Datum gisteren Tijd 21:58:35 Sloep Nijkerk 3863TG 85973 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-108

dinsdag 23 oktober 2018

ZATERDAG 15|09

Auto van Nijkerkse automobilist vliegt in brand na rammen lantaarnpaal

De 18-jarige man uit Nijkerk was onder invloed van alcohol en drugs

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 5:15 uur, vond op de Amsterdamseweg een eenzijdige aanrijding plaats. De bestuurder van een personenwagen had om onbekende reden een lantaarnpaal geramd, waarna het voertuig in brand vloog en uitbrandde. De bestuurder kon het voertuig op tijd verlaten.

Agenten die ter plaatse kwamen namen van de 18-jarige man uit Nijkerk een ademtest af, waarbij deze beginnend bestuurder een "F" blies. Een F geeft de indicatie dat zelfs een gevorderd bestuurder een alcoholgehalte van boven de invorderingsgrens van het rijbewijs heeft. Een speekseltest wees bovendien aan dat er drugs gebruikt waren.

De man werd aangehouden, waarna een bloedonderzoek volgde. In afwachting van de uitslag werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.