Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 25 maart 2022, 16:27

Nijkerk met banengroei in Gelderse top tien

Laatste update: 9 maanden geleden

NIJKERK – De werkgelegenheid in de gemeente Nijkerk blijft zich gunstig ontwikkelen. Ook in de periode 2020-2021 groeide het percentage banen meer dan gemiddeld in de provincie Gelderland. Provinciebreed was de banengroei 1,6%, in Nijkerk lag dat met 2,0% een stuk hoger. Dat blijkt uit de Provinciale Werkgelegenheidsenquête (PWE). Dit is een jaarlijks onderzoek naar de omvang en samenstelling van de werkgelegenheid in Gelderland.

Op de teldatum 1 april 2021 waren er in Gelderland ruim een miljoen banen, namelijk 1.059.360. Daarvan nam Nijkerk er 23.890 voor haar rekening; een jaar eerder waren dat er nog 23.420. Met dit aantal neemt Nijkerk een positie in in de top tien van Gelderse gemeenten. Ook het aantal bedrijven/vestigingen in Nijkerk groeide, van 4340 in 2020 naar 4520 in 2021.

Wethouder Mariëlle Broekman van economie is blij met de cijfers. “Dit is een mooie uitkomst voor Nijkerk. Het geeft aan dat er een sterke ondernemingszin in Nijkerk aanwezig is. Een robuust en stevig bedrijfsleven, dat is iets waar wij als gemeente blij mee zijn en trots op zijn.”

De top drie van de banengroei in Nijkerk kwam voor rekening van de horeca (+9,1%), financiële instellingen (+8,7%) en de gezondheidszorg (+7,9%). Daar hoort de kanttekening bij dat mensen die door de Covid-maatregelen niet konden werken maar dankzij de steunmaatregelen wel op de loonlijst stonden, meegeteld zijn bij het aantal banen.

Tegenover de stijgers staan ook dalers. Voor wat betreft Nijkerk ging het met name om nutsbedrijven (-6,9%), zakelijke dienstverlening (-2,8%) en industrie/delfstoffen (-1,7%).

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons