Logo 112Nijkerk

Redactie 112 0 reactie(s) zo 19 maart 2023, 14:58

Jongen (16) rijdt met 220 km per uur over A28 met gestolen auto en wordt bij Nijkerk klem gereden

NIJKERK – Na een achtervolging dwars door Brabant heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag in Nijkerk een 16-jarige en 14-jarige jongen aangehouden die in een gestolen Franse auto reden. De politie meldt dat er tijdens de achtervolging een snelheid van 220 kilometer per uur werd gehaald.

In de buurt van Breda kreeg de politie een 112melding dat er een Frans gestolen voertuig via de A16 Nederland in kwam rijden. Het voertuig reed inmiddels via de A27 in de richting van Utrecht.

Ter hoogte van Breda stond een politieauto klaar om het voertuig op te pikken. Na een aantal minuten zagen agenten het gestolen voertuig passeren. Op de snelheidsmeter zagen zij dat het voertuig met normale snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur reed.

De agenten hebben via de meldkamer hun positie doorgegeven en hebben gewacht tot er een aantal eenheden konden aansluiten.

Ter hoogte van Oosterhout, net toen zij voorbij het voertuig wilden gaan, zagen wij dat de bestuurder zijn snelheid verhoogde richting de 180 kilometer per uur. Zij hebben voor de vorm nog even een stopteken gegeven met het stopbord aan de voorzijde en hebben onze blauwe lampen aangezet. De bestuurder leek niet van plan te zijn om te gaan stoppen. Gezien deze snelheden was het nog niet mogelijk om het voertuig op een veilige manier langs de kant te krijgen.

Op de A28 ter hoogte van Soesterberg werd er door de bestuurder een blikje uit het raam gegooid. Deze belandde gelukkig voor de wielen van de politieauto. Met zulke snelheden wil je die niet tegen je raam aan hebben.

De bestuurder probeerde de agenten af te schudden bij knooppunt Hoevelaken. Hij begon van links naar rechts te bewegen, en koos er op het laatste moment toch voor om via het puntstuk de A28 richting Zwolle te blijven volgen. Het voertuig werd inmiddels door meerdere snelle interventie voertuigen achtervolgd.

Ter hoogte van afrit Nijkerk bedacht de bestuurder waarschijnlijk dat hij niet ging ontkomen en stopte op de vluchtstrook. Hier heeft de politie het voertuig klem gezet en werden er twee verdachten aangehouden.

De politie kwam hierna tot de ontdekking dat de bestuurder 16 jaar oud bleek te zijn. De bijrijder was nog maar 14 jaar oud.

Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn, waar de verdachte in de loop van de dag verhoord zullen worden door de recherche.

De gestolen auto zal teruggebracht worden naar de rechtmatige eigenaar in Frankrijk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.