Logo 112Nijkerk

EV
Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 01 juni 2023, 16:08

Liander start met verzwaren van het stroomnet in een deel van Nijkerk

NIJKERK – Eind oktober start netbeheerder Liander met het verzwaren van het stroomnet in een deel van Nijkerk. De wijk Campenbuurt en Bruins Slotlaan is daarbij het eerste aan de beurt. De verzwaring is nodig omdat de vraag én het aanbod (van opgewekte) energie flink toeneemt. Er wordt veel meer van het elektriciteitsnet gevraagd, dan waarvoor het ooit was bedoeld. Daarom gaat Liander nieuwe kabels leggen, nieuwe elektriciteitshuisjes bouwen en bestaande elektriciteitshuisjes aanpassen.

Veel vraag en veel aanbod van stroom

Als samenleving vragen we steeds meer van ons elektriciteitsnetwerk. We gebruiken meer stroom om onze huizen mee te verwarmen, om elektrisch te koken en voor elektrische auto’s en fietsen. Tegelijkertijd leveren we dankzij zonnepanelen stroom terug. Het is dus dringen op het elektriciteitsnet. Dat noemen we netcongestie. Daarom is het nodig om het net te verzwaren.

Aansluitingen op het net

De huidige krapte op het stroomnet is vooral voelbaar voor ondernemers, bedrijven en projectontwikkelaars. Want op sommige plekken is het op dit moment niet mogelijk om een nieuwe aansluiting te krijgen. Of kan zonne-energie niet altijd worden terug geleverd.

Nieuwe elektriciteitshuisjes

In Nijkerk start Liander in de wijk Campenbuurt en de Bruins Slotlaan. Er komen daar zeven nieuwe elektriciteitshuisjes; twee in de Campenbuurt en zeven rondom de Bruins Slotlaan. Daarmee zorgt Liander voor een elektriciteitsnet dat ook in de toekomst de groeiende vraag naar en levering van stroom aankan.

Planning

De planning is dat het uitvoeren van dit project 6 maanden duurt. En dat het eind april 2024 gereed is. Er wordt gestart in de Campenbuurt. En als die klaar is, is de Bruins Slotlaan aan de beurt.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.