Redactie — lokaal0 reactie(s) — ma 03 januari 2022, 16:46

Gemeente Nijkerk haalt volgende week kerstbomen op

NIJKERK – Volgende week (van 10 januari tot en met 14 januari) haalt de gemeente op de vaste inzameldag ook uw kerstboom op. Volgende week is de inzamelweek van het plastic, blik en drinkpakken (PMD-afval). PMD-afval (grijze container met oranje deksel) of zakken wordt 1x in de drie weken opgehaald. Woont u in een flat of in een appartement dan kan het zijn dat de afvalinzameling voor uw woonsituatie anders geregeld is.

Zet de kerstboom eventueel met uw PMD-container of zak aan de weg. De afvalinzamelaar neemt de kerstboom dan mee!

Waarom plastic, blik en drinkpakken apart inleveren?
Als u plastic, blik en drinkpakken apart inlevert, kan de gemeente dit goed recyclen om weer nieuwe dingen van te maken. Op Milieucentraal.nl staat welk afval er onder plastic, blik en drinkpakken valt.

U kunt in de gemeente Nijkerk plastic verpakkingsafval inzamelen in speciale PMD-containers. Dit afval wordt tot nieuwe grondstoffen verwerkt, waardoor de CO2-uitstoot daalt en gebruik van grondstof wordt bespaard.