Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 17:37:52 Parklaan 3871EE Hoevelaken 80855 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-111

Ambulance 07-111

dinsdag 12 november 2019

Archief

Toeterende vrachtwagens door Nijkerk tijdens Truckfestijn

Gemaakt: Zaterdag, 15 juni 2019 15:53

NIJKERK - Vandaag was het weer zover, het Truckfestijn 2019. Het Truckfestijn georganiseerd door de Stichting Truckers voor Gehandicapten te Nijkerk is een jaarlijks terugkerend evenement in het Veluwse Nijkerk op de derde zaterdag in juni. Op deze dag krijgen mensen met een beperking de mogelijkheid om in een konvooi van 160 vrachtwagens ongeveer 20 kilometer te gaan rijden door Nijkerk en Nijkerkerveen. Vele mensen stonden langs de route om het toeterende gezelschap uit te zwaaien.

 

De deelnemers komen uit de hele regio. Op de dag zelf zijn er vele vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Ook dit jaar was er weer een grote opkomst met vele vrachtwagens. Genieten voor jong en oud!

Lange file door autobrand op de A28 bij Ermelo

Gemaakt: Zaterdag, 15 juni 2019 17:12

ERMELO - Verkeer op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort heeft zaterdagmiddag veel hinder gehad van een autobrand tussen de afrit Ermelo en Strand Nulde. Er ontstonden files in beide richtingen, die inmiddels zijn opgelost.

 

Door nog onbekende oorzaak vloog omstreeks 14:00 uur de auto in brand. De bestuurder kon de auto op de vluchtstrook zetten en bleef ongedeerd.

Wielrenner aangereden op de Voorthuizerweg in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 17 juni 2019 07:47

NIJKERK - Aan de Voorthuizerweg in Nijkerk is maandagmorgen 17 juni een ongeval gebeurd. Rond half 7 werd een fietser aangereden door een automobilist.

 

De man fietste op het fietspad toen een vrouw met de auto uit een uitrit gereden kwam van een camping. De man hield er na de val een gebroken pols aan over. Ook had hij letsel aan zijn been. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Passerende automobilist helpt agent om man in de boeien te slaan

Gemaakt: Maandag, 17 juni 2019 17:49

NIJKERK - Afgelopen zaterdag werd op de Spoorstraat in Nijkerk een man uit Nijkerk aangehouden voor het bezit van een handelshoeveelheid harddrugs en het rijden zonder rijbewijs. De man reed op een scooter waarvoor hij geen rijbewijs had en een aantal weken geleden ook al voor was bekeurd.

 

De man viel op omdat hij ineens ging lopen bij het zien van een motoragent. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig waardoor een passerende automobilist de agent heeft geholpen om de man in de boeien te kunnen slaan. Onderzoek door de recherche volgt.

Meerdere gewonden bij ongeval op de A28 in Amersfoort

Gemaakt: Dinsdag, 18 juni 2019 17:44

AMERSFOORT - Dinsdagmiddag zijn de hulpdiensten met spoed opgeroepen naar de A28 bij Amersfoort. Daar is een ongeval gebeurd met meerdere voertuigen. Hoeveel gewonden er precies zijn is niet duidelijk.

 

Rijkswaterstaat heeft drie rijstroken afgesloten. De brandweer is aanwezig om assistentie verlenen omdat er één persoon bekneld zou zitten. Het ongeval zorgt voor flinke file vanuit Nijkerk richting Leusden.

Auto gaat in vlammen op aan de Berencamperweg in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 18 juni 2019 18:54

NIJKERK - Dinsdagavond omstreeks half zeven heeft op de Berencamperweg in Nijkerk een auto vlam gevat. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat de auto geheel verloren ging.

 

Het verkeer heeft aan beide kanten enige hinder ondervonden van de brand.

Brand in appartementencomplex Putten na blikseminslag

Gemaakt: Woensdag, 19 juni 2019 20:28

PUTTEN - Op woensdagavond 19 juni is de brandweer met spoed uitgerukt naar de Aaltsengoed in Putten. Er is brand ontstaan in het dak van een appartementengebouw. De brand is ontstaan door bliksem inslag.

 

De brandweer is druk bezig met het blussen van de brand.

Politie zoekt getuigen van inbraak in woning Hoevelaken

Gemaakt: Donderdag, 20 juni 2019 15:51

HOEVELAKEN - Tussen woensdag 19 juni 19.00 uur en donderdag 20 juni 9.15 uur, is er ingebroken in een woning aan de Oosterdorpsstraat. Heeft u tussen vermelde tijdstippen iets verdachts gezien in de omgeving, dan hoort de politie dat graag. U kunt dit melden via 0900-8844.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Auto belandt in de sloot aan de Bontepoort in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 20 juni 2019 16:34

NIJKERK - Op woensdag 19 juni omstreeks 08.30 uur kwam een personenauto in de sloot terecht in de polder bij Nijkerk aan de Bontepoort.

 

De bestuurder was vanaf Bunschoten binnendoor gereden richting Nijkerk en van de weg geraakt. De bestuurder kon zonder enig letsel uit de auto komen en liep enkel een natte broek/schoenen op. De auto liep forse waterschade op en moest uit de poldersloot getakeld worden.

Scooter aangereden door bestelbus in Putten

Gemaakt: Donderdag, 20 juni 2019 17:36

PUTTEN - Op donderdag 20 juni omstreeks 17:00 uur kreeg de politie een melding van een ongeval aan de Stationsstraat in Putten. Bij aankomst bleek het te gaan om aanrijding tussen een scooter en een bestelbus.

 

Omstanders hebben eerste hulp verleend aan de bestuurder van de scooter. Het slachtoffer is daarna door het ambulance personeel nagekeken en naar het ziekenhuis vervoerd.

Melding steekpartij station Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 21 juni 2019 22:49

NIJKERK - Op station Nijkerk is vrijdagavond een incident geweest waarbij iemand lichtgewond is geraakt na een vechtpartij. Het slachtoffer zou bedreigd zijn waarna hij/zij gewond is geraakt aldus woordvoerster van de politie.

 

De politie ter plaatse meldde eerst dat het ging om een valse/loze melding van een steekpartij maar dit is zojuist terug gedraaid. De politie laat weten dat er wel iets is gebeurd maar dat het nog onduidelijk is hoe en wat. De politie kon alleen mededelen dat er bij het incident, iemand zou zijn bedreigd en lichtgewond is geraakt. Uiteindelijk heeft niemand aangifte gedaan en tot op heden doet de politie ook verder onderzoek.

Gips populair tijdens open dag in ziekenhuis Meander Amersfoort

Gemaakt: Zaterdag, 22 juni 2019 17:09

AMERSFOORT - Op zaterdag 22 juni werd er een open dag bij het Meander ziekenhuis in Amersfoort gehouden. Veel mensen kwamen een kijkje nemen.

 

Bij de kinderen is vooral het gipsen van hun arm populair. Het is zo druk dat niet alle kinderen dat kunnen doen. Tijdens de open dag zijn er plekken te bekijken waar bezoekers normaal meestal niet komen. Men kon tevens een reanimatie bekijken, er was een flitsende flashmob en aandacht voor de gloednieuwe zuurstofcabine.

Schipper slaat overboord, speedboot vaart zonder bestuurder over Veluwemeer

Gemaakt: Zondag, 23 juni 2019 03:47

HARDERWIJK / ELBURG - Zaterdagavond kreeg de waterpolitie een melding van een snelrondvarende speedboot zonder opvarende op het Veluwemeer. Door KNRM werd uiteindelijk de boot gestopt. Doordat de boot tegen de kant vaarde kon een lid van de KNRM in de boot springen op de Harderbosweg. Door agenten is later schipper aangetroffen die overboord was geslagen.

 

Uit onderzoek bleek deze schipper zonder dodemanskoord had gevaren, geen vaarbewijs had en te veel alcohol had genuttigd. Proces-verbaal wordt opgemaakt en verder onderzoek volgt.

Landelijk noodnummer 112 niet bereikbaar door telefoonstoring [update]

Gemaakt: Maandag, 24 juni 2019 17:22

NEDERLAND - Het noodnummer 112 is landelijk niet bereikbaar door een storing, wordt maandag gemeld. Ook het meldkamernummer van de politie (0900-8844) is niet bereikbaar.

 

In geval van nood word mensen geadviseerd direct naar de lokale brandweer kazerne te gaan. Ook wanneer iemand de politie of ambulance nodig heeft kan men zich melden aan de kazerne.

 

Een alternatief 112-nummer is 088-6628240. Ook is er een alternatief voor 0900-8844: 088-9659630.

 

Update:

De storing bij KPN is verholpen. Het alarmnummer 112 is weer bereikbaar.

Scooterrijder in Hoevelaken klapt tegen afslaande auto

Gemaakt: Donderdag, 27 juni 2019 17:31

HOEVELAKEN - Donderdagmiddag zijn de hulpdiensten omstreeks 16.30 uur opgeroepen naar de Stoutenburgerlaan in Hoevelaken. Daar is een scooterrijder in de zijkant van een afslaande auto geklapt.

 

De scooterrijder is door ambulance personeel nagekeken en zal voor controle naar het ziekenhuis worden gebracht.

Personenauto slaat meerdere malen over de kop op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 30 juni 2019 17:01

NIJKERK - Op zondag 30 juni 2019, rond 7.40 uur, werden de hulpdiensten gestuurd naar de A28, vlak voor afrit Nijkerk, richting Zwolle voor een eenzijdig ongeval. Een personenauto is meerdere malen over de kop geslagen door vermoedelijk een stuurfout.

 

De bestuurder had een engeltje op de schouder! Het had veel erger af kunnen lopen. Wel moest de bestuurder mee met de ambulance om zeker te zijn dat alles in orde was, want bij dit soort ongevallen komt doorgaans hoog energetisch letsel kijken. Hopelijk zal de bestuurder er helemaal goed vanaf komen.

Meerdere ongevallen met motorrijders op de Veluwe

Gemaakt: Zondag, 30 juni 2019 21:16

PUTTEN / ERMELO - Op zondag 30 juni hebben meerdere ongevallen plaatsgevonden waarbij motorrijders betrokken waren.

 

Op de A28 bij Putten gingen een paar motorrijders onderuit. Op de N302 onder Ermelo reed een motorrijder achterop een personenauto. Gelukkig viel het letsel in de meeste gevallen mee. Wat schrammen en een vermoedelijk gebroken pols.

Alleen op pad? Zorg dat je identiteit geen zoektocht wordt

Gemaakt: Maandag, 01 juli 2019 17:26

REGIO - Na de onwel wording van een vrouw dit weekend, riep de politie mensen op om te helpen met het vaststellen van haar identiteit. Dit duurde bijna de hele dag, waarna ze de familie konden informeren. Dit incident maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat je identificeerbaar bent als je alleen op pad bent. In het belang van jezelf en je familie, maar ook voor het krijgen van de juiste medische zorg.


Wat kun je doen?
Op je mobiel kun je ICE nummers installeren. Dit betekent: In Case of Emergency. Via ICE weten hulpverleners zelfs bij een vergrendelde mobiel wie ze moeten bellen bij een noodgeval. Check bij je provider hoe je ICE kunt installeren. Ben je alleen onderweg zonder mobiel? Zorg dan in ieder geval dat je een identificatiebewijs bij je hebt.

 

ICE-nummer instellen op iOS

  • Open de applicatie Gezondheid.
  • Onderin vind je vier tabbladen. Ga naar het tabblad 'Medische ID'.
  • Maak een medische ID aan. Hier vul je zaken in als medische aandoeningen, allergieën en reacties, medicijngebruik, bloedgroep en aantekeningen. Als je verder naar beneden scrolt vind je de optie 'Voeg contactpersoon toe'. Hier selecteer je je noodcontact.

 

Zorg dat helemaal bovenin de optie 'Toon bij vergrendeling' is ingeschakeld. Als je klaar bent met het invoeren van je gegevens druk je op Gereed (rechts bovenin).

 

ICE-nummer instellen bij Android

  • Ga naar Contacten en selecteer Groepen. Hier vind je de optie 'ICE-contact bij nood'. Druk op de knop 'Contact toevoegen'.
  • Kies 'Contact noodgevallen'. Selecteer één van je bestaande contacten, of maak een nieuw contactpersoon aan. Deze persoon is nu ingesteld als noodcontact.

 

Een hulpverlener of omstander kan nu vanaf het vergrendelscherm contact met deze persoon opnemen. Hij of zij sleept het slot-icoontje omhoog en kiest voor 'Noodoproep'. Daar kunnen zij een noodnummer invoeren of ICE-contactpersoon selecteren.

 

Niet alle Android-toestellen beschikken over de ICE-functie. Heb jij zo'n smartphone? Dan kun je een beroep doen op één van de vele ICE-applicaties uit de Google Play Store, zowel gratis als betaald. De meeste hebben bovendien de mogelijkheid om aanvullende informatie op te nemen, bijvoorbeeld over medicijngebruik, allergieën, bloedgroep, sms versturen of donorcodicil.

Scan geen QR-code van onbekenden!

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 07:36

De Fraudehelpdesk heeft verschillende meldingen ontvangen van oplichting met gebruik van een QR-code. De gedupeerden zijn vaak grote geldbedragen kwijt.

 

In alle gevallen boden de melders iets te koop aan op internet, en een geïnteresseerde koper wilde graag de vraagprijs betalen. Hij zou afrekenen via zijn 'zakelijke rekening'. Daarvoor wilde hij wel het rekeningnummer van het latere slachtoffer hebben.

 

Vervolgens appte hij een QR-code, die de verkoper moest scannen om de betaling te bevestigen en het geld te kunnen ontvangen. Nadat deze dit had gedaan, bleek de oplichter volledige toegang te hebben tot de bankrekening van het slachtoffer. Zowel betaal- als spaarrekeningen konden worden geplunderd.

 

Alle melders waren klant bij dezelfde bank.

 

Heeft u iets dergelijks meegemaakt? Doe dan een melding bij de Fraudehelpdesk.

Meerdere voertuigen betrokken bij ongeval op de A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:08

NIJKERK - Woensdag 3 juli omstreeks 11:50 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen naar de A28 bij Nijkerk vanwege een aanrijding tussen meerdere voertuigen. Het is onduidelijk of er bij het ongeval ook gewonden zijn gevallen.

 

Vermoedelijk is er ook een vrachtwagen betrokken bij het ongeval. De snelweg werd in zuidelijke richting afgesloten, met een lange file vanaf Strand Horst tot gevolg, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

Storing bij Facebook en Instagram

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 16:23

Er is vanaf 15:52 uur een storing bij Facebook en Instagram. De foto's op Facebook en Instagram worden niet geladen. Ook ontvangen sommige WhatsApp-gebruikers geen berichten. De storing is wereldwijd.

 

De oorzaak van de storing is nog onduidelijk.

Traumahelikopter landt bij gemeentehuis Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 03 juli 2019 22:31

NIJKERK - Woensdagavond 3 juli werden de hulpdiensten opgeroepen voor een noodsituatie in een woning aan de Van Delenstraat in Nijkerk.

 

Naast een ambulance kwam er ook een traumahelikopter vanaf Volkel naar Nijkerk gevlogen om assistentie te verlenen, de heli landde op de parkeerplaats

van het gemeentehuis in Nijkerk. 

 

Wat er precies aan de hand is is verder niet bekend.

Phishing bericht ernstig verkeersongeval op Facebook

Gemaakt: Zaterdag, 06 juli 2019 16:32

NEDERLAND - Op Facebook gaan berichten rond waarin wordt gevraagd om slachtoffers van een zwaar verkeersongeval te identificeren. Om foto's van de slachtoffers en het ongeval te bekijken, wordt gevraagd om te klikken op een link. Let op! Dit soort berichten worden niet door de politie geplaatst. Wanneer je op de link klikt, wordt gevraagd om in te loggen waarna jouw inloggegevens van Facebook worden buitgemaakt.


Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze vorm van phishing?

  • Allereerst klik nooit zomaar op vreemde links.
  • Let daarnaast altijd goed op waar je inlogt met jouw inloggegevens van Facebook.
  • Wat wordt aangeraden is het instellen van tweestapsverificatie op Facebook en bij andere social media kanalen. Dit is een beveiligingsfunctie die, in aanvulling op je wachtwoord, helpt om je social media-account te beschermen.

A28 bij Amersfoort even dicht vanwege landing traumahelikopter

Gemaakt: Zondag, 07 juli 2019 19:22

AMERSFOORT - Op zondagavond 7 juli zijn de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een incident op de A28, richting Utrecht, bij Amersfoort.

 

Er was sprake van een medische noodsituatie. Vermoedelijk werd een kind onwel in een auto. De A28 was eventjes afgesloten omdat de traumahelikopter op de snelweg moest landen. Het kind is even later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hierna werd de A28 weer vrijgegeven voor het verkeer.

Politie doet onderzoek na aantreffen van lichaam in Ermelo [update]

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 07:52

ERMELO - Op maandag 8 juli is in de omgeving van de Kolbaanweg in Ermelo een lichaam gevonden. De politie is op dit moment bezig met onderzoek. Op dit moment kunnen ze nog geen verder informatie geven. Het is niet bekend of het om een misdrijf gaat.

 

Update

De politie meldt om 09:30 uur dat het onderzoek naar de doodsoorzaak is afgerond. De forensisch arts heeft geconcludeerd dat er sprake is van een natuurlijk overlijden. Van een misdrijf of ongeval is geen sprake.

Politie zoekt getuigen van straatroof aan de Zijdevlinder in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 08 juli 2019 16:58

NIJKERK - Op zondagavond 7 juli 2019 heeft er tussen 20:45 uur en 21:00 uur een straatroof plaatsgevonden op het bruggetje aan de Zijdevlinder in Nijkerk (ter hoogte van de Arkemheenweg en de gemeentewerf).


Het slachtoffer zou door 2 jongens, die met een scooter op het bruggetje stonden, tot stoppen zijn gedwongen en heeft zijn zakken leeg moeten maken. Uiteindelijk mocht het slachtoffer doorfietsen en is hij weggefietst in de richting van Nijkerkerveen.


Van de jongens is het volgende signalement bekend:


Dader 1:
- lichtgetinte huidskleur;
- 16 a 17 jaar oud;
- dun postuur;
- 175 a 180 cm lang;
- stoppels (baard en snor);
- opvallende geelkleurige jas van het merk Tommy Hilfiger. De jas was voorzien van een capuchon die de jongen ook over zijn hoofd droeg;
- zwarte spijkerbroek.


Dader 2:
- lichtgetinte huidskleur;
- 15 a 16 jaar oud;
- normaal postuur (iets breder dan dader 1);
- ongeveer 175 cm lang;
- zwarte jas voorzien van een capuchon die de jongen ook over zijn hoofd droeg;
- zwart mondkapje/sjaaltje over mond en neus. Deze was voorzien van een witte opdruk van de onderzijde van een skelettenkop;
- zwarte broek.


De twee hadden een scooter bij zich die voldoet aan de volgende beschrijving:
- mat zwart;
- kenteken onbekend, ook of het een blauwe of gele kentekenplaat betrof;
- voorzien van een windscherm;
- mogelijk een Piaggio Zip of een daarop gelijkend model;
- scooter maakte behoorlijk veel lawaai wanneer er gas gegeven werd.


De politie is op zoek naar getuigen van dit incident of mensen die mogelijk vóór of na dit tijdstip de dader(s) hebben zien rijden of staan.


Heeft u mogelijk informatie die de politie verder kan helpen? Neemt u dan contact op via 0900-8844. Vermeld hierbij het volgende registratienummer: 2019300916

Zwaar beschonken automobilist in Putten rolt uit auto tijdens blaastest

Gemaakt: Dinsdag, 09 juli 2019 00:58

PUTTEN - Enkele Puttenaren maken melding van een vermoedelijk zeer dronken man op de Gervenhof in Putten: vermoedelijk wil de man in een auto stappen en wegrijden. De politie is in de buurt en nét op het moment dat de Volkswagen Golf uit Polen de Engweg op rijdt krijgen de agenten zicht op de auto. De staat van dronkenschap lijkt dusdanig dat het gegeven stopteken niet wordt opgevolgd. Dan maar de politieauto ervoor zetten waarna de zaak onder controle is.

 

De bestuurder rolt uit de auto op het moment dat de blaastest uitgevoerd moet worden. Met moeite verschijnt de F, van FAIL, in het scherm.

 

De bestuurder is overgebracht naar bureau in Harderwijk voor de ademanalyse. De 41-jarige man uit Polen heeft geen vaste woon-of verblijfplaats in Nederland en dus wordt de dagvaarding direct opgemaakt en in persoon uitgereikt op het politiebureau Harderwijk.

 

In november 2019 zal de man zich bij de rechter moeten verantwoorden.

Meerdere kratten bier gestolen bij bedrijf aan het Plein in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 18:01

NIJKERK - Afgelopen nacht tussen 03:00 en 03:30 uur werd bij een bedrijf aan het Plein in Nijkerk meerdere kratten bier gestolen. Gezien de hoeveelheid kratten zou dit wel opvallen. De vraag is dus wie heeft afgelopen nacht iets gezien of weet hier meer van?

 

Daarnaast wil de politie omliggende bedrijven vragen om naar hun camerabeelden te kijken en contact met de politie op te nemen waarneer er iets op staat wat hiermee verband kan houden.

A1 bij Hoevelaken dicht na ongeluk

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 19:21

HOEVELAKEN - De A1 richting Amsterdam is bij knooppunt Hoevelaken dicht na een ongeval.


Hoe het ongeluk kon gebeuren en of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend. Verkeer richting Utrecht / Amsterdam wordt omgeleid via de A30 en A12.

Snelle wagens door politie aan de kant gezet wegens ongewenst rijgedrag

Gemaakt: Woensdag, 10 juli 2019 20:40

AMERSFOORT - Bij een ongeval woensdagavond 10 juli op de A1 bij Amersfoort zijn vier snelle en peperdure auto's door de politie op de vluchtstrook gezet vanwege ongewenst rijgedrag.

 

De auto's doen mee aan de NexusBall Rally, die door een groot deel van Nederland, Duitsland en Denemarken trekt. De politie sprak de bestuurders aan maar men kon vervolgens hun weg weer vervolgen. Dit voorval stond los van de kleine aanrijding op de snelweg.