Datum gisteren Tijd 22:12:56 Gm-inci-01 Br Buiten Doornsteeg Nijkerk 071131 Prio Middel Eenheid | Blusgroep 1 spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk...
zaterdag 18 augustus 2018

DINSDAG 24|04

Nieuw blusvoertuig voor het Garderense brandweerkorps

GARDEREN - Sinds een aantal weken beschikt de brandweer van Garderen over een hagel nieuwe tankautospuit. De MAN TGM 18.340 is gemaakt door de firma DRV uit Hoogeveen en vervangt de Scania uit 2000.

Het nieuwe blusvoertuig zal over ongeveer 1,5 week op de uitruk komen in het dorp, de Scania zal verkocht worden. Omdat het korps ook nog de oude DAF uit 1983 heeft was het een mooi moment om drie generatie's blusvoertuigen vast te leggen.

De Dienst-bus die het korps heeft word ingezet voor oefeningen, cursus en reanimatie's.

Omdat het korps bestaand uit 16 vrijwilligers dit jaar 75-jaar bestaat houd men een grote opendag op zaterdag 26 Mei 2018. De brandweer beloofd dat het een spectaculaire dag word voor jong en oud. De locatie zal zijn aan de Hogesteeg.

Video's