Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 10:20:33 Blom, Huisarts Henri Nouwenstraat 3863HV Nijkerk 30034 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

maandag 08 maart 2021

Archief

Auto raakt van de A28 tussen Nijkerk en Amersfoort Vathorst

Gemaakt: Zondag, 11 oktober 2020 02:44

NIJKERK - Zaterdagavond rond 21.45 uur is op de A28 tussen Nijkerk en Amersfoort Vathorst een auto van de weg geraakt en achter de vangrail beland in een greppel. Eén persoon is gecontroleerd in de ambulance.

 

De auto is aan de voor- en achter zijde beschadigd geraakt en wordt door een berger achter de vangrail vandaan gehaald. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u en de rechter rijbaan is afgesloten, waardoor er maar 1 rijbaan beschikbaar is.

Nieuwe Corona maatregelen; Horeca moet vanaf woensdag deuren sluiten

Gemaakt: Dinsdag, 13 oktober 2020 19:11

NEDERLAND - De cafés en restaurants gaan weer dicht. Alle horecagelegenheden in Nederland moeten woensdag de deuren sluiten, meldt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dinsdag op een persconferentie. Ook mag er in heel Nederland na 20.00 uur geen alcohol meer verkocht worden. 

 

Amateursport

Alle amateursport in teamverband, in een groep groter dan vier personen, boven 18 jaar komt stil te liggen. Daarnaast wordt een niet-medisch mondkapje verplicht in binnenruimte vanaf 13 jaar. Dat zijn de belangrijkste maatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd.

 

Aanpak

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rondom het coronavirus in ons land. Als we niet oppassen zijn we binnen een paar weken terug naar af. Alleen als we allemaal de basisregels naleven kunnen we corona onder controle krijgen.

Ambulancehelikopter gaat vanaf maandag weer corona patiënten vervoeren

Gemaakt: Vrijdag, 16 oktober 2020 21:34

NEDERLAND - Net als in het voorjaar gaat MAA (Medical Air Assistance) weer helpen bij het vervoer van coronapatiënten. MAA zet een ambulance-helikopter in om patiënten van intensive cares te vervoeren naar ziekenhuizen elders in het land of Duitsland. Hiervoor wordt de reserve ambulanceheli gebruikt, die ook vliegt voor patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden.

 

De ambulance-heli zal vliegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant. Het academisch ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen zorgt samen met mobiele teams van andere ziekenhuizen voor de bemanning met een spoedarts en een speciale verpleegkundige.

 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) selecteert welke patiënten naar Duitsland worden gebracht. Daar zijn op dit moment op intensive care-afdelingen 71 bedden beschikbaar voor Nederlanders. Waarschijnlijk worden dit weekeinde al patiënten met een ambulance over de weg naar Duitse ziekenhuizen gebracht.

Boeren delen gratis appels uit in het centrum van Vathorst #Kuubskisten

Gemaakt: Zaterdag, 17 oktober 2020 15:51

AMERSFOORT - Op zaterdag 17 oktober werd in het centrum van Vathorst gratis appels uitgedeeld. De boeren willen met het winkelend publiek in gesprek gaan over de productie van voedsel en de landbouw in Nederland.

 

Ook op andere plekken in het land worden vandaag appels uitgedeeld. Door heel het land worden vandaag 150.000 appels uitgedeeld. In Vathorst was overigens weinig animo voor de gratis appels. Een enkeling nam een gratis appel. Actie #Kuubskisten is onderdeel van Agractie.

Is uw gereedschap afgelopen nacht gestolen?

Gemaakt: Maandag, 19 oktober 2020 05:54

PUTTEN / BARNEVELD - In de nacht van zondag op maandag 19 oktober wilden agenten naar aanleiding van een anpr-hit (Automatische kentekenplaatherkenning) een voertuig controleren. Dit voertuig werd in verband gebracht met onder andere autoinbraken waar gereedschap uit was weggenomen.

 

Agenten in Barneveld troffen het voertuig aan met divers gereedschap wat vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Het voertuig is onder andere in Putten geweest. Heeft u onderstaand gereedschap en is het afgelopen avond/nacht weggenomen? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Brandweer rukt uit voor brand bij visverwerkingsbedrijf in Bunschoten-Spakenburg

Gemaakt: Maandag, 19 oktober 2020 23:43

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Maandagavond 19 oktober rond 23.10 uur is een grote uitslaande brand ontstaan bij een visverwerkingsbedrijf aan de Haringweg in Bunschoten-Spakenburg.

 

Volgens 112 Meldingen Bunschoten werd om 23:29 uur opgeschaald naar het sein 'Grote brand'. De brand woedt bij het bedrijf Van de Groep Fish Processing. Meerdere eenheden van de brandweer zijn ingezet om de brand te bestrijden. De brandweer wist de brand te beperken tot het gebouw. Momenteel wordt er onderzoek gedaan om te kijken waar de brand zich binnen nog bevindt om te brand volledig te kunnen doven.

 

Behalve brandweer Bunschoten was er ook een voertuig uit Nieuwegein en de hoogwerker uit Nijkerk. 

Ravage na aanrijding tussen vrachtwagen en personenauto op kruising in Ede

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 16:17

EDE - Donderdag 22 oktober heeft er op de kruising Keesomstraat met de Laan der Verenigde Naties in Ede een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. Volgens 112 Meldingen Ede vond de aanrijding om 11:41 uur plaats.

 

Een ambulance kwam ter plaatse maar niemand raakte gewond. De schade is enorm en beide voertuigen moeten afgesleept worden.

 

De bestuurder van de personenauto vertelt dat hij voor het rode verkeerslicht stond te wachten. Na een aantal seconden klapt de vrachtwagen achterop zijn auto. De vrachtwagenchauffeur heeft geprobeerd uit te wijken en heeft hierbij nog een andere auto geraakt.

Telefoondief wordt in zijn nek gesprongen door slachtoffer en breekt been

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 17:57

AMERSFOORT - Woensdagavond 21 oktober rond 19.45 uur is een jongen van zijn telefoon beroofd op het Stationsplein in Amersfoort. Een van de verdachten die op de vlucht sloeg, is gewond geraakt toen hij door het slachtoffer in zijn nek werd gesprongen op een trap in het station en een val maakte van 2,5 meter.

 

Een 19-jarige jongen uit Hoogland wilde zijn telefoon verkopen en had via snapchat afgesproken met een 17-jarige jongen uit Hoevelaken, die hij vaag kende. Ze ontmoetten elkaar bij het station van Amersfoort, aan de zijde van de parkeerplaats van de bussen bij de voetgangersbrug van het station.

 

De jongen uit Hoevelaken was in het gezelschap van drie jongens, allen ongeveer 17 jaar. Er werd wat gepraat en de telefoon werd overhandigd zodat deze bekeken kon worden door de potentiële koper. Blijkbaar beviel de telefoon want de jongen en zijn drie vrienden gingen er met telefoon en zonder te betalen rennend vandoor. Via de voetgangersburg holden zij het station in.

 

Het slachtoffer zette de achtervolging in. Op de trap naar beneden sprong hij in nek van de 17-jarige jongen uit Hoevelaken. Ze maakten allebei een val van 2,5 meter waarbij de jongen uit Hoogland boven op de jongen uit Hoevelaken terecht kwam. De Hoevelaker raakte daarbij gewond en brak o.a. een been. Volgens personeel van een vervoersbedrijf heeft het boefje huilend op getoonde bankje gezeten in afwachting van de ambulance die even later arriveerde.

 

Getuigen gezocht
In verband met het onderzoek naar de toedracht van het incident, zijn we op zoek naar mensen die gisteravond op het Stationsplein getuige zijn geweest van de beroving of het groepje van vijf jongens hebben zien staan. Zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. 

Vanaf middernacht landelijke ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

Gemaakt: Donderdag, 22 oktober 2020 19:36

NEDERLAND - Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt per 23 oktober 2020 om 00:00 uur voor heel Nederland een ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden. De maatregel wordt genomen naar aanleiding van een recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen (Utrecht) waarvan na een test bij twee kadavers vogelgriep is vastgesteld van een hoogpathogene variant (HPAI van het serotype H5N8). Inmiddels wordt ook een dode smient uit dezelfde omgeving getest voor vogelgriep. Nader onderzoek moet nog aantonen of dit ook HPAI H5N8 of een ander serotype betreft.

 

Advies deskundigengroep dierziekten
Minister Schouten heeft de deskundigengroep dierziekten gevraagd de bevindingen te beoordelen. De deskundigengroep concludeert dat het virus van de besmette knobbelzwanen hoogstwaarschijnlijk uit Rusland afkomstig is en met trekvogels naar Nederland is gebracht. Daar zijn de afgelopen maanden veel meldingen van HPAI geweest. Veel watervogelsoorten leven in groepen in deze tijd van het jaar. Onder deze omstandigheden kan een virus zoals HPAI H5N8 relatief gemakkelijk spreiden onder wilde watervogels.

 

Maatregelen naar aanleiding van het advies
De deskundigengroep schat in dat het risico op een introductie op een pluimveebedrijf nu hoog is. Daarom heeft de minister van LNV een landelijke ophokplicht ingesteld voor commercieel gehouden pluimvee om te voorkomen dat bedrijven in Nederland besmet raken door virus uit wilde vogels. Pluimveebedrijven met een uitloop (vrije-uitloop en biologische) hebben namelijk een grotere kans om vogelgriep in te slepen. Daarnaast worden eendenbedrijven verplicht het strooisel, dat in de stal gebruikt wordt, zo op te slaan dat het ontoegankelijk is voor wilde vogels en bij het aanbrengen van het strooisel in de stal te voorkomen dat materiaal van het erf in de stal terecht kan komen. Het ministerie van LNV zal het insleeprisico regelmatig laten beoordelen.

 

Maak melding van dode wilde vogels
Het is in de huidige situatie van belang dat vondsten van dode wilde vogels worden gemeld bij de daarvoor bestemde instanties.

Kop staart aanrijding op de Berencamperweg in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 23 oktober 2020 14:29

NIJKERK - Vrijdagmiddag net voor 13.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Berencamperweg. Het ongeval gebeurde tussen de brug over de A28 en de brug richting Zeewolde. De schade aan de voertuigen was behoorlijk maar de verwondingen leken erg mee te vallen. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de inzittenden van de voertuigen na te kijken.

 

De bestuurster van de auto die haar voorganger raakte zat samen met haar hondje in de auto. Behalve de schrik had het diertje verder geen klachten. Het verkeer heeft korte tijd hinder ondervonden van het ongeval.

Man (18) uit Harskamp overleden na ernstig ongeval op de Barneveldseweg in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 24 oktober 2020 04:43

NIJKERK - Op de Barneveldseweg N301 tussen Nijkerk en Terschuur zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 18 jaar uit Harskamp ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Volgens 112 Meldingen Nijkerk kwam omstreeks 01:00 uur een cabrio met twee inzittenden op zijn kant tegen een boom tot stilstand. Beide inzittenden kwamen bekneld te zitten.

 

Om de slachtoffers snel te kunnen bevrijden heeft de brandweer de auto weer op vier wielen getrokken. Eén slachtoffer kon al snel bevrijd worden, het tweede slachtoffer zat dusdanig bekneld dat de brandweer ruim een half uur nodig had hem te bevrijden. Vanwege het ernstige letsel kwamen twee MMT teams ter plaatse uit Amsterdam en Volkel met een traumahelikopter. Beide slachtoffers zijn door ambulanceteams met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Eén slachtoffer naar Amsterdam en één naar Utrecht. Een 18-jarige man uit Harskamp is later op de nacht overleden aan zijn verwondingen.

 

De verkeersspecialisten van de VOA doen onderzoek hoe het eenzijdige ongeval kon gebeuren. Aan de sporen te zien zijn de mannen vanuit de richting van Nijkerk naar Barneveld gereden. De weg is voorlopig dicht.

Maximaal 30 kilometer per uur in hele bebouwde kom

Gemaakt: Dinsdag, 27 oktober 2020 19:15

DEN HAAG - In de bebouwde kom zou een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur de norm moeten zijn, met mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie van GroenLinks en de SGP, die daartoe oproept. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is nu nog 50 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven.

 

De veiligheid gaat erop vooruit als automobilisten binnen de bebouwde kom minder hard rijden. Vooral kinderen hebben weinig kans om te overleven bij een botsing waarbij de auto 50 kilometer per uur rijdt. "De kans op ongelukken is 3,5 keer kleiner als we iets zachter rijden. Veel veiliger voor voetgangers, fietsers en kinderen", verklaart Suzanne Kröger van GroenLinks.

 

Het voorstel werd met grote meerderheid aangenomen. Onder meer de regeringspartijen D66, CDA en ChristenUnie stemden voor. De minister moet nu duidelijk maken wat ze met het voorstel gaat doen.

Poffertjesbakker begint eigen Corona teststraat in Bunschoten

Gemaakt: Donderdag, 29 oktober 2020 15:14

BUNSCHOTEN - Op donderdag 29 oktober is een snelteststraat in gebruik genomen aan Het Steenland in Bunschoten. Ondernemer Patrick Dreijer is een eigen teststraat begonnen. Voorheen stond Patrick op festivals met poffertjes.

 

Stil zitten doet de ondernemer niet. Sinds vandaag heeft die zijn eigen teststraat. Binnen 15 minuten krijgen klanten het resultaat van de test te horen. De teststraat is gemaakt van een vrachtwagen die normaal dient als restaurant op festivals.

Stuk hout vliegt dwars door voorruit van auto bij ongeval in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 30 oktober 2020 14:50

NIJKERK - Op vrijdag 30 oktober rond 7:45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Bunschoterweg in Nijkerk. Een 22-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg reed richting Nijkerk toen hij de controle over het stuur verloor en vervolgens de schutting van een woning ramde. Een houten balk van de schutting ging dwars door de voorruit.

 

Volgens een ooggetuige gebeurde het ongeval tijdens een inhaalmanoeuvre. De ooggetuige heeft meteen contact opgenomen met de hulpdiensten. De brandweer en ambulance kwamen voor controle, maar de automobilist bleek ongedeerd.

Vrouw gewond bij valpartij met fiets op de Spoorstraat in Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 31 oktober 2020 14:47

NIJKERK - Zaterdagmorgen 31 oktober rond 9.45 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Spoorstraat in Nijkerk. Een oudere vrouw is met haar fiets onderuit gegaan en gewond geraakt.

 

Nadat ze was gestabiliseerd door het ambulancepersoneel is ze met onbekende verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe de vrouw met de fiets onderuit kon gaan is niet bekend.

Ernstig gewonde bij incident op manege in het buitengebied van Nijkerk

Gemaakt: Zaterdag, 31 oktober 2020 16:54

NIJKERK - Bij manege Kraay aan de Blokhuizersteeg in Nijkerk is zaterdagmiddag rond 16:05 uur een persoon gewond geraakt. Het is niet bekend of het slachtoffer een trap heeft gehad van een paard of er vanaf is gevallen.

 

Een traumahelikopter met een mobiel medisch team (MMT) landde bij de manege om de ambulancemedewerkers te ondersteunen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vermoeden van prostitutie op parkeerplaats Uilengoor langs snelweg bij Terschuur

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 15:43

TERSCHUUR - Zondagochtend 1 november zijn een aantal dames aangetroffen, waarvan het vermoeden bestaat dat ze zichzelf aan prostitueren waren. De dames werden gezien op parkeerplaats Uilengoor langs de A1 bij Terschuur.

 

De gegevens van de vermeende vrouwen van lichte zeden zijn genoteerd, waarna ze er met een waarschuwing vanaf kwamen. Er zal nog worden bekeken of ze in verband kunnen worden gebracht met prostitutienetwerken.

Brand gesticht in speeltuintje aan de Tromplaan in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 01 november 2020 18:37

NIJKERK - Zondagmiddag 1 november rond 17.55 uur is brand ontstaan op een speelweide aan de Tromplaan in Nijkerk.

 

Het huisje van een speeltuin stond in brand bij aankomst van de hulpdiensten. Het vuur werd snel gedoofd door de brandweerlieden. Het gaat zeer waarschijnlijk om brandstichting. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Overleden persoon aangetroffen in woning Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 03 november 2020 16:16

NIJKERK - Dinsdagmiddag 3 november rond 15.00 uur is een overleden persoon aangetroffen in een woning aan de Brücknerlaantje in Nijkerk. De politie heeft een groot gebied afgezet met lint.

 

Het onderzoek vindt plaats in een woning. Ook het voetpad achter de woning is afgezet. Het is nog niet bekend of het om een misdrijf gaat of niet.

DierenPark Amersfoort ontruimd na ontsnapping chimpansees, dieren doodgeschoten

Gemaakt: Dinsdag, 03 november 2020 16:39

AMERSFOORT - Dinsdagmorgen 3 november rond 11.00 uur werd per direct het DierenPark aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort gesloten. Het park werd per direct gesloten wegens een ontsnapping van twee chimpansees die een gevaar op kunnen leveren voor bezoekers. De apen waren door een menselijke fout ontsnapt uit hun verblijf. De dieren zijn doodgeschoten.

 

Geen verdoving

De ontsnapte chimpansees werden opgemerkt door medewerkers van het dierenpark. De twee ontsnapte dieren moesten worden doodgeschoten omdat de chimpansees imponerend gedrag vertoonden en voor een levensgevaarlijke situatie konden zorgen. Verdoven van de dieren was geen optie. Het zou zeker 15 minuten duren voordat het effect van de verdoving werkt en had zich een ramp kunnen voordoen.

 

Alle bezoekers werden direct in veiligheid gebracht en het park werd voor de rest van de dag gesloten. Niemand raakte gewond. Voor de bezoekers en medewerkers die getuigen waren van de ontsnapping is slachtofferhulp aangeboden.

Onderzoek naar gevonden overleden persoon gaat nog hele dag duren

Gemaakt: Woensdag, 04 november 2020 13:58

NIJKERK – In een woning aan het Brucknerlaantje in Nijkerk is dinsdagmiddag een overleden persoon aangetroffen. Het onderzoek wat daarna volgde wijst er op dat dit geen natuurlijk dood is geweest. Dinsdagavond is er een plaats delict unit geplaatst nabij de woning en heeft er uitgebreid forensisch onderzoek plaatsgevonden dat de hele nacht is doorgegaan.

 

Ook op woensdag is er nog verder onderzoek gedaan naar de omstandigheden waarin de gevonden persoon is aangetroffen. Het onderzoeksgebied is verkleind tot de woning zelf. In eerste instantie werd op dinsdag een groot deel van de buurt afgezet voor onderzoek.

Protestactie tegen doodgeschoten chimpansees bij DierenPark Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 04 november 2020 15:38

AMERSFOORT - Woensdagmorgen 4 november is organisatie Alle Dieren Vrij in protest gegaan bij DierenPark Amersfoort aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort. Zij zijn van mening dat alle dieren in DierenPark Amersfoort opgesloten zitten en tentoongesteld worden aan de mens ter vermaak. Zij willen gerechtigheid voor de doodgeschoten chimpansees Mike en Karibuna en eisen een sluiting van het dierenpark.

 

Het dierenpark is ook vandaag gesloten. Bezoekers staan voor een gesloten poort.

 

Zie ook:

Verdachte aangehouden vanwege betrokkenheid bij dood van vrouw in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 04 november 2020 21:56

NIJKERK - De politie heeft een 46-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden vanwege de betrokkenheid bij een ernstig misdrijf tegen een 85-jarige vrouw die dinsdag dood werd aangetroffen. In de nacht van maandag op dinsdag 3 november zou bij haar zijn ingebroken via de achterdeur van haar woning aan het Brücknerlaantje in Nijkerk en hebben de dader(s) de vrouw om het leven gebracht. Of er uit de woning ook iets is buit gemaakt, is nog onduidelijk.

 

De politie is naar eigen zeggen nog altijd druk bezig om te onderzoeken wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. Momenteel is nog niet duidelijk hoe de vrouw om het leven is gekomen.

 

Getuigen gezocht

Als er mensen zijn die de bewuste avond iets opvallends hebben gezien of gehoord, hoort de politie dat graag. Zij heeft nog een aantal vragen openstaan waar ze hulp goed kunnen gebruiken: wie heeft er de afgelopen dagen iets opvallends gezien of gehoord rond het Brücknerlaantje? Zijn er mensen die in de omgeving camera's hebben die op de straat gericht zijn? Ook bij andere informatie over het mogelijke slachtoffer komen zij graag in contact met inwoners. Tips doorgeven kan via tel. 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via 0800-7000.

 

Zie ook:

Brand in dak van woonwagen aan de Weidelaan Hoevelaken

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 18:40

HOEVELAKEN - Donderdagmiddag 5 november is brand uitgebroken in een woonwagen aan de Weidelaan Hoevelaken. De brandweer van Hoevelaken werd omstreeks 17:41 uur gealarmeerd volgens 112 Meldingen Hoevelaken.

 

De brandweer is hard aan het werk om de brandhaard te traceren. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Man haalt brandende gasfles uit woning Nijkerk en raakt gewond

Gemaakt: Donderdag, 05 november 2020 19:26

NIJKERK - Donderdagavond 5 november is er een gasfles in brand gevlogen in een woning aan de Brahmslaan in Nijkerk. Meerdere personen moesten door het dakraam aan de voorzijde de woning verlaten.

 

Een persoon reageerde direct op het vuur en heeft de brandende gasfles naar buiten gedragen. Hij raakte hierbij gewond aan zijn hand maar heeft naar alle waarschijnlijkheid een forse brand voorkomen.

 

De brandweer had het voor in de achtertuin snel onder controle en heeft de gasfles gekoeld. De man is door de brandweer aan zijn hand verzorgd en is op eigen kracht naar het ziekenhuis gegaan.

Bestelbus tegen boom in Putten, bestuurder spoorloos [video]

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 02:11

PUTTEN - Vrijdagavond 6 november rond 23.00 uur is op de Beulekampersteeg in Putten een bestelbus uit de bocht gevlogen en frontaal op een boom gebotst.

 

Passanten welke geen bestuurder konden vinden hebben de hulpdiensten ingeschakeld. De politie is met man en macht op zoek naar de mogelijk flink gewonde bestuurder. Politiemensen met zaklampen en honden kamden de omgeving uit. Tegen middernacht vond die zoekactie nog plaats.

Veel hulpdiensten aanwezig voor medische situatie in woning Hoevelaken

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 14:27

HOEVELAKEN - Zaterdagochtend 7 november rond 11:55 uur heeft er een medische situatie plaatsgevonden aan de Veenslagenweg in Hoevelaken. De brandweer kreeg de melding om assistentie te verlenen aan het ambulancepersoneel wat al ter plaatsen was. Na een korte tijd kwam er ook nog een tweede ambulance ter plaatse.

 

De brandweer ging met ademlucht de woning in. Later kwam er ook een ademluchtwagen van de brandweer om meer ademlucht te leveren. Dit was uiteindelijk niet meer nodig. Wat er precies in de woning heeft afgespeeld is niet duidelijk. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Steeds meer commerciële sneltesten maar die zijn niet allemaal betrouwbaar

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 17:52

NEDERLAND - Het gebruik van commerciële antigeen sneltesten neemt snel toe. Het is erg belangrijk mensen met klachten te testen. Dat is de enige zekerheid om te weten of je corona hebt of niet. Niet alle testen die nu op de markt zijn/worden gebracht zijn betrouwbaar.

 

Teststraat van de GGD

Zekerheid heb je in een teststraat van de GGD. Binnen 24 uur heb je een testafspraak en 24 uur later de uitslag. Afspreken kan via 0800- 1202 of www.coronatest.nl En blijf vooral thuis als klachten hebt. De GGD heeft verschillende teststraten. Hier lees je meer over de XL- teststraten, L-teststraten en de snelteststraten.

 

Commerciële testen

Als klant is het moeilijk inschatten of een niet-GGD test betrouwbaar is. Informeer je zelf goed, onder meer via de website van de testaanbieder. Controleer of er een arts betrokken is. Heeft de test een CE-markering. Wordt hij door een zorgprofessional uitgevoerd.

Positieve testen moeten gemeld worden bij de GGD ivm Bron- en contactonderzoek. Maar ook om mee te tellen in de regionale cijfers.

De drie goedgekeurde testen van het RIVM zijn:

  • Panbio COVID-10-Ag rapid test (Abbott)
  • BD Veritor COVID test (Becton Dickinson)
  • SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test (Roche)

Gewonde aangetroffen in woning Nijkerk bij aanhouding verdachte

Gemaakt: Zaterdag, 07 november 2020 19:59

NIJKERK - De politie heeft vandaag een 46-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden in een woning in Nijkerk. Het gaat om de eerder aangehouden verdachte in het lopende onderzoek naar het overlijden van een vrouw in een woning aan het Brucknerlaantje, dinsdag 3 november. In dat onderzoek is gisteren nieuw bewijsmateriaal bekend geworden. Daarnaast is vandaag een 47-jarige man in zijn woonplaats Amsterdam aangehouden. Beiden worden verdacht van poging moord danwel poging doodslag.

 

De vrouwelijke verdachte was gisteren door de rechter-commissaris heengezonden. Kort daarna werd er bij de politie aanvullende informatie bekend tegen deze verdachte. Daarop is de vrouw vanmorgen aangehouden in een (andere) woning in Nijkerk.


Bij de aanhouding van deze verdachte, trof de politie een persoon in de woning aan met verwondingen. Deze persoon is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft naast het lopende onderzoek, vandaag direct onderzoek gedaan naar de oorzaak van de verwondingen. Omdat vermoedelijk sprake is van poging tot zware mishandeling, is vanmiddag een 47-jarige man in zijn woonplaats Amsterdam aangehouden. Mét de al aangehouden 46-jarige vrouw, worden beiden verdacht van poging moord dan wel poging doodslag ten opzichte van de vanmorgen aangetroffen persoon.

Woonboerderij met rieten dak in Zwartebroek verwoest door brand [video]

Gemaakt: Zondag, 08 november 2020 02:21

ZWARTEBROEK - Aan de Platanenstraat in zwartebroek is in de nacht van zaterdag op zondag 8 november een woonboerderij volledig uitgebrand.

 

De brand werd rond 01:40 uur ontdekt. Al snel sloegen de vlammen uit het rietendak. De boerderij stond nog net binnen het dorp. De woning werd gebruikt voor arbeidsmigranten maar op het moment van de brand was niemand in de woning aanwezig. De brandweer laat de woning gecontroleerd uitbranden.

 

Rietploeg

Met een kraanwagen zal de woning gesloopt worden om de brandende resten te kunnen blussen. Naast de brandweer van Zwartebroek kwam het korps van Hoevelaken assisteren. Een rietploeg uit Kootwijkerbroek kwam ook ter plaatse maar omdat het dak al volledig in de brand stond had het geen zin om in actie te komen. Ook een waterwagen en een hoogwerker uit barneveld kwamen ter plaatse.