Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:28:22 Venestraat Nijkerk 3861BV 15684 Prio Middel Eenheid | Ambulance 07-119

Ambulance 07-119

woensdag 21 februari 2018
TOP NIEUWS

GISTEREN 20|02

HEVEADORP - De brandweer van Renkum moest dinsdag 20 februari omstreeks 21:40 uur uitrukken naar de Fonteinallee in Heveadorp voor een zinkend schip.

 

Het binnenvaartschip ligt bij het sluizencomplex en is gevuld met zand en grind. Rijkswaterstaat is ter plaatse. De brandweer is aan het pompen en probeert een auto van het dek te krijgen voor de zekerheid. Het binnenvaartschip is door onbekende oorzaak lek geraakt in voorste machine kamer. De brandweer heeft de machine kamer leeg gepompt en de lekkage met noodvoorziening gedicht.

1/1

GISTEREN 20|02

EDE - Wethouder Weijland zet vandaag namens de gemeente Ede zijn handtekening onder het koopcontract met Jorisbrood. Daarmee krijgt deze onderneming uit Lunteren een mooie plek op de kazerneterreinen. Een van de voormalige paardenstallen wordt omgebouwd tot onder andere een ambachtelijke bakkerij. Dit zorgt ongetwijfeld voor de nodige levendigheid op Maurits Noord. Als alles volgens planning loopt opent de bakkerij in de eerste helft van 2019.

 

Jorisbrood is de naam van een onderneming uit Lunteren. Deze ondernemers bakken zuurdesembroden op ambachtelijke manier zonder ...

1/1

GISTEREN 20|02

EDE - Drs. J.G. Siebelink, heeft op 19 februari 2018 de erepenning van de gemeente Ede ontvangen. Burgemeester René Verhulst reikte de erepenning en de daarbij behorende oorkonde uit tijdens de viering van zijn 80e verjaardag in Cultura.

 

Het gemeentebestuur van Ede heeft de heer Siebelink deze gemeentelijke onderscheiding toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn zeer bijzondere prestaties op literair gebied en zijn ambassadeurschap voor Ede.

 

De heer Siebelink was jarenlang docent Frans aan het Marnix College in Ede en had in zijn vrije tijd al ...

1/1

GISTEREN 20|02

LEUSDEN - Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel geëist tegen een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die wordt verdacht van poging doodslag op drie wegwerkers tijdens een achtervolging op 1 november 2017 in Leusden.

 

Politieagenten betrapten de verdachte en een 22-jarige man uit Utrecht toen ze op een parkeerterrein in Leusden een auto open braken en onder meer laptops wegnamen. Nadat de twee wegreden en stoptekens genegeerd werden, zette de politie de achtervolging in. Tijdens de achtervolging stuurde de verdachte plotseling naar links, waardoor de ...

GISTEREN 20|02

...

GISTEREN 20|02

VOORTHUIZEN - Op dinsdag 20 februari 2018 werd tussen 13.30 en 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden op het parkeerterrein van zwembad Heuvelrand in Voorthuizen.

 

De organisatie hiervan lag bij twee werkstudenten van de politie Veluwe Vallei Noord. Elf studenten, een motorrijder, een studentencoach en de beide wijkagenten van Voorthuizen deden mee. Het verkeer werd voornamelijk gecontroleerd op de Apeldoornsestraat en ter controle naar de parkeerplaats aan de Roelenengweg gebracht.

 

Resultaten van deze verkeerscontrole:
20 x keer proces-verbaal voor onder andere mobiel ...

MAANDAG 19|02

HATTEM - Op maandagavond 19 februari is de politie een onderzoek gestart na een melding over een dode vrouw in een huis in Hattem. Het gaat om een huis aan de Kraaijenbergstraat. De melding kwam rond kwart over acht 's avonds binnen. Agenten gingen naar het huis toe, en vonden daar het lichaam van de overleden vrouw. Een opgeroepen traumahelikopter werd daarom afgezegd.


Bewoonster
Het slachtoffer is de 34-jarige bewoonster van het huis. De agenten die ter plaatse kwamen, hadden meteen aanwijzingen dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. In de woning was ook een man ...

GISTEREN 20|02

EDE - Met nieuwe zonnepanelen op de daken van het Raadhuis en de Gemeentewerf gaat de gemeente duurzame energie opwekken. Het gaat om 1.000 panelen, te verdelen over beide gebouwen. Dit past bij het beleid om alle gemeentelijke gebouwen duurzamer te maken.

 

70 huishoudens

Met de nieuwe panelen kan 280kWp worden opgewekt. Dit staat gelijk aan het energiegebruik van ruim 70 huishoudens. Ook verminderen de panelen de uitstoot van CO2 met zo'n 2.100 ton.

 

Vervanging

Op dit moment liggen al een klein aantal zonnepanelen op het Raadhuis. Deze zijn sterk verouderd en aan ...

GISTEREN 20|02

EDE - Inwoners van Ede zijn op de goede weg met het apart inzamelen van afval. Uit cijfers van ACV blijkt dat in 2017 al 65,2% van het afval apart is ingezameld. Dat was in 2016 nog 60,5%. De doelstelling van het nieuwe afvalbeleid ligt op 75% apart ingezameld huisvuil in 2020. Wethouder Leon Meijer: "Ik ben blij dat veel inwoners goed bezig zijn en er al meer afval apart wordt ingezameld. Zo kunnen we waardevolle grondstoffen als papier, plastic, textiel en glas opnieuw gebruiken. Grondstoffen leveren geld op en minder restafval scheelt in verbrandingskosten. We zijn goed op weg en ik ...

Meer artikelen