Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 23 maart 2022, 15:59

Eerste 31 vluchtelingen aangekomen in Hotel De Roode Schuur

Laatste update: 9 maanden geleden

NIJKERK – Door de oorlog in Oekraïne zijn veel mensen gevlucht. Er zijn al veel vluchtelingen in Nederland. Ook de gemeente Nijkerk vangt vluchtelingen op. De eerste 31 vluchtelingen uit de Oekraïne zijn aangekomen in Hotel De Roode Schuur in Nijkerk.

Burgemeester Gerard Renkema: ‘Veel mensen benaderen ons omdat ze spullen willen aanbieden of zich als vrijwilliger willen inzetten. Dat is hartverwarmend. Maar we vragen u om deze hulp niet bij hotel De Roode Schuur aan te bieden. De vluchtelingen die hier verblijven, komen uit een oorlog. Zij zoeken rust en zekerheid. Ze maken zich zorgen om hun land en hoe het met achtergebleven familie en vrienden gaat’.

Wilt u spullen aanbieden?
Kom geen spullen brengen naar Hotel De Roode Schuur. Het aanbieden van spullen kan via Vluchtelingenwerk. Door heel het land worden allerlei acties gestart om Oekraïense vluchtelingen bij te staan. Op de website van Vluchtelingenwerk vindt u een overzicht van initiatieven van particulieren en van lokale organisaties die bij Vluchtelingenwerk bekend zijn.

Laten we onze Oekraïense medemens in onze gemeente warm ontvangen zo lang dat nodig is.