Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:16:36 Snackbar De Paddestoel Amersfoortseweg 3864NH Nijkerkerveen 94304 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

Ambulance 07-108

zondag 15 december 2019
TOP NIEUWS

DONDERDAG 12|12

Nijkerk – In de havenkom van Nijkerk ter hoogte van het Stad Huis ligt al enkele dagen binnenvaarschip ‘Energie’. Het schip is afgezet met lint en op een doek staat groot ‘Poison gas’.

 

Metingen in het schip hebben aangetoond dat er een iets te hoge concentratie fosfine in het laadruim aanwezig is.

 

Fosfine, ook bekend als fosforwaterstof of waterstoffosfide, is een fosforverbinding met als brutoformule PH₃. Het is een kleurloos, ontvlambaar en zeer giftig gas dat slechts in minieme hoeveelheden oplosbaar is in water. Fosfine wordt onder meer ingezet als ...

1/1

MAANDAG 09|12

Staatssecretaris Blokhuis gaat lachgas voor oneigenlijk recreatief gebruik verbieden door het op lijst II van de Opiumwet te plaatsen. Dit besluit volgt op een risicobeoordeling van lachgas door het CAM. De afgelopen jaren wordt lachgas steeds vaker als recreatief roesmiddel gebruikt, wat leidt tot risico's voor de volksgezondheid, overlast en verkeersongevallen. Lachgas is oorspronkelijk bedoeld voor onder meer gebruik in slagroomspuiten in de horeca. Deze 'eigenlijke toepassingen' van lachgas worden van het verbod vrijgesteld.

 

Niet zo onschuldig als het lijkt

Staatssecretaris ...

1/1

MAANDAG 09|12

De feestdagen staan weer voor de deur! Gezelligheid, lekker eten en feestversiering staan tijdens deze dagen centraal.

 

Kerstbomen, slingers en kaarsen zijn echter een brandbare combinatie. Om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt, bekijk onze tips:

 

Kerstboom
Hoewel er nog maar weinig mensen zijn die echte kaarsjes aansteken in de kerstboom, is het nog wel belangrijk om op de brandveiligheid omtrent je boom te letten gedurende de kerst.

  • Kunstkerstbomen zijn brandveiliger dan echte bomen.
  • Kies bij een echte kerstboom voor een boom met kluit en geef deze dagelijks ...

ZONDAG 08|12

NIJKERK - In de nacht van zaterdag op zondag 8 december, net na middernacht is brand ontstaan in een auto aan de Gildenstraat in Nijkerk.

Door het snelle optreden van de brandweer kon een grotere brand voorkomen worden. Wat de oorzaak van de brand is geweest is onduidelijk. De schade aan de auto is beperkt gebleven.

ZATERDAG 07|12

VOORTHUIZEN - Aan de Prinsenweg in Voorthuizen is zaterdagmorgen flinke schade ontstaan door brand in een bungalow.

 

Vanwege de brand rondom de schoorsteen moest een groot deel rond de schoorsteen gesloopt worden. De brandweer heeft het vuur geblust. De zeven aanwezige bewoners konden op tijd buiten komen. De brandweer had het vuur na drie kwartier onder controle.

ZONDAG 08|12

ERMELO / PUTTEN - De politie heeft zaterdagavond een verkeerscontrole gehouden op de Putterweg in Ermelo en Putten en op de Oude Rijksweg in Putten.

 

Zes bestuurders bleken teveel alcohol te hebben gedronken. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

MAANDAG 11|11

HOEVELAKEN - Op zaterdag 2 november 2019, omstreeks 20:15 uur, is er op de Koninginneweg in Hoevelaken een boom op een personenauto gevallen. Hierbij is één persoon licht gewond geraakt.

 

De politie is op zoek naar personen die dit hebben zien gebeuren. U kunt daarvoor bellen naar: 0900-8844 onder vermelding van registratienummer 2019489259.

Agenda

Dinsdag 05 mei

13:00
Maarssen

Zaterdag 10 oktober

10:00
Barneveld
Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?
Aantal stemmen:
  2005
44%
  Nooit!

8%
  Altijd

48%
  Alleen dienstverlening op verzoek

NIJKERK 24Webvertising