Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:21:14 Beatrixstraat 3862DB Nijkerk 150507 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zaterdag 05 december 2020

Archief

Ruiter overleden na val van paard in Putten

Gemaakt: Maandag, 29 juni 2020 15:59

PUTTEN - Maandagmiddag 29 juni rond 12.45 uur heeft een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Gervenseweg / Blarinckhorsterweg in Putten.

 

Een amazone was bezig met een ronde op haar paard toen het fout ging. De vrouw zou onwel zijn geworden en van haar paard zijn gevallen. De hulpdiensten werden groots ingezet, maar de hulp mocht helaas niet meer baten. De vrouw is ter plekke overleden.

 

De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht naar de oorzaak. De Gervenseweg was hierdoor enkele uren afgesloten.

Celstraf voor man die stadhuis Nijkerk ramde

Gemaakt: Dinsdag, 30 juni 2020 16:12

NIJKERK - Twaalf maanden cel waarvan 8 voorwaardelijk. Dat is wat de 50-jarige Nijkerker tegen zich hoorde eisen.

 

De man reed op vrijdag 6 maart met zijn pick-up truck het stadhuis van Nijkerk binnen met veel schade tot gevolg. De man betuigde veel spijt van zijn daad maar zag geen andere uitweg meer. De schade van rond de € 64.000.- wordt ook verhaald op de man.

Auto's met elkaar in botsing op de Ambachtsstraat in Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 01 juli 2020 17:47

NIJKERK - Woensdagmiddag 1 juli rond 17.05 uur zijn twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen op de Ambachtsstraat - N301 in Nijkerk.

 

Eén persoon is door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Eén van de auto's zal geborgen worden door een bergingsbedrijf. Hoe het ongeval kon gebeuren, is niet bekend. Politie Nijkerk doet onderzoek.

Politieagenten in Nijkerk bedreigd door Coronaspuger

Gemaakt: Vrijdag, 03 juli 2020 15:06

NIJKERK - Gisteravond, op donderdag 2 juli 2020 omstreeks 22.30 uur, heeft er zich een incident afgespeeld in de omgeving van het Molenplein in Nijkerk waarbij politieagenten zijn beledigd en bedreigd. De verdachte heeft hierbij onder andere de agenten bespuugd en geroepen dat hij Corona heeft. De verdachte is hierop aangehouden.

 

In verband met het lopende onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die iets hebben gezien en/of gehoord van het voorval. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

 

Coronaspugers worden zwaar gestraft door de rechter

Sinds het uitbreken van de pandemie zijn er 126 zittingen geweest waarbij verdachten voor de neus van anderen zouden hebben gerocheld en gekucht, terwijl zij beweerden besmet te zijn met Covid-19. De rechter tilt zwaar aan het dreigen met corona, blijkt uit de cijfers.

Meerdere gewonden bij ernstig ongeval op de Berencamperweg in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 05 juli 2020 17:18

NIJKERK - Zondagmiddag 5 juli rond 17.00 uur heeft een frontale aanrijding plaatsgevonden op de Berencamperweg - N301 in Nijkerk.

 

Bij het ongeval is één auto op zijn kant terecht gekomen nadat deze door de berm was geschoten. Brandweer Nijkerk is ter plaatse omdat er mogelijk slachtoffers bekneld zitten. Op het moment dat één van de auto's door de berm heen schoot heeft deze een passerende wielrenner geschept die gewond in de berm ligt. Twee traumateams werden per helikopter ingevlogen voor assistentie van de hulpdiensten met de verzorging van de slachtoffers. De politie sprak eerder van een dode, maar dat blijkt niet zo te zijn.

 

De Nijkerkersluis N301 is voor al het verkeer richting,- en vanuit Flevoland volledig afgesloten. De Verkeers Ongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht.

 

Update

In totaal zijn er 4 gewonden. Bij het ongeval waren twee auto's en twee fietsers betrokken. De inzittenden van één van de auto's, een 22-jarige vrouw uit Baarn en een 17-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg, zijn zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Ook de fietsers, twee mannen van 64 en 38 jaar uit Harderwijk, hebben de nacht in het ziekenhuis doorgebracht. 

Poolse werknemer (35) omgekomen door vallende lading bij bedrijf in Putten

Gemaakt: Maandag, 06 juli 2020 16:46

PUTTEN - Maandagmorgen 6 juli rond 11.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden in een bedrijfshal van een diervoederproducent aan de Industrieweg in Putten.

 

Een Poolse medewerker is geraakt door een vallende lading en daarbij zwaargewond geraakt. De hulpdiensten werden groots ingezet, waaronder een traumahelikopter om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het slachtoffer overleed in de ambulance aan zijn verwondingen

 

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De Inspectie SZW doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval.

Gaslek ontstaan tijdens graafwerkzaamheden in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 07 juli 2020 17:16

NIJKERK - Dinsdagmorgen 7 juli rond 11.30 uur is een gaslek ontstaan tijdens graafwerkzaamheden aan de Watergoorweg in Nijkerk.

 

De brandweer heeft metingen uitgevoerd op een bouwterrein waar nieuwe bestrating wordt gelegd. De straat werd afgezet om een veilig afstand tot de gaslek te creëren. De netbeheerder zal de leiding weer herstellen.

Fietser aangereden door pakketbezorger op kruising in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 07 juli 2020 19:40

NIJKERK - Dinsdagmiddag 7 juli rond 17.45 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Cornelis van Ramshorstlaan met de Nautenase Steeg in Nijkerk.

 

Een DHL-pakketbezorger heeft bij de kruising met het fietspad een fietser aangereden. De fietser raakte gewond en werd behandeld door een ambulancemedewerker. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Uiteindelijk hoefde fietser niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

113 Zelfmoordpreventie bereikbaar via 113 én gratis via 0800-0113

Gemaakt: Dinsdag, 07 juli 2020 19:49

Sinds 1 juli is 113 Zelfmoordpreventie bereikbaar via het telefoonnummer 113. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft zich hard gemaakt voor het beschikbaar stellen van dit telefoonnummer, zodat mensen met suïcidale gedachten beter de weg kunnen vinden naar de hulp van 113 Zelfmoordpreventie. Omdat het telefoonnummer 113 momenteel niet gratis bereikbaar is en 113 op de factuur van bellers ervan verschijnt, is de hulplijn van 113 Zelfmoordpreventie vanaf nu ook bereikbaar op het gratis nummer 0800-0113, bellen naar dit nummer verschijnt anoniem op de factuur. Om te zorgen dat de hulplijn voor iedereen optimaal bereikbaar is, blijft voor de zekerheid ook het ‘oude’ nummer 0900-0113 bestaan. Bellers betalen hiervoor hun gebruikelijke telefoonkosten.  

 

Bereikbaarheid

Mensen die worstelen met suïcidale gedachten en hierover willen praten kunnen 24/7 contact opnemen met de hulplijnen van 113 Zelfmoordpreventie. Naast een telefonisch gesprek kan dit ook via de chat, op www.113.nl. 113 doet er alles aan zo goed mogelijk bereikbaar te zijn. Op piekmomenten kunnen de lijnen bezet zijn en horen bellers een bandje waarin hen wordt gevraagd om in gevallen van levensgevaar met 112 te bellen. Hulpvragers kunnen ook hun gegevens achterlaten om op een rustiger moment te worden teruggebeld. 

 

Verschil tussen 112 en 113

De hulplijn van 113 Zelfmoordpreventie is er om te praten over zelfmoordgedachten of advies te vragen als iemand zich zorgen maakt over een naaste. Wanneer mensen direct hulp nodig hebben van de politie, brandweer of ambulance, bijvoorbeeld mensen die een zelfmoordpoging hebben ondernomen, moeten zij 112 bellen. 113 Zelfmoordpreventie kan zelf geen hulpdiensten naar hulpvragers sturen. Het is belangrijk om het verschil tussen de nummers goed duidelijk te maken, zodat mensen zo snel mogelijk goed geholpen kunnen worden. Deze boodschap horen mensen dan ook in de welkomstboodschap als zij bellen en wordt gecommuniceerd op de website.

 

Anonimiteit 

Bellen met de hulpverleners van 113 Zelfmoordpreventie is altijd anoniem. Dit betekent dat de hulplijn geen contactgegevens kan zien of locatie kan herkennen. Hulpvragers hoeven hun identiteit niet te vermelden bij het chatten of bellen en op facturen van bellers naar 0800-0113 wordt niet weergegeven dat er met de hulplijn is gebeld. Dat geldt ook voor bellers via 0900-0113. Bij het bellen naar het telefoonnummer 113 verschijnt het nummer wel op de factuur.

Barnevelds poolvosje gaat naar Vogelrevalidatiecentrum in Zundert

Gemaakt: Woensdag, 08 juli 2020 20:17

BARNEVELD - Dierenambulance Nijkerk kreeg woensdag 8 juli een melding binnen dat er een vosje in een hal zou zitten. Dat dier zat in een loods in Barneveld en kon uiteindelijk worden gevangen. Maar het poolvosje kan nergens heen, stichting AAP in Almere dat doorgaans dieren opvangt, is vanwege coronamaatregelen tot 1 september dicht.

 

De dierenambulance kwam uiteindelijk terecht bij het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert. Dit opvangcentrum vangt behalve vogels ook zoogdieren op. De jonge poolvos wordt woensdagavond nog weggebracht.

Boeren verzamelen zich in Nijkerk voor nieuwe actie

Gemaakt: Donderdag, 09 juli 2020 19:39

NIJKERK - Tientallen boeren hebben zich donderdagavond 9 juli met hun tractoren verzameld bij de McDonald's aan de Zelderseweg in terschuur. Ze zijn hierna in colonne naar Nijkerk gereden. De groep zal hierna de polder inrijden richting Lelystad Airport.

 

De boeren protesteren tegen het landbouwbeleid van minister Schouten en vooral tegen de maatregelen die zij wil nemen om de stikstofuitstoot te verminderen. De woede is recent opgelaaid omdat de minister het eiwitgehalte in veevoer wil verminderen om zo de uitstoot van stikstof terug te dringen. Volgens de boeren is dat dierenmishandeling. Ook zijn ze boos over de lage prijzen die supermarkten betalen voor hun producten.

 

Maandag werd al aangifte gedaan in Veenendaal bij het politiebureau en dinsdag was het een grote groep agrariërs uit de omgeving van Wekerom die aangifte deed in Arnhem.

Motorrijder zwaargewond bij ongeval op de A28 in Harderwijk

Gemaakt: Vrijdag, 10 juli 2020 16:40

HARDERWIJK - Een motorrijder is vrijdagmiddag 10 juli zwaargewond geraakt bij een ongeval op de A28 in Harderwijk. Het slachtoffer met de ambulance naar de traumahelikopter gebracht die was geland bij strand Horst in Ermelo. De toedracht van het ongeval is nog onbekend. De snelweg was korte tijd volledig afgesloten.

 

Het verkeer kan nu via de vluchtstrook langs het ongeval. Het ongeval gebeurde vanaf Amersfoort richting Zwolle.

WC op station Nijkerk in brand

Gemaakt: Dinsdag, 14 juli 2020 20:20

Nijkerk – Dinsdagavond rond 19.45 uur werd er een brand ontdekt op het station in Nijkerk. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen. Op het station was er brand ontstaan in het openbare toilet. De brandweer forceerde de deur van de WC waarna zwarte rook tevoorschijn kwam. De brand was daarna snel geblust.

 

In het oude stationsgebouw is onder andere reclamebureau Perron 18 gevestigd. Of er schade is door rook of water is niet bekend. Het treinverkeer heeft geen hinder ondervonden van de brand. Passagiers die uitstapte op het station konden via één zijde het station verlaten.

Fietsster gewond bij aanrijding met auto op de Nijkerkerstraat in Putten

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 16:42

PUTTEN - Woensdagmiddag 15 juli rond 12.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Nijkerkerstraat - N798 in Putten.

 

Een fietsster is gewond geraakt toen ze bij het oversteken van de weg de auto die voorrang had niet zag aankomen. Ze is tegen de auto gebotst en kwam hard ten val. Nadat het slachtoffer was behandeld in een ambulance is ze voor verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Boeren voeren 22 juli actie; "Blijf een dagje thuis"

Gemaakt: Woensdag, 15 juli 2020 19:59

NEDERLAND - Boeren gaan volgende week woensdag opnieuw actievoeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Farmers Defence Force (FDF) hoopt daarbij ook op steun van burgers. "Blijf een dagje thuis".

 

Woordvoerder Sieta van Keimpena zegt tegen Omroep Brabant dat ze met thuiswerken de stikstofuitstoot willen reduceren 'zodat wij ons vee niet ziek hoeven te maken.' Dat is volgens de boeren het gevolg van minder eiwitten in het veevoer, een maatregel van Schouten.

 

De minister wil boeren verplichten om de hoeveelheid eiwit in veevoer tijdelijk te verlagen om de stikstofuitstoot omlaag te brengen. De kabinetsplannen om de uitstoot van ammoniak op deze manier te verminderen leidden deze maand al tot protesten.

Inbrekers in Ede gaan ervandoor met auto bewoner en worden klemgereden in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 15:46

NIJKERK - Donderdagmorgen 16 juli rond 7.00 uur is een politie achtervolging geëindigd nadat de auto van de verdachten werd geramd op afrit van de A28 in Nijkerk. De inzittenden zijn aangehouden en vervoerd naar het politiebureau.

 

De achtervolging begon in Ede waar de verdachten tijdens een inbraak betrapt werden door de bewoner. De inbrekers gingen er vandoor met de auto van de bewoner. Bij tankstation de Middelaar leek het voertuig te stoppen, waarna geprobeerd is de inzittenden aan te houden. Hierop is de bestuurder toch weer gaan rijden, met schade aan de pomp en auto tot gevolg.

 

Uiteindelijk zagen agenten dat het voertuig op de A28 bij Nijkerk de snelweg verliet en probeerde deze in de tegengestelde richting weer op te rijden. Om dit te voorkomen is besloten om de verdachten tot stoppen te dwingen door de auto te rammen.

 

Door het incident was de afrit afgesloten voor onderzoek. Tijdens het onderzoek dachten weggebruikers toch de afrit te kunnen nemen, deze zijn bekeurd. Een bergingsbedrijf heeft zowel de politieauto als de personenwagen geborgen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem, waar het onderzoek nog volop bezig is.

Traumahelikopter landt in Putten voor incident op de Nijkerkerstraat

Gemaakt: Donderdag, 16 juli 2020 16:04

PUTTEN - Donderdagmiddag 16 juli rond 12.05 uur is een traumahelikopter geland voor incident op de Nijkerkerstraat - N303 in Putten.

 

De traumahelikopter met aan boord de trauma-arts landde op een veld in de buurt. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Het slachtoffer is met spoed in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Corona-app wordt op 1 september landelijk gelanceerd

Gemaakt: Zondag, 19 juli 2020 16:30

NEDERLAND - Op 1 september is het de bedoeling dat de coronavirus-app ‘CoronaMelder’ in heel Nederland wordt ingevoerd.  De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen en mensen in staat stellen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Voordat de app overal is te gebruiken, worden de komende tijd nog de laatste praktijk- en veiligheidstesten uitgevoerd. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens komt nog met haar advies.

 

Minister Hugo de Jonge: “We moeten alles op alles zetten om een tweede coronagolf te voorkomen. Met de app kunnen we sneller het virus in de kraag vatten en besmettingen voorkomen. Hoe meer mensen straks de app downloaden, hoe beter. De dijk die die tweede golf kan tegenhouden, dat zijn wij samen.”

 

Het gebruik van de app is geheel vrijwillig en er wordt geen informatie over jou of je locatie opgeslagen. Bovendien mogen mensen nooit, direct dan wel indirect, door wie dan ook worden gedwongen tot het gebruik van de app. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan dat een restauranteigenaar het gebruik van CoronaMelder verplicht stelt voor het kunnen plaatsnemen op zijn terras. Minister De Jonge komt daarom met een wetsvoorstel die dergelijke situaties verbiedt.

 

De app moet het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD aanvullen. Bij dit reguliere onderzoek vragen medewerkers van de GGD aan mensen die in aanraking zijn geweest met personen die positief zijn getest, of ze zelf klachten hebben. Daarbij gaat de GGD dus af op de contacten die mensen zich nog herinneren en die ze kennen. Voor contactonderzoek is het belangrijk te weten of mensen voor langere tijd dicht bij elkaar waren.

 

Dankzij de app kunnen meer mensen sneller een bericht krijgen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Veel mensen kunnen zich moeilijk herinneren bij wie ze allemaal in de buurt zijn geweest. De app herinnert die contacten wel. Daardoor bereikt de app mensen sneller dan het reguliere bron- en contactonderzoek. Door op deze manier meer mensen sneller te berichten dat ze risico kunnen lopen, kunnen mensen eerder worden getest waardoor het doorgeven van de besmetting wordt beperkt.

 

Op 17 augustus wordt de app eerst in de regio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond in de praktijk getest. Op 1 september is het de bedoeling dat de app in alle 25 GGD-regio’s is te gebruiken. De komende weken wordt dit intensief samen met GGD’en voorbereid. De praktijktesten zullen in de regio’s alleen starten wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens een positief advies over de app uitbrengt. Dat advies wordt eind juli verwacht. Ook wordt er voor 1 september nog een veiligheidstest, een zogenoemde ‘Pen-test’, gedaan op de definitieve app. Na de landelijke invoering blijft de app ook voortdurend op veiligheid getest worden.

 

Vanaf 17 augustus komt de CoronaMelder beschikbaar in de appstores, omdat begrenzing tot een regio in de appstores niet mogelijk is. Daarmee is de app voor iedereen te downloaden, maar buiten de testregio’s nog niet volledig bruikbaar.

 

De app functioneert weliswaar na het downloaden technisch volledig en wisselt bijvoorbeeld wel de anonieme codes uit. Het melden van positieve testuitslagen in de app wordt tijdens de testperiode echter alléén in de testregio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond ondersteund door de GGD van die regio. Wie niet in een testregio woont kan overigens wel een melding krijgen na een contact met iemand die wel in een testregio woont en positief is getest op het virus. Deze melding gaat uiteraard gepaard met het bijbehorende handelingsadvies van de GGD.

De app is ‘open source’ ontwikkeld. Dat betekent dat iedereen het proces openbaar kan volgen en mee kan helpen om de app te ontwikkelen. Zo hebben al honderden vrijwilligers via verschillende internetplatforms het bouwteam van het ministerie van VWS kosteloos geholpen met adviezen over het design, de techniek en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Op www.coronamelder.nl of op www.rijksoverheid.nl is meer informatie over de app en het proces te vinden.

 

Bron: Rijksoverheid 

Grote groep boeren veroorzaakt forse file op de A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort

Gemaakt: Woensdag, 22 juli 2020 16:21

REGIO - Een grote groep boeren heeft woensdag een behoorlijke file veroorzaakt op de A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort. Er staat zo'n 10 kilometer file.

 

De boeren verzamelden zich onder andere op een parkeerplaats langs de A1 bij Bathmen en een parkeerplaats bij een BP station aan de A1 bij Ugchelen. De twee groepen voegden zich samen bij Ugchelen waarna onder politiebegeleiding richting de Bilt werden gereden. Automobilisten moeten rekening houden met vertraging.

Twee auto's met elkaar in botsing voor rotonde in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 23 juli 2020 18:57

NIJKERK - Donderdagavond 23 juli rond 18.20 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Berencamperweg - N301 in Nijkerk. Twee auto's zijn net voor de rotonde op elkaar gebotst.

 

Een ambulance kwam ter plaatse voor controle van de inzittenden. Over de exacte oorzaak van de aanrijding is nog niets bekend.

Luchtballon scheert laag over woonwijk in Nijkerk

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 01:11

NIJKERK - Donderdagavond 23 juli rond 21.35 uur is een luchtballon geland in een open veld langs de Amersfoortseweg Nijkerk. Nog een andere ballon van hetzelfde bedrijf landde ook in de woonwijk Corlaer. Veel toeschouwers kwamen naar de landingsplekken om te kijken naar het spektakel.

 

Even daarvoor voer één van de de luchtballonnen laag over een woonwijk. Ook zouden er boomtoppen zijn geraakt met de mand van de luchtballon. De luchtballonnen zijn van Rob Wiegers, hij kwam vaker in het nieuws met bijzondere landingen. Vier dagen geleden landde de luchtballon vlak naast een snelweg.

Vrouw aan de Hoefslag in Nijkerk gaat hard onderuit en raakt gewond

Gemaakt: Vrijdag, 24 juli 2020 16:50

NIJKERK - Vrijdagmorgen 24 juli rond 10.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Hoefslag in Nijkerk.

 

Een vrouw is hard gevallen en gewond geraakt. Ze is op een brancard gelegd, waarna ze met een ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Omstanders hebben de vrouw eerste hulp geboden.

Maaltijdbezorger op brommer aangereden door auto in Nijkerk

Gemaakt: Zondag, 26 juli 2020 18:08

NIJKERK - Zondagmiddag 26 juli heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Wittenburg in Nijkerk. Een ambulance werd volgens 112 Meldingen Nijkerk om 17:46 uur opgeroepen.

 

Een maaltijdbezorger op een brommer werd aangereden door een automobilist. De bestuurder van de brommer raakte hierbij gewond. De oorzaak van de aanrijding is onduidelijk.

Jongeman op fiets gewond bij verkeersongeval in Nijkerk

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 16:28

NIJKERK - Maandagmiddag 27 juli rond 14.50 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden aan de Nijverheidsstraat in Nijkerk, ter hoogte van de Kringloopwinkel. Het slachtoffer kreeg eerste hulp van handhavers, waarna een ambulancemedewerker het overnam.

 

Een automobilist wilde afslaan naar de Kringloopwinkel, maar dit had de fietser niet tijdig in de gaten en knalde achterop de auto.

No More Ransom: Al 4 miljoen slachtoffers van ransomware gingen de strijd tegen hackers aan

Gemaakt: Maandag, 27 juli 2020 17:35

NEDERLAND - Terwijl de wereld in de greep is van het coronavirus, waren er stilletjes nog een aantal andere virussen rond. Hoewel deze virussen al jaren bestaan, is het aantal gevallen de afgelopen maanden schrikbarend toegenomen en heeft het de cruciale activiteiten van bijvoorbeeld ziekenhuizen en overheidsinstellingen stopgezet. We hebben het hier over ransomware. Maar er is ook goed nieuws: de gratis portal 'No More Ransom' (geen losgeld meer) helpt slachtoffers terug te vechten zonder de hackers te betalen.

 

No More Ransom is het eerste publiek-particuliere samenwerkingsverband in zijn soort en bestaat deze maand vier jaar. Het helpt slachtoffers van ransomware hun versleutelde data te herstellen, zonder dat ze cybercriminelen losgeld moeten betalen. De dienst is te benaderen via nomoreransom.org. Gebruikers doorlopen een aantal stappen die worden aangegeven door de Crypto Sheriff, die vervolgens bepaalt welk type ransomware het apparaat gegijzeld heeft. Als er een oplossing voorhanden is, wordt er een link verstrekt om de decoderingstool gratis te downloaden.  

 

Vier jaar 'No More Ransom'

Het bestrijden van cybercriminaliteit en in het bijzonder ransomware is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van politie, justitie, Europol en ICT-bedrijven. In totaal leveren 163 partners  hun bijdrage aan de No More Ransom portal. De No More Ransom portal heeft sinds z’n lancering 4,2 miljoen bezoekers uit 188 landen geregistreerd en heeft ervoor gezorgd dat zo’n $632 miljoen aan geëist losgeld niet in de zakken van criminelen terecht is gekomen. De in 36 talen beschikbare portal, heeft het afgelopen jaar 28 nieuwe tools toegevoegd en kan nu 140 verschillende ransomware-besmettingen decoderen. 

Voorkomen blijft beter dan genezen

Steeds vaker zijn bedrijven en instellingen het slachtoffer, in tegenstelling tot het verleden waarin vooral random thuiscomputers het doelwit waren.
No More Ransom kan al heel wat mensen en bedrijven die met een ransomware-aanval te maken hebben helpen, maar er zijn vele soorten ransomware waarvoor nog geen oplossing is gevonden. Gelukkig zijn er een paar preventieve maatregelen die mensen zelf kunnen treffen om tegen ransomware te beschermen:

 

  • Bewaar altijd een kopie van belangrijke bestanden op een andere plek: in de cloud, offline op een andere schijf, op een USB-stick of op een andere computer
  • Gebruik een betrouwbare, actuele virusscanner
  • Download geen programma’s van verdachte bronnen
  • Open geen bijlagen in e-mails van onbekende afzenders, zelfs als ze er belangrijk en geloofwaardig uitzien
  • Betaal geen losgeld als u slachtoffer bent.

Verdachte situatie bij De Koningslinde aan de Larixlaan in Nijkerk

Gemaakt: Dinsdag, 28 juli 2020 04:35

NIJKERK - Maandagavond 27 juli rond 22.30 uur werden in de wijk Paasbos meerdere politie-eenheden met spoed opgeroepen voor een mogelijke verdachte situatie bij het schoolgebouw van De Koningslinde aan de Larixlaan in Nijkerk.

 

De politie heeft met zaklampen rondom de school gezocht, maar niets aangetroffen. Ook de uitvalswegen bij de school werden door agenten in de gaten gehouden. Meldingen over overlastgevende jeugd zou de aanleiding zijn geweest voor de zoekacties rondom de school.

 

Bewoners uit de wijk Paasbos zouden zich zorgen al langere tijd zorgen maken over hun wijk en hebben hun zorgen op social media geuit. Politie heeft hierop gereageerd en herkent de problemen en geven aan alles aan te doen en bij meldingen zo gauw mogelijk ter plaatse te gaan en indien nodig op te treden.

Meerdere voertuigen met elkaar in botsing op A28 bij Nijkerk

Gemaakt: Woensdag, 29 juli 2020 15:02

NIJKERK - Op de A28 net na de afrit 8A richting Nijkerk zijn een drietal voertuigen op elkaar gereden waaronder een bestelbus. Het ongeval gebeurde woensdagmiddag even na 14.30 uur. Behalve materiële schade bleek na enige tijd dat het toch wenselijk was een ambulance zonder spoed op te roepen voor een van de inzittenden.

 

De linkerrijstrook is langere tijd afgesloten geweest in verband met het afslepen van de voertuigen. Een korte file in de richting van Amersfoort was het gevolg.

Fietsster hard onderuit in Nijkerk

Gemaakt: Donderdag, 30 juli 2020 11:30

NIJKERK - Op de Bunschoterweg ter hoogte van het Groene Wegje in Nijkerk is donderdagochtend rond 9.30 uur een fietsster hard onderuit gegaan. 

 

De dame op leeftijd is met haar hoofd op het asfalt terechtgekomen. De ambulance kwam ter plaatse en een traumateam is ingevlogen per traumahelikopter. Na behandeling is de vrouw in de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Strand Nulde bij Putten afgesloten vanwege topdrukte

Gemaakt: Vrijdag, 31 juli 2020 16:28

PUTTEN - Vanwege de massale toestroom van dagjesmensen zijn vele stranden en recreatieplassen in Nederland vrijdagmiddag 31 juli afgesloten. Het is te druk en er kunnen niet meer mensen bij. In verband met de coronamaatregelen wordt een maximum aantal bezoekers toegelaten om de veiligheid te garanderen.

 

Leisurelands, eigenaar van onder andere strand Nulde, zegt dat dit vanwege de hitte al was verwacht maar dat het toch altijd vervelend is om de toegangswegen voor bezoekers te sluiten.

Wielrenner onderuit in bocht Nijkerkerveen na regenbui

Gemaakt: Zondag, 02 augustus 2020 15:22

NIJKERKERVEEN - Zondag 2 augustus rond 10:35 is de ambulance gestuurd naar de kruising Domstraat / Fliersteeg in Nijkerkerveen. Komende vanaf de Domstraat, afslaande richting Flierstraat, was een wielrenner onderuit gegaan op het rode asfalt. Even daarvoor had het geregend.

 

Medewerkers van de ambulance hebben de wielrenner ter plaatse onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was onderdeel van een groepje van drie wielrenners. Op deze kruising zouden vaker ongevallen plaatsvinden.