Redactie — lokaal0 reactie(s) — do 07 oktober 2021, 20:28

Onderzoek naar mogelijkheden windmolens en zonnevelden langs de A28

NIJKERK – Samen met omwonenden en bedrijven onderzoekt het college waar en hoe minimaal 2 windturbines en maximaal 40 hectare zonneveld kunnen komen. Het gaat om een gebied langs de A28 dat eerder door de gemeenteraad is aangewezen. De effecten van windturbines en zonnevelden worden via een zogenoemde milieu effect rapportage in beeld gebracht. Op basis van deze onderzoeken en de gesprekken met omwonenden en bedrijven komt er een plan.

Milieu effecten rapportage
Een milieu effect rapportage is een wettelijke procedure, waarin effecten van plannen onderzocht worden. Denk hierbij aan geluidsoverlast, slagschaduw, schittering, gevolgen voor landschap, bodem en dieren. Het is een procedure met kwaliteitseisen en regels. Een onafhankelijke, landelijke, commissie controleert dit. De eerste stap is het maken van een onderzoeksopdracht, waarin staat wat de gemeente precies wil laten onderzoeken.