Datum gisteren Tijd 20:26:27 Golden Tulip Hotel Ampt Van Nijkerk N798 - Berencamperweg Nijkerk 3861MC 50885 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 07-103

woensdag 20 juni 2018

MAANDAG 07|05

Jubileum Veluws Zandsculpturenfestijn met als thema 'Hollandse Meesters'

GARDEREN - 't Veluws Zandsculpturenfestijn wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden bij de Beeldentuin in Garderen. Vanwege dit jubileum is er gekozen voor het thema 'Hollandse Meesters'.

Het pronkstuk van het evenement is een zandversie van Rembrandt van Rijns schilderij de Nachtwacht. Deze sculptuur staat echter op grond met een agrarische bestemming. De gemeente Barneveld heeft 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen een dwangsom opgelegd van 20.000 euro als het niet voor 23 april de sculptuur van de Nachtwacht afbreekt. Een gesprek maandag tussen de gemeente en de eigenaar leverde vooralsnog niets op.

De zandsculpturen kunnen, mogelijk min één dan, kunnen door het publiek van 13 april tot en met 27 oktober bekeken worden.

Online Barneveld maakte de onderstaande video inpressie.

Video's
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.