege gladheid door ijzel

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 18:15

NEDERLAND - Weggebruikers krijgen maandagochtend in heel Nederland te maken met verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Om die reden heeft het KNMI code rood afgegeven.

 

Alle niet strikt noodzakelijke reizen worden afgeraden. In het hele land, en dan met name op lokale wegen, is aanhoudende gladheid mogelijk door sneeuwresten.

 

Alle test- en vaccinatielocaties zijn tot 12.00 uur gesloten.

Uitslaande brand in woonboerderij aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen

Gemaakt: Zondag, 14 februari 2021 21:43

NIJKERKERVEEN - Zondagavond 14 februari rond 20.45 is brand ontstaan in een woonboerderij aan de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand. Er is opgeschaald vanwege de omvang van de brand.

 

Het pand stond leeg en is volledig afgebrand. De brandweer had moeite met het bereiken van het pand. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Brandweerduikers in Bunschoten oefenen op het laatste stukje ijs

Gemaakt: Maandag, 15 februari 2021 20:04

BUNSCHOTEN - Op maandag 15 februari hebben brandweerduikers geoefend op het terrein van Jachthaven Nieuwboer in Bunschoten. Het laatste beetje ijs werd gebruikt om te oefenen onder het ijs. Ook werd er een oppervlakteredding getraind.

 

De afgelopen dagen is het duikteam van de brandweer meerdere keren opgeroepen voor een persoon te water. Het betrof inzetten in Almere, Hilversum en Amersfoort. Brandweerkorps Bunschoten beschikt over een waterongevallen voertuig. Dit voertuig wordt niet alleen in Bunschoten ingezet maar ook in omliggende plaatsen. Het ijs van afgelopen dagen heeft voor extra inzetten gezorgd.

Dode cavia's aangetroffen in emmer bij speeltuin in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 16:52

NIJKERK - Vandaag kreeg de wijkagent van Nieuw Corlaer in Nijkerk een berichtje van de dierenambulance, dat er 3 dode cavia's waren aangetroffen, aan de Asserhof. De cavia's zaten in een emmer, en stonden op de hoek van de speeltuin.


De politie is bezig met een onderzoek om de doodsoorzaak te achterhalen en hopelijk ook de eigenaar van de cavia's. De emmer is er hoogstwaarschijn afgelopen zondag neergezet. Is er iemand die iets gehoord of gezien heeft, wilt u dan 0900-8844 bellen.

Avondklok blijft gewoon van kracht, in elk geval tot hoger beroep

Gemaakt: Dinsdag, 16 februari 2021 20:39

NEDERLAND - De avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. Dinsdagochtend bepaalde de rechter in een door actiegroep Viruswaarheid aangespannen zaak dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

 

Het hoger beroep tegen het vonnis van de rechter, die oordeelde dat de avondklok per direct moet worden opgeheven, wordt vrijdag behandeld.

Woning vol gas in Hooglanderveen, brandweer breekt deur open

Gemaakt: Woensdag, 17 februari 2021 19:25

HOOGLANDERVEEN - Woensdagavond 17 februari rond 18.50 uur kreeg de brandweer een melding van een koolmonoxidemelder aan de Brink in Hooglanderveen.

 

Bij aankomst van de brandweer bleek dat in de woning nog een persoon binnen zat. De persoon in de woning was niet in staat om de deur zelf te openen. De brandweer heeft de deur geforceerd door middel van een bonk.

 

Na onderzoek van de brandweer bleek dat de woning vol gas stond. Het gas kwam vanuit een gaspit uit de keuken. De brandweer heeft de woning geventileerd. De politie heeft een persoon aangehouden. Waarom hij is aangehouden, is niet bekend. Een persoon werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel, hij werd geboeid overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks van buurtbewoners.

Kappers laten het licht aan, anders gaat het licht uit #lichtvoordathetuitgaat

Gemaakt: Donderdag, 18 februari 2021 19:55

NEDERLAND - Kappers in het hele land doen donderdagavond in hun gesloten salons het licht aan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van hun winkels en voor financiële hulp. Er is geld nodig en de kapsalons moeten zo snel als kan open.

 

Met de actie #lichtvoordathetuitgaat schreeuwt de kappers om hulp en aandacht. Bij veel Nederlandse kapperszaken staat het water aan de lippen. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek.

Auto komt op het fietspad tot stilstand na crash in Putten

Gemaakt: Zaterdag, 20 februari 2021 04:35

PUTTEN - Vrijdagavond 19 februari heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Krachtighuizerweg met de Oude Prinsenweg in Putten. Een auto is door onbekende oorzaak gecrasht en haaks op een fietspad tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder van de auto is licht gewond geraakt en na een blaastest door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Een berger komt het voertuig bergen.

Oorkonde voor Ruben (14) uit Nijkerk die het leven van zijn vader redde

Gemaakt: Zaterdag, 20 februari 2021 17:33

NIJKERK - Toen de vader van Ruben november jl. een hartaanval kreeg, aarzelde Ruben geen moment. Hij startte als eerste met reanimeren waardoor er geen kostbare tijd verloren ging. Zijn koelbloedige optreden is voor de stichting Carnegie Heldenfonds reden om een "loffelijk getuigschrift" toe te kennen. Vrijdag 19 februari verraste burgemeester Renkema hem tijdens een digitale ontmoeting met het getuigschrift en het bijbehorende herinneringsgeschenk.

 

Rubens zus, Jessica, zorgde ervoor dat het verhaal over het moedige optreden van de toen nog 13-jarige Ruben terecht kwam bij de stichting en bij de burgemeester van Nijkerk. De digitale ontmoeting was goed geheim gehouden en was voor Ruben, en zijn vader die ook aanwezig was, een grote verrassing.

 

Burgemeester Renkema: "Ontzettend knap dat Ruben, op zijn leeftijd, het hoofd koel wist houden in zo'n noodsituatie. Hij heeft direct gereageerd en gedaan wat nodig was. Een heldhaftig optreden dat ook laat zien hoe belangrijk het is om te leren reanimeren, ook als je nog jong bent. De uitreiking van het getuigschrift en het geschenk is een blijk van waardering die ik met veel plezier heb gegeven vandaag."


In de brief waarin het getuigschrift wordt toegekend door het Carnegie Heldenfonds stelt het bestuur van de stichting o.a.: De beschikbare gegevens wijzen uit dat Ruben op het moment dat zijn vader als gevolg van een hartaanval buiten kennis raakt, ondanks de consternatie, de tegenwoordigheid van geest heeft om als eerste van de aanwezigen zijn vader te reanimeren. Aangenomen mag worden dat Ruben daarmee voor zijn vader erger heeft weten te voorkomen. Zijn kordate ingrijpen illustreert de betekenis van "bij een hartaanval telt elke seconde". Hij heeft in een oogwenk gehandeld en is voor zijn vader in de bres gesprongen. Dit kenmerkt het optreden van helden, waarvan Ruben er één is!"

Nieuwe coating spoortunnel Arkemheenweg

Gemaakt: Zaterdag, 20 februari 2021 17:36

NIJKERK - De spoortunnel aan de Arkemheenweg in Nijkerk zal over een tijdsbestek van 9 weken in fases worden afgesloten vanwege groot onderhoud. Om veilig te kunnen werken zal de tunnel in fases worden afgesloten waarbij het autoverkeer ter plaatse wordt omgeleid.

 

Voor fietsers en voetgangers blijft de tunnel toegankelijk. De werkzaamheden gaan ongeveer 9 weken duren.

Van schaatspret naar zwempret in de haven van Spakenburg

Gemaakt: Zaterdag, 20 februari 2021 17:40

SPAKENBURG - Vorige week waren schaatsers nog fanatiek aan aan het schaatsen in de museumhaven van Spakenburg. Maar vanmiddag hadden twee jongens behoefte aan verkoeling en zwempret.

 

Gewapend met zwembroek stonden ze bij de museumhaven van Spakenburg. Ze trokken veel bekijks. Mo ging als eerst het water in. Een visser aan de andere kant schreeuwde dat het water nog veel te koud is. Uiteindelijk ging de vriend van Mo met zijn voeten het water in. Ze vonden het water nog aardig koud en hebben besloten om pas weer in de zomer te gaan zwemmen.

Heerlijk zonnetje en prachtige vliegers boven Vathorst

Gemaakt: Zondag, 21 februari 2021 16:59

AMERSFOORT - Op zondag 21 februari waren prachtige vliegers te zien in Vathorst. Vliegeraars waren met meerdere vliegers aan het vliegen.

 

De vliegers hadden mooie vormen en trokken veel bekijks. Veel voorbijgangers stopte even om de vliegers goed te bekijken. De vliegeraars stonden in de buurt van de Zaltbommelstraat in Vathorst.

Traumahelikopter naar de Torenstraat in Nijkerk voor ernstig ongeval

Gemaakt: Maandag, 22 februari 2021 16:16

NIJKERK - Maandagmiddag 22 februari rond 14.00 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Torenstraat / Brink in Nijkerk.

 

Een persoon op een Tomos-scooter is hard onderuit gegaan en daarbij ernstig gewond geraakt. De hulpdiensten werden groots ingezet, waaronder het traumateam werd per helikopter ingevlogen om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. Mogelijk was een bestelbus betrokken bij het ongeval.

 

Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Politie heeft het gebied afgezet en doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

GGD is geschokt door vandalisme van teststraat in Bunschoten

Gemaakt: Dinsdag, 23 februari 2021 15:44

BUNSCHOTEN - Afgelopen nacht hebben onbekenden bij de GGD testlocatie bij de Immanuelkerk in Bunschoten bewegwijzeringsborden en de GGD tent buiten de kerk beklad met leuzen. Op dit moment weet de GGD niet wie hiervoor verantwoordelijk is. De GGD is gesprek met de politie voor aangifte.

 

De bekladding heeft geen gevolgen gehad voor de ingeplande tests, deze hebben gewoon doorgang kunnen vinden zonder dat er wachttijden ontstonden. De schade omvat, voor zover bekend, een aantal bewegwijzeringsborden en een aantal tentdoeken. De doeken zijn vanmorgen vervangen door nieuwe doeken. Ook de bewegwijzeringsborden zullen moeten worden vervangen. Aan de Immanuelkerk zijn geen vernielingen aangebracht.

 

'De GGD is geschokt door dit vandalisme. Dit soort acties hebben hun weerslag op onze medewerkers. We werken hard om de pandemie te bestrijden en het project grootschalig testen in samenwerking met de gemeente Bunschoten is een belangrijk middel dat we inzetten in de strijd tegen het virus.', aldus de GGD.

De coronatestlocatie in Barneveld gaat verhuizen naar Voorthuizen

Gemaakt: Dinsdag, 23 februari 2021 17:20

BARNEVELD / VOORTHUIZEN - De coronatestlocatie in Barneveld gaat verhuizen. Vanaf woensdag 3 maart kunnen inwoners van de gemeente terecht in 't Trefpunt aan de Roelenengweg 25 in Voorthuizen. Het jongerencentrum Villa 29 in Barneveld wordt vanaf 3 maart niet meer gebruikt als testlocatie.

 

Nieuwe testlocatie
De directeur GGD Gelderland-Midden, Henk Bril: "'t Trefpunt in Voorthuizen is een groot buurthuis dat op dit moment leeg staat. Ik ben blij dat de gemeente het voor ons mogelijk maakt deze locatie te gebruiken, zodat het mogelijk blijft om in de gemeente Barneveld inwoners te testen."

 

De locatie in Voorthuizen ligt ongeveer 5 kilometer van de huidige testlocatie in Barneveld. Het is goed bereikbaar voor inwoners van de gemeente Barneveld en de gemeente Nijkerk. Het gaat bij de verhuizing om twee lijnen PCR-testen. Er kunnen nu maximaal 260 tests per dag worden uitgevoerd. Als het nodig is kan de GGD in 't Trefpunt de capaciteit snel uitbreiden. Dat was op de locatie in het jongerencentrum niet mogelijk.

 

Jongerencentrum
Wethouder Hans van Daalen van de gemeente Barneveld: "Met de verhuizing van de teststraat snijdt het mes aan twee kanten. De GGD heeft meer uitbreidingsmogelijkheden, waardoor de testcapacititeit voor onze inwoners optimaal benut wordt. Daarnaast kunnen we nu, zodra de coronamaatregelen het toelaten, de jongerenactiviteiten in Villa 29 weer opstarten. Dat vinden wij ontzettend belangrijk. Met de verhuizing van de testlocatie blijven zowel een testlocatie als het jongerencentrum beschikbaar voor onze inwoners. Een win-win situatie dus."

Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

Gemaakt: Woensdag, 24 februari 2021 17:12

NEDERLAND - De huidige lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Maar het kabinet heeft op 23 februari een aantal versoepelingen aangekondigd.

 

Samenvatting van de versoepelingen

  • de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open
  • vanaf 3 maart:
    • mogen jongeren tot en met 26 jaar weer samen buiten sporten op sportaccommodaties;
    • mogen contactberoepen weer uitgeoefend worden;
    • mag de detailhandel open voor winkelen op afspraak.

Kluis weggenomen bij woninginbraak in Putten, politie zoekt getuigen

Gemaakt: Donderdag, 25 februari 2021 04:02

PUTTEN - Op 12 februari werd omstreeks 20:00 uur ingebroken in een woning op de Drieseweg. Bij de inbraak werd onder andere een kluis weggenomen die werd teruggevonden in het bos achter de Drieseweg. Een dag later, op 13 februari, werd er ingebroken in een woning op de Korenlaan. Dit gebeurde tussen 16:00 en 20:00 uur.

 

Rond het tijdstip van de inbraak op de Drieseweg (20:00 uur) liepen twee personen door de straat die mogelijk getuige zijn geweest van de inbraak. We komen graag met hen in contact omdat zij mogelijk iets hebben gezien dat belangrijk kan zijn voor het onderzoek. Het gaat om een blanke man, tussen de 60 en 70 jaar oud en ongeveer 1.75m tot 1.80 meter lang. En een blanke vrouw tussen de 55 en 65 jaar en 1.65 meter lang.

 

Het signalement van de verdachte van de inbraak op de Drieseweg luidt als volgt: blanke man tussen de 25 en 30 jaar oud, slank tot mager postuur, kort donkerblond tot bruin haar. Hij droeg die avond een zwarte jas en gympen.

 

Beschikt u over camerabeelden uit de omgeving van de Drieseweg, het bos achter de Drieseweg of de Korenlaan? Of kunt u meer vertellen over de inbraken? De politie hoort het graag.