Datum gisteren Tijd 20:26:27 Golden Tulip Hotel Ampt Van Nijkerk N798 - Berencamperweg Nijkerk 3861MC 50885 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-103

woensdag 20 juni 2018

MAANDAG 11|06

Duur ritje voor ‘taxichauffeur’ zonder vergunning en chauffeurspas

Het totaalbedrag van de bekeuringen bedroeg uiteindelijk 720 euro

LEUSDEN - De politie heeft zondag 10 juni op de A28 ter hoogte van Leusden een 36-jarige man uit IJsselstein bekeurd omdat hij tegen betaling passagiers vervoerde zonder de benodigde vergunning en chauffeurspas.

Tegen middernacht controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een auto voorzien van een taxi-kenteken. Desgevraagd verklaarde de 'taxichauffeur' dat hij twee vrienden naar huis bracht. Het waren tevens zijn buren en het ging zonder betaling. De twee passagiers achter in de auto verklaarden echter dat ze op Schiphol waren opgepikt nadat ze telefonisch een taxi hadden besteld. Ze hadden met de chauffeur de prijs afgesproken voor de rit naar Amersfoort.

Duur ritje
De 'taxichauffeur', geconfronteerd met deze uitspraken, hield nog even vol dat het zijn buren waren maar gaf later toe dat hij geen taxivergunning had, geen chauffeurspas, geen taxameter en ook geen rittenstaat. Het totaalbedrag van de bekeuringen bedroeg uiteindelijk 720 euro.