Logo 112Nijkerk

Redactie overig 0 reactie(s) wo 26 april 2023, 15:52

Onbekende stof in woning Putten niet schadelijk

PUTTEN – Op zondag 16 april is er bij een woning aan de Bouwmeestersgoed in Putten een stof door de brievenbus gegooid waardoor zeven mensen onwel zijn geworden. De politie gaat uit van opzet en is een onderzoek gestart. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Na toxicologisch onderzoek door het RIVM is duidelijk geworden dat de betreffende stof in dit geval niet schadelijk is geweest voor de gezondheid. Het betreft een stof met een sterk onaangename geur en kan klachten van misselijkheid veroorzaken. Bij inademing van deze stof kan irritatie van de luchtwegen ontstaan (prikkeling, keelpijn en hoesten, kortademigheid). De misselijkheid en irritatie zijn in het algemeen van voorbijgaande aard nadat de blootstelling is gestopt. Afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof, kan direct contact voor andere gezondheidseffecten, zoals brandwonden, zorgen.

Het onderzoek van de politie is in volle gang. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Meer informatie is er op dit moment niet om te delen.

Getuigen gezocht

Zag u in de nacht van zaterdag 15 april op zondag 16 april iets opvallends in de omgeving van de Bouwmeestersgoed in Putten? Of beschikt u over camerabeelden waar wij mogelijk wat aan hebben? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contact op via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.