Logo 112Nijkerk

Woning
Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) ma 01 augustus 2022, 16:30

4 tips om een hoogwaardige woningtaxatie te krijgen

Of je nu om fiscale redenen op zoek bent naar een eerlijke marktwaarde van je onroerend goed, een herfinanciering overweegt of van plan bent om je huis te laten verkopen door een makelaar Hilversum, de taxatiewaarde is een super belangrijk stukje van de puzzel. Gelukkig zijn er tal van manieren waarop je de waarde van je huis kunt verhogen om ervoor te zorgen dat je een zo gunstig mogelijke taxatie krijgt. Hoe meer je weet over het proces, hoe groter de kans dat je uiteindelijk het gewenste resultaat krijgt. Gebruik daarom deze tips!

Maak een lijst met updates

Niet alle updates zijn zichtbaar of voor de hand liggend (zoals sanitair of elektrisch), dus zorg ervoor dat je een lijst maakt van wat er is gedaan en welke kosten aan de upgrades waren verbonden. Als het mogelijk is om deze lijst door te geven aan de taxateur Hilversum, doe dat dan zeker. Op deze manier weten ze welke investeringen zijn gedaan en wanneer het werk is gedaan, omdat dit een extra waarde kan toevoegen aan je beoordeling.

Ruim je huis op

Dit klinkt misschien als een eenvoudig – en heel voor de hand liggend – antwoord, maar het is cruciaal. Schone en opgeruimde huizen komen gewoon beter tot hun recht. Als we schoon zeggen, hebben we het niet over het afstoffen van je werkbladen en het opruimen van de kussens op je bank. We hebben het over het grondig reinigen van je tapijten, het reinigen van je plinten en het schrobben van je tegels. Om nog maar te zwijgen van het maken van de tijd om op te ruimen door buitensporige snuisterijen te verwijderen en gebieden met veel verkeer in je huis te organiseren. Als je niet de tijd hebt om je aan deze cruciale stap te binden, overweeg dan om een ​​professional in te huren om te helpen.

Markeer andere gewenste kenmerken

Je bent degene die in het huis heeft gewoond, dus je weet zeker het meeste over de wenselijke eigenschappen ervan. Maak je eigen lijst met notabelen om over op te scheppen vanuit het perspectief van iemand die momenteel in de ruimte woont. Omdat taxateurs je huis altijd zullen vergelijken met anderen in de buurt, zal het geven van een lijst met de meest opvallende kenmerken van je huis hen een beter idee geven van wat je huis te bieden heeft in vergelijking met anderen.

Verwijder je huisdieren tijdelijk

Hoewel niet-zo-positieve ontmoetingen met huisdieren op geen enkele manier van invloed mogen zijn op je beoordeling, lijdt het geen twijfel dat het nooit een slecht idee is om de ervaring van de taxateur zo positief mogelijk te maken. Overweeg daarom om huisdieren tijdelijk uit het pand te verwijderen om geen problemen of commotie te veroorzaken bij het toelaten van een onbekende vreemdeling in hun ruimte. Op deze manier weet je zeker dat je hond of kat geen invloed heeft op de taxatie van je woning, al is de kans groot dat dit sowieso niet het geval zou zijn.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Nijkerk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Nijkerk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.