Datum vandaag Tijd 17:14:04 Gm-inci-01 Hv Reanimatie Gildenstraat Nijkerk 071171 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep 1 spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk...
dinsdag 25 september 2018

WOENSDAG 11|07

Tientallen mensen meldden zich met klachten na grote brand in Nunspeet

Mogelijk ontruiming gebied na brand

NUNSPEET - De rook die vrijkomt vanwege de brand in Nunspeet geeft zoveel klachten dat de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland mogelijk de omgeving rond het pand gaat ontruimen. Er zijn hoogstwaarschijnlijk schadelijke stoffen vrijgekomen. In het pand liggen batterijen en accu's.

Zeker tientallen mensen meldden zich met klachten. Er is opgeschaald naar een zogenoemde 'grip 3', wat betekent dat tot op hoge niveaus gemeente, de commissaris van de koning en andere overheidsorganen worden ingelicht en ingeschakeld.

Opvang in sporthal
Sporthal De Brake aan de Oosteinderweg 19 is opengesteld voor mensen die hun huis niet meer in kunnen, omdat er rook hangt. Het gebied waar mensen last hebben, strekt zich uit vanaf het pand waar de brand woedde tot aan Vierhouten.

Eerder werd tot tweemaal toe een NL-Alert verstuurd. De brandweer riep op ramen en deuren dicht te houden en binnen te blijven. Nu wordt dus mogelijk overgeschakeld tot ontruiming.

Update

Ontruiming voor zo’n 300 inwoners van Nunspeet gaat zo van start. Volg aanwijzingen van de hulpdiensten op voor eigen veiligheid en die van de hulpverleners. Er is opvang geregeld in sporthal de Brake.

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.