Datum vandaag Tijd 10:37:56 Buijs-wilts, Huisarts Kantemarsweg Hoevelaken 3871AP 66713 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-107

woensdag 15 augustus 2018

DINSDAG 07|08

Passanten voorkomen uitbreiding bosbrand in Nijkerk

Na aankomst van de brandweer was het vuurtje snel geblust

NIJKERK - In een bosschage aan de Berkenlaan is dinsdagmiddag 7 augustus brand ontstaan. De brand bracht veel rookontwikkeling met zich mee zodat het voorbijgangers al snel opviel.

In een stukje bos net langs de spoorweg Amersfoort Zwolle waren enkele takken aan het branden en de bladeren hadden ook al vlam gevat. Twee toevallige passanten hebben daarop de brandweer gebeld en zijn zelf zo goed en kwaad als het ging aan de gang gegaan om het vuur te doven. Na aankomst van de brandweer was het vuurtje snel geblust. Als er niet op tijd was ingegrepen had de brand snel om zich heen kunnen slaan in deze droge dagen en had het treinverkeer er ongetwijfeld hinder van ondervonden.

Anja van leeuwen zegt: spacer
De passanten die bezig zijn geweest met het blussen van het brandje. Hebben niet de brandweer gebeld dat heb ik zelf gedaan.
07-08-18 19:03
Score: 0