Redactie ongeval 0 reactie(s) za 11 juni 2022, 5:26

Motorrijder op de A28 botst met hoge snelheid achterop personenauto

NIJKERK – Vrijdagavond 10 juni rond 23.10 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op de A28 in Nijkerk.

Een motorrijder is met hoge snelheid achterop een personenauto gebotst. De motorrijder raakte hierbij zwaargewond, omstanders boden direct eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. De automobilist kwam met de schrik vrij. Door het ongeval was de gehele snelweg richting Zwolle geblokkeerd en hadden de aanrijdende hulpdiensten moeite om naar de locatie van het ongeval te komen. Het ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld aan zijn verwondingen waarna hij met spoed werd overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Beide voertuigen raakte zwaar beschadigd en de motor kan als verloren worden beschouwd. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen afgesleept.

Gedurende het incident heeft Rijkswaterstaat de snelweg deels afgesloten en verkeer over de vluchtstrook geleid. Inmiddels is de weg weer vrij.