Logo 112Nijkerk

Redactie regio 0 reactie(s) ma 17 januari 2022, 17:05

GGD Gelderland-Midden start met corona vaccinatie voor kinderen van 5 tot 12 jaar

Laatst bijgewerkt: maandag 17:11 uur
REGIO – Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen vanaf dinsdag 18 januari ook een coronavaccinatie krijgen. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen naar verwachting tussen 18 en 22 januari. Ouders kunnen zodra zij de brief hebben, bellen met de GGD om een afspraak te maken voor hun kind. Een kind krijgt 2 prikken met een kinderdosis van Pfizer.

Locaties vaccinatie kinderen
GGD Gelderland-Midden verzorgt de vaccinaties voor kinderen elke dag van 08.00 tot 20.00 uur in Arnhem, Duiven en Ede. En op woensdagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur in Voorthuizen. We vaccineren kinderen alléén op afspraak. Op de priklocatie nemen we alle tijd voor je kind, zodat er goede aandacht is.

Toestemming ouders
Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn minderjarig. Daarom komt er één ouder/verzorger mee naar de priklocatie. De ouder/verzorger die niet meekomt, is wel geïnformeerd en heeft toestemming gegeven voor de vaccinatie. Op de priklocatie vragen we eerst of beide ouders/verzorgers toegestemd hebben. Als een kind geen ID-bewijs heeft, dan kan legitimatie plaatsvinden via het BSN op de zorgverzekeringspas.

Meer informatie
Bij kinderen onder de 12 jaar beslissen ouders of zij hun kind(eren) wel of niet laten vaccineren. Het is heel belangrijk dat ouders voor hun kinderen een goede afweging maken. Wist je dat coronavaccinatie ook bij kinderen ernstige ziekte en ziekenhuisopname voorkomt? Net als langdurige klachten (Long COVID) na besmetting met het coronavirus.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.