Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 07 oktober 2021, 20:28

Onderzoek naar mogelijkheden windmolens en zonnevelden langs de A28

Laatste update: 1 jaar geleden

NIJKERK – Samen met omwonenden en bedrijven onderzoekt het college waar en hoe minimaal 2 windturbines en maximaal 40 hectare zonneveld kunnen komen. Het gaat om een gebied langs de A28 dat eerder door de gemeenteraad is aangewezen. De effecten van windturbines en zonnevelden worden via een zogenoemde milieu effect rapportage in beeld gebracht. Op basis van deze onderzoeken en de gesprekken met omwonenden en bedrijven komt er een plan.

Milieu effecten rapportage
Een milieu effect rapportage is een wettelijke procedure, waarin effecten van plannen onderzocht worden. Denk hierbij aan geluidsoverlast, slagschaduw, schittering, gevolgen voor landschap, bodem en dieren. Het is een procedure met kwaliteitseisen en regels. Een onafhankelijke, landelijke, commissie controleert dit. De eerste stap is het maken van een onderzoeksopdracht, waarin staat wat de gemeente precies wil laten onderzoeken.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.